Δουλοκτησία.

Φιλοσοφικά ερωτήματα και σκέψεις.
Άβαταρ μέλους
Juno

Re: Δουλοκτησία.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno » 19 Νοέμ 2019, 20:21

Antigeist έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 17:38
[...] Και άμα η αφεντικίνα ήταν στέρφα, το εξώγαμο της ανήλικης δούλας με τον γέρο θα γινόταν αφεντικό. Αν δεν το έτρωγαν μπαμπέσικα τα ανίψια. Αυτή είναι προοπτική να ελπίζεις. Τι να σου κάνουν οι σπουδές, μια μπούρδα είναι.

[...] Μέχρι την ιστορική στιγμή που ποινικοποιήθηκε η μοιχεία στην αρχαία Ρώμη (γιατι το είχαν ξεφτιλίσει) και όλοι άρχισαν να ξεδίνουν στους δούλους ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας, ακόμα και σε μικρά παιδιά. Μπορούσαν γιατί ο δούλος ήταν πράγμα βάσει νόμου, δεν ήταν "αυτός" ή "αυτή", ήταν "αυτό", γένους ουδέτερου.
[...] καμία, αλλά είναι επιλογή του.

[...] Εξαρτάται από ποια πλευρά το βλέπεις. Θα συμφωνούσες ακόμα και αν ήσουν δούλος;
How are Albanians distorting history
Leporello έγραψε:
24 Ιαν 2019, 18:07
Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 19 Νοέμ 2019, 20:27

Nandros έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 20:10
Gherschaagk έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 18:25
Μλκα μου θα τρελαθώ εδώ μέσα.
Έχουμε τρελό εφευρέτη, σπαμαδόρους χριστιανοταλιμπάνους ή/και αντιεπιστήμονες δημιουργιστές, φασίστες οργιάζουν υπέρ χούντας και άλλα λελούδια. Και το υβρεολόγιο πάει σύννεφο.
Αυτή η κατάντια δεν είναι το πχόρουμ που θέλαμε και στηρίξαμε τότε.
.
κι ομως, ειναι. αν δεν ειχαμε κι αυτους, τι θα καναμε, θα αναλυαμε χτενισματα και γκομενικα ολη μερα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
Airman68
Phorum.gr user: Airman68

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Airman68 » 19 Νοέμ 2019, 20:35

Antigeist έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 17:54
Thor έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 17:42

η αληθεια ειναι οτι μου χρειαζεται ενας δουλος,ενδιαφερεσαι για τη θεση;
Θα προτιμούσα να είμαι κύριος ακόμα και αν η ζωή μου ως δούλος ήταν ποιοτικά καλύτερη. Οι περισσότεροι άνθρωποι νομίζω κατά βάθος βάζουν την ασφάλεια και τη μάσα πάνω από όλα, άρα είναι γεννημένοι δούλοι.
Κλασικά.
"Καλή η δουλοκτησια φτάνει εγώ να είμαι κύριος και όχι δούλος"
Υπάρχει περίπτωση να γίνει σωστή συζήτηση; :roll:
Yippie Kay Yay

Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 19 Νοέμ 2019, 20:42

Airman68 έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 20:35
Antigeist έγραψε:
Thor έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 17:42

η αληθεια ειναι οτι μου χρειαζεται ενας δουλος,ενδιαφερεσαι για τη θεση;
Θα προτιμούσα να είμαι κύριος ακόμα και αν η ζωή μου ως δούλος ήταν ποιοτικά καλύτερη. Οι περισσότεροι άνθρωποι νομίζω κατά βάθος βάζουν την ασφάλεια και τη μάσα πάνω από όλα, άρα είναι γεννημένοι δούλοι.
Κλασικά.
Υπάρχει περίπτωση να γίνει σοβαρή συζήτηση σε νήμα What's so wrong with slavery?
Θα μου πεις και το άλλο, με την φορτηγολατρία, σοβαρό είναι;
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Antigeist

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antigeist » 19 Νοέμ 2019, 21:13

Nandros έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 20:42
Airman68 έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 20:35
Antigeist έγραψε:

Κλασικά.
Υπάρχει περίπτωση να γίνει σοβαρή συζήτηση σε νήμα What's so wrong with slavery?
Θα μου πεις και το άλλο, με την φορτηγολατρία, σοβαρό είναι;
.
Ντάξει ρε μαλάκα, παραδέχομαι ότι αυτό το νήμα είναι λίγο για καυλάντισμα αλλά είναι δυνατόν να λες φορτηγολατρία την απλή νηφάλια διαπίστωση ότι ο πολιτισμός εξαρτάται από τα φορτηγά; Είναι η τωρινή πραγματικότητα όπως και να το κάνουμε. Ο Vaclav Smil δεν είπε τυχαία ότι η μηχανή ντίζελ είναι πιο σημαντική από τους υπολογιστές.

Antigeist

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antigeist » 19 Νοέμ 2019, 21:27

Juno έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 20:21
Δεν ισχύει ακριβώς αυτό που λες ότι ήταν "αντικείμενα". Αυτό στην εποχή του Κάτωνα όντως ίσχυε. Όμως από το πριγκηπάτο και μετά τα ήθη άλλαξαν σιγά σιγά και οι δούλοι αναγνωρίζονται πλέον ως "homines" και ο τρόπος αντιμετώπισής τους γίνεται πολύ πιο ανθρώπινος. Δεν ήταν λίγοι οι δούλοι που απελευθερώθηκαν και έκαναν τεράστιες περιουσίες. Ρώτα τον Nero να σου πει.

Δούλος δεν θα ήθελα να είμαι αλλά αν τα έχανα όλα ή εάν κάποιος μου κατέστρεφε το χωριό δεν θα είχα άλλη επιλογή από το να προσαρμοστώ ή να πεθάνω. Άλλωστε ας μην το παίζουμε και υπερφιλελεύθεροι. Δεν είμαστε και λαός ξένος στην σκλαβιά. Για αιώνες ήμασταν δούλοι του Σουλτάνου και από την ντροπή μας για αυτό αλλάξαμε το όνομα μας από Ρωμαίους σε Έλληνες.

Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 19 Νοέμ 2019, 21:29

Antigeist έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 21:13
Ντάξει ρε μαλάκα, παραδέχομαι ότι αυτό το νήμα είναι λίγο για καυλάντισμα αλλά είναι δυνατόν να λες φορτηγολατρία την απλή νηφάλια διαπίστωση ότι ο πολιτισμός εξαρτάται από τα φορτηγά; Είναι η τωρινή πραγματικότητα όπως και να το κάνουμε. Ο Vaclav Smil δεν είπε τυχαία ότι η μηχανή ντίζελ είναι πιο σημαντική από τους υπολογιστές.
ΜΑΛΑΚΑΣ είσαι και φαίνεσαι.
Και το ηλεκτρικό ρεύμα είναι πιο απαραίτητο από όλες τις ανακαλύψεις της τεχνολογίας, αλλά δεν θα το λατρέψουμε!
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Antigeist

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antigeist » 19 Νοέμ 2019, 21:32

Nandros έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 21:29
Antigeist έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 21:13
ΜΑΛΑΚΑΣ είσαι και φαίνεσαι.
Και το ηλεκτρικό ρεύμα είναι πιο απαραίτητο από όλες τις ανακαλύψεις της τεχνολογίας, αλλά δεν θα το λατρέψουμε!
.
Πιο απαραίτητο από τη μηχανή ντίζελ και ειδικά τα φορτηγά δεν είναι τίποτα. Είπα εγώ να λατρέψεις; Να καταλάβεις τη σημασία τους για τον σημερινό άνθρωπο είπα.

Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος » 19 Νοέμ 2019, 21:36

Η δουλειά έχει καταργηθεί γιατί δεν χρειάζεται. Μια χαρά έχουν εξανδραποδισει οι Γερμανοί όλη την Ευρώπη μέσω του Ευρώ.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢

Antigeist

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antigeist » 19 Νοέμ 2019, 21:45

Ζενίθεδρος έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 21:36
Η δουλειά έχει καταργηθεί γιατί δεν χρειάζεται. Μια χαρά έχουν εξανδραποδισει οι Γερμανοί όλη την Ευρώπη μέσω του Ευρώ.
Άμα τους γνώριζες καλύτερα θα καταλάβαινες ότι οι Γερμανοί είναι ένας χαζολαός που δεν το έχει με την εξουσία. Εδώ απέτυχαν να εξανδραποδίσουν την Ευρώπη όταν είχαν την πάσα ευχέρεια να το κάνουν.

Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος » 19 Νοέμ 2019, 21:47

Antigeist έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 21:45
Ζενίθεδρος έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 21:36
Άμα τους γνώριζες καλύτερα θα καταλάβαινες ότι οι Γερμανοί είναι ένας χαζολαός που δεν το έχει με την εξουσία. Εδώ απέτυχαν να εξανδραποδίσουν την Ευρώπη όταν είχαν την πάσα ευχέρεια να το κάνουν.
Η πλεμπα τους είναι πράγματι χαζή...
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢

Άβαταρ μέλους
Pedro
Phorum.gr user: Pedro

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Pedro » 19 Νοέμ 2019, 21:58

Σου χω πει οτι λες μλκς.

Μια ερωτηση λοιπον. Και ποιος στον πεοντα θα ψωνιζει αυτα που παραγουν οι δουλοι για τους αφεντες τους; Πως στον πεοντα ; Ε;
Golden Age έγραψε:
28 Νοέμ 2019, 16:42
NKVD_SMERSH έγραψε:
28 Νοέμ 2019, 16:41

Εξωκοινοβουλευτικέ ακροδεξιέ στηρίζεις Μάρτυρες του Ιαχωβά;
Εγώ απλά αγωνίζομαι για τη δημοκρατία.

Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS » 19 Νοέμ 2019, 22:00

bolek έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 17:49

η δουλοκτησια καταληγει να γινει κακια απο οικονομικης αποψεως γιατι η φυλαξη των δουλων κοστιζει περισσοτερο απο το εργο τους. :p2:
Αυτο. Κοστίζει πιο ακριβά να αγοράσεις ενα δούλο απο το να τον "νοικιασεις"

Antigeist

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antigeist » 19 Νοέμ 2019, 22:20

EKPLIKTIKOS έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 22:00
bolek έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 17:49

η δουλοκτησια καταληγει να γινει κακια απο οικονομικης αποψεως γιατι η φυλαξη των δουλων κοστιζει περισσοτερο απο το εργο τους. :p2:
Αυτο. Κοστίζει πιο ακριβά να αγοράσεις ενα δούλο απο το να τον "νοικιασεις"
Είσαι με τα καλά σου; Κοστίζει πιο ακριβά να πληρώνεις ασφάλειες, μισθούς, υπερωρίες και άλλα τέτοια από το να τον έχεις να δουλεύει τσάμπα για ένα πιάτο φαΐ;

Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS » 20 Νοέμ 2019, 02:41

Antigeist έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 22:20

Είσαι με τα καλά σου; Κοστίζει πιο ακριβά να πληρώνεις ασφάλειες, μισθούς, υπερωρίες και άλλα τέτοια από το να τον έχεις να δουλεύει τσάμπα για ένα πιάτο φαΐ;
Ναι, πρέπει να τον αγορασεις κιολας λεμε. Για να αγοράσεις καλο σκλάβο μη νομιζεις οτι δε θα βαλεις βαθιά το χερι στην τσέπη. Αλλιώς θα παρεις εναν καχεκτικο χτικιαρη που ουτε να παρει τα ποδια του δε θα μπορεί, χώρια η συντήρησή του. Επισης, πρεπει να τον εχεις ικανοποιημένο στοιχειωδώς για να αποδιδει, να μην προσπαθεί να το σκασει κτλ. Αντίθετα, παιρνεις leasing εναν αλβανό κ του δινεις 3 κ εξηντα, κ μετα απο 15 χρονια που δε θα μπορεί να παρει τα ποδια του νοικιαζεις άλλον

Απάντηση

Επιστροφή στο “Φιλοσοφία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών