Είναι ο Λέοντας εδώ;
Μακεδονία
Re: Μακεδονία
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
- Esperos
- Phorum.gr user: Esperos
Νομίζω πως η Ελλάδα έχει ηττηθεί κατά κράτος σε αυτό τ διπλωματικό επεισόδιο που ξεκίνησε το 1989 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Τα συριζαίικα χαιβάνια απλά θα βάλουν την ταφόπλακα. ΟΛΟΣ ο κόσμος τους λέει Μακεδονία Μακεδόνες.
Το 1990, εκείνα τα συλλαλητήρια, ήτανη καταδίκη. Δεν μπόρεσε να λειτουργήσει η Διπλωματία της ελλάδας διότι ήταν όμηρος των πολιτικών και εκείνοι όμηροι των συλλαλητηρίων διότ αν αποφάσιζαν αυτό ή εκείνο, θα έχαναν ένα 5% ψηφοφόρων οι οποίοι θα πήγαιναν σε πιο ακραίους λαικιστές υπερπατριώτες της κακιάς ώρας. Έτσι λοιπόν , αντί σε ανύποπτο χρόνο η ελληνική διπλωματία να δώσει "κάτι" και να λήξει το θέμα, το άφησαν και έγινε απόστημα.
Τα ανόητα συλλαλητήρια (και με υπερβολική φασιστικη νοοτροπία) συνεχίζονται. Οι διάφοροι φιλόδοξοι ανερχόμενοι σταρς, ξεπουλάνε στην κυριολεξία την δυνατότητα να επιλυθεί ένα πρόβλημα δια της διπλωματικής οδού με αντάλλαγμα μερικούς ψήφους, μια πιθανότηατ να κάτσουν στο βουλευτικό αξίωμα και να εισπράξουν τα βουλευτικά μισθά τους.
Παράδειγμα, θέλω να αγοράσω ένα οικόπεδο και προσπαθώ να το κάνω με την καλύτερη δυνατή τιμή κλπ.
Αν όλη μου η οικογένεια φωνάζει και λέει δημόσια διάφορα και η γειτονιά ακούει και σχολιάζει, ε, δεν μπορεί να γίνει αγοραπωλησία.
Το 1990, εκείνα τα συλλαλητήρια, ήτανη καταδίκη. Δεν μπόρεσε να λειτουργήσει η Διπλωματία της ελλάδας διότι ήταν όμηρος των πολιτικών και εκείνοι όμηροι των συλλαλητηρίων διότ αν αποφάσιζαν αυτό ή εκείνο, θα έχαναν ένα 5% ψηφοφόρων οι οποίοι θα πήγαιναν σε πιο ακραίους λαικιστές υπερπατριώτες της κακιάς ώρας. Έτσι λοιπόν , αντί σε ανύποπτο χρόνο η ελληνική διπλωματία να δώσει "κάτι" και να λήξει το θέμα, το άφησαν και έγινε απόστημα.
Τα ανόητα συλλαλητήρια (και με υπερβολική φασιστικη νοοτροπία) συνεχίζονται. Οι διάφοροι φιλόδοξοι ανερχόμενοι σταρς, ξεπουλάνε στην κυριολεξία την δυνατότητα να επιλυθεί ένα πρόβλημα δια της διπλωματικής οδού με αντάλλαγμα μερικούς ψήφους, μια πιθανότηατ να κάτσουν στο βουλευτικό αξίωμα και να εισπράξουν τα βουλευτικά μισθά τους.
Παράδειγμα, θέλω να αγοράσω ένα οικόπεδο και προσπαθώ να το κάνω με την καλύτερη δυνατή τιμή κλπ.
Αν όλη μου η οικογένεια φωνάζει και λέει δημόσια διάφορα και η γειτονιά ακούει και σχολιάζει, ε, δεν μπορεί να γίνει αγοραπωλησία.
Ένας δεν είμαι, μα χιλιάδες! Όχι μονάχα οι ζωντανοί — κι οι πεθαμένοι μ’ ακλουθάνε ,σε μιαν αράδα σκοτεινή.
- ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ
- Phorum.gr user: ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ
Επίλυση του προβλήματος είναι να παραιτηθούν από οποιαδήποτε απαίτηση στο όνομα μακεδονία.Esperos έγραψε: ↑02 Ιουν 2018, 21:56
Ο Βινόσαυρος.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
Α την κουφάλα!

Occasio facit furem
- Esperos
Με αυτά τα μυαλά, έχουμε ηττηθεί παγκοσμίως, όλοι μακεδόνες τους λένε και γίνομαι ργώ γραφικός να εξηγώ στο κάθε έναν ότι το πγδ και ο Μέγα Αλέξανδρος κλπΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ έγραψε: ↑02 Ιουν 2018, 22:01Επίλυση του προβλήματος είναι να παραιτηθούν από οποιαδήποτε απαίτηση στο όνομα μακεδονία.Esperos έγραψε: ↑02 Ιουν 2018, 21:56
Ένας δεν είμαι, μα χιλιάδες! Όχι μονάχα οι ζωντανοί — κι οι πεθαμένοι μ’ ακλουθάνε ,σε μιαν αράδα σκοτεινή.
- ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ
- Phorum.gr user: ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ
Ας τους λένε όπως θέλουν αυτοί που δεν ξέρουν ούτε πού πέφτουν τα βαλκάνιαEsperos έγραψε: ↑02 Ιουν 2018, 22:15Με αυτά τα μυαλά, έχουμε ηττηθεί παγκοσμίως, όλοι μακεδόνες τους λένε και γίνομαι ργώ γραφικός να εξηγώ στο κάθε έναν ότι το πγδ και ο Μέγα Αλέξανδρος κλπΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ έγραψε: ↑02 Ιουν 2018, 22:01Επίλυση του προβλήματος είναι να παραιτηθούν από οποιαδήποτε απαίτηση στο όνομα μακεδονία.Esperos έγραψε: ↑02 Ιουν 2018, 21:56
Σιγά μην αναγνωρίσουμε και επικυρώσουμε όμως εμείς την κλοπή
Άλλωστε η ιστορία μας δικαιώνει.
πλακα πλακα αν ονομαστει βορεια μακεδονια εδω στην ελλαδα το δικο μας γεωγραφικο τμημα θα λεγεται μακεδονια η νοτια μακεδονια;
οχι τι θα το λεμε εμεις αλλα οι υπολοιποι
οχι τι θα το λεμε εμεις αλλα οι υπολοιποι
- Northerner
Βέβαια οι αδελφοί Μιλαντίνοβι ήταν Βούλγαροι. Ποιοι άλλοι να είναι αφού τον μακεντονισμό τον φέρανε εδώ οι εβραίο-μπολσεβίκοι. Μεταξύ άλλων γι αυτό τους σκοτώσανε οι Έλληνες Φαναριώτες.
Όσον αφορά τον κύριο Γκεοργκιέβσκι έχω βάλει και πριν την δήλωσή του ότι το... χμμ... ''έργο'' Σκόπιε 2014 είναι μια καρικατούρα.
Λοιπόν, σήμερα η εκπομπή "Πίστη και κοινωνία'' (όπως όλοι ξέρετε εκτός από τους αγώνες της αγαπημένης μας ακροπατριωτικής ομαδάρας και τις Είδησεις στην τηλεόραση βλέπω μόνο Ιστορία.bg και Πίστη και κοινωνία) ήταν πολύ ενδιαφέρουσα. Μίλησαν για τη θέση της ιερής μας εκκλησίας στο θέμα με τους αδελφούς μας σε μια περιοχή πιο νότια. Όπως όλοι ξέρετε οι Μακεντονοι ζήτησαν να τους αναγνωρίσουμε ως ανεξάρτητη εκκλησία ενώ αυτοί θα παραδεχθούν ότι η Βουλγαρική εκκλησία είναι η εκκλησία-μητέρα τους. Αυτό συνεχίζει να προκαλεί διχασμό στη Βουλγαρία. Ο ιερός σύνοδος δεν μπορεί να συμφωνήσει τι να κάνουμε στο θέμα. Έχει διφορετικές κατηγορίες ότι κάποιοι μητροπολίτες είναι προδότες (σερμπομάνοι, ρουβλόφιλοι, ντολαρόφιλοι κτλ.) Μεταξύ άλλων οι Μακεντονοι ζήτησαν το ίδιο και από τον αυθίδη πατριάρχη στην Κωνσταντινούπολη Istanbul (πρέπει να είμαστε politically correct). Όπως όλοι ξέρουμε αυτός είναι πολύ μακριά από βουλγαρόφιλος. Πολύ πιθανόν αν συμφωνήσει αυτός οι φίλοι Μακεντονοι μας θα κλέψουν την αρχιεπισκοπη του Όχριντ που ιδρύθηκε πριν 1000 χρόνια και πάντα ήταν βουλγαρική αρχιεπισκοπη. Καλά που το πρόβλημα των Μακεντόνων έχει σχέση με το πρόβλημα των αδελφών μας στην Ουκρανία. Οι Ρούσοι αδελφοί μας δεν θα επιτρέψουν ποτέ ανεξάρτητη ουκρανική εκκλησία και αυτοί έχουν πραγματική εξουσία.
Λινκ εδώ, έχει και όλα τα λεφτά σχόλια των μακεντόνων. Πχ πρέπει εμείς να ζητήσουμε η μακεντονική εκκλησία να είναι εκκλησία μητέρα των Βουλγάρων επειδή αυτοί ο πιο παλιός λαός. "Μήπως στη Βουλγαρία έχετε ακούσει τον Μέγα Αλέξανδρο;" Μου βγήκανε δάκρυα όταν το είπε ο παρουσιαστής.
https://www.bnt.bg/bg/a/misiya-nevzmozh ... blizhavane
Anyway σήμερα είναι μέρα του Μπότεβ και όλων των πατριωτών που πέθαναν για τον βουλγαρισμό! (κλιπ πιο κάτω) Ήμασταν στην εκθάση του βιβλίου που φέτος ήταν στο πάρκο του Eθινκου παλατιού του πολιτισμού (το παλάτι είναι off limits εξαιτίας της προεδρείας) και όταν άρχισαν οι sirens ήμουν μπροστά στο μνημείο των ηρώων που πέσανε στον ΑΠΠ και βλέποντας τον χάρτη με αυτό που μας ανήκει σκέφτηκα ότι δεν έχουμε χάσει τα πάντα ακόμα. Επίσης χάρηκα πως και τα μικρά παιδιά ξέρανε τι και ποιον τιμάμε.
Επίσης πήρα τα εξής βιβλία (χωρίς τα νομικά βιβλία και περιοδικά): Ανιχνευτής στις τανκ μονάδες/Erinnerung eines Panzerschützen του ενδόξου Willi Kubik, Θυμήσου τον πολέμου/Помни войната του ενδόξου συνταγματάρχη Μπορίς Ντράνγκοβ (Βούλγαρος από τη Μακεντόνια που έπεσε το 1917), Σύντομη ιστορία της Ισπανίας/Breve historia de España του Fernando García de Cortázar y José Manuel González Vesga και Ο κόσμος της φωτιάς και πάγου/The world of ice and fire του G.R.R.Martin. Δυστυχώς δεν βρήκα Αυτοί νικήσανε/Те победиха του ενδόξου Γιορντάν Γιόβκοβ και Τίγρεις στη λάσπη/Tiger im Schlamm του ενδόξου Otto Carius. Μακάρι να μου φτάσουν ως την επόμενη έκθεση, τώρα διαβάζω The siege of Küstrin 1945. Gateway to Berlin και για τα γενέθλια μου πήρα Where the Iron crosses grow. Τι να σας πω, είμαι απλός άνθρωπος. Βλέπω ένδοξο σπασμένο σταύρο - αγοράζω.
Όσον αφορά τον κύριο Γκεοργκιέβσκι έχω βάλει και πριν την δήλωσή του ότι το... χμμ... ''έργο'' Σκόπιε 2014 είναι μια καρικατούρα.
Λοιπόν, σήμερα η εκπομπή "Πίστη και κοινωνία'' (όπως όλοι ξέρετε εκτός από τους αγώνες της αγαπημένης μας ακροπατριωτικής ομαδάρας και τις Είδησεις στην τηλεόραση βλέπω μόνο Ιστορία.bg και Πίστη και κοινωνία) ήταν πολύ ενδιαφέρουσα. Μίλησαν για τη θέση της ιερής μας εκκλησίας στο θέμα με τους αδελφούς μας σε μια περιοχή πιο νότια. Όπως όλοι ξέρετε οι Μακεντονοι ζήτησαν να τους αναγνωρίσουμε ως ανεξάρτητη εκκλησία ενώ αυτοί θα παραδεχθούν ότι η Βουλγαρική εκκλησία είναι η εκκλησία-μητέρα τους. Αυτό συνεχίζει να προκαλεί διχασμό στη Βουλγαρία. Ο ιερός σύνοδος δεν μπορεί να συμφωνήσει τι να κάνουμε στο θέμα. Έχει διφορετικές κατηγορίες ότι κάποιοι μητροπολίτες είναι προδότες (σερμπομάνοι, ρουβλόφιλοι, ντολαρόφιλοι κτλ.) Μεταξύ άλλων οι Μακεντονοι ζήτησαν το ίδιο και από τον αυθίδη πατριάρχη στην Κωνσταντινούπολη Istanbul (πρέπει να είμαστε politically correct). Όπως όλοι ξέρουμε αυτός είναι πολύ μακριά από βουλγαρόφιλος. Πολύ πιθανόν αν συμφωνήσει αυτός οι φίλοι Μακεντονοι μας θα κλέψουν την αρχιεπισκοπη του Όχριντ που ιδρύθηκε πριν 1000 χρόνια και πάντα ήταν βουλγαρική αρχιεπισκοπη. Καλά που το πρόβλημα των Μακεντόνων έχει σχέση με το πρόβλημα των αδελφών μας στην Ουκρανία. Οι Ρούσοι αδελφοί μας δεν θα επιτρέψουν ποτέ ανεξάρτητη ουκρανική εκκλησία και αυτοί έχουν πραγματική εξουσία.
Λινκ εδώ, έχει και όλα τα λεφτά σχόλια των μακεντόνων. Πχ πρέπει εμείς να ζητήσουμε η μακεντονική εκκλησία να είναι εκκλησία μητέρα των Βουλγάρων επειδή αυτοί ο πιο παλιός λαός. "Μήπως στη Βουλγαρία έχετε ακούσει τον Μέγα Αλέξανδρο;" Μου βγήκανε δάκρυα όταν το είπε ο παρουσιαστής.

https://www.bnt.bg/bg/a/misiya-nevzmozh ... blizhavane
Anyway σήμερα είναι μέρα του Μπότεβ και όλων των πατριωτών που πέθαναν για τον βουλγαρισμό! (κλιπ πιο κάτω) Ήμασταν στην εκθάση του βιβλίου που φέτος ήταν στο πάρκο του Eθινκου παλατιού του πολιτισμού (το παλάτι είναι off limits εξαιτίας της προεδρείας) και όταν άρχισαν οι sirens ήμουν μπροστά στο μνημείο των ηρώων που πέσανε στον ΑΠΠ και βλέποντας τον χάρτη με αυτό που μας ανήκει σκέφτηκα ότι δεν έχουμε χάσει τα πάντα ακόμα. Επίσης χάρηκα πως και τα μικρά παιδιά ξέρανε τι και ποιον τιμάμε.
Επίσης πήρα τα εξής βιβλία (χωρίς τα νομικά βιβλία και περιοδικά): Ανιχνευτής στις τανκ μονάδες/Erinnerung eines Panzerschützen του ενδόξου Willi Kubik, Θυμήσου τον πολέμου/Помни войната του ενδόξου συνταγματάρχη Μπορίς Ντράνγκοβ (Βούλγαρος από τη Μακεντόνια που έπεσε το 1917), Σύντομη ιστορία της Ισπανίας/Breve historia de España του Fernando García de Cortázar y José Manuel González Vesga και Ο κόσμος της φωτιάς και πάγου/The world of ice and fire του G.R.R.Martin. Δυστυχώς δεν βρήκα Αυτοί νικήσανε/Те победиха του ενδόξου Γιορντάν Γιόβκοβ και Τίγρεις στη λάσπη/Tiger im Schlamm του ενδόξου Otto Carius. Μακάρι να μου φτάσουν ως την επόμενη έκθεση, τώρα διαβάζω The siege of Küstrin 1945. Gateway to Berlin και για τα γενέθλια μου πήρα Where the Iron crosses grow. Τι να σας πω, είμαι απλός άνθρωπος. Βλέπω ένδοξο σπασμένο σταύρο - αγοράζω.
SpoilerShow
142 χρόνια αθανασία!
Το λιοντάρι με την ασπίδα με αυτό που μας ανήκει

Το λιοντάρι με την ασπίδα με αυτό που μας ανήκει

Lost are only those who abandon themselves!
Oberst Hans-Ulrich Rudel
Oberst Hans-Ulrich Rudel
- Νταρνάκας
- Phorum.gr user: Νταρνάκας
Είσαι σίγουρος ότι ο χάρτης συμφωνεί με τα σημερινά σύνορα; Μήπως τα παρατραβήξατε λίγο προς τα νότια; δε χρειάζεται μια μικρή διόρθωση;
Fixed

Μοιρίδιοι κλωστῆρες, πανάφυκτον ἀνάγκῃ ζεῦγμ’ ἐπὶ δυστήνοις παισὶ βροτῶν θέμενοι, ἠγάγετο με ποτέ ἱμερτοῦ πρὸς φάος ἠελίου.
- Βινόσαυρος
Ρε σεις έχουν μαλλιάσει τα δάχτυλα μου να γράφω τα ίδια και τα ίδια σε 500 νήματα. Λυπηθείτε με λίγο.
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
- Esperos
Καλά, ούτε και μεις ξέρουμε που πέφτουν άλλα μέρη, μας λες τώρα "ας τους λένε όπως θέλουν", το θέμα είναι πως όλος ο κόσμος τους λέει μακεδονία μακεδόνες και μεις παριστάνουμε τους περίερους, το θέμα είναι πως η Ελλάδα έχει ηττηθεί κατά κράτος και μυαλό δε βάζει.ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ έγραψε: ↑02 Ιουν 2018, 22:16Ας τους λένε όπως θέλουν αυτοί που δεν ξέρουν ούτε πού πέφτουν τα βαλκάνιαEsperos έγραψε: ↑02 Ιουν 2018, 22:15Με αυτά τα μυαλά, έχουμε ηττηθεί παγκοσμίως, όλοι μακεδόνες τους λένε και γίνομαι ργώ γραφικός να εξηγώ στο κάθε έναν ότι το πγδ και ο Μέγα Αλέξανδρος κλπΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ έγραψε: ↑02 Ιουν 2018, 22:01
Επίλυση του προβλήματος είναι να παραιτηθούν από οποιαδήποτε απαίτηση στο όνομα μακεδονία.
Σιγά μην αναγνωρίσουμε και επικυρώσουμε όμως εμείς την κλοπή
Άλλωστε η ιστορία μας δικαιώνει.
Εσύ υπογράφεις Βόρεια Ήπειρος, νομίζεις ξέρει ο ντουνιάς τι ειναι αυτό?
- Βινόσαυρος
πρόδηλη αλυτρωτική τάση
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
- Rocco Siffredi
τι επρεπε να κανει τοτε τι ονομα να συζητησει;Esperos έγραψε: ↑02 Ιουν 2018, 21:56
- Λευκός Λύκος
- Phorum.gr user: Λευκός Λύκος
Είσαι εκείνος ο πανιβλακας ο λεων;
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Μαϊμού η Βεργίνα κύριοι ;! Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ σε κίνδυνο
από Τζιτζιμιτζιχότζιρας » 05 Μαρ 2024, 18:59 » σε Αρχαιολογία - 125 Απαντήσεις
- 6784 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Σέλευκας
07 Μαρ 2024, 15:42
-
-
-
Νέα δημοσίευση Παλαιστίνη-Μακεδονία-Κύπρος Βίοι Παράλληλοι
από Τζιτζιμιτζιχότζιρας » 17 Αύγ 2024, 10:37 » σε Διεθνής πολιτική - 122 Απαντήσεις
- 3043 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Σαββάτιος
02 Φεβ 2025, 18:37
-
-
-
Νέα δημοσίευση Τζίμι Καρ: «Είμαι στα Σκόπια, στη Μακεδονία, την πατρίδα του Μεγαλέξανδρου»
από Μαδουραίος » 06 Δεκ 2024, 14:30 » σε Εσωτερική Πολιτική - 3 Απαντήσεις
- 228 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από AlienWay
06 Δεκ 2024, 14:37
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ντόρα Μπακογιάννη: «Μην κοροϊδευόμαστε, ΘΕΛΑΜΕ το όνομα Βόρεια Μακεδονία
από Μαδουραίος » 16 Μάιος 2024, 05:08 » σε Εθνικά Θέματα - 4 Απαντήσεις
- 378 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Γάταρος
16 Μάιος 2024, 06:45
-