Κοινοτισμός

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Re: Κοινοτισμός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 19 Νοέμ 2019, 17:59

Εννοείται πως σε μία τέτοια κοινωνία δεν υπάρχουν δουλειές καλύτερες από άλλες έτσι ώστε να τις προτιμούν κάποιοι περισσότερο.
Είναι σαν να λες πως δεν θα ξεσκατίζεις το μωρό και προτιμάς τις δουλειές στον κήπο. Το να έχεις χρηματική συναλλαγή με τον υπόλοιπο κόσμο θα τις έχεις ως κοινότητα ή ως άτομο ξεχωριστά. Στην δεύτερη περίπτωση για παπάρια κοινοτισμό μιλάμε.

Σίγουρα τέτοια πειραματάκια είναι ενδιαφέροντα και καλλιεργούν έναν άλλον τρόπο ζωής. Αλλά στις μέρες μας ούτε καν μία οικογένεια δεν έχει καταφέρει αυτό να το καλλιεργήσει. Δείτε πως μεγαλώσατε και τι αξιώσεις έχετε.
Χρειάζεται πολύ τριβή και καθημερινή για να πετύχεις κάτι τέτοιο.

Το θέμα είναι ότι η Γαλή περιμένει ή να βρει κάτι που διαφωνεί ή να μη βρει τίποτα και θα το θέσει από μόνη της προσάπτοντάς το στους αριστερούς για να πει κάτι ακράδαντα αληθές και βαθυστόχαστο κατά την ίδια, ώστε να βγει δικαιωμένος ο ιδεοληπτικός αντικομμουνισμός της.

Μου θες και νήμα πανάθεμά σε. :003:
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 19 Νοέμ 2019, 18:00

*εμένανε ξεχάστε με, με παλαβούς δε μπλέκω εκτός μόνο άμα έχω στην ομάδα μου τον Γκέοργκ.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης » 19 Νοέμ 2019, 18:02

σε καμια περιπτωση δεν θελω στον ρολο της καρλατου την Ναιδα,δεν ξερει να μαγειρευει :smt018
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 19 Νοέμ 2019, 18:09

sys3x έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 18:00
*εμένανε ξεχάστε με, με παλαβούς δε μπλέκω εκτός μόνο άμα έχω στην ομάδα μου τον Γκέοργκ.
Αφού δεν ξέρεις ρε ντολμά.

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 19 Νοέμ 2019, 18:10

Eθνικοκοινωνιστης έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 18:02
σε καμια περιπτωση δεν θελω στον ρολο της καρλατου την Ναιδα,δεν ξερει να μαγειρευει :smt018
Μπα γιατί θα σε ρωτήσουμε; Θα πήξεις στο μακαρόνι με κέτσαπ.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 19 Νοέμ 2019, 18:13

Θα έκανα μια κοινότητα με στοιχεία αναρχοκολεκτιβισμού.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης » 19 Νοέμ 2019, 18:13

Naida έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 18:10
Eθνικοκοινωνιστης έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 18:02
Μπα γιατί θα σε ρωτήσουμε; Θα πήξεις στο μακαρόνι με κέτσαπ.
εγω λεω να παιξω τον ρολο του καρμποναρου :c020:
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα

Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ » 19 Νοέμ 2019, 18:15

Χαοτικός έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 17:09
ΓΑΛΗ έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 17:05
Χαοτικός έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 16:45
Τι είναι η κοινονιστική απόπειρα;
Δίνονται στην Α και Β ομάδα δύο εκτάσεις γης με τις ίδιες ακριβώς προδιαγραφές και την ίδια απόσταση από το χ αστικό κέντρο (αν θεωρηθεί ότι αυτό πρέπει να υπάρχει, μπορεί και να απουσιάζει παντελώς και το κόνσεπτ να παίζει σε κλασσική επιβίωση χωρίς σταθερά δεδομένα).

Και οι άνθρωποι που θα πρέπει να στελεχώσουν τις δύο ομάδες, καλούνται να ανταπεξέλθουν σε μία αρμονική και αταξική συμβίωση/επιβίωση, που θα καλύψει τις ανάγκες τους εφ' όρου ζωής και όχι ως μια εμπειρία.

Η επιλογή των φορουμιτών είναι απολύτως ελεύθερη με την έννοια ότι δεν συνεπάγεται οπωσδήποτε τη συγκατάθεση τους σε κάτι τέτοιο.

Βάζω δύο ομάδες για να μη χαθούμε με τα αρκτικόλεξα που πιθανόν να προκύψουν. Διάλεξε τα χρώματα τους για να το κάνουμε πιο εύκολο αλλά καλό είναι να μη γίνουν συνειρμοί με το σαρβάιβορ και τους από μηχανής θεούς του.
Όλος ο τπόλοιπος πλανήτης θα παίζει όπως είναι σήμερα; Τότε είναι καταδικασμένο αυτό που λες.

Έχω επιχειρηματολογήσει τι γίνεται με τις τάξεις γιατί υπάρχουν και τι ακριβώς καλύπτουμε αλλά δεν έχετε καταλάβει, οπότε δεν λέω πιο πολλά. Απλά δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα που λες με όλα τα υπόλοιπα γύρω να είναι όπως τα ξέρουμε.

.
Δέν υπάρχουν τέτοιες καταστάσεις σήμερα ρέ Χάος ;;;

Μία πούναι στίς Αλπεις καί ζούνε οπως οι Ινδιάνοι.... . :102:

Οι Άμις στό Αμέρικα....διάφορες Οικοκοινότητες στήν Ευρώπη....

Ημουνα σέ αρκετές συναντήσεις πέρσι σέ προσπάθειες Οικοκοινοτήτων.....

( Αν καί ψιλοείμαι κατά τής Οικολογικής δόμησης....

γιατί το μέλλον πρέπει νά ανήκει στά κινητά σπίτια τύπου lego κοντέινερ.....)

Γιά μόνιμη ή ημιμόνιμη διαμονή....

Οι 2 προσπάθειες πήγαιναν νά πάρουν Εσπας....αλλά μόνο η μία ίσως πάρει τελικά....

Εμένα η άποψή μου ήταν νά νοικιάσουμε τή γή....μέση τιμή....200 € τό χρόνο το στρέμμα.....

Είναι καί Ελληνες.....μή το ξεχνάμε.....τό συζητάνε γιά χρόνια....

Η τελευταία πρόταση πού είχα κάνει ήταν συνεργατικό Κάμπινγκ--επιχείρηση στήν παραθαλάσσια Αττική....

Μέ τιμή ενοικίασης την παραπάνω....καί κεφάλαιο 20 άτομα από 2-4.000 €....

μέ μόνιμη θέση τροχοσπιτου (εξοχικο) στούς συμετέχοντες εφ όρου ζωής....

ΥΓ
Πολύ Ινδοανατολικίλα παίζει πάντως σ αυτούς τούς χώρους.... . :e040:

Καί βέγκανοι πολλοί.... . :cry

ΥΓ 2
Τό νήμα είναι παγίδα..... . :8)

Τά ξύνει....ετοιμάζεται γιά τήν επίθεση....

.

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 19 Νοέμ 2019, 18:16

Ασέβαστος έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 17:54
ΓΑΛΗ έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 17:22

Οκ, ξεκινώντας από κάτι που θεωρώ βασικό, δεν πρόκειται για την κοινότητα ΜΟΥ με την αρχηγική έννοια αλλά με τη συλλογική. Αλλά ως νηματοθέτης, διαλέγω το μπλε ως χρώμα για κάποιον συγκεκριμένο λόγο, που θα διευκρινήσω αργότερα και φυσικά για λόγους ευκολίας.

Ξεκινώ από τη βασική αρχή ότι δεν θα υφίσταται καν ως έννοια η αντίληψη ότι υπάρχουν κάποιες βρώμικες δουλειές που πρέπει να κάνουν πάντα κάποιοι άλλοι. Θα παίζει το σύστημα ρολόι, όπως στο βόλει. Όλοι θα περνούν από όλες τις θέσεις και εργασίες. Ακόμη και οι ανάπηροι ή ανίκανοι για την χ ή ψ εργασία θα προσφέρουν αυτό που μπορούν σωματικά να προσφέρουν.

Παραδείγματος χάριν. Έστω ότι έχουμε πρόβατα, γουρούνια ή κότες. Θα τρώει κρέας αυτός που έχει σφάξει, γδάρει, καθαρίσει το πρόβατο, το γουρούνι ή την κότα. Όσοι δεν αντέχουν, θα γίνουν βίγκαν. Για τα φρούτα και λαχανικά, ισχύει το ίδιο. Αν δεν μπορεί λόγω σωματικής αδυναμίας να σκάψει, θα πρέπει να έχει συνεισφέρει με όποιον τρόπο μπορεί στην επεξεργασία της τροφής.

Οι διανοούμενοι που απλώς θα δίνουν οδηγίες, δεν είναι ευπρόσδεκτοι.

Έχεις ένα βασικό στίγμα. :D
δεν δουλευει αυτο με το rotation, ουτε καν αν ζουμε πρωτόγονα. οι δουλειες που πρεπει να γινουν σημερα, θελουν εξειδίκευση.

πχ εγω θα ψαρευω και ο αγις θα ψηνει τα ψαρια. αμα το κανουμε αναποδα ο αγις μπορει και να μην πιασει ψαρια, αλλα και να πιασει, εγω θα τα κανω σιγουρα μπουρδελο στο ψησιμο, με αποτελεσμα να μεινουμε νηστικοι.
Έλα ρε Ασέβαστε, σαφώς και ο καθένας θα έχει ως κύρια απασχόληση αυτό στο οποίο έχει μεγαλύτερη γνώση, δεν υποτιμώ την εξειδίκευση. Αναφέρομαι στα περιφερειακά, που κανείς δεν λαμβάνει υπ' όψιν όταν αναφέρεται σε συλλογικές προσεγγίσεις, στην ελιτίστικη προσέγγιση των πραγμάτων.

Και ακριβώς γι' αυτό, χρησιμοποίησα τον όρο "βρώμικες δουλειές που πρέπει να γίνουν". Όλοι πρέπει να έχουν επαφή μ' αυτές, διαφορετικά αλλού θα πατούν και αλλού θα βρίσκονται πάντα. Οι όποιες αεράτες προσεγγίσεις έχουν νόημα μόνον όταν έχεις έρθει σε επαφή και με το πλαίσιο που σε γειώνει.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 19 Νοέμ 2019, 18:25

Χαοτικός έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 17:59
Εννοείται πως σε μία τέτοια κοινωνία δεν υπάρχουν δουλειές καλύτερες από άλλες έτσι ώστε να τις προτιμούν κάποιοι περισσότερο.
Είναι σαν να λες πως δεν θα ξεσκατίζεις το μωρό και προτιμάς τις δουλειές στον κήπο. Το να έχεις χρηματική συναλλαγή με τον υπόλοιπο κόσμο θα τις έχεις ως κοινότητα ή ως άτομο ξεχωριστά. Στην δεύτερη περίπτωση για παπάρια κοινοτισμό μιλάμε.

Σίγουρα τέτοια πειραματάκια είναι ενδιαφέροντα και καλλιεργούν έναν άλλον τρόπο ζωής. Αλλά στις μέρες μας ούτε καν μία οικογένεια δεν έχει καταφέρει αυτό να το καλλιεργήσει. Δείτε πως μεγαλώσατε και τι αξιώσεις έχετε.
Χρειάζεται πολύ τριβή και καθημερινή για να πετύχεις κάτι τέτοιο.

Το θέμα είναι ότι η Γαλή περιμένει ή να βρει κάτι που διαφωνεί ή να μη βρει τίποτα και θα το θέσει από μόνη της προσάπτοντάς το στους αριστερούς για να πει κάτι ακράδαντα αληθές και βαθυστόχαστο κατά την ίδια, ώστε να βγει δικαιωμένος ο ιδεοληπτικός αντικομμουνισμός της.

Μου θες και νήμα πανάθεμά σε. :003:
Αντιδραστικές ασυναρτησίες. Δεν έχει καμμία σχέση το μωρό με τον κήπο.

Αλλά το θέμα δεν είναι το ξεσκάτισμα των μωρών (τα μωρά μεγαλώνουν γρήγορα) αλλά το τάισμα και το ξεσκάτισμα των γέρων ή των ανήμπορων για ένα αδιευκρίνηστο χρονικό διάστημα.

Αυτό είναι κάτι που σαφώς είναι απαραίτητο αλλά κανείς από όσους κόπτονται για τους γέρους ή ανήμπορους δεν γουστάρει να κάνει. Εμπεριέχεται στις ανάγκες αλλά δεν υφίσταται στις επιθυμίες του κλασσικού κόνσεπτ. Άρα πρέπει να υπάρξει συλλογική συνεισφορά στο θέμα, διαφορετικά άντε γεια στις φλούφλικες θεωρίες για το τι πρέπει να προσφέρει η κοινωνία στους αδύναμους αλλά δεν γουστάρουμε να προσφέρουμε εμείς σε προσωπικό επίπεδο γιατί μας υποτιμά για τον χ ή ψ λόγο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 19 Νοέμ 2019, 18:27

Αυτό που βλέπω πάντως, είναι ότι εγώ έκανα μία πρόταση. Καλή, κακή, ελλιπή, την έκανα.

Την αντιπρόταση του αντίπαλου ιδεολογικού δέους, δεν βλέπω. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 19 Νοέμ 2019, 18:28

ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 18:15

Δέν υπάρχουν τέτοιες καταστάσεις σήμερα ρέ Χάος ;;;

Μία πούναι στίς Αλπεις καί ζούνε οπως οι Ινδιάνοι.... . :102:

Οι Άμις στό Αμέρικα....διάφορες Οικοκοινότητες στήν Ευρώπη....

Ημουνα σέ αρκετές συναντήσεις πέρσι σέ προσπάθειες Οικοκοινοτήτων.....

( Αν καί ψιλοείμαι κατά τής Οικολογικής δόμησης....

γιατί το μέλλον πρέπει νά ανήκει στά κινητά σπίτια τύπου lego κοντέινερ.....)

Γιά μόνιμη ή ημιμόνιμη διαμονή....

Οι 2 προσπάθειες πήγαιναν νά πάρουν Εσπας....αλλά μόνο η μία ίσως πάρει τελικά....

Εμένα η άποψή μου ήταν νά νοικιάσουμε τή γή....μέση τιμή....200 € τό χρόνο το στρέμμα.....

Είναι καί Ελληνες.....μή το ξεχνάμε.....τό συζητάνε γιά χρόνια....

Η τελευταία πρόταση πού είχα κάνει ήταν συνεργατικό Κάμπινγκ--επιχείρηση στήν παραθαλάσσια Αττική....

Μέ τιμή ενοικίασης την παραπάνω....καί κεφάλαιο 20 άτομα από 2-4.000 €....

μέ μόνιμη θέση τροχοσπιτου (εξοχικο) στούς συμετέχοντες εφ όρου ζωής....

ΥΓ
Πολύ Ινδοανατολικίλα παίζει πάντως σ αυτούς τούς χώρους.... . :e040:

Καί βέγκανοι πολλοί.... . :cry

ΥΓ 2
Τό νήμα είναι παγίδα..... . :8)

Τά ξύνει....ετοιμάζεται γιά τήν επίθεση....

.

.
Έχεις ακουστά για τους Ρώσους απολεοδομιστές; Πολύ επιγραμματικά ξέρω.

Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ » 19 Νοέμ 2019, 18:29

Οι "βρώμικες δουλειές" πρέπει να γίνονται με κλήρωση και να έχουν σαφή χρονική θητεία. Στην επόμενη κλήρωση, θα αποκλείονται οι απερχόμενου, ώστε να διασφαλίζεται πως δεν θα ξανακληρωθούν.

Και γενικά, όλες οι "δημόσιες υπηρεσίες" θα πρέπει να κληρώνονται.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 19 Νοέμ 2019, 18:29

ΓΑΛΗ έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 18:27
Αυτό που βλέπω πάντως, είναι ότι εγώ έκανα μία πρόταση. Καλή, κακή, ελλιπή, την έκανα.

Μια χαρά την έχεις δει αλλά δεν μπορείς να την αντιληφθείς. Μιλάμε για ανατροπή του καπιταλισμού, επανάσταση και σοσιαλισμό ως το πρώτο στάδιο αταξικότητας.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 19 Νοέμ 2019, 18:32

Χαοτικός έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 18:29
ΓΑΛΗ έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 18:27

Μια χαρά την έχεις δει αλλά δεν μπορείς να την αντιληφθείς. Μιλάμε για ανατροπή του καπιταλισμού, επανάσταση και σοσιαλισμό ως το πρώτο στάδιο αταξικότητας.
Παπαριές μαρίτσαμ.

Ένα τσούρμο από αλλοπαρμένες πολυλογούδες Αντουανέτες, είστε.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών