Εσθήρ έγραψε: ↑03 Νοέμ 2019, 21:03
O I έγραψε: ↑03 Νοέμ 2019, 14:58
Εσθήρ έγραψε: ↑03 Νοέμ 2019, 12:59
Η δεν καταλαβαινεις η κανεις οτι δεν καταλαβαινεις,καθως δεν σε συμφερει.
ΟΧΙ δεν παιρνω θεση.
Θεωρω πιθανα ολα τα ενδεχομενα.
Οταν λεω η δικια μου λογικη,εννοω οτι συμφωνα με οσα βλεπουμε και οσα ξερουμε και οσα μας εχουν μαθει,δεν μπορω να διαννοηθω πως γινεται να γινεται μια εκρηξη χωρις πριν να μην υπαρχει τιποτα,αρα και αιτια.
Ξεκαθαρα το λεω οτι ειμαστε ετσι φτιαγμενοι που δεν τα βλεπουμε ολα,ουτε τα αισθανομαστε ολα και ελαχιστα πραγματρα ξερουμε.Μεχρι ενος σημειου μπορουμε να φτασουμε.
Η δικια μου λογικη σημαινει οτι ετσι οπως τα σκεφτομαι εγω,αλλα αυτα ειναι συναρτηση οσων μου εχουν μαθει,οσων εχω μαθει εγω,οσα αντιλαμβανομαι και κυριως ξεροντας οτι ελαχιστα μπορουμε να αντιληφθουμε.Ομως ανετα και μαλιστα πολυ επιστημονες λενε οτι δεν χρειαζεται καν αιτιο η δημιουργο για να γινει το συμπαν.
Οποτε το δικο μου ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ.Αφου δεν παιρνω θεση ουτε για το ενα ουτε για το αλλο.
Αναγνωριζω απολυτα οτι η δικια μου λογικη ειναι ατελης και δεν μπορει να χρησιμοποιηθει ουτε σαν επιχειρημα ουτε για να λαβω θεση.
Το σιγουρο ειναι οτι δεν ξερουμε την τυφλα μας.
Εγω λοιπον ξεκαθαρα δεν υποστηριζω καμια απο τις δυο θεωριες οτι υπερτερει.Διοτι δεν ξερω και δεν μπορω να ξερω.
Αντιθετα εσυ εχεις λαβει θεση.
Παιζεις με τις λεξουλες,λες απο τη μια
ΟΚ...ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΘΕΟΥ.
Μπουρμπουτσαλα λοιπον αντικειμενικος και ουδετερος εισαι.Δεν εισαι ουδετερος,
εχεις λαβει θεση,αυτη της υπαρξης ανωτερης δυναμης,τουτεστιν πασχεις και εσυ απο την ξερολιθιαση και την κομπορρημοσυνη των μωρών ανθρωπων.
Αν πιστευες πραγματικα το ΔΕΝ ΞΕΡΩ,ΔΕΝ ΘΑ ΛΑΒΑΙΝΕΣ ΘΕΣΗ για τιποτε απο τα δυο.
Αντιστοιχως και οσοι πιστευουν οτι δεν υπαρχει τιποτα.
Ναι βρε. Δεν μπορούμε να ξέρουμε, ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ τι προκάλεσε την έναρξη αλλά αυτό είναι άλλο πράγμα από το ότι ΠΙΣΤΕΥΩ ότι υπάρχει Θεός ως Αίτιος. Αυτό έχει να κάνει με πίστη και όχι με γνώση. Συγχέεις την πίστη με την γνώση ενώ ξέρεις ότι είναι διαφορετικά πράγματα και το κάνεις επειδή έτσι θες να σου βγει το συμπέρασμα ότι παίρνω θέση γνώσης επειδή έτσι.. σου βγαίνει ευκολότερα όταν συγχαίεις την πίστη με τη γνώση.
Γιατί το κάνεις αυτό; Σου είπα κάπου ότι η δική μου λογική διαφέρει από τη δική σου που λες ότι "Η δικια μου λογικη σημαινει οτι ετσι οπως τα σκεφτομαι εγω,
αλλα αυτα ειναι συναρτηση οσων μου εχουν μαθει,οσων εχω μαθει εγω,οσα αντιλαμβανομαι και κυριως ξεροντας οτι ελαχιστα μπορουμε να αντιληφθουμε"; Και η δική μου λογική για όσα μπορώ να ΓΝΩΡΙΖΩ "και κυριως ξεροντας" που λες, σ' αυτή τη βάση στηρίζεται. Η διαφορά μας είναι ότι ΠΙΣΤΕΥΩ στον Θεό βάση ψαξίματος, πληροφοριών, όσων αντιλαμβάνομαι με τη δική μου λογική κλπ χωρίς να αναγάγω την πίστη μου σε γνώση που μπορεί να αποδειχθεί δια παρατηρήσεως, ενώ εσύ που το ψάχνεις με τον δικό σου τρόπο καταλήγεις να μην παίρνεις δημόσια θέση για το τι ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ και καλά κάνεις αν το κάνεις για να μην εκτεθείς στον -ισμό σου αλλά είμαι σίγουρος ότι μέσα σου έχεις βγάλει συμπεράσματα για το τι πιστεύεις (μιας και το ψάχνεις από μικρή) και καλά κάνεις που προφυλάσσεσαι μη εκθέτοντας τι πιστεύεις για το τη δημιούργησε το Σύμπαν που ζούμε, έστω και αυτό "
Ομως ανετα και μαλιστα πολυ επιστημονες λενε οτι
δεν χρειαζεται καν αιτιο η δημιουργο για να γινει το συμπαν" που το θεωρείς πιθανό (και με έντονα) ή ακριβέστερα μία από τις πολλές πιθανότητες που θεωρείς πιθανές έστω κι αν φαινομενικά δεν παίρνεις ξεκάθαρη θέση δημόσια για το τι
ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ (όχι
ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ, που τα συγχέεις για δικούς σου λόγους στην κουβέντα μας).
Αυτό εννοώ όταν λέω "Και υποθέσεις κάνεις και θέση παίρνεις και το ψάχνεις πολύ από μικρή όπως κι εγώ. Η διαφορά μας είναι ότι σε κάποιον από μας λείπει η ειλικρίνεια προς τον εαυτό μας" και έπειτα προς τους άλλους που γίνονται καθρέπτες τού προφίλ που παρουσιάζουμε.
Φυσικά κι εγώ "Αναγνωριζω απολυτα οτι η δικια μου λογικη ειναι ατελης" άσχετα αν παίρνω ξεκάθαρη θέση για το τι ΠΙΣΤΕΥΩ αλλά αυτό δεν το αναγάγω σε ΓΝΩΣΗ που μπορεί να αποδειχθεί. Έχει να κάνει με δικό μου προσωπικό ψάξιμο και "πιστεύω" όπως το δικό σου ψάξιμο που δεν έχει καταλήξει στο τι πιστεύεις.
Καλό ψάξιμο λοιπόν και σου εύχομαι να καταλήξεις να βρεις στο τι πραγματικά πιστεύεις

Ο.Ι.
Παλι παιζεις με τις λεξεις.
Λες ωραιοτατα οτι ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ.Ειναι θεμα ΠΙΣΤΗΣ ΔΗΛΑΔΗ.Πολυ καλα μεχρι εδω.
Παρακατω ομως το αναιρεις.
Η πιστη ειναι πιστη,ουτε αποδειξεις χρειαζεται ουτε τιποτα.
Οποτε γιατι ασχολησαι και ψαχνεσαι με την επιστημη; Δεν σε αφορα καθολου τι λεει.
Επισης ψαξιμο και πληροφοριες γιοκ,οταν μπαινει η πιστη στη μεση.
Τι ψαχνεις δηλαδη;Αφου ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ.Απλα ψαχνεις μπας και βρεις κανεναν επιστημονα που πιστευει στον θεο και σαφως υπαρχουν,αλλα αυτο δεν ειναι ψαξιμο.Εσυ ψαχνεις να βρεις κατι που να υποστηριζει και να θεμελιωνει και στην καλυτερη να τεκμηριωνει την υπαρξη ανωτερης δυναμης.
Δεν ψαχνεις ομως την αληθεια,οπως εγω.
Διοτι η αληθεια εμπεριεχει και αυτο που δεν σου αρεσει.Μπορει να να μην υπαρχει ανωτερη διαννοια.Ομως εσυ λες ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ,οποτε δεν ψαχνεις την αληθεια,διοτι εχεις ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΘΕΟΥ,
απλα ψαχνεις κατι που να το επιβεβαιωνει.
Ε...δεν θα το βρεις.Σε αυτην την ζωη.
Ελπιζω να υπαρχει αλλη και να το βρουμε.

Εσθήρ ξεχνάς από που ξεκίνησε η κουβέντα μαζί σου
και έχεις χάσει πολλά επεισόδια από την κουβέντα που είχα πριν παρέμβεις για
το εδώ και μετά.
Το βασικό μου αντ-επιχείρημα για πολλές σελίδες πίσω είναι αυτό που ξεκίνησε η αντιπαράθεση
με τον/την GReaper για το αν πρόκειται περί πίστεως/πεποιθήσεως η γνώμη των Άθεων που λένε ότι δεν υπάρχει Θεός και ενώ αυτός
είναι 100% σίγουρος ότι ο Θεός τής Παλαιάς δεν υπάρχει, παρ' όλ' αυτά θεωρείς την απάντησή του, (από κει που παρακολούθησες και μετά) ως "έξυπνη" επειδή εκεί είπε "δεν ξέρω" για το αν έχει αιτία η έναρξη τού σύμπαντος, αλλά
είναι σίγουρος ότι ο Χριστιανικός Θεός δεν υπάρχει.
Σου λέω έχεις χάσει επεισόδια.
Δεν ξέρω αν μετά απ' όλ' αυτά καταλαβαίνεις ότι αυτό που έκανε εκεί που παρενέβεις εσύ για να υποστηρήξεις ότι πρόκειται περί έξυπνης απάντησης, η απάντηση που πήρα ήταν αποφυγή απάντησης και όχι εξυπνάδα.
Μου λες "
Δεν ψαχνεις ομως την αληθεια,οπως εγω"
Μάλιστα
Η αντιπαράθεσή μου στο νήμα άρχισε
κάπου εδώ με κάποιον που δηλώνει Αγνωστικιστής όντας πρώην Ορθόδοξος.
Το πως ξεκίνησα να πιστεύω και άλλα τής προσωπικής μου ζωής βρίσκονται στην παράθεση που βρίσκεται
σ' αυτό το ποστ και εκεί καταλαβαίνεις ότι τίποτα δεν με εμποδίζει ούτε με εμπόδισε ποτέ να ασχολούμαι με κάθε είδους γνώσης άσχετα αν κατέληξα να πιστεύω ότι υπάρχει συγκεκριμένος Θεός και ότι αυτό δεν προέρχεται από το έτσι μούσκασε φλασιά και πίστεψα όπως θες να νομίζεις για μένα (και δικαίωμά σου).
Όπότε άσε τα επιχειρήματα τύπου "Οποτε γιατι ασχολησαι και ψαχνεσαι με την επιστημη; Δεν σε αφορα καθολου τι λεει.
Επισης ψαξιμο και πληροφοριες γιοκ,οταν μπαινει η πιστη στη μεση" και έτσι γίνεσαι νομοθέτης τού δικού μου ψαξίματος.
Έλα μου όμως που και δικαίωμα έχω να το ψάχνω όπως θέλω
και να καταλήγω σε συμπεράσματα όταν διαβάζω ασυναρτησίες
και να επιμένω όταν επιμένει ο άλλος που δηλώνει Αγνωστικιστής να προσποιείται ότι δεν καταλαβαίνει τι του λέω.
Και φυσικά μπορώ να πιστεύω στον Θεό που έχω πλείστες όσες προσωπικές αποδείξεις ότι υπάρχει, όπως επίσης να αναρωτιέμαι, βάση τής γενικά αποδεκτής επιστημονικής θεωρίας τής έναρξης τού χωροχρόνου ότι αίτιος είναι ο Θεός που πιστεύω, αντίθετα από κάποιους που δηλώνουν Αγνωστικιστές (δεν μιλάω για σένα προσωπικά) που ψάχνουν δια επιστημονικών παρατηρήσεων τού γνωστού μας σύμπαντος για να πειστούν για το αν υπάρχει αναφής Θεός. Όπερ οξύμωρον κατά τη λογική ανακολουθία.
Βλέπεις λοιπόν (σταχυολογώντας λίγα από μένα) ότι έχω κάνει τις ανάλογες προσπάθειες και το έψαξα και ψάχνω πάντα για απαντήσεις άσχετα αν έχω καταλήξει ως πίστη να έχω την Ορθόδοξη Χριστιανική. Απλά οι αντιπαραθέσεις που γίνονται εδώ έχουν να κάνουν με το ότι την ενισχύουν περισσότερο μέσα μου παρατηρώντας ανακόλουθα επιχειρήματα από Άθεους κάθε αποχρώσεως. Προφανώς αυτό θα πιστεύουν κι αυτοί για τα δικά μου και αυτό που μένει στο τέλος είναι τα γραπτά που κρίνονται.
ΥΓ
Τελικά, αν θες για πες μου κι εσύ (μιας και άρχισες την αντιπαράθεση μαζί μου για το πιο κάτω ποστ που θεώρησες εξυπνάδα την απάντηση του GReaper) που τοποθετείσαι στις πιο κάτω κατηγορίες;
O I έγραψε: ↑02 Νοέμ 2019, 20:32
Μήπως θα ήθελες να τοποθετηθείς και για το κόκκινο μιας και το περιέλαβες στην απάντησή σου;
O I έγραψε: ↑31 Οκτ 2019, 17:37
Καταλαβαίνω πως το αντιλαμβάνεσαι και θα σου επισημάνω κάποια πράγματα που με κάνουν να έχω αυτή την πεποίθηση και θα διαχωρίσω σε κατηγορίες αυτούς που δηλώνουν Άθεοι.
Πρώτα να επισημάνω ότι εγώ δηλώνω Ορθόδοξος Χριστιανός και εσύ Αγνωστικιστής.
Κατηγορίες:
1η) Άθεος με τη στενή έννοια σημαίνει αυτός που δεν πιστεύει(;) δεν πείθεται(;) δεν ενδιαφέρεται(;) αν υπάρχει αναφής Θεός. Αυτός δεν ασχολείται καθόλου με το θέμα "Θεός" μιας και δεν υπάρχει γι αυτόν. Ούτε το ψάχνει, ούτε ανακατεύεται για κάτι που στην τελική δεν τον ενδιαφέρει. (100% Άθεος)
2η) Αγνωστικιστής είναι αυτός που ψάχνει την αλήθεια για το θέμα "Θεός" αλλά το ψάχνει με επιστημονικές μεθόδους για τον αναφή Θεό και αυτός ο τρόπος που το ψάχνει για τη λογική είναι παράλογος μιας και η έρευνα γίνεται για αναφή/ασύλληπτο ΩΝ. (50% Άθεος με ιδιάζουσα προσέγγιση)
3η) Αθεϊστής είναι αυτός που τάσσεται στην υπηρεσία τού -ισμού του και πράττει ανάλογα με τις επιβολές που καθορίζει η διαχείριση τού -ισμού. (100% ερίφιο)
4η) Αντιθεϊστής είναι αυτός που μάχεται με όλες τις θρησκείες/πίστεις και το κάνει προσπαθώντας να αποδείξει επιστημονικά ότι δεν υπάρχει κανένας θεός ασχέτως αν οι γνώσεις του για επιστημονικά θέματα δεν ξεπερνά το επίπεδο λυκείου, ψάχνει και βρίσκει επιχειρήματα άλλων που τους εμπιστεύεται συνήθως επειδή κάνουν το ίδιο με αυτόν αλλά αυτοί είναι υψηλότερου επιστημονικού επιπέδου από τον ίδιο και τους εμπιστεύεται χωρίς να το ψάξει στις περισσότερες περιπτώσεις ο ίδιος. ( χαριστικά 20% Άθεος και 80% προβατάκι των "σοφωτέρων του Άντιθεϊστών)
5η) Χριστιανομάχος είναι το πλείστον των μελών που δηλώνουν Άθεοι στο Phorum.com.gr και σε κάθε Ελληνικό φόρουμ που έρχονται σε κόντρες με όσους δηλώνουν Χριστιανοί (και σε λίγες περιπτώσεις άλλων θρησκειών και θεϊστικών πεποιθήσεων). Οι αντιπαραθέσεις αυτές συνήθως προσπαθούν να μειώσουν τον Χριστιανισμό από όλες τις απόψεις. Διακατέχονται από μανία καταδίωξης και ψευδαίσθηση ανωτερότητας. (90% πολέμιοι τού Χριστιανισμού και 10% σε ότι αναφέρεται στο "υπερφυσικό" γενικώς)
Ο.Ι.
Αν θες επιλέγεις για να καταλάβω σε ποια κατηγορία θεωρείς ότι ανήκεις

Ο.Ι.
GReaper έγραψε: ↑02 Νοέμ 2019, 20:07
Ο σωστός, ειλικρινής άνθρωπος, άσχετο αν είναι άθεος ή χριστιανός, θα πει
"Δεν ξέρω". Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δε μπορούμε να φανταστούμε τι μπορεί να έγινε.
(Τρίτη φορά που σου γίνεται παρατήρηση ότι απαντάς σε αποκομμένο σημείο σχολίου (δεύτερο κόκκινο) επειδή σε βολεύει και απαντάς μόνο στο "οπότε" χωρίς να συμπεριλαμβάνεις το επιχείρημα)
Τι δεν ξέρεις; Αν έχει αιτία το μπινκ μπανκ

Μα αυτό δεν είναι απάντηση από ειλικρινή άνθρωπο αλλά απάντηση από κάποιον που θέλει να αποφύγει να απαντήσει στο επιχείρημα
Ο.Ι.
Και σου ξαναλέω
χωρίς ίχνος ειρωνίας
Καλό ψάξιμο και σου εύχομαι να καταλήξεις να βρεις στο τι πραγματικά πιστεύεις ή σε πείθει!

Ο.Ι.