Αρχαιολογικά ευρήματα, μνημεία του παρελθόντος, αρχαίοι πολιτισμοί, έρευνες, ανασκαφές.
-
Αγις
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Αγις » 03 Ιουν 2018, 16:57
Nero έγραψε: ↑03 Ιουν 2018, 16:55
Αγις έγραψε: ↑03 Ιουν 2018, 16:50
Διαβασε για σπήλαιο Φράγχθι - Οψιδιανό της Μήλου - τα σημεία που βρέθηκε.
Είχα την τύχη να τα μάθω σε διάλεξη - πάνω στο τσιγάρο - απο πολύ καλή φίλη αρχαιολόγο που μου έκανε και δώρο ένα κομμάτι για το γραφείο - οχι από ανασκαφή βέβαια, να μην έχουμε παρεξηγήσεις.
Το Φράγχθι είναι Μεσολιθικός-Νεολιθικός οικισμός. Οι ανθρώπινοι πληθυσμοί της παλαιολιθικής ήταν πολύ πιο μικροί και δε νομίζω ότι οι κοινωνίες του homo erectus ήταν τόσο πολύπλοκες για να έχουν ανάγκη να κάνουν τακτικά τέτοια ταξίδια
Οψιδιανός βρέθηκε και στην Αλεπότρυπα στα σπήλαια Δυρού.
Πολυτιμότερος απο το χρυσάφι στην σημερινή εποχή ήταν για κατασκευή εργαλείων και όπλων.
Πάντα υπήρχε αγώνας για την αναζήτηση - προμηθειά του.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
-
Nero
από Nero » 03 Ιουν 2018, 17:02
Αγις έγραψε: ↑03 Ιουν 2018, 16:57
Nero έγραψε: ↑03 Ιουν 2018, 16:55
Αγις έγραψε: ↑03 Ιουν 2018, 16:50
Διαβασε για σπήλαιο Φράγχθι - Οψιδιανό της Μήλου - τα σημεία που βρέθηκε.
Είχα την τύχη να τα μάθω σε διάλεξη - πάνω στο τσιγάρο - απο πολύ καλή φίλη αρχαιολόγο που μου έκανε και δώρο ένα κομμάτι για το γραφείο - οχι από ανασκαφή βέβαια, να μην έχουμε παρεξηγήσεις.
Το Φράγχθι είναι Μεσολιθικός-Νεολιθικός οικισμός. Οι ανθρώπινοι πληθυσμοί της παλαιολιθικής ήταν πολύ πιο μικροί και δε νομίζω ότι οι κοινωνίες του homo erectus ήταν τόσο πολύπλοκες για να έχουν ανάγκη να κάνουν τακτικά τέτοια ταξίδια
Οψιδιανός βρέθηκε και στην Αλεπότρυπα στα σπήλαια Δυρού.
Πολυτιμότερος απο το χρυσάφι στην σημερινή εποχή ήταν για κατασκευή εργαλείων και όπλων.
Πάντα υπήρχε αγώνας για την αναζήτηση - προμηθειά του.
Ναι δε διαφωνώ,αυτό που σου εξηγώ είναι ότι μάλλον μαζί με το τσιγάρο πρέπει να είχατε και κανα τσίπουρο στη διάλεξη γιατί δε θυμάσαι ότι η τύπισσα σου μίλαγε για για το 11.000 π.Χ,πολύ αργότερα απο την εποχή που αναφέρεται το άρθρο

Και ξαναλέω ότι μιλάμε για homo erectus,για ένα είδος που δεν μπορούσε να επικοινωνήσει καν με κάτι παραπάνω εκτός από γρυλίσματα
-
Μηχανικός
από Μηχανικός » 03 Ιουν 2018, 17:04
Πάνας έγραψε: ↑03 Ιουν 2018, 15:36
Εγώ σας το έχω πει και παλιότερα, η γη έχει καταστραφεί πολλές φορές μαζί με τους πολιτισμούς της, ο δικός μας βέβαια είναι ο πιο εξελιγμένος και δύσκολα θα χαθεί... δεν εξηγούνται αλλιώς τέτοιες μεγαλιθικές κατασκευές που βρίσκουμε διάσπαρτες σε όλο τον πλανήτη όπως επίσης και η τεχνολογία κατασκευής σε μερικές...
Πριν 200.000 εμφανίστηκε ο άνθρωπος που είναι σήμερα... πριν 700.000 χρόνια ταξίδευαν οι μαϊμούδες; Όχι βέβαια υπήρχε πολιτισμός.
Ψάξε λίγο τις έρευνες που γίνονται τα τελευταία χρόνια στα σπήλαια της Μάνης.
Τα κατοικούσαν άνθρωποι εδώ και 1.000.000 χρόνια.
Υπήρξε περίοδος που έζησαν δίπλα-δίπλα ο Νεάντερταλ και ο Χόμο Σάπιενς.
Πριν από 35.000 εξαφανίστηκε τελείως ο Νεάντερταλ στην Μάνη.
-
Αγις
από Αγις » 03 Ιουν 2018, 17:08
Δεν γνωρίζω αγαπητέ Νέρο - με ενδιαφέρει μόνο οτι λέει η επιστήμη και το αποδεικνύει με στοιχεία .
Οπως έγραψε και ο Πολ Ποτ αν καθυστέρησε η αποκωδικοποίηση για δεκαετίες της Γραμμικής Β , ήταν γιατί όλοι προσπαθούσαν να το επιτύχουν χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε γλώσσα - ακόμα και των Εσκιμώων

- εκτός από τα Ελληνικά λόγω κολλημάτων ...
Οπότε απευθύνσου σε επιστήμονα να σου πεί για παλαιότητα ευρημάτων και άφησε την ατζέντα στο σπίτι σου αν πραγματικά θες να μάθεις και σε ενδιαφέρει η γνώση.
Ρακόμελο δεν είχαμε σίγουρα με το τσιγάρο.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος
Αγις την 03 Ιουν 2018, 17:10, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
-
Nero
από Nero » 03 Ιουν 2018, 17:09
Πάνας έγραψε: ↑03 Ιουν 2018, 15:36
Εγώ σας το έχω πει και παλιότερα, η γη έχει καταστραφεί πολλές φορές μαζί με τους πολιτισμούς της, ο δικός μας βέβαια είναι ο πιο εξελιγμένος και δύσκολα θα χαθεί... δεν εξηγούνται αλλιώς τέτοιες μεγαλιθικές κατασκευές που βρίσκουμε διάσπαρτες σε όλο τον πλανήτη όπως επίσης και η τεχνολογία κατασκευής σε μερικές...
Πριν 200.000 εμφανίστηκε ο άνθρωπος που είναι σήμερα... πριν 700.000 χρόνια ταξίδευαν οι μαϊμούδες; Όχι βέβαια υπήρχε πολιτισμός.
Μα ποιος είπε ρε παιδιά οτι ο Homo erectus ήταν μαϊμού?

Ακόμα και το όνομα δείχνει ότι ήταν κάτι πολύ περισσότερο από μαϊμού,καταρχήν ζωγράφιζε. Προφανώς δεν ήταν "μαϊμού" αλλά ούτε τις δυνατότητες του Νεαντερταλ και του Σάπιενς είχε. Έλεος
-
Nero
από Nero » 03 Ιουν 2018, 17:11
Αγις έγραψε: ↑03 Ιουν 2018, 17:08
Δεν γνωρίζω αγαπητέ Νέρο - με ενδιαφέρει μόνο οτι λέει η επιστήμη και το αποδεικνύει με στοιχεία .
Οπως έγραψε και ο Πολ Ποτ αν καθυστέρησε η αποκωδικοποίηση για δεκαετίες της Γραμμικής Β , ήταν γιατί όλοι προσπαθούσαν να το επιτύχουν χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε γλώσσα - ακόμα και των Εσκιμώων

Οπότε απευθύνσου σε επιστήμονα να σου πεί για παλαιότητα ευρημάτων και άφησε την ατζέντα στο σπίτι σου αν πραγματικά θες να μάθεις και σε ενδιαφέρει η γνώση.
Έχω κάνει μερικά εξάμηνα αρχαιολογία,επιστήμονας σίγουρα δεν είμαι αλλά πιστεύω ότι σε σχέση με ένα πολιτικό μηχανικό και έναν αγρότη μπορώ να μιλήσω για κάποια πράγματα με μεγαλύτερη σιγουριά

-
Αγις
από Αγις » 03 Ιουν 2018, 17:12
Nero έγραψε: ↑03 Ιουν 2018, 17:11

Έχω κάνει μερικά εξάμηνα αρχαιολογία,επιστήμονας σίγουρα δεν είμαι αλλά πιστεύω ότι σε σχέση με ένα πολιτικό μηχανικό και έναν αγρότη μπορώ να μιλήσω για κάποια πράγματα με μεγαλύτερη σιγουριά

Μία διόρθωση .
Αγροτοκτηνοτρόφος.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
-
Nero
από Nero » 03 Ιουν 2018, 17:14
Αγις έγραψε: ↑03 Ιουν 2018, 17:12

Μία διόρθωση .
Αγροτοκτηνοτρόφος.
παρδον
-
sys3x
από sys3x » 03 Ιουν 2018, 17:20

Μία διόρθωση .
Αγροτοκτηνοτρόφος.

@Nero
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
-
Nero
από Nero » 03 Ιουν 2018, 17:26
sys3x έγραψε: ↑03 Ιουν 2018, 17:20

Μία διόρθωση .
Αγροτοκτηνοτρόφος.

@Nero
δε φαίνεται,θα πρέπει να την καταθέσεις γραπτά την προσβολή σου

-
Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
από Nandros » 03 Ιουν 2018, 18:00
Chainis έγραψε: ↑03 Ιουν 2018, 15:33
Yochanan έγραψε: ↑03 Ιουν 2018, 15:27
Μπρε χαιβάν, ό,τι και να βρουνε για τους αρχαιους ελληνες πώς ακριβώς αφορά την ορθόδοξη βλαχαρβανιτια που κατοικει στα ιδια εδαφη μετά απο τρεις χιλιαδες χρόνια; Ειναι σα να ερχεται ο αμερκανος τζαμαλ από το γκετο και να λεει για τους ινκα.
Γιατί όπως ξέρουν οι πάντες, όλοι όσοι κατοικούν σ' αυτό τον τόπο ήρθαν από κάπου αλλού, αυτόχθων δεν υπάρχει κανένας.
Κάτι σαν το Ισραήλ ας πούμε.
Μην ασχολείσαι με ρατσιστές. Δεν έμαθαν ακόμα ότι όλοι είμαστε απόγονοι μιας μαυρούκας από την κεντρική Αφρική!

ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
-
Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
από Nandros » 03 Ιουν 2018, 18:09
Νταρνάκας έγραψε: ↑03 Ιουν 2018, 16:09
Ναι αλλά οι προϊστορικοί άνθρωποι λογικά δεν μπορούσαν να ξέρουν ότι νοτιοανατολικά της Πελοποννήσου υπάρχει στεριά/νησί σε απόσταση δύο-τριών ημερών, όπως ξέρουμε εμείς σήμερα. Άρα θα έβγαιναν στα ανοιχτά να ταξιδέψουν κυριολεκτικά στο άγνωστο με βάρκα (ή σχεδία) την ελπίδα.
Εκτός κι αν υπάρχουν μέρες που τα βουνά της Κρήτης φαίνονται απ' τον Μαλέα, όταν η ατμόσφαιρα είναι πολύ καθαρή. Υπάρχει τέτοια περίπτωση;
Οι μεγάλες μάζες γης, νησιά, δημιουργούν σύννεφα, πόσο μάλλον η Κρήτη που είναι πολύ μεγάλη.
Διόλου απίθανο να το γνώριζαν και ξεκίνησαν με αρκετή σιγουριά για το αποτέλεσμα.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
-
-
- 6 Απαντήσεις
- 316 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06
01 Δεκ 2023, 14:26
-
-
- 3 Απαντήσεις
- 259 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Otto Weininger
13 Σεπ 2023, 09:25
-
-
- 0 Απαντήσεις
- 81 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από southern
18 Ιουν 2024, 16:43
-
-
- 0 Απαντήσεις
- 122 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Mitharadir
31 Μαρ 2025, 14:22
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.