Η αθανασία της ψυχής

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
tanipteros

Re: Η αθανασία της ψυχής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tanipteros » 22 Νοέμ 2019, 09:39

με πολύ σεμνότητα σου λέω φίλτατε Ο.Ι. ότι το να γνωρίζεις τι σημαίνει να έχεις αθάνατη ψυχή και ποιες είναι οι προεκτάσεις αυτού του γεγονότος είναι το να γνωρίζεις τον εαυτό σου...

οι υποκρισίες ότι αγαπάς τους άλλους αλλά αληθινά να είσαι ένας φανατικός καταστροφέας (σαν αυτούς τους Ισλαμιστές που καταστρέψαν την Παλμύρα) και να κρύβεσαι πίσω από ενοχές και δήθεν ταπεινότητα δεν είναι το γνώθι σ'άυτόν.... άλλωστε από τον τρόπο που γράφεις στους άλλους και τον τρόπο που αντιμετωπίζεις τους "άπιστους παγανιστές" φαίνεται πόσο υπερόπτης είσαι και πόσο περήφανος που είσαι κάτι άλλο...(Χριστιανός)...

συγνώμη αλλά δεν θα πάρω από δήθεν αγάπη και δήθεν ταπεινότητα....προτιμώ να είμαι ισόθεος στην ψυχή και σεμνός.
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!
:smt005:

Άβαταρ μέλους
O I
Phorum.gr user: Ο.Ι.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από O I » 22 Νοέμ 2019, 09:48

tanipteros έγραψε:
22 Νοέμ 2019, 09:39
με πολύ σεμνότητα σου λέω φίλτατε Ο.Ι. ότι το να γνωρίζεις τι σημαίνει να έχεις αθάνατη ψυχή και ποιες είναι οι προεκτάσεις αυτού του γεγονότος είναι το να γνωρίζεις τον εαυτό σου...

οι υποκρισίες ότι αγαπάς τους άλλους αλλά αληθινά να είσαι ένας φανατικός καταστροφέας (σαν αυτούς τους Ισλαμιστές που καταστρέψαν την Παλμύρα) και να κρύβεσαι πίσω από ενοχές και δήθεν ταπεινότητα δεν είναι το γνώθι σ'άυτόν.... άλλωστε από τον τρόπο που γράφεις στους άλλους και τον τρόπο που αντιμετωπίζεις τους "άπιστους παγανιστές" φαίνεται πόσο υπερόπτης είσαι και πόσο περήφανος που είσαι κάτι άλλο...(Χριστιανός)...

συγνώμη αλλά δεν θα πάρω από δήθεν αγάπη και δήθεν ταπεινότητα....προτιμώ να είμαι ισόθεος στην ψυχή και σεμνός.
Μα αυτό δεν είναι απάντηση για το ερώτημα "τι είπαμε σημαίνει γνώθει σαυτόν για σένα;".
Αυτό είναι κατάκριση για το τι πιστεύεις για μένα, πράγμα που δεν συνάδει με τη σεμνότητα.

Τελικά μπορείς να επικεντρωθείς στο ερώτημα;
Εγώ αυτά που λέω για σένα τα αντλώ από τις απαντήσεις σου που δε λες μόνο ότι "έχεις αθάνατη ψυχή" αλλά ότι είσαι θεός κατά φύση κ.α.

ΥΓ
Το γνώθει σαυτόν φίλτατε έχει να κάνει με την εσωστρέφεια του νου στον έσω άνθρωπο. Στις σκέψεις μας, τις πράξεις μας και κατά πόσο αυτά συγχρονίζονται με την αγάπη που οφείλουμε να δείχνουμε ψυχή τε και σώματι σε σχέση με τους συνανθρώπους μας (και τον Θεό κατ' εμέ). Να βλέπουμε τις αδυναμίες μας και να τις διορθώνουμε.
Αυτός που πιστεύει ότι είναι θεός κατά φύση και λέει ότι "δεν είμαι ανάξιος μπροστά στο Θεό... είμαστε όλοι ίσοι και το ίδιο Θεοί με τον Θεό" δεν δύνατε να αναγνωρίσει ότι έχει ατέλειες διότι ο Θεός δεν έχει ατέλειες.
Έτσι απλά

:wave:

Ο.Ι.
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.

Άβαταρ μέλους
tanipteros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tanipteros » 22 Νοέμ 2019, 10:27

αγνοείς το τι σημαίνει αθανασία ψυχής και από ρητορική πας μια χαρά...έτσι απλά...

Οι άνθρωποι είναι θνητοί θεοί και οι θεοί αθάνατοι άνθρωποι...Ηράκλειτος...

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 22 Νοέμ 2019, 10:47

Ε ναι
Έχουμε την δυνατότητα να είμαστε θεοί κατά χάρη βέβαια, σε εισαγωγικά

Άγιος Παΐσιος. Για διάβασε
Άγιος Πορφύριος για δες

Άβαταρ μέλους
tanipteros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tanipteros » 22 Νοέμ 2019, 10:56

bluerose έγραψε:
22 Νοέμ 2019, 10:47
Ε ναι

Άγιος Πορφύριος για δες
εγώ λέω ότι είμαστε θνητοί θεοί όπως ο Ηράκλειτος δλδ έχουμε θνητό σώμα και αθάνατη ψυχή...
αλλά η ψυχή προυπάρχει του σώματος αθάνατη κατά φύση προερχόμενη από ουσία Θεού υπαρκτή άχρονα...
σαν θνητοί που είμαστε ξεχνάμε την αθάνατη μας φύση και συμπεριφερόμαστε πολλές φορές λάθος συν το ότι για να είμαστε θνητοί επιθυμήσαμε όταν είμασταν στον Ουρανό Θεοί να βιώσουμε τον θάνατο. Αυτό καρμικά μας οδήγησε σε μια ύπαρξη μικτή αθάνατου στοιχείου και θνητού.

Για αυτό συμφωνώ με τον Ηράκλειτο που λέει ο άνθρωπος είναι θνητός θεός. Αλλά λέει θεός μην το ξεχνάμε αυτό ούτε να το υποτιμούμε με δήθεν ταπεινότητες και ενοχές από αμαρτήματα.

Η υλαία ζωή με τις πάμπολλες μετενσαρκώσεις της έχει σκοπό να μάθει στον άνθρωπο το τι είναι..να του το θυμήσει ώστε η τελική του επιθυμία μέχρι να πεθάνει να είναι να απαρνηθεί το βίωμα του θανάτου στον ίδιο και σε άλλους και έτσι να αναδυθεί από μέσα του η αθανασία καθολόκληρη την οντότητα του ώστε να μην ξαναενσαρκωθεί και να παραμείνει μετά την ουρανοδρομία του στο θεϊκό πεδίο κοντά στα υπόλοιπα αθάνατα όντα...

αν δεν του δημιουργηθεί η επιθυμία αυτή θα επιθυμεί όλο και πιο πολύ θνητά πράγματα και θα οδηγείται πάλι σε μετενσαρκώσεις σε υλαίες ζωές...που θα έχουν θνητό σώμα και αθάνατη κρυμένη φύση του όντος.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος tanipteros την 22 Νοέμ 2019, 11:02, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 22 Νοέμ 2019, 10:57

Ο ηλικιωμένος ιερέας ανέβηκε στον άμβωνα κρατώντας στο χέρι του ένα άδειο κλουβί. Ο κόσμος από κάτω κοιτούσε απορημένος, ενώ κάποιοι είπαν, πάει το έχασε το μυαλό του ο γέρος…
– Χθες είδα ένα αγόρι που είχε αυτό το κλουβί στα χέρια του. Στο κλουβί υπήρχαν δυο μικρά πουλιά που έτρεμαν από φόβο. Σταμάτησα το αγόρι και το ρώτησα, είπε ο ιερέας.
-Τι έχεις μαζί σου, γιε μου;
-Δυο μικρά πουλιά, απάντησε.
-Και τι θα κάνεις με αυτά; Ρώτησα ξανά.
-Θα τα πάρω σπίτι και θα διασκεδάσω μαζί τους εκεί, απάντησε το αγόρι χαμογελώντας.
-Θα τα βασανίσω, θα σκίσω τα φτερά τους για να τα ακούσω να κλαίνε, θα τα χτυπήσω, θα τα κάνω να τσακωθούν μεταξύ τους, νομίζω ότι θα είναι διασκεδαστικό για μένα.
-Αλλά κάποια μέρα θα τα βαρεθείς … Τι θα τα κάνεις τότε;
-Έχω μια γάτα στο σπίτι, και πραγματικά της αρέσουν τα πουλιά … θα τα δώσω σε αυτήν, είπε το παιδί.
Σκέφτηκα για μια στιγμή και ρώτησα, πόσα χρήματα θέλεις για αυτά τα πουλιά, γιε μου;
-Τι θέλετε να αγοράσετε αυτά τα πουλιά; Μα δεν κελαηδάνε ούτε είναι όμορφα.
-Πόσα χρήματα θέλεις, ρώτησα ξανά.
Νομίζοντας ότι ήμουν τρελός, φώναξε, 50 ευρώ!!!
Μια στιγμή, του είπα και έβγαλα τα χρήματα από την τσέπη μου, και τα έδωσα στο αγόρι.
Παίρνοντας τα χρήματα, το αγόρι εξαφανίστηκε.
Παίρνοντας προσεκτικά το κλουβί, το πήγα στην εξοχή όπου υπήρχαν τόσα λουλούδια, και τα απελευθέρωσα προσεκτικά. Από εκεί ήρθα με αυτό το κλουβί .
Όταν ο ιερέας τελείωσε την αφήγηση άρχισε να λέει μια διαφορετική ιστορία:
– Ο Σατανάς και ο Ιησούς μιλούσαν και ο διάβολος γεμάτος υπερηφάνεια έλεγε:
-Κατέκτησα όλη την ανθρωπότητα! Ναι, χρησιμοποίησα την παγίδα που είχα εφεύρει, και δεν είχα καμιά αντίσταση από κανέναν τους. Αυτοί και τα παιδιά τους τώρα μου ανήκουν.
-Και τι θα κάνεις μαζί τους; ρώτησε ο Ιησούς.
-Θα παίξω μαζί τους και θα διασκεδάσω. Θα τους διδάξω πώς να παντρεύονται και στη συνέχεια να παίρνουν διαζύγιο, πώς να μισούν ο ένας τον άλλον και να προδίδουν τους φίλους , πώς να βλάπτουν ο ένας τον άλλον. Πώς να πίνουν κρασί, να χρησιμοποιούν ναρκωτικά και να ορκίζονται ψέματα. Πώς να σκοτώνει ο ένας τον άλλον και να σκοτώνουν τα παιδιά τους …Θα διασκεδάσω σε αυτόν τον κόσμο που δημιουργήθηκε από εμένα!
Και μετά το παιχνίδι τι θα κάνεις μαζί τους; ρώτησε ο Ιησούς.
-Θα τους πάρω μαζί μου στην φλογερή κόλαση, φώναξε ο Σατανάς με υπερηφάνεια.
-Πόσο θέλεις γι ‘αυτούς, ρώτησε ο Ιησούς
-Θέλεις αυτούς τους ανθρώπους; Αυτοί είναι άχρηστοι, θα σε μισούν, θα σε φτύσουν, θα σε προδώσουν, θα σε αρνηθούν, δεν μπορεί να θέλεις αυτούς τους ανθρώπους! Δεν αξίζουν το έλεος σου.
Τι θέλεις για αυτούς τους ανθρώπους; Ο Ιησούς ρώτησε ξανά.
Ο Σατανάς, κοιτάζοντας τον Ιησού, είπε, όλο το αίμα σου! Όλα τα δάκρυα σου! Την ζωή σου!”
Σύμφωνοι, απάντησε ο Κύριος. Και πλήρωσε το τίμημα
Υπήρχε απόλυτη σιωπή στο ναό …
Πήρε το κλουβί, ο ιερέας και κατέβηκε από τον άμβωνα …

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 22 Νοέμ 2019, 11:04

tanipteros έγραψε:
22 Νοέμ 2019, 10:56
bluerose έγραψε:
22 Νοέμ 2019, 10:47
Ε ναι

Άγιος Πορφύριος για δες
εγώ λέω ότι είμαστε θνητοί θεοί όπως ο Ηράκλειτος δλδ έχουμε θνητό σώμα και αθάνατη ψυχή...
αλλά η ψυχή προυπάρχει του σώματος αθάνατη κατά φύση προερχόμενη από ουσία Θεού υπαρκτή άχρονα...
σαν θνητοί που είμαστε ξεχνάμε την αθάνατη μας φύση και συμπεριφερόμαστε πολλές φορές λάθος συν το ότι για να είμαστε θνητοί επιθυμήσαμε όταν είμασταν στον Ουρανό Θεοί να βιώσουμε τον θάνατο. Αυτό καρμικά μας οδήγησε σε μια ύπαρξη μικτή αθάνατου στοιχείου και θνητού.

Για αυτό συμφωνώ με τον Ηράκλειτο που λέει ο άνθρωπος είναι θνητός θεός. Αλλά λέει θεός μην το ξεχνάμε αυτό ούτε να το υποτιμούμε με δήθεν ταπεινότητες και ενοχές από αμαρτήματα.
Βρε δε διάβαζα στο σχολειο αρχαία, κοιμόμουν το έχω ξαναγράψει
Δε ξέρω
Ξέρω εμπειρικά να σου απαντήσω και μέσω κατηχητη μου
Ξέρω πως, πάνε στην εκκλησία και ρώτα όλους αυτούς στην εν- όρια....πως βρεθήκατε εδώ; Άλλος από θαύμα ( ελπίζουμε στην αγάπη Του) άλλος από τις δοκιμασίες της ζωής, ( ελπίζουμε στο Έλεος Του), άλλος επειδή ήταν πολύ καλή ψυχή και καλοπροαίρετα ήρθε ( ελπίζουμε στο Έλεος Του), άλλος επειδη έτσι πρέπει ( ελπίζουμε στο έλεος Του) κτλ κτλ
Αν σου πει κάποιος από περιέργεια δε θα ξαναρθει
Από καλή περιέργεια ναι,θα ξανάρθει ( πάλι πρέπει να ελπίζει στο Έλεος Του)

Εκτός αν είναι Αγιος Παΐσιος, σοφός από παιδάκι δλ, ευλογημένος.
Έχει..έχει τέτοιους και σήμερα, απλά είναι τέρμα ταπεινοι

Εσύ είσαι στην εξ- όρια και θες να μιλάς έναντι για την ορθοδοξία
Αφού είσαι έξω, πάνε μέσα καλοπροαίρετα

Άβαταρ μέλους
tanipteros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tanipteros » 22 Νοέμ 2019, 11:06

ευτυχώς δεν υπάρχει Ιησούς και Σατανάς... μόνο όντα με επιθυμίες και ζωές...

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 22 Νοέμ 2019, 11:09

tanipteros έγραψε:
16 Νοέμ 2019, 23:49
Nandros έγραψε:
16 Νοέμ 2019, 23:48
tanipteros έγραψε:
16 Νοέμ 2019, 23:46

ναι λέμε να συζητήσουμε και χωρίς εσένα αν δεν έχεις αντίρρηση...
Ίσως να έχω. Μου στερείς το δικαίωμα μου συμμετοχής; Ποιος σου έδωσε την άδεια;
χαχα αχ βρε Νάνδρε μου θυμήζεις την Ρόζα του Αρκά...μπα σε καλό σου... :8):smt038:smt005::003:
:lol:

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 22 Νοέμ 2019, 11:11

Πάνε σε πνευματικό να σου κάνει ψυχογραφημα
Συνέχεια και να είναι κοντά που μένεις
Αν όντος είσαι με καλή προαίρεση θα χαριτωθεις( βασικά οι βαπτισμένοι έχουν τη Χάρη( όχι ανεπτυγμένη) και θα καταλάβεις ..

Η προαίρεση μετράει. Πάρα πολύ, μα πάρα πολύ. Η καλή περιέργεια όπως έλεγε κι ο Άγιος Παΐσιος μας

Άβαταρ μέλους
tanipteros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tanipteros » 22 Νοέμ 2019, 11:14

bluerose έγραψε:
22 Νοέμ 2019, 11:11
Πάνε σε πνευματικό να σου κάνει ψυχογραφημα
Συνέχεια και να είναι κοντά που μένεις
Αν όντος είσαι με καλή προαίρεση θα χαριτωθεις( βασικά οι βαπτισμένοι έχουν τη Χάρη( όχι ανεπτυγμένη) και θα καταλάβεις ..

Η προαίρεση μετράει. Πάρα πολύ, μα πάρα πολύ. Η καλή περιέργεια όπως έλεγε κι ο Άγιος Παΐσιος μας
Ο Χριστιανισμός είναι υποκριτική θρησκεία....το 300μΧ καίγαν, βανδαλύζαν καταστρέφαν και τώρα σε ήρεμες εποχές μιλούν για αγάπη...δεν μου αρέσει.

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 22 Νοέμ 2019, 11:16

Εντάξει, σεβαστή η άποψη σου, άλλα απαντήσεις από εδώ δε θα βρεις, από μόνος εμπειρικά και να ελπίζεις να σε φωτίζει να καταλάβεις γιατί όλα αυτά
Για να φωτιστεί πρέπει να πλησιάσεις στο φως που λέγαμε

Καλή συνέχεια!!

Άβαταρ μέλους
tanipteros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tanipteros » 22 Νοέμ 2019, 11:17

bluerose έγραψε:
22 Νοέμ 2019, 11:16
Εντάξει, σεβαστή η άποψη σου, άλλα απαντήσεις από εδώ δε θα βρεις, από μόνος εμπειρικά και να ελπίζεις να σε φωτίζει να καταλάβεις γιατί όλα αυτά
Για να φωτιστεί πρέπει να πλησιάσεις στο φως που λέγαμε

Καλή συνέχεια!!
να σαι καλά ΜπλεΡόδο....!!! Καλή συνέχεια !!!

Πάολο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάολο » 22 Νοέμ 2019, 11:25

Γιατι ολοι συνδεουν την Αθανασια, με θρησκειες, παπαδες διαβολους και τριβολους ?
Η Αθανασια βρισκεται στον Ερωτα και στην Εμπειρια.

Άβαταρ μέλους
tanipteros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tanipteros » 22 Νοέμ 2019, 11:29

Πάολο έγραψε:
22 Νοέμ 2019, 11:25
Γιατι ολοι συνδεουν την Αθανασια, με θρησκειες, παπαδες διαβολους και τριβολους ?
Η Αθανασια βρισκεται στον Ερωτα και στην Εμπειρια.
έλα μου ντε...για πες για τον Έρωτα...! :wink

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών