Πεσκανδρίτσα.
Re: Πεσκανδρίτσα.
Το διαβολόψαρο πάντως είναι άλλο. Είναι σαλάχι βασικά
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Re: Πεσκανδρίτσα.
Ναι ρε. Νομίζω ότι μια φορά μόνο έχω φάει στη Μαργαρώ, μια ταβέρνα δίπλα από σχολή ναυτικών δοκίμων. (Με πηγαίνανε οι σύντροφοι που ήταν περπατημένοι, εγώ δεν τα γουστάρω αυτά). Εκεί το έμαθα αυτό το ψάρι και μου φανεί σαν μπακαλιάρος (ή γαλέος. Σάμπως τα ξεχωρίζω;)
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Re: Πεσκανδρίτσα.
Δικό μου λάθος, από τα γερμανικά Seeteufel, δηλ θαλάσσιος διάβολος, μετάφραση. Μαλακία, μπερδεύτηκα.
Ordem e Progresso.
Re: Πεσκανδρίτσα.
Η Μαργαρώ έκανε όταν είχε πολύ καλό λιθρίνι.Χαοτικός έγραψε: ↑25 Νοέμ 2019, 23:59Ναι ρε. Νομίζω ότι μια φορά μόνο έχω φάει στη Μαργαρώ, μια ταβέρνα δίπλα από σχολή ναυτικών δοκίμων. (Με πηγαίνανε οι σύντροφοι που ήταν περπατημένοι, εγώ δεν τα γουστάρω αυτά). Εκεί το έμαθα αυτό το ψάρι και μου φανεί σαν μπακαλιάρος (ή γαλέος. Σάμπως τα ξεχωρίζω;)
Ordem e Progresso.
- Ντεμέκ Τορναδόρος με ντραμπούιτ
- Δημοσιεύσεις: 472
- Εγγραφή: 16 Νοέμ 2019, 01:37
Re: Πεσκανδρίτσα.
πύτε αποστέλλω αίτημα φιλίαςBILLO έγραψε: ↑25 Νοέμ 2019, 17:21Σαγανακι
Βραζεις λιγο το ψαρι μεσα σε νερο στο τηγανι. Προσθετεις λαδι. Βαζεις λιγο αλευρι, μια κουταλια του γλυκου σκονη μουσταρδα, λιγο μαιντανο, πιπερια ψιλοκομενη ροδελες, λεμονι, αλατι, λιγο πιπερι. Περιμενεις να τραβηξει το νερο. Μολις μεινει το λαδι και δεσει η σαλτσα, πριν κοψει, το κατεβαζεις. Αν θελεις βαλε και λιγο σελινο ψιλοκομενο σαν παραλλαγη.
Re: Πεσκανδρίτσα.
Λιθρίνι! Ωραίο. Με επηρεάζεις ρε και θα πάω να πάρω τίποτα. Έχω κάνα δυο χρόνια να φάω ψάρι, Δεν με τράβαγε ποτέ. Αλλά μου ρχεται τώρα μια γευστική μνήμη.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Re: Πεσκανδρίτσα.
Με τους εν Πειραιεί γείτονες παίζουμε καφενείο. Χωρίς κατάλογο, ό,το βρίσκει στην αγορά. Μόνο το καλαμάρι είναι Κίνας, αλλά σου το λέει. Φυσικά, τώρα πάλι την άνοιξη θα πάω.
Ordem e Progresso.
Re: Πεσκανδρίτσα.
Το γαμημένο το καλαμάρι δεν το έχω πετύχει ποτέ σπίτι. Πάντα γίνεται λάστιχο. Λένε ότι θέλει το πολύ τρία λεπτά. Δεν γίνεται όμως ρε πστ μου, αφού το βλέπεις είναι ωμό και άσπρο ακόμα. Λένε επίσης ότι θέλει καλύτερα πετραγκάζ να ανεβάσει πολύ θερμοκρασία το λάδι και τα πετάς μέσα και τότε πράγματι παίρνει χρώμα γρήγορα.
Είναι το μόνο είδος που παραγγέλνω όταν βγαίνω σε ταβέρνα (σπάνια). Τρελαίνομαι ρε. Να χορταίνω μόνο με καλαμαράκια και τι στον κόσμο.
Ας είναι και Κίνας που λες.
Είναι το μόνο είδος που παραγγέλνω όταν βγαίνω σε ταβέρνα (σπάνια). Τρελαίνομαι ρε. Να χορταίνω μόνο με καλαμαράκια και τι στον κόσμο.
Ας είναι και Κίνας που λες.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Re: Πεσκανδρίτσα.
γινεταιΧαοτικός έγραψε: ↑26 Νοέμ 2019, 00:16Το γαμημένο το καλαμάρι δεν το έχω πετύχει ποτέ σπίτι. Πάντα γίνεται λάστιχο. Λένε ότι θέλει το πολύ τρία λεπτά. Δεν γίνεται όμως ρε πστ μου, αφού το βλέπεις είναι ωμό και άσπρο ακόμα. Λένε επίσης ότι θέλει καλύτερα πετραγκάζ να ανεβάσει πολύ θερμοκρασία το λάδι και τα πετάς μέσα και τότε πράγματι παίρνει χρώμα γρήγορα.
Είναι το μόνο είδος που παραγγέλνω όταν βγαίνω σε ταβέρνα (σπάνια). Τρελαίνομαι ρε. Να χορταίνω μόνο με καλαμαράκια και τι στον κόσμο.
Ας είναι και Κίνας που λες.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Re: Πεσκανδρίτσα.
Τι; Λάστιχο; Το ξέρω. (Αυτό και η πούτσα μουΑγις έγραψε: ↑26 Νοέμ 2019, 00:50γινεταιΧαοτικός έγραψε: ↑26 Νοέμ 2019, 00:16Το γαμημένο το καλαμάρι δεν το έχω πετύχει ποτέ σπίτι. Πάντα γίνεται λάστιχο. Λένε ότι θέλει το πολύ τρία λεπτά. Δεν γίνεται όμως ρε πστ μου, αφού το βλέπεις είναι ωμό και άσπρο ακόμα. Λένε επίσης ότι θέλει καλύτερα πετραγκάζ να ανεβάσει πολύ θερμοκρασία το λάδι και τα πετάς μέσα και τότε πράγματι παίρνει χρώμα γρήγορα.
Είναι το μόνο είδος που παραγγέλνω όταν βγαίνω σε ταβέρνα (σπάνια). Τρελαίνομαι ρε. Να χορταίνω μόνο με καλαμαράκια και τι στον κόσμο.
Ας είναι και Κίνας που λες.

Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Re: Πεσκανδρίτσα.
ευθυμησαμενΧαοτικός έγραψε: ↑26 Νοέμ 2019, 00:52Τι; Λάστιχο; Το ξέρω. (Αυτό και η πούτσα μουΑγις έγραψε: ↑26 Νοέμ 2019, 00:50γινεταιΧαοτικός έγραψε: ↑26 Νοέμ 2019, 00:16Το γαμημένο το καλαμάρι δεν το έχω πετύχει ποτέ σπίτι. Πάντα γίνεται λάστιχο. Λένε ότι θέλει το πολύ τρία λεπτά. Δεν γίνεται όμως ρε πστ μου, αφού το βλέπεις είναι ωμό και άσπρο ακόμα. Λένε επίσης ότι θέλει καλύτερα πετραγκάζ να ανεβάσει πολύ θερμοκρασία το λάδι και τα πετάς μέσα και τότε πράγματι παίρνει χρώμα γρήγορα.
Είναι το μόνο είδος που παραγγέλνω όταν βγαίνω σε ταβέρνα (σπάνια). Τρελαίνομαι ρε. Να χορταίνω μόνο με καλαμαράκια και τι στον κόσμο.
Ας είναι και Κίνας που λες.)
καλα τα τα πηγαινες μεχρι ενα σημειο
παρε αυτο https://www.skroutz.gr/s/4074575/Foker- ... CE%B1.html
και αυτο
https://www.skroutz.gr/s/15360603/Lodge ... 10SK3.html
και καθαρισες για ολα
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Re: Πεσκανδρίτσα.
Στο μαντέμι βάζεις λάδι πολύ γι να κολθμπάει μεσα και το αφήνεις κάνα 6λεπτο να βγάλει καπνό; Και τότε τα ρίχνεις;
Α επίσης... ρε μλκ δεν ήξερα για δεύτερη φορά αλεύρωμα. Νόμιζα ότι μόνο μία πρέπει, γιατί έτσι.
Α επίσης... ρε μλκ δεν ήξερα για δεύτερη φορά αλεύρωμα. Νόμιζα ότι μόνο μία πρέπει, γιατί έτσι.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Re: Πεσκανδρίτσα.
υπερτιμημένος είναι ο Λαζάρου από τα Λιντλ, όχι η πεσκαντρίτσα
πιο πολύ πάει προς το ψαρονέφρι
Μητσοτάκη πομπόμ-πομ
Re: Πεσκανδρίτσα.
κ τα δυο ισχυουν - ο βαρουλκος ευθυνεται για την μοδα της
ΖΗΝΗΔΕΩΣ