Psideologyenterprise-psi έγραψε: ↑17 Νοέμ 2019, 08:29Καμία πολιτική ιδεολογία , καμιά κατεύθυνση , δίκιο έχω μόνο εγώ . Ορθός είναι μόνο ο λόγος μου.
Ποια ιδεολογία έχω;
Ποιά ιδεολογία έχω;
Συντονιστές: Spiros252, Συντονιστές
-
- Διαχειριστής
- Phorum.gr user: Spiros252
Re: Ποιά ιδεολογία έχω;
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας».
Stephen Hawking
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας».
Stephen Hawking
Εσένα σε κόβω για ιδεολόγο του κεμπαπισμού.enterprise-psi έγραψε: ↑17 Νοέμ 2019, 08:29Καμία πολιτική ιδεολογία , καμιά κατεύθυνση , δίκιο έχω μόνο εγώ . Ορθός είναι μόνο ο λόγος μου.
Ποια ιδεολογία έχω;
Ordem e Progresso.
Κι αυτό μια άποψη.the comet the course the tail έγραψε: ↑17 Νοέμ 2019, 05:00Η ναρκισσιστική διαταραχή της προσωπικότητάς σας επισκιάζει την όποια εκτίμηση περί ιδεολογίας.
Ordem e Progresso.
Ξέρετε αυτά τα παιχνίδια που φτιάχνεις ένα κράτος, και αυτό διαμορφώνεται ανάλογα με το τι ψηφίζεις στα issues. Θα μπορούσαμε να κάνουμε δω μέσα ένα πείραμα, να ιδρύσουμε ένα κράτος και να διαμορφωθούν παρατάξεις, - όχι αμέσως, αλλά να προκύψουν ανάλογα με τις ψήφους του καθενός, να τίθενται ψηφίσματα, κ.α.. Πολύπλοκο, αλλά γίνεται. Θα σας πω στην πορεία κι ακόμα πιο πολλά για μια όμοια περίπτωση που τρέχει. Μόνο που χρειάζεται να το παίζεις χωρίς προσωπικό πάθος και θέματα, με καθαρά τη γνώμη σου σε κάθε issue. Αποστασιοποιημένος λιγάκι.
Ordem e Progresso.
Φιλελεύθερος.
Δεν βάζω προσδιορισμό γιατί οι έννοιες σήμερα -και τα αντίστοιχα πρόσημα τους- έχουν μία ισοπεδωτική αφέλεια.
Δεν βάζω προσδιορισμό γιατί οι έννοιες σήμερα -και τα αντίστοιχα πρόσημα τους- έχουν μία ισοπεδωτική αφέλεια.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Επειδή απάντησα στο κύριο ερώτημα, εδώ θα κάνω μια πιο προσωπική παρατήρηση, που έχει σχέση με τη φορουμική ταυτότητα σου. Πιστεύω ότι αντιμετωπίζεις κάποια θέματα με σκηνοθετική προσέγγιση. Και αυτό σίγουρα χρειάζεται την αποστασιοποίηση που αναφέρεις.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Πάντως στις τελευταίες ευρώ, έδωσα μια ευκαιρία στο πείραμα του Bαρουφάκη, επειδή με απασχολεί το θέμα "δημοκρατία". Σε συνθήκες πραγματικής δημοκρατίας, πιστεύω πως θα διαμορφωνόταν η πολιτική μας προσωπικότητα πολύ διαφορετικά. Σήμερα κρυβόμαστε πίσω από μια δημοκρατικά ατροφική κατηγοριοποίηση. Σε συνθήκες καθημερινής αμεσοδημοκρατικής διακυβέρνησης, σε 6 μήνες δεν θα αναγνωρίζαμε τον εαυτό μας. Η ευθύνη διαχείρισης της ελευθερίας σε αλλάζει.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Cavaliere την 17 Νοέμ 2019, 10:45, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ordem e Progresso.
100%.
Ordem e Progresso.
Κι αν δεν αλλάξει εσένα, αλλάζει τους άλλους.Cavaliere έγραψε: ↑17 Νοέμ 2019, 10:43Πάντως στις τελευταίες ευρώ, έδωσα μια ευκαιρία στο πείραμα του Bαρουφάκη, επειδή με απασχολεί το θέμα "δημοκρατία". Σε συνθήκες πραγματικής δημοκρατίας, πιστεύω πως θα διαμορφωνόταν η πολιτική μας προσωπικότητα πολύ διαφορετικά. Σήμερα κρυβόμαστε πίσω από μια δημοκρατικά ατροφική κατηγοριοποίηση. Σε συνθήκες καθημερινής αμεσοδημοκρατικής διακυβέρνησης, σε 6 μήνες δεν θα αναγνωρίζαμε τον εαυτό μας. Η ευθύνη διαχείρισης της ελευθερίας σε αλλάζει.

Για την ακρίβεια αλλάζει τη συμπεριφορά τους, οι άνθρωποι δεν αλλάζουν.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Ίσως, θα λέγαμε, αποκαλύπτονται οι άνθρωποι σε συνθήκες πραγματικής δημοκρατίας. Εδώ που βρίσκομαι κάνουμε ένα πείραμα, όχι επαγγελματικά, αλλά παράλληλα. Ξεκίνησε από μια κόντρα με τη συνεργάτιδά μου, σχετικά με το αν οι άνθρωποι στη Γερμανία - ή και αλλού- επιθυμούν αληθινά τη σωστή δημοκρατία και τις ευθύνες της.
Ordem e Progresso.
- EKPLIKTIKOS
ΚΚΕ εισαι. Αυτη ειναι η ιδεολογια σου ακριβώς: κομμουνιστής, συντηρητικός, χριστιανός, εθνολαικιστης αλλα ελιτιστης αντικαραμπαμπικος/αντιπασοκος.
Εδώ που τα λέμε, η σημερινή γερμανική νοοτροπία στηρίζεται σε σχιζοφρενή βάση. Σε δύο βάρκες με αντίθετη κατεύθυνση, για να γίνω πιο σαφής.Cavaliere έγραψε: ↑17 Νοέμ 2019, 12:02Ίσως, θα λέγαμε, αποκαλύπτονται οι άνθρωποι σε συνθήκες πραγματικής δημοκρατίας. Εδώ που βρίσκομαι κάνουμε ένα πείραμα, όχι επαγγελματικά, αλλά παράλληλα. Ξεκίνησε από μια κόντρα με τη συνεργάτιδά μου, σχετικά με το αν οι άνθρωποι στη Γερμανία - ή και αλλού- επιθυμούν αληθινά τη σωστή δημοκρατία και τις ευθύνες της.

Δεν έχω ζήσει εκεί και δεν έχω την εμπειρία σου αλλά αυτή είναι η αίσθηση μου από Γερμανούς και γερμανοτραφείς Έλληνες που ξέρω, πέρα από την όποια ενημέρωση έχω από τα μμε.
Η γνώμη μου πάντως είναι ότι ελάχιστοι επιθυμούν πραγματικά συνθήκες "σωστής" δημοκρατίας.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Ακούγεται ενδιαφέρονCavaliere έγραψε: ↑17 Νοέμ 2019, 10:35Ξέρετε αυτά τα παιχνίδια που φτιάχνεις ένα κράτος, και αυτό διαμορφώνεται ανάλογα με το τι ψηφίζεις στα issues. Θα μπορούσαμε να κάνουμε δω μέσα ένα πείραμα, να ιδρύσουμε ένα κράτος και να διαμορφωθούν παρατάξεις, - όχι αμέσως, αλλά να προκύψουν ανάλογα με τις ψήφους του καθενός, να τίθενται ψηφίσματα, κ.α.. Πολύπλοκο, αλλά γίνεται. Θα σας πω στην πορεία κι ακόμα πιο πολλά για μια όμοια περίπτωση που τρέχει. Μόνο που χρειάζεται να το παίζεις χωρίς προσωπικό πάθος και θέματα, με καθαρά τη γνώμη σου σε κάθε issue. Αποστασιοποιημένος λιγάκι.
Εμένα λες;EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑17 Νοέμ 2019, 12:08ΚΚΕ εισαι. Αυτη ειναι η ιδεολογια σου ακριβώς: κομμουνιστής, συντηρητικός, χριστιανός, εθνολαικιστης αλλα ελιτιστης αντικαραμπαμπικος/αντιπασοκος.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Ποιά είναι η ιδεολογία του Στέφανου Κασσελάκη ;
από έργο_μακέτο » 09 Δεκ 2023, 22:02 » σε Εσωτερική Πολιτική - 18 Απαντήσεις
- 656 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από pikey25
10 Δεκ 2023, 17:52
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ποιά είναι η ιδεολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη ;
από έργο_μακέτο » 09 Δεκ 2023, 13:48 » σε Εσωτερική Πολιτική - 89 Απαντήσεις
- 2792 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Jimmy81
11 Δεκ 2023, 10:27
-
-
-
Νέα δημοσίευση ΕΊΝΑΙ Ο ΝΑΖΙΣΜΌΣ ΔΙΕΘΝΉ ΙΔΕΟΛΟΓΊΑ;
από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 13 Αύγ 2023, 23:36 » σε Φιλοσοφία πολιτικής - 93 Απαντήσεις
- 3942 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Golden Age
10 Φεβ 2025, 13:49
-
-
-
Νέα δημοσίευση Έχουν ιδεολογία οι χούλιγκαν; (Νικόλας Σεβαστάκης)
από Portia » 12 Αύγ 2023, 21:14 » σε Κοινωνικά θέματα - 19 Απαντήσεις
- 757 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από paul25
25 Αύγ 2023, 22:07
-