Δουλοκτησία.
Δουλοκτησία.
Όλες σχεδόν οι μεσογειακές κοινωνίες της αρχαιότητας ήταν στη βάση τους δουλοκτητικές με απομεινάρια να επιβιώνουν στον χώρο μέχρι το τέλος του μεσαίωνα. Προσοχή: είναι άλλο πράγμα μια κοινωνία (όπως η φεουδαλικές ή αποικιοκρατικές) που έχει κάποιους δούλους (δούλος με την αυστηρή έννοια του όρου λέγεται ένας άνθρωπος που όχι μόνο εξαρτάται σχεδόν απόλυτα από έναν κύριο αλλά αποτελεί αντικείμενο χρηματικών συναλλαγών), και άλλο μια κοινωνία όπου ολόκληρη η οικονομική και πολιτική δραστηριότητα βασίζεται στην δουλοκτησία.
Δεν αποκλείεται στο μέλλον αυτή η πανάρχαια κοινωνική διάρθρωση να ξανακάνει την εμφάνισή της σε συνθήκες όπου η οικονομία αναγκαστεί να ξεκόψει τελείως από τους κινητήρες καύσης και άρα οι παραγωγικές δυνατότητες κινήσουν αιώνες πίσω.
Έχει μια δουλοκτητική κοινωνία κάνενα καλό κατά τη γνώμη σας; Είναι προτιμότερη από ένα καθεστώς βλαχοδημαρχίας όπως αυτό του ευρωπαϊκού μεσαίωνα; Άλλωστε αυτό είναι το πολιτικό πρότυπο που κυριαρχεί μέχρι σήμερα. Διαφέρει μόνο στο ότι βλαχοδήμαρχος μπορεί να γίνει πλέον οποιοσδήποτε και το ιδεολογικό πλαίσιο εκκοσμικεύτηκε.
Δεν αποκλείεται στο μέλλον αυτή η πανάρχαια κοινωνική διάρθρωση να ξανακάνει την εμφάνισή της σε συνθήκες όπου η οικονομία αναγκαστεί να ξεκόψει τελείως από τους κινητήρες καύσης και άρα οι παραγωγικές δυνατότητες κινήσουν αιώνες πίσω.
Έχει μια δουλοκτητική κοινωνία κάνενα καλό κατά τη γνώμη σας; Είναι προτιμότερη από ένα καθεστώς βλαχοδημαρχίας όπως αυτό του ευρωπαϊκού μεσαίωνα; Άλλωστε αυτό είναι το πολιτικό πρότυπο που κυριαρχεί μέχρι σήμερα. Διαφέρει μόνο στο ότι βλαχοδήμαρχος μπορεί να γίνει πλέον οποιοσδήποτε και το ιδεολογικό πλαίσιο εκκοσμικεύτηκε.
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Re: Δουλοκτησία.
Θα προτιμούσα να είμαι κύριος ακόμα και αν η ζωή μου ως δούλος ήταν ποιοτικά καλύτερη. Οι περισσότεροι άνθρωποι νομίζω κατά βάθος βάζουν την ασφάλεια και τη μάσα πάνω από όλα, άρα είναι γεννημένοι δούλοι.
Σιγά τη φύλαξη. Νομίζεις ότι στην αρχαιότητα τους δούλους τους είχαν κλεισμένους σε περίφρακτους στάβλους με bulldog και φουσκωτούς απέξω; Μόνο φαΐ κοστίζουν και στην αρχαιότητα πολλές φορές δούλοι ήταν αυτοί που το παρήγαν, από τη σπορά μέχρι το ψήσιμο. Πολλοί μάλιστα άνθρωποι γούσταραν να είναι δούλοι. Ορισμένοι θέλανε πχ να γίνουν δούλοι για να γλιτώσουν τη στρατιωτική θητεία.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Antigeist την 19 Νοέμ 2019, 20:00, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Μλκα μου θα τρελαθώ εδώ μέσα.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
Έχουμε τρελό εφευρέτη, σπαμαδόρους χριστιανοταλιμπάνους ή/και αντιεπιστήμονες δημιουργιστές, φασίστες οργιάζουν υπέρ χούντας και άλλα λελούδια. Και το υβρεολόγιο πάει σύννεφο.
Αυτή η κατάντια δεν είναι το πχόρουμ που θέλαμε και στηρίξαμε τότε.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Ωραία τα λες αλλά δεν βοηθάς και πολύ....
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
Στηρίζω, από την σεξουαλική οπτική του θέματος.

Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Ab jetzt gehörst du nur mir
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
Μακάρι το "υβρεολόγιο" μου, για το οποίο έχω μπαναριστεί δις, να ήταν το μάξιμουμ τοπ αυτού που επικρατεί.Gherschaagk έγραψε: ↑19 Νοέμ 2019, 20:11Ωραία τα λες αλλά δεν βοηθάς και πολύ....
Για τα υπόλοιπα που γράφω;
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)