Ποινικοποιούν τη σίτιση αδέσποτων

Φιλοζωικό αίσθημα, συζητήσεις, προβληματισμοί. Εκπαίδευση, φροντίδα & συμβουλές.
Άβαταρ μέλους
Feindflug

Re: Ποινικοποιούν τη σίτιση αδέσποτων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug » 19 Νοέμ 2019, 21:56

Pedro έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 21:50
Πάνας έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 21:44
Pedro έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 21:37

Μη μου ταραζεσε..μη!
Γω είμαι στα νερά μου ο τύπος έχει ξενεριάσει...
Ο τυπος ακουει και ροκ. Τι να κανουμε; Α! Πηγαινει και ευοσμο! :smt005:

Αλλα τον ενοχλουν οι γατες. Αι λαικ γκρικ καλτσαρ,ιτς βερι ναις χιερ !
Αν κρατάς στοιχεία για την πάρτη μου, τύπε, σημείωσε και ότι γαμάω περίεργους.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir

Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας » 19 Νοέμ 2019, 21:57

Pedro έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 21:55
Καλα κανεις. Ειναι καλο παιδι παρα τα κουσουρια του. Πανω απο ολα ειναι τυπος απο θεσσαλονικη.
Ναι μπορεί να είναι καλό παιδί, δεν διαφωνώ, ο τοπικισμός δεν είναι όμως καλός. Σε κάνει να κλείνεις τα μάτια σε διάφορα στραβά.
the end

Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron » 19 Νοέμ 2019, 21:58

Feindflug έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 21:19

Θα σε φώναζα στην πολυκατοικία που μένω, που έχουν καταχέσει τα παρτέρια της οικοδομής και το διπλανό, ανεκμετάλλευτο οικόπεδο, επειδή μια τρελή θεωρεί το να ταΐζει τις γάτες της γειτονιάς, θα της εξασφαλίσει την ευτυχία, αλλά θέλω να διατηρήσω την ανωνυμία μου.

Βρωμοκοπάει όλη η οικοδομή. Μην αρχίσεις τα "καθαρίστε τα" και "σιγά μωρέ, για δύο κουραδίτσες κάνεις έτσι;".

Χώρια που μένει σε άλλη οικοδομή και έρχεται σε αυτήν που μένω για να αδειάσει φαγητά εδώ.

Αυτό που λείπει είναι να πατήσουμε καμμία κατά λάθος στην πιλοτή ή να σκοτωθεί από την μηχανή του αυτοκινήτου, αφού κρύβονται και στα καπό και να μας κυνηγάει καμμία φιλοζωική και ο μπακαλότυπος.

Οι γάτες τα θάβουν.

Για τα παρτέρια σας υπάρχει λύση, για το διπλανό οικόπεδο προφανώς οχι, αλλά δε νομίζω οτι φτάνουν από 'κει στην οικοδομή σας.
Κρίνοντας απ' αυτά που γράφεις, μάλλον από αλλού προέρχεται η μυρωδιά.
SeaHawk έγραψε:
01 Φεβ 2025, 14:04
Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.

Άβαταρ μέλους
Pedro
Phorum.gr user: Pedro

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Pedro » 19 Νοέμ 2019, 22:00

Feindflug έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 21:56
Pedro έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 21:50
Πάνας έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 21:44

Γω είμαι στα νερά μου ο τύπος έχει ξενεριάσει...
Ο τυπος ακουει και ροκ. Τι να κανουμε; Α! Πηγαινει και ευοσμο! :smt005:

Αλλα τον ενοχλουν οι γατες. Αι λαικ γκρικ καλτσαρ,ιτς βερι ναις χιερ !
Αν κρατάς στοιχεία για την πάρτη μου, τύπε, σημείωσε και ότι γαμάω περίεργους.
Το ξερω ηδη ταιπ. :wink
Golden Age έγραψε:
28 Νοέμ 2019, 16:42
NKVD_SMERSH έγραψε:
28 Νοέμ 2019, 16:41

Εξωκοινοβουλευτικέ ακροδεξιέ στηρίζεις Μάρτυρες του Ιαχωβά;
Εγώ απλά αγωνίζομαι για τη δημοκρατία.

Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης » 19 Νοέμ 2019, 22:02

η καλυτερη κυβερνηση απο την εποχη τρικουπη :lol:

επι τρικουπη ελαβε χωρα μια απο τις πολλες χρεωκοπιες
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα

Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ » 19 Νοέμ 2019, 22:19

Πάνας έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 20:56
Αγις έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 20:48
Πάνας έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 20:46
Κοίτα από πάνω σου. Στον πολιτισμό σέβονται την ζωή.
Πολιτισμος και αδεσποτα δεν πανε μαζι .
Αδέσποτα είναι και τα πουλιά, τι θα κάνεις, θα πάρεις την καραμπίνα να τα σκοτώσεις όλα;

Και αυτά χέζουν και μάλιστα ηγέτες κρατών

Εικόνα

https://www.protothema.gr/world/article ... gaze-logo/

.
Αμ για τά καυμένα τά αδέσποτα τα ψαράκια δέ μιλάτε..... . :e040:

Γιά τίς καυμένες τις αδέσποτες κατσαριδούλες κάνετε τή πάπια..... . :011:

Καί ξυπνήστε τίς αρκούδες....γιατί νά πέφτουν σε χειμερία νάρκη ;;;

Αφού φαγητό υπάρχει.... Πού θά πάει αυτή η σιωπή.... . :fp:

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...

Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron » 19 Νοέμ 2019, 22:24

Πολύ ασχοληθήκαμε με τον κάθε ψυχοπαθή παρασιτικό τύπο, που θα 'θελε να εξοντώνει ζωάκια.
SeaHawk έγραψε:
01 Φεβ 2025, 14:04
Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.

Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 19 Νοέμ 2019, 22:39

Kauldron έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 22:24
Πολύ ασχοληθήκαμε με τον κάθε ψυχοπαθή παρασιτικό τύπο, που θα 'θελε να εξοντώνει ζωάκια.
Και τί να πούμε γι αυτούς, που υποστηρίζουν τους άλλους, που θαυμάζουν εκείνους που εξόντωναν ανθρώπους με επαγγελματικό/βιομηχανικό τρόπο;
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας » 19 Νοέμ 2019, 22:44

ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 22:19

.
Αμ για τά καυμένα τά αδέσποτα τα ψαράκια δέ μιλάτε..... . :e040:

Γιά τίς καυμένες τις αδέσποτες κατσαριδούλες κάνετε τή πάπια..... . :011:

Καί ξυπνήστε τίς αρκούδες....γιατί νά πέφτουν σε χειμερία νάρκη ;;;

Αφού φαγητό υπάρχει.... Πού θά πάει αυτή η σιωπή.... . :fp:

.
Αυτό το έχω ξαναδιαβάσει στο παλιό. Δίκιο έχεις αν και αυτό με τις κατσαρίδες με ψιλοφρικάρει.
the end

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 19 Νοέμ 2019, 22:56

Αν εξαφανίσουμε τις αδέσποτες γάτες, τι γίνεται με τα ποντίκια; Σε κοντινή μου περιοχή υπάρχουν αρκετές παλιές κατοικίες, κάποια πετρόχτιστα και κάποιες πολυκατοικίες προσφυγικές οι οποίες είναι άδειες και σε οικτρή κατάσταση από τους σεισμούς αλλά δεν γκρεμίζονται ως διατηρητέες.

Σαν παιδί θυμάμαι ότι το πρόβλημα με τα ποντίκια ήταν αρκετά σοβαρό, ενώ τα τελευταία χρόνια σπανίως πετυχαίνω κάποιο. Πιστεύετε πως το κράτος θα μπορέσει να ελέγξει τον πληθυσμό των τρωκτικών χωρίς τις αδέσποτες γάτες;

Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 19 Νοέμ 2019, 23:16

ST48410 έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 22:56
Αν εξαφανίσουμε τις αδέσποτες γάτες, τι γίνεται με τα ποντίκια; Σε κοντινή μου περιοχή υπάρχουν αρκετές παλιές κατοικίες, κάποια πετρόχτιστα και κάποιες πολυκατοικίες προσφυγικές οι οποίες είναι άδειες και σε οικτρή κατάσταση από τους σεισμούς αλλά δεν γκρεμίζονται ως διατηρητέες.

Σαν παιδί θυμάμαι ότι το πρόβλημα με τα ποντίκια ήταν αρκετά σοβαρό, ενώ τα τελευταία χρόνια σπανίως πετυχαίνω κάποιο. Πιστεύετε πως το κράτος θα μπορέσει να ελέγξει τον πληθυσμό των τρωκτικών χωρίς τις αδέσποτες γάτες;
Μου θύμισες την πανώλη στην Ευρώπη τον Μεσαίωνα, επειδή ένας πάπας τα έβαλε με τις γάτες.
Χωρίς να είμαι ειδικός ακούω ότι οι γάτες που έχουν εξασφαλισμένη τροφή σπάνια κυνηγούν ποντικούς.
Σε κάποιες χώρες χρησιμοποιούν σκυλιά για να κυνηγούν ποντίκια.
https://www.google.com/search?q=dogs%2B ... 68&bih=342
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 19 Νοέμ 2019, 23:20

ST48410 έγραψε:

Exoυμε γατες για τα ποντικια - και τις φροντιζουμε οπως πρεπει ,στα κατοικιδια
Αδεσποτες γιατι να υπαρχουν ;
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
paul25

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paul25 » 19 Νοέμ 2019, 23:21

ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 20:15
paul25 έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 20:08
Αν και θα φανω κακος, μακαρι να ξεκινουσε ποινικοποιηση της προσφορας τροφης στα αδεσποτα.
Γιατι?
Πω! Πω! Πω! Πως αναπτύχθηκε αυτό το νήμα μέσα σε λίγα λεπτά που το άφησα. Τελοσπάντων, εξηγούμαι:

1. Το τάισμα από τους πολίτες αδέσποτων ζώων δημιουργεί χώρους σε μη ελέγξιμα και μη εγκεκριμένα σημεία στα οποία συγκεντρώνονται τα ζώα. Παράδειγμα, μπορεί κάποιος να τρέφει μια αγέλη σκύλων κοντά σε σχολείο (μη εγκεκριμένο σημείο), με αποτέλεσμα πιθανές επιθέσεις εναντίον των μαθητών όπως γίνεται στο 11 Γυμνάσιο Θεσσαλονικής αυτή τη στιγμή. Ένας άλλος πχ μη εγκεκριμένος χώρος είναι στα στρατόπεδα, εγώ έμπαινα θυμάμαι στο θάλαμο και πάταγα τα τσιμπούρια με τις αρβύλες που έσκαγαν και άφηνα το αίμα στα πατώματα.

2. Συνήθως οι χώροι αυτοί έχουν την τάση να υποβαθμίζονται από άποψη υγιεινής πχ ναι μεν οι γάτες μπορεί να θάβουν τα κόπρανα τους (τις περισσότερες φορές και όχι πάντα) ωστόσο τα φαγητά τους μαζεύουν πουλιά που αφήνουν ακαθαρσίες παντού. Στη φύση ένα κάνεις, δύο εμφανίζονται που δεν σου πάει το μυαλό.Σε κάθε περίπτωση το περιβάλλον πρέπει να είναι ελεγχόμενο.

3. Ακατάλληλη προσφορά φαγητού από τους πολίτες, που μπορεί να έχουν επιπτώσεις στην υγεία των αδέσποτων, μπορεί κάποιος να τους πετάει προχθεσινό ψιλοαλοιωμένο φαί, το οποίο σαπίζει παραπέρα και βρωμά όλος ο τόπος διότι δεν είναι ξερή όπως αναφέρθηκε.

4. Κάνει εκκωφαντικότερη την απουσία των τοπικών δημόσιων θεσμών στην προστασία και περισυλλογή των αδέσποτων, υποβαθμίζοντας και άλλο τις όποιες υπηρεσίες τους. Κάνει με λίγα λόγια τον Δήμο ανεύθυνο εφόσον έχει μεταφέρει μια υπηρεσία του στους πολίτες και έχει επαναπαυθεί με αυτό. Αυτή η υποβάθμιση έχει ως αποτέλεσμα να μην στειρώνονται και να μην ελέγχονται με αποτέλεσμα να αναπαραγονται ανεξέλεγκτα διότι αυτή είναι μια υπηρεσία που δεν θα κάνουν οι πολίτες. Η ποινικοποίηση τροφής από τους πολίτες στα αδέσποτα θα κάνει το νομοθετικό σώμα να αποκλείσει μια παράτυπη βοήθεια στα αδέσποτα και θα δημιουργήσει έντονες πιέσεις στους Δήμους ώστε να κινητοποιηθούν αναπτύσσοντας τις δομές και τις υπηρεσίες τους κάνοντας τις καλύτερες με απαίτηση των πολιτών-δημοτών που θα θέλανε να τα ταΐσουν και δεν θα μπορούν. Οι πολίτες αυτοί που θέλουν να ταΐζουν ζωντανά, θα προσφέρανε περισσότερα με το να κινητοποιηθούν και να ασκήσουν πίεση ξεβολεύοντας τον Δήμο από αυτήν την μεσοβέζικη κατάσταση της ανημπόριας στο θέμα και της επανάπαυσης του οτι "φροντίζουν" οι πολίτες, κακομαθαίνοντας τον, πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και δεν βοηθά οι πολίτες να σηκώνουν το βάρος των ευθυνών του στις πλάτες του.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.

Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 19 Νοέμ 2019, 23:23

paul25 έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 23:21
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 20:15
paul25 έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 20:08
Αν και θα φανω κακος, μακαρι να ξεκινουσε ποινικοποιηση της προσφορας τροφης στα αδεσποτα.
Γιατι?
Πω! Πω! Πω! Πως αναπτύχθηκε αυτό το νήμα μέσα σε λίγα λεπτά που το άφησα. Τελοσπάντων, εξηγούμαι:

1. Το τάισμα από τους πολίτες αδέσποτων ζώων δημιουργεί χώρους σε μη ελέγξιμα και μη εγκεκριμένα σημεία στα οποία συγκεντρώνονται τα ζώα. Παράδειγμα, μπορεί κάποιος να τρέφει μια αγέλη σκύλων κοντά σε σχολείο (μη εγκεκριμένο σημείο), με αποτέλεσμα πιθανές επιθέσεις εναντίον των μαθητών όπως γίνεται στο 11 Γυμνάσιο Θεσσαλονικής αυτή τη στιγμή. Ένας άλλος πχ μη εγκεκριμένος χώρος είναι στα στρατόπεδα, εγώ έμπαινα θυμάμαι στο θάλαμο και πάταγα τα τσιμπούρια με τις αρβύλες που έσκαγαν και άφηνα το αίμα στα πατώματα.

2. Συνήθως οι χώροι αυτοί έχουν την τάση να υποβαθμίζονται από άποψη υγιεινής πχ ναι μεν οι γάτες μπορεί να θάβουν τα κόπρανα τους (τις περισσότερες φορές και όχι πάντα) ωστόσο τα φαγητά τους μαζεύουν πουλιά που αφήνουν ακαθαρσίες παντού. Στη φύση ένα κάνεις, δύο εμφανίζονται που δεν σου πάει το μυαλό.Σε κάθε περίπτωση το περιβάλλον πρέπει να είναι ελεγχόμενο.

3. Ακατάλληλη προσφορά φαγητού από τους πολίτες, που μπορεί να έχουν επιπτώσεις στην υγεία των αδέσποτων, μπορεί κάποιος να τους πετάει προχθεσινό ψιλοαλοιωμένο φαί, το οποίο σαπίζει παραπέρα και βρωμά όλος ο τόπος διότι δεν είναι ξερή όπως αναφέρθηκε.

4. Κάνει εκκωφαντικότερη την απουσία των τοπικών δημόσιων θεσμών στην προστασία και περισυλλογή των αδέσποτων, υποβαθμίζοντας και άλλο τις όποιες υπηρεσίες τους. Κάνει με λίγα λόγια τον Δήμο ανεύθυνο εφόσον έχει μεταφέρει μια υπηρεσία του στους πολίτες και έχει επαναπαυθεί με αυτό. Αυτή η υποβάθμιση έχει ως αποτέλεσμα να μην στειρώνονται και να μην ελέγχονται με αποτέλεσμα να αναπαραγονται ανεξέλεγκτα διότι αυτή είναι μια υπηρεσία που δεν θα κάνουν οι πολίτες. Η ποινικοποίηση τροφής από τους πολίτες στα αδέσποτα θα κάνει το νομοθετικό σώμα να αποκλείσει μια παράτυπη βοήθεια στα αδέσποτα και θα δημιουργήσει έντονες πιέσεις στους Δήμους ώστε να κινητοποιηθούν αναπτύσσοντας τις δομές και τις υπηρεσίες τους κάνοντας τις καλύτερες με απαίτηση των πολιτών-δημοτών που θα θέλανε να τα ταΐσουν και δεν θα μπορούν. Οι πολίτες αυτοί που θέλουν να ταΐζουν ζωντανά, θα προσφέρανε περισσότερα με το να κινητοποιηθούν και να ασκήσουν πίεση ξεβολεύοντας τον Δήμο από αυτήν την μεσοβέζικη κατάσταση της ανημπόριας στο θέμα και της επανάπαυσης του οτι "φροντίζουν" οι πολίτες, κακομαθαίνοντας τον, πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και δεν βοηθά οι πολίτες να σηκώνουν το βάρος των ευθυνών του στις πλάτες του.
:smt023
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 19 Νοέμ 2019, 23:31

Nandros έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 23:16
ST48410 έγραψε:

Μου θύμισες την πανώλη στην Ευρώπη τον Μεσαίωνα, επειδή ένας πάπας τα έβαλε με τις γάτες.
Χωρίς να είμαι ειδικός ακούω ότι οι γάτες που έχουν εξασφαλισμένη τροφή σπάνια κυνηγούν ποντικούς.
Σε κάποιες χώρες χρησιμοποιούν σκυλιά για να κυνηγούν ποντίκια.
https://www.google.com/search?q=dogs%2B ... 68&bih=342
.
Ούτε εγώ είμαι ειδικός αλλά δεν έχουν όλες οι αδέσποτες γάτες εξασφαλισμένη τροφή. Οπότε θα κυνηγήσουν κανένα ποντικάκι.

Σε ότι αφορά το θέμα νομίζω ότι το βασικό πρόβλημα είναι τα αδέσποτα σκυλιά, ιδίως όπου δημιουργούνται αγέλες. Επιθέσεις από γάτες σε άνθρωπο νομίζω σπανίζουν.
Επίσης ενώ δίνω δίκιο σε αυτούς που δεν θέλουν την σίτιση των αδέσποτων με αποφάγια στο δρόμο και συμφωνώ ότι αυτό συχνά αποτελεί εστία μόλυνσης και δυσοσμίας, γνώρισα και μια άλλη νοοτροπία από τους ηλικιωμένους της οικογένειας και νομίζω ότι κάποιες αντιδράσεις εδώ στο φόρουμ είναι κάπως υπερβολικές. Όσοι έζησαν τον πόλεμο και την πείνα του 41 αρνούνταν να πετάξουν φαγητό. Η τροφή ήταν ιερή. Ότι περίσσευε και δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για παρασκευή άλλου πιάτου πήγαινε στα ζώα. Αν υπήρχε αυλή με κοτούλες εκεί. Μερικές φορές συνήθιζαν να βάζουν ένα πήλινο (για να είναι βαρύ και να μην ανατρέπεται) δοχείο με νερό και λίγα αποφάγια για τις γάτες τις γειτονιάς. Δεν βλέπω κάτι τόσο κακό σε αυτό αν παρθούν στοιχειώδη μέτρα ώστε να μην σκορπίζει η τροφή στο πεζοδρόμιο, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ζώα & άνθρωπος”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών