Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
-
O I
- Phorum.gr user: Ο.Ι.
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από O I » 22 Νοέμ 2019, 15:33

tanipteros έγραψε: ↑22 Νοέμ 2019, 11:48
η κριτική δεν βλάπτει...ειδικά αν ο άλλος έχει μια γλώσσα νααααααααα!
Η "γλώσσα ναααααααα" έχει πάντα επιχειρήματα που έχουν συνέπεια και εκεί βρίσκεται η διαφορά μας..

Ο.Ι.
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.
-
tanipteros
από tanipteros » 22 Νοέμ 2019, 16:11
O I έγραψε: ↑22 Νοέμ 2019, 15:33

Η "γλώσσα ναααααααα" έχει πάντα επιχειρήματα που έχουν συνέπεια και εκεί βρίσκεται η διαφορά μας..

Ο.Ι.
φίλτατε είμαι τόσο σεμνός και πράος που δεν με πτοείς...ποτέ δεν το παιξα Χριστιανός ή κάτι άλλο εσύ βιάζεσαι από τι φαίνεται να χαρακτηρίσεις ανθρώπους .... είναι η υπεροπτική συμπεριφορά αυτή ότι εσύ σαν Χριστιανός είσαι ανώτερος και κατέχεις την "αλήθεια" ενώ οι κουτοί παγανιστές είναι υπάνθρωποι.... έχεις μεγάλο στόμα αλλά τώρα αποκαλύπτεσαι ... τέσπα δεν θα ασχοληθώ μαζί σου ζήσε την ζωή που επιθυμείς....
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!

-
bluerose
από bluerose » 22 Νοέμ 2019, 16:22
Δεν νοιώθουν οι χριστιανοί ανώτεροι,δεν πρέπει να νοιώθουν ανώτεροι
Γνωρίζουν την αλήθεια, κι αυτή είναι μια
Δεν μπορεί να είναι δύο
Να στο ξαναπώ απλά.
Άγιος Παΐσιος. Έζησε κατά θέλημα Θεού
Είχε μέγιστη ταπείνωση,ήθελε να κρυφτει, αλλά το θέλημα του Θεού για εκείνον ήταν, να δέχεται το κόσμο και κατά συνέπεια να φανερώσει την Αγιότητα του
Ζωντανό παράδειγμα που το ζήσανε πάμπολλοι, της αλήθειας. Ένας ανάμεσα μας, δλ πόσο πιο αποκαλυπτικός έπρεπε να είναι για να κατανοήσουμε, ότι, όσα έκανε, έλεγε, είχαν ως πυξίδα το Χριστό;
Και μέσω του Χριστού έφτασε στη καθ' ομοίωση. Πολλά παραδείγματα
-
tanipteros
από tanipteros » 22 Νοέμ 2019, 16:25
bluerose έγραψε: ↑22 Νοέμ 2019, 16:22
Δεν νοιώθουν οι χριστιανοί ανώτεροι,δεν πρέπει να νοιώθουν ανώτεροι
Γνωρίζουν την αλήθεια, κι αυτή είναι μια
Δεν μπορεί να είναι δύο
Να στο ξαναπώ απλά.
Άγιος Παΐσιος. Έζησε κατά θέλημα Θεού
Είχε μέγιστη ταπείνωση,ήθελε να κρυφτει, αλλά το θέλημα του Θεού για εκείνον ήταν, να δέχεται το κόσμο και κατά συνέπεια να φανερώσει την Αγιότητα του
Ζωντανό παράδειγμα που το ζήσανε πάμπολλοι, της αλήθειας. Ένας ανάμεσα μας, δλ πόσο πιο αποκαλυπτικός έπρεπε να είναι για να κατανοήσουμε, ότι, όσα έκανε, έλεγε, είχαν ως πυξίδα το Χριστό;
Και μέσω του Χριστού έφτασε στη καθ' ομοίωση. Πολλά παραδείγματα
δεν μιλάω για τον Παΐσιο αλλά για τον O.I.
του έδειξα μέσα στα γραπτά της ΠΔ 1300 εδάφια με αίμα και βία με τις ευλογίες του Γιαχβέ και αυτός μου το γύρισε σε προσωπικό επίπεδο και μου πετάει λάσπη νομίζοντας ότι έτσι κάτι κάνει..αντί να ντραπεί και να βρει τρύπα να κρυφτεί βγάζει γλώσσα...αυτό λέγεται υπεροψία και περηφάνια...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος
tanipteros την 22 Νοέμ 2019, 16:27, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

-
bluerose
από bluerose » 22 Νοέμ 2019, 16:26
Και φυσικά, πρεσβευε την αιώνια ζωή.
Εάν βρεθείτε στην Σουρωτή, μέσα στην εκκλησία παρατηρείστε ψηλά τις αγιογραφίες, μια είναι της μετάβασης στην αιωνιότητα
Καθ υπόδειξη του Αγίου έγιναν, ο Χριστός αγιογραφήθηκε σύμφωνα με υποδείξεις του, εκεί στην Εικόνα, διότι τον είδε
Ρωτήστε μοναχές, εγώ ρωτάω,οι περισσότερες των ζήσανε,τον πρόλαβανε
-
tanipteros
από tanipteros » 22 Νοέμ 2019, 16:28
bluerose έγραψε: ↑22 Νοέμ 2019, 16:26
Και φυσικά, πρεσβευε την αιώνια ζωή.
Εάν βρεθείτε στην Σουρωτή, μέσα στην εκκλησία παρατηρείστε ψηλά τις αγιογραφίες, μια είναι της μετάβασης στην αιωνιότητα
Καθ υπόδειξη του Αγίου έγιναν, ο Χριστός αγιογραφήθηκε σύμφωνα με υποδείξεις του, εκεί στην Εικόνα, διότι τον είδε
Ρωτήστε μοναχές, εγώ ρωτάω,οι περισσότερες των ζήσανε,τον πρόλαβανε
δεν μιλάω για τον Παΐσιο αλλά για τον O.I.
του έδειξα μέσα στα γραπτά της ΠΔ 1300 εδάφια με αίμα και βία με τις ευλογίες του Γιαχβέ και αυτός μου το γύρισε σε προσωπικό επίπεδο και μου πετάει λάσπη νομίζοντας ότι έτσι κάτι κάνει..αντί να ντραπεί και να βρει τρύπα να κρυφτεί βγάζει γλώσσα...αυτό λέγεται υπεροψία και περηφάνια...

-
O I
από O I » 22 Νοέμ 2019, 16:40
Άσε τι έδειξες στην αρχή τού νήματος και
από που και για ποιο λόγο τα συνέλεξαν αυτοί που τα συνέλεξαν και φυσικά δεν είναι προσωπικό σου ψάξιμο αλλά μιμητισμός ομοϊδεατών σου.
Την
άποψή από προσωπικό ψάξιμο δεν την έλαβες καθόλου υπ' όψιν πάντως και εκεί φαίνεται ο φανατισμός σου
tanipterostanipteros έγραψε: ↑22 Νοέμ 2019, 16:11

Ο.Ι.
φίλτατε είμαι τόσο σεμνός και πράος που δεν με πτοείς...ποτέ δεν το παιξα Χριστιανός ή κάτι άλλο εσύ βιάζεσαι από τι φαίνεται να χαρακτηρίσεις ανθρώπους .... είναι η υπεροπτική συμπεριφορά αυτή ότι εσύ σαν Χριστιανός είσαι ανώτερος και κατέχεις την "αλήθεια" ενώ οι κουτοί παγανιστές είναι υπάνθρωποι.... έχεις μεγάλο στόμα αλλά τώρα αποκαλύπτεσαι ... τέσπα δεν θα ασχοληθώ μαζί σου ζήσε την ζωή που επιθυμείς....
Για το μπέρδεμα μιλάω και το ότι δεν είσαι Χριστιανός το απέκρυβες,
ώσπου 
Αυτό λέω και όχι ότι ως Ορθόδοξος είμαι ανώτερος από τους συνανθρώπους μου. Αυτό είναι δικό σου συμπέρασμα όπως και όλα τα άλλα που παραθέτεις και ως φαίνεται
εδώ δεν έχουν συνέπεια.
Ο.Ι.
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.
-
tanipteros
από tanipteros » 22 Νοέμ 2019, 16:43
O I έγραψε: ↑22 Νοέμ 2019, 16:40
από που και για ποιο λόγο τα συνέλεξαν αυτοί που τα συνέλεξαν και φυσικά δεν είναι προσωπικό σου ψάξιμο αλλά μιμητισμός ομοϊδεατών σου.
Την
άποψή από προσωπικό ψάξιμο δεν την έλαβες καθόλου υπ' όψιν πάντως και εκεί φαίνεται ο φανατισμός σου

Ο.Ι.
ώσπου 
Αυτό λέω και όχι ότι ως Ορθόδοξος είμαι ανώτερος από τους συνανθρώπους μου. Αυτό είναι δικό σου συμπέρασμα όπως και όλα τα άλλα που παραθέτεις και ως φαίνεται
εδώ δεν έχουν συνέπεια.
Ο.Ι.
άστα τα προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν...
έχεις κάποια απάντηση για αυτά?
Cruelty and Violence in the Bible
1312 εδάφια γεμάτα αίμα και βία στην Βίβλο
https://skepticsannotatedbible.com/cruelty/long.htmlΗ Βίβλος των Σκεπτικιστών
εγώ μια απορρία έχω μόνο....σαν άνθρωπος πώς μπορείς να τα παραβλέπεις και να κάνεις σαν να μην υπάρχουν και να μιλάς για αγάπη...δεν ντρέπεσαι? (γενικό το ερώτημα για τους Χριστιανούς όχι προσωπικό)

-
O I
από O I » 22 Νοέμ 2019, 17:08
tanipteros έγραψε: ↑22 Νοέμ 2019, 16:43
O I έγραψε: ↑22 Νοέμ 2019, 16:40
Την
ώσπου 
εδώ δεν έχουν συνέπεια.
Ο.Ι.
άστα τα προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν...
έχεις κάποια απάντηση για αυτά?
Cruelty and Violence in the Bible
1312 εδάφια γεμάτα αίμα και βία στην Βίβλο
https://skepticsannotatedbible.com/cruelty/long.htmlΗ Βίβλος των Σκεπτικιστών
Μα για αυτά ήδη απάντησα στον σύνδεσμο που προέρχονται από προσωπικό ψάξιμο και έχω άποψη και ποσώς μ' ενδιαφέρει αν σ' ενδιαφέρει.
Κι εσύ προσωπικά λες ότι παραθέτεις:
tanipteros έγραψε: ↑15 Νοέμ 2019, 20:38
η προσωπική μου άποψη για την αθανασία της ψυχής διαφέρει από την "χτιστή" Πλατωνική ψυχή. Για μένα η ψυχή για να έχει το αθάνατο χαρακτηριστικό είναι προβολή απευθείας από αθάνατο θεϊκό ον. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι δημιουργημένη αλλά προβαλλόμενη στο Γίγνεσθαι για να είναι αθάνατη μέσα σε ένα θνητό πεδίο του κόσμου.
Όλα αυτά ξαναλέω ότι είναι προσωπική γνώμη και ότι δεν είναι ούτε αρχαία Ελληνικά, ούτε Ινδουιστικά, ούτε Βουδδιστικά ούτε θεοσοφικά... αλλά είναι προσωπική άποψη και φιλοσοφία. Το ότι μου αρέσουν οι αρχαίοι πολιτισμοί δεν σημαίνει ότι η προσωπική άποψη δεν υπάρχει ή ότι δεν διαφοροποιείται... για να εξηγούμαστε...και ούτε είναι κατακριτέο να λέει κάποιος κάτι διαφορετικό από τον Χριστιανισμό ή τον Πλάτωνα ή οποιοδήποτε άλλο...
..αλλά ασχολήθηκα μιας και κάναμε κουβέντα και μου γεννήθηκαν κάποια ερωτήματα που δεν απαντάς.
τεσπα
Οι σύνδεσμοι που έβαλες ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ προσωπικό ψάξιμο.
Είναι αυτό που λέω
εδώ.
Πολύ το κουράσαμε
Ο.Ι.
-
tanipteros
από tanipteros » 22 Νοέμ 2019, 17:33
έτσι μπράβο κάντην με ελαφρά πηδηματάκια...δεν απαντάς γιατί δεν ξέρεις τι να πεις...και σε παρακαλώ μην μπλέκεις τα θέματα εδώ μιλάμε για την κριτική της Βίβλου για την ψυχή τα λέμε στο αντίστοιχο νήμα..μην τα μπουρδουκλώνεις για να δημιουργείς εντυπώσεις ότι δεν σου απαντάνε...
υ.γ ξαναδιάβασε το νήμα Αθανασία της ψυχής είναι όλες οι απαντήσεις μέσα...

-
Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
από Nandros » 22 Νοέμ 2019, 17:39
O I έγραψε: ↑22 Νοέμ 2019, 17:08
.....
.....
Ο.Ι.
Αχ αυτό το ιντερνέτ! Η ζημιά που έχει κάνει σε κάποιους είναι ανεπανόρθωτη!
Οι πληροφορίες τώρα είναι έτοιμες και μετά από προσεκτικό ψάξιμο βρίσκεις τα πάντα.
Αν ήταν προσωπικό το ψάξιμο εις τας γραφάς, θα άλλαζε κάτι;

.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
-
tanipteros
από tanipteros » 22 Νοέμ 2019, 17:48
το κερασάκι στην τούρτα !

-
O I
από O I » 22 Νοέμ 2019, 18:42
Nandros έγραψε: ↑22 Νοέμ 2019, 17:39
O I έγραψε: ↑22 Νοέμ 2019, 17:08
.....
.....
Ο.Ι.
Αχ αυτό το ιντερνέτ! Η ζημιά που έχει κάνει σε κάποιους είναι ανεπανόρθωτη!
Οι πληροφορίες τώρα είναι έτοιμες και μετά από προσεκτικό ψάξιμο βρίσκεις τα πάντα.
Αν ήταν προσωπικό το ψάξιμο εις τας γραφάς, θα άλλαζε κάτι;

.
Με τον τρόπο που το εννοείς, όχι. Με
το πνεύμα που αρμόζει στη μελέτη Ιερών κειμένων, ναι.

Παρακολούθα τις εμπεριστατωμένες από προσωπικό ψάξιμο,
με πηγές, απαντήσεις για τα πιστεύω του που θα πάρω από τον φίλτατο πιο κάτω και θα καταλάβεις

Ο.Ι.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος
O I την 22 Νοέμ 2019, 18:47, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
O I
από O I » 22 Νοέμ 2019, 18:45
tanipteros έγραψε: ↑22 Νοέμ 2019, 17:33
έτσι μπράβο κάντην με ελαφρά πηδηματάκια...δεν απαντάς γιατί δεν ξέρεις τι να πεις...και σε παρακαλώ μην μπλέκεις τα θέματα εδώ μιλάμε για την κριτική της Βίβλου για την ψυχή τα λέμε στο αντίστοιχο νήμα..μην τα μπουρδουκλώνεις για να δημιουργείς εντυπώσεις ότι δεν σου απαντάνε...
υ.γ ξαναδιάβασε το νήμα Αθανασία της ψυχής είναι όλες οι απαντήσεις μέσα...
Τον σύνδεσμο για
να ασχοληθώ τον έφερες εσύ και μη ρίχνεις ευθύνες σε μένα. Οι σύνδεσμοι που παρέθεσα εκεί έμειναν αναπάντητοι. Τα
ερωτήματα για
το αρχικό επιχείρημα έμειναν αναπάντητα όσον αφορά
τις πηγές που ζήταγα και η εμπεριστατωμένη απάντησή σου
ήταν αυτή
(οι σύνδεσμοι μπαίνουν για να μη τα ψάχνεις και να τα απαντήσεις στον τόπο τους)
Άσε ποιος την έχει κάνει εδώ και μέρες με ελαφρά πηδηματάκια tanipteros
Όταν παρ' ελπίδα σε πιάσει κρίση ειλικρίνειας τα ξαναλέμε
Μέχρι τότε σου ξαναλέω
Πολύ το κουράσαμε λέμε 
Ο.Ι.
-
-
- 49 Απαντήσεις
- 1227 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Libre arbitre
13 Ιαν 2024, 18:29
-
-
- 7 Απαντήσεις
- 397 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Νετο Γκουερινο
23 Απρ 2024, 15:36
-
-
- 13 Απαντήσεις
- 1121 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από AlienWay
06 Απρ 2024, 15:38
-
-
- 3 Απαντήσεις
- 173 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης
12 Ιούλ 2024, 12:07
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.