Ιαπωνικο σπαθι εννοεις; Οχι.
Tai Chi Chuan
Re: Tai Chi Chuan
και καρατε και ται τσι ....οκ φυγε τρεχοντας .Lestat έγραψε: ↑06 Νοέμ 2019, 17:17Οχι ευτυχως, δεν ειπε kata. Εχει μαυρη ζωνη στο καρατε και μιλωντας με δυο μαθητες που εχουν κανει καρατε (ή συνεχιζουν να κανουν, δεν ακουσα καλα), ανεφεραν την λεξη kata ως αντιστοιχια της λεξης φορμα. Εγω μπερδευτηκα στο πιο πανω ποσταρισμα, που γραφω και φορμα ομως αρχικα.Αγις έγραψε: ↑06 Νοέμ 2019, 16:57Eιπε ''kata '' ;Lestat έγραψε: ↑06 Νοέμ 2019, 15:00Στην 18η κινηση της εκτελεσης της φορμας (αν μετραω σωστα), βρεθηκαμε σε αυτη την σταση
[img]https://i.postimg.cc/4NRRW07s/Zhu- ... .jpg[/img]
Σταματαμε εκει και ο δασκαλος λεει οτι αυτο το kata στο οποιο θα εξασκηθουμε αποκλειστικά, εχει κοινα σημεια με το Bagua Zhang.
Αυτη η ομοιοτητα ισχυει για ολα τα στυλ ται τσι;
Αν ναι - φυγε τρεχοντας
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Το πρωτο πραγμα που μας διδασκε ο δασκαλος μου στο Σοτοκαν,ηταν αυτο.Lestat έγραψε: ↑06 Νοέμ 2019, 03:34Εγω ειχα παιδευτει αρκετα με την σταση του σωματος και την ισορροπια. Προσπαθουσαμε να επιτυχουμε κατι για το οποιο υπαρχει ολοκληρη προεργασια απο πισω, την οποια ομως δεν διδαχτηκαμε ποτέ, γιατι αυτο που ειχε σημασια ηταν να ειναι σωστη η αρχικη σταση του σωματος (που μετα απο καποιο καιρο την πετυχαιναν ολοι) για να ξεκινησει η φορμα. Την διαδικασια της επιτευξης ισορροπιας, πως λειτουργουν τα γονατα, οι αστραγαλοι, γενικα οι αρθρωσεις, η θεση της λεκανης, της σπονδυλικης στηλης, διάφορες τεχνικες αναπνοης που δινουν ωθηση κλπ δεν τα ειχαμε μαθει. Ειναι σαν να σου λενε, κανε αυτο κι εσυ το κάνεις, ακομη και σχεδον τέλεια σαν οπτικο αποτελεσμα, χωρις ομως να σου δινει την πραγματικη αισθηση της ταλαντωσης του σωματος. Με το ται τσι, σε καθε κινηση εισαι σαν ελατηριο. Κι εμενα παλιοτερα μου το λεγαν, αλλά δεν καταλαβαινα τιποτα.enaon έγραψε: ↑06 Νοέμ 2019, 03:14φίλε δύο συμβουλές:
μην απαντάς, ο ένας αν δεν σκοτώνεις δράκους με τα νύχια το θεωρεί μούφα, ο άλλος δεν έχει ιδέα για τί μιλάς.
πάρε ένα ηλεκτρικό μονοκυκλο αν ο τρόπος ζωής σου το επιτρέπει, πάει τον έλεγχο ισορροπίας σε άλλο επίπεδο αν το συνδυάσεις με τις γνώσεις του ται τσι.
Εχεις κανει ται τσι;
Πρωτα η βαση να ειναι σωστη,ισορροπια,δυναμη κ.τ.λ και μετα ολα τ'αλλα.
Μου κανει εντυπωση που δεν σας τα μαθαινουν απ'την αρχη.
Για να ειναι δυνατη μια τεχνικη,θα πρεπει να ειναι πρωτα ολο το σωμα,η βαση,τα θεμελια.
Απο κει πηγαζει η δυναμη,οχι απ'το χερι ή το ποδι που χτυπαει.
Μαλακίαν φυγείν αδύνατον.
Στου Κουνγκφού τη πόρτα, όσο θέλεις βρόντα.
Thor έγραψε: ↑06 Νοέμ 2019, 17:48Το πρωτο πραγμα που μας διδασκε ο δασκαλος μου στο Σοτοκαν,ηταν αυτο.Lestat έγραψε: ↑06 Νοέμ 2019, 03:34Εγω ειχα παιδευτει αρκετα με την σταση του σωματος και την ισορροπια. Προσπαθουσαμε να επιτυχουμε κατι για το οποιο υπαρχει ολοκληρη προεργασια απο πισω, την οποια ομως δεν διδαχτηκαμε ποτέ, γιατι αυτο που ειχε σημασια ηταν να ειναι σωστη η αρχικη σταση του σωματος (που μετα απο καποιο καιρο την πετυχαιναν ολοι) για να ξεκινησει η φορμα. Την διαδικασια της επιτευξης ισορροπιας, πως λειτουργουν τα γονατα, οι αστραγαλοι, γενικα οι αρθρωσεις, η θεση της λεκανης, της σπονδυλικης στηλης, διάφορες τεχνικες αναπνοης που δινουν ωθηση κλπ δεν τα ειχαμε μαθει. Ειναι σαν να σου λενε, κανε αυτο κι εσυ το κάνεις, ακομη και σχεδον τέλεια σαν οπτικο αποτελεσμα, χωρις ομως να σου δινει την πραγματικη αισθηση της ταλαντωσης του σωματος. Με το ται τσι, σε καθε κινηση εισαι σαν ελατηριο. Κι εμενα παλιοτερα μου το λεγαν, αλλά δεν καταλαβαινα τιποτα.enaon έγραψε: ↑06 Νοέμ 2019, 03:14
φίλε δύο συμβουλές:
μην απαντάς, ο ένας αν δεν σκοτώνεις δράκους με τα νύχια το θεωρεί μούφα, ο άλλος δεν έχει ιδέα για τί μιλάς.
πάρε ένα ηλεκτρικό μονοκυκλο αν ο τρόπος ζωής σου το επιτρέπει, πάει τον έλεγχο ισορροπίας σε άλλο επίπεδο αν το συνδυάσεις με τις γνώσεις του ται τσι.
Εχεις κανει ται τσι;
Για να ειναι δυνατη μια τεχνικη,θα πρεπει να ειναι πρωτα ολο το σωμα,η βαση,τα θεμελια.

μην σου κανει εντυπωση της μουφας γινεται στον χωρο των ΠΤ
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Σωστο. Αυτος ειναι γυρω στα 58, πρωην καραμπινιερε, στη σχολη εκανε καρατε, πηρε μαυρη ζωνη και απο τα 30 και μετα αφιερωθηκε στο κουνγκ φου και το ται τσι.
Winter is coming
Σωστη ισορροπια και σταση σωματος τα ειχα πετυχει. Δεν εχει καμια σχεση ομως η διαδικασια του ται τσι για να φτασεις στο στοχο αβίαστα.Thor έγραψε: ↑06 Νοέμ 2019, 17:48Το πρωτο πραγμα που μας διδασκε ο δασκαλος μου στο Σοτοκαν,ηταν αυτο.Lestat έγραψε: ↑06 Νοέμ 2019, 03:34Εγω ειχα παιδευτει αρκετα με την σταση του σωματος και την ισορροπια. Προσπαθουσαμε να επιτυχουμε κατι για το οποιο υπαρχει ολοκληρη προεργασια απο πισω, την οποια ομως δεν διδαχτηκαμε ποτέ, γιατι αυτο που ειχε σημασια ηταν να ειναι σωστη η αρχικη σταση του σωματος (που μετα απο καποιο καιρο την πετυχαιναν ολοι) για να ξεκινησει η φορμα. Την διαδικασια της επιτευξης ισορροπιας, πως λειτουργουν τα γονατα, οι αστραγαλοι, γενικα οι αρθρωσεις, η θεση της λεκανης, της σπονδυλικης στηλης, διάφορες τεχνικες αναπνοης που δινουν ωθηση κλπ δεν τα ειχαμε μαθει. Ειναι σαν να σου λενε, κανε αυτο κι εσυ το κάνεις, ακομη και σχεδον τέλεια σαν οπτικο αποτελεσμα, χωρις ομως να σου δινει την πραγματικη αισθηση της ταλαντωσης του σωματος. Με το ται τσι, σε καθε κινηση εισαι σαν ελατηριο. Κι εμενα παλιοτερα μου το λεγαν, αλλά δεν καταλαβαινα τιποτα.enaon έγραψε: ↑06 Νοέμ 2019, 03:14
φίλε δύο συμβουλές:
Εχεις κανει ται τσι;
Αυτο λεω.
Winter is coming
ναι αλλα οπως ειπες,τα εμαθες εμπειρικα,συν τω χρονω,δεν στα διδαξαν.
Μαλακίαν φυγείν αδύνατον.
Άλλη μια φορα.... την προεργασια δεν διδαχτηκα και την διαφορά την καταλαβα τωρα με το ται τσι.
Ισορροπια κλπ μια χαρα ειχα, προφανως τα εμαθα σταδιακα μεχρι το τελικο αποτελεσμα.
Ασκησεις ισορροπιας και σωστης στασης του σωματος ομως καναμε ελαχιστα. Αν βαλεις οτι στο ται τσι κανουμε ουσιαστικα μονο αυτα, πώς δηλαδη θα εχουμε τέλεια ισορροπια, δεν υπαρχει συγκριση με καμια άλλη πολεμικη τεχνη.
Ρε σεις, ελληνικα μιλαω

Winter is coming
Mιλας με το πάθος του νεοφωτιστου - που ανακάλυψε την απολυτη αληθεια .
Συνηθισμενο φαινομενο στο χώρο.
Συνηθισμενο φαινομενο στο χώρο.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Και σαν νεοφωτιστος λοιπον σε ρωταω, ποιο ειναι το συμπερασμα;
Οτι το ται τσι δεν κανει για ξυλο στο δρομο.
Κατανοητός.
Παμε παρακατω.
Winter is coming
- enterprise-psi
- Υπερσυντονιστής
- Phorum.gr user: enterprise-psi
- Επικοινωνία:
Ρώτησε τον αν ξέρει arresto cardiaco al distanza .
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Is blind to indications of his species slow decay.
Το παρακατω ειναι απλά οτι προκειται για τον διαδοχο στην μοδα του γουινγκ τσουν και οπως ''διδασκεται'' δεν προσφερει απολυτως τπτ οπως συμβαινει και με τα αλλα νεοεποχιτικα - Αικιντο , γιογκα κλπ .
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
https://www.telegraph.co.uk/history/wor ... -yoga.html
https://yogasportstrength.wordpress.com ... ga-part-4/
Yoga έκαναν οι SS καθώς ο Χίμλερ ήταν φανατικός της
Οτιδήποτε είχε καταγωγή από την Ινδία ήταν Άριο