...και κάτι ακόμα μιας και επιμένεις
tanipteros έγραψε: ↑16 Νοέμ 2019, 05:55
O I έγραψε: ↑16 Νοέμ 2019, 00:52
Με άλλα λόγια
Αντλείς την προσωπική άποψη από όλες τις θρησκείες πλην τού Χριστιανισμού (ίσως κι από κει τεμάχια που βολεύουν όπως: "με το πνευματικό του σώμα" που λες για τον Χριστό..)
Ο.Ι.
άντε πάλι ..... δεν είναι δικά μου λόγια αυτά...είναι ενός Ορθόδοξου θεολόγου....
εγώ δεν πιστεύω σε Ιησού και πνευματικά σώματα στην ΠΔ.... είναι του θεολόγου αυτά λόγια...
βλέπεις λοιπόν τι αχταρμά έχεις κάνει... μαζί μιλάμε τόσες μέρες και ακόμα δεν κατάλαβες τι έχω γράψει πριν 10 πόστ....
σε διακρίνει τρικυμία εν κρανίω... φίλτατε....

Ναι καλά.. εσύ δεν πιστεύεις σε πνευματικά σώματα στην ΠΔ αλλά πιστεύεις σε πνευματικά σώματα γενικώς

tanipteros έγραψε: ↑15 Νοέμ 2019, 20:38
Για μένα η ψυχή για να έχει το αθάνατο χαρακτηριστικό είναι προβολή απευθείας από αθάνατο θεϊκό ον. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι δημιουργημένη αλλά προβαλλόμενη στο Γίγνεσθαι για να είναι αθάνατη μέσα σε ένα θνητό πεδίο του κόσμου.
...και μάλιστα:
tanipteros έγραψε: ↑07 Μάιος 2018, 16:58
αν σου πω το τι πιστεύω για κάθε άνθρωπο και πως τον αντιμετωπίζω σε σχέση με μένα θα δεις ότι δεν μου βγαίνει κανένα αντί-- χριστιανικό ή τίποτα αντί γενικά.
Εγώ πιστεύω ότι έχουμε όλοι οι άνθρωποι θείο χαρακτηριστικό την αθάνατη ψυχή και
ότι είμαστε όλοι θεοί ίσοι μεταξύ μας. Μόνο που δεν ασχολούμαστε με τα πνευματικά και αγνοούμε το γνώθι σαυτόν.
Ότι όλοι είμαστε ισόθεοι.... Πάς, Θεός Αγαθός.
tanipteros έγραψε: ↑07 Μάιος 2018, 17:14
......
Οπότε πιστεύω πως μερικοί θα συμφωνούσαν ότι λόγο της αθανασίας της ψυχής
είμαστε θνητοί θεοί λόγω του θνητού σώματος.
Ένας συνδυασμός αθανασίας και θνητότητας.
Με απλά λόγια, ήμουν σίγουρος ότι θα εξαιρούσες Παλαιά και Καινή από το θεολογο-φιλοσοφικό σου Γίγνεσθαι τής ανθρώπινης φύσης λέγοντας: "εγώ δεν πιστεύω σε Ιησού
και πνευματικά σώματα στην ΠΔ" ενώ στα quote από πάνω λες: "ότι είμαστε
όλοι θεοί ... Ότι
όλοι είμαστε ισόθεοι" και γενικά για την ψυχή λες: "είναι προβολή απευθείας από αθάνατο θεϊκό ον" αλλά αυτά δεν πιστεύεις ότι υπάρχουν ούτε στον Ιησού ούτε στην Παλαιά διαθήκη

Πες κι άλλα από τα προσωπικά σου βιώματα, όπως: "Η αρχαία Ελλάδα που βασίζομαι εγώ
συν τα προσωπικά βιώματα μεταφυσικής συνιστούν τις ιδέες τις οποίες έχω" που λες, του μεταφυσικού σου επιπέδου, μπας και φωτιστούμε κι εμείς οι ταλαίπωροι αφώτιστοι θνητοί κατωτέρου επιπέδου ύπαρξης

Για το άλλο
Αυτή ήταν η κουβέντα μας όσον αφορά το πνευματικό σώμα που έβαλες σφήνα στα λόγια τού υποτιθέμενου θεολόγου:
O I έγραψε: ↑11 Νοέμ 2019, 23:16
tanipteros έγραψε: ↑10 Νοέμ 2019, 23:20
Πριν καιρό διάβαζα σε μια Ορθόδοξη Χριστιανική σελίδα κάποιου θεολόγου
πως η αφήγηση της Παλαιάς Διαθήκης έγινε από τον Ιησού.
Ο Πατήρ σπάνια εμφανίζεται να δρα... όπου έχουμε εμφάνιση Γιαχβέ έλεγε ήταν ο Ιησούς.
Και έρχομαι τώρα εγώ και λέω ... όπου έχουμε κατάρες, διαταγές αφανισμών, να τρώνε τις σάρκες τους και άλλες καφρίλες του Γιαχβέ...πάντα κατά τον θεολόγο είναι λόγια και διαταγές του Ιησού...
Είσαι σίγουρος ότι ο θεολόγος αυτός είπε πως "η αφήγηση της Παλαιάς Διαθήκης έγινε από τον Ιησού";

Ο.Ι.
tanipteros έγραψε: ↑11 Νοέμ 2019, 23:26
ναι είμαι σίγουρος.
ο Ορθόδοξος θεολόγος έλεγε ότι τον καιρό της ΠΔ ο Ιησούς υπάρχει στην Αγία Τριάδα αιώνιος ως Λόγος και εμφανίζεται όποτε θέλει στα πρόσωπα της ΠΔ.
με το πνευματικό του σώμα όχι με σάρκα ή ως φωνή ως Λόγος.
...όχι μόνο το υπογραμμισμένο βάζεις σφήνα, αλλά και ότι "η αφήγηση της Παλαιάς Διαθήκης έγινε από τον Ιησού" και μετά μου λες (όπως και για τα πιο πάνω σοφά) ότι με "διακρίνει τρικυμία εν κρανίω"

Έκανα μια έρευνα πάντως στο ευρετήριο τής Google με το ακόλουθο κείμενο: "
τον καιρό της ΠΔ ο Ιησούς υπάρχει στην Αγία Τριάδα αιώνιος ως Λόγος και εμφανίζεται όποτε θέλει στα πρόσωπα της Παλαιά Διαθήκη με το πνευματικό του σώμα" και βρήκα ως πρώτο σύνδεσμο αυτό: "
Όσοι ενώ βρίσκονταν στη ζωή είχαν στην καρδιά τους εν αγίω Πνεύματι τον άσαρκο Λόγο, τον ίδιο τον Χριστό δηλαδή, πριν γίνει άνθρωπος και γεννηθεί στη γη".
Αν εσύ κάτι τέτοιο το αντιλαμβάνεσαι "με το πνευματικό του σώμα" που λες για τον Χριστό, ότι το είπε Ορθόδοξος θεολόγος, απλά φέρε πηγή για να μη θεωρηθεί εμβόλιμο που πηγάζει από τα δικά σου "προσωπικά βιώματα μεταφυσικής".
Καλό διαλογισμό φίλτατε!
Ο.Ι.