Stalker έγραψε: ↑25 Μάιος 2018, 21:17
Ίσως πάλι να σε παρερμηνεύω, αλλά μου φαίνεται σαν να ισοπεδώνεις όλο το concept της αυτοάμυνας σε διαγωνισμό κοινωνικοπάθειας. Θα ήταν χρήσιμο να επεκταθείς στο τι ρεαλιστικά σενάρια έχεις στο μυαλό σου εκτός εμπόλεμης ζώνης.
Η μόνη ουσιαστική διαφορά
* που έχει η εμπόλεμη ζώνη με το αστικό περιβάλλον εν καιρώ ειρήνης, είναι ότι επιτίθεται ή/και οπλοφορεί μόνο ο "κακός". Η δεύτερη διαφορά, δηλαδή η συχνότητα, δεν λαμβάνεται υπόψιν δεδομένου ότι αρκεί
μια και μοναδική φορά για να γίνει το κακό. Το όποιο κακό.
Συνεπώς δεν χρειάζεται να γράψω κάποια ρεαλιστικά σενάρια. Τα ξέρεις. Ξυλοδαρμοί,δολοφονίες,βιασμοί. Για το τίποτα.
Όπου μπορώ να έχω διαφυγή εγώ και όποιος είναι μαζί μου, θα φύγω. Ο εγωισμός μου δεν πρόκειται να θιχτεί ακόμα και αν με περάσουν για κότα. Αδιάφορο. Το πρόβλημα ξεκινάει όταν δεν υπάρχει η δυνατότητα να φύγω. Εκεί, είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Με ο,τι αυτό συνεπάγεται.
Για την ακρίβεια είναι τόσο εύκολα προσβάσιμο και απλό να συμβεί αυτό το mood που συνήθως το πρόβλημα σε μάχιμες καταστάσεις είναι να μάθεις να περιορίζεις τις αρνητικές επιπτώσεις του υπερβολικού στρες από αδρεναλίνη, γκουγκλάρισε adrenaline dump. Το να κρατήσεις την ψυχραιμία σου είναι το δύσκολο, όχι το να βγεις εκτός εαυτού. Και αυτός που χέζεται πάνω του επειδή πήγε 0-100 σε χρόνο δτ το έπαθε.
Μάλλον δεν εξήγησα. Δεν εννοώ να με πιάσει ανεξέλεγκτη φρενίτιδα. Ούτε και ψυχραιμία βέβαια του στυλ,
εντάξει παιδιά ήρεμα. Η ψυχραιμία έρχεται πριν, όσο εκτιμώ την κατάσταση. Αν φυσικά έχω το χρόνο. Με το που γίνει το τσάφ όμως, δεν πρέπει να υπάρξει δεύτερη σκέψη. Δεν πρέπει να υπάρξει φόβος. Δεν πρέπει να υπάρξει οίκτος. Μόλις καταφέρω να ανοίξω δρόμο, τότε θα φύγω. Μετά θα σκεφτώ τι έκανα και θα πράξω ανάλογα.
Όταν λες να εκπαιδεύσεις το νευρικό σύστημα η υπόθεση εργασίας μου είναι ότι εννοείς να βελτιώσεις τα αντανακλαστικά σου.
Όχι. Τα αντανακλαστικά μου τα φτιάχνει η προπόνηση. Λέγοντας για το νευρικό σύστημα εννοώ να αντιδράσω άμεσα, χωρίς (όπως είπες και παραπάνω) να πανικοβληθώ και να παγώσω. Ούτε για μισό δευτερόλεπτο. Η επίθεση ή η απειλή θα πρέπει να ισοδυναμεί με πάτημα του διακόπτη και beast mode.
Η εκτίμηση φυσικά της απειλής ή της επίθεσης θα πρέπει να γίνεται σωστά. Και αυτό άλλωστε είναι μέσα στην εν λόγω εκπαίδευση. Το λέω για να προλάβω τυχόν ερωτήσεις του στυλ
αν σου ρίξει κάποιος ένα χαστούκι θα τον σκοτώσεις ; Όχι φυσικά.
* Αναφέρομαι στα περιστατικά που έχεις την δυνατότητα αντίδρασης. Όχι σε ρουκέτες, σνάιπερ, παγιδευμένα αυτοκίνητα κλπ.