Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
-
Antares
- Phorum.gr user: Ακταία
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Antares » 27 Νοέμ 2019, 16:06
taliban έγραψε: ↑27 Νοέμ 2019, 14:08
tanipteros έγραψε: ↑27 Νοέμ 2019, 13:54
το να θυμάσαι το θάνατο σου από προηγούμενη ζωή πώς εξηγείται?
Δρομοκαΐτειο.
Εγώ σήμερα ξύπνησα με την διάθεση "αυτό το σώμα είναι χώμα, πηλός, όταν το χάσουμε θα πάμε στο πραγματικό". Δηλαδή αυτό που θεωρούμε εμείς πραγματικότητα είναι η πλάνη και όχι το ανάποδο.
Δρομοκαϊτειο;

Συνήθως ξυπνάω με κάποια διάθεση, άλλοτε κακή, άλλοτε καλή και αισιόδοξη. Αυτό ήταν το αισιόδοξο, το άλλο ας μην το γράψω καλύτερα.
-
Antares
από Antares » 27 Νοέμ 2019, 17:23
Eπίσης διάβασα σε κάποιο χριστιανικό site διάφορους λόγους για την απόρριψη της μετενσάρκωσης από την ορθόδοξη εκκλησία. Ένας από αυτούς ανέφερε ότι οι θρησκείες που έχουν σαν κοσμοθεωρία την μετενσάρκωση, διδάσκουν ότι δεν θα έχεις κάρμα αν κάνεις οποιαδήποτε πράξη καλή ή κακή, ακόμη και έγκλημα, χωρίς να έχεις συναισθηματική συμμετοχή.
Συγγνώμη αλλά αυτό δεν νομίζω ότι είναι διδασκαλία του Βουδισμού ή Ινδουισμού. Μάλλον του σατανισμού είναι και αν θυμηθούμε η χριστιανική εκκλησία έχει κάποια ιστορία Ιεράς Εξέτασης που δεν φαίνεται να διαφέρει σε τίποτα από τον σατανισμό.
Η τελευταία εκτέλεση συνέβη στην Ισπανία το 1826. Ήταν η εκτέλεση με κολάρο στραγγαλισμού του δάσκαλου Cayetano Ripoll για διδασκαλία Ντεϊσμού στο σχολείο του (Ντεϊσμός= θεωρία σύμφωνα με την οποία περισσότερο η λογική, παρά η θεία αποκάλυψη, ή η παράδοση, πρέπει να θεωρούνται βάση της πίστης μας στον Θεό. Οι Ντεϊστές απορρίπτουν την οργανωμένη θρησκεία και προωθούν την λογική ως βασικό παράγοντα στην λήψη ηθικών αποφάσεων). Η αναβίωση της Ιεράς Εξέτασης ωστόσο, δεν διήρκεσε πολύ· καταργήθηκε επίσημα και οριστικά το 1834.
https://chilonas.com/2016/02/18/httpwp-mep1op6y-36k/
Σχεδόν δύο αιώνες πριν. Μετά από μια μακρά πορεία.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος
Antares την 27 Νοέμ 2019, 20:26, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
taliban
- Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
από taliban » 27 Νοέμ 2019, 17:57
Antares έγραψε: ↑27 Νοέμ 2019, 16:06
taliban έγραψε: ↑27 Νοέμ 2019, 14:08
tanipteros έγραψε: ↑27 Νοέμ 2019, 13:54
το να θυμάσαι το θάνατο σου από προηγούμενη ζωή πώς εξηγείται?
Δρομοκαΐτειο.
Εγώ σήμερα ξύπνησα με την διάθεση "αυτό το σώμα είναι χώμα, πηλός, όταν το χάσουμε θα πάμε στο πραγματικό". Δηλαδή αυτό που θεωρούμε εμείς πραγματικότητα είναι η πλάνη και όχι το ανάποδο.
Δρομοκαϊτειο;

Συνήθως ξυπνάω με κάποια διάθεση, άλλοτε κακή, άλλοτε καλή και αισιόδοξη. Αυτό ήταν το αισιόδοξο, το άλλο ας μην το γράψω καλύτερα.
Νταξ υπάρχει και το Δαφνί.
Όλοι οι καλοί χωράμε ή έστω μια εκδρομή να δούμε κανέναν με τα δικά μας μυαλά

Εγώ κοιμάμαι σχετικά άνετα εντός 5λεπτου απ την στιγμή που θα ξαπλώσω.
Δεν θυμάμαι όνειρα τίποτα. Μόνο πριν 1 εβδομάδα είχα κάτι πολύ έντονο ότι έπεφτα από την κορυφή ενός ηφαιστείου μέσα και στο άκυρο στάθηκα στον αέρα και κοιτούσα κάτω.
-
Antares
από Antares » 27 Νοέμ 2019, 18:04
taliban έγραψε: ↑27 Νοέμ 2019, 17:57

Δεν θυμάμαι όνειρα τίποτα. Μόνο πριν 1 εβδομάδα είχα κάτι πολύ έντονο ότι έπεφτα από την κορυφή ενός ηφαιστείου μέσα και στο άκυρο στάθηκα στον αέρα και κοιτούσα κάτω.
Άνετα δεν κοιμάμαι και ζηλεύω αυτούς που μπορούν να κοιμούνται εντός 5λέπτου. Μιλάω για την ώρα που ξυπνάω. Ξυπνάω με μια διάθεση ή έναν απόηχο.
Πιστεύεις και εσύ ότι ο Βουδισμός ή ο Ινδουισμός διδάσκει τέτοιο πράγμα όπως αυτό που έγραψα παραπάνω; Χωρίς να τους έχω μελετήσει πολύ λέω αποκλείεται.
-
bluerose
από bluerose » 27 Νοέμ 2019, 20:58
axilmar έγραψε: ↑27 Νοέμ 2019, 13:00
bluerose έγραψε: ↑26 Νοέμ 2019, 13:19
axilmar έγραψε: ↑26 Νοέμ 2019, 11:33
Εντελως παραμυθια ειναι. Δεν υπαρχει η παραμικρη ενδειξη οτι υπαρχει ψυχη (δεν μιλαμε για αποδειξεις, απιαστο ονειρο).
Δοξάζω τον Θεό, που μου έδωσε την ευκαιρία να έχω την γνώση της ύπαρξης ψυχής, διαμέσου των λόγων Του
Βασικά δια μέσου του Αγίου Παϊσίου
Έχω πειστεί και δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν υπάρχει ψυχή
Μπορώ όμως να καταλάβω τους άλλους γιατί μερικά άτομα ακόμη κι αν είδαν πράγματα επιμένουν ότι δεν υπάρχει ψυχή.
Η αλήθεια είναι μία,ποτέ δύο και μακάρι όλοι να τη γνωρίσουν
Έπειτα όλα δένουν μεταξύ τους,όλες οι διδαχές των Πατέρων, η Παλαιά διαθήκη πλέον δεν είναι παραμύθι,και η μεγάλη αγάπη του Χριστού,που έγινε άνθρωπος για να σώσει τις ψυχές
Δεν υπαρχει ουτε η παραμικρη αποδειξη οτι υπαρχει κατι το μεταφυσικο.
Δεν μπορώ να συμφωνήσω μαζί σου
Από την στιγμή που ειμαι ορθόδοξη, πιστεύω όσα γράφτηκαν στο ευαγγέλιο
Δεν μπορεί να φτιάξω δικό μου Θεό( ειδωλολατρία), να πιστεύω στον Χριστό και να πιστεύω τα μισά του ευαγγελίου
Υπάρχει η ψυχη
-
The Rebel
- Phorum.gr user: Wild Rebel
από The Rebel » 27 Νοέμ 2019, 21:02
bluerose έγραψε: ↑27 Νοέμ 2019, 20:58
axilmar έγραψε: ↑27 Νοέμ 2019, 13:00
bluerose έγραψε: ↑26 Νοέμ 2019, 13:19
Δοξάζω τον Θεό, που μου έδωσε την ευκαιρία να έχω την γνώση της ύπαρξης ψυχής, διαμέσου των λόγων Του
Βασικά δια μέσου του Αγίου Παϊσίου
Έχω πειστεί και δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν υπάρχει ψυχή
Μπορώ όμως να καταλάβω τους άλλους γιατί μερικά άτομα ακόμη κι αν είδαν πράγματα επιμένουν ότι δεν υπάρχει ψυχή.
Η αλήθεια είναι μία,ποτέ δύο και μακάρι όλοι να τη γνωρίσουν
Έπειτα όλα δένουν μεταξύ τους,όλες οι διδαχές των Πατέρων, η Παλαιά διαθήκη πλέον δεν είναι παραμύθι,και η μεγάλη αγάπη του Χριστού,που έγινε άνθρωπος για να σώσει τις ψυχές
Δεν υπαρχει ουτε η παραμικρη αποδειξη οτι υπαρχει κατι το μεταφυσικο.
Δεν μπορώ να συμφωνήσω μαζί σου
Από την στιγμή που ειμαι ορθόδοξη, πιστεύω όσα γράφτηκαν στο ευαγγέλιο
Δεν μπορεί να φτιάξω δικό μου Θεό( ειδωλολατρία), να πιστεύω στον Χριστό και να πιστεύω τα μισά του ευαγγελίου
Υπάρχει η ψυχη

-
bluerose
από bluerose » 27 Νοέμ 2019, 21:14
Όταν έπεσε στη γη φυσικά θα πήγαιναν
Από τον Χριστό κι έπειτα είμαστε ενωμένοι με Αυτον. έχουμε ξανά τη δυνατότητα για την αιώνιο ψυχη
Πριν, ειμασταν χωρισμένοι από τον Θεό έπεσε ο Αδάμ και χωρίστηκε, οπότε ξαναήρθε ως άνθρωπος ο Χριστός για να μας σώσει
Τώρα αν δε κατάλαβες εγώ δε σου φταίω
Κορόιδευε, για όλους θα χτυπήσει η καμπάνα λέει ο κατηχητης. Ο κλέφτης δίπλα στο σταυρό μαζί με το Χριστό,έκλεψε το παραδεισο τελευταία στιγμή
-
taliban
- Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
από taliban » 27 Νοέμ 2019, 23:38
Antares έγραψε: ↑27 Νοέμ 2019, 18:04
taliban έγραψε: ↑27 Νοέμ 2019, 17:57

Άνετα δεν κοιμάμαι και ζηλεύω αυτούς που μπορούν να κοιμούνται εντός 5λέπτου. Μιλάω για την ώρα που ξυπνάω. Ξυπνάω με μια διάθεση ή έναν απόηχο.
Πιστεύεις και εσύ ότι ο Βουδισμός ή ο Ινδουισμός διδάσκει τέτοιο πράγμα όπως αυτό που έγραψα παραπάνω; Χωρίς να τους έχω μελετήσει πολύ λέω αποκλείεται.
Δεν πιστεύω σε βουδισμούς και ινδουισμούς.
Αν ''ταίσεις'' το μυαλό σου διάφορα λίγο πριν κοιμηθείς ή κατά την διάρκεια της ημέρας προσπαθώντας να τα αποβάλλει θα δημιουργήσει και τις ανάλογες σκηνές.
-
tanipteros
από tanipteros » 28 Νοέμ 2019, 00:16
κατά τις θρησκείες που πιστεύουν στο κάρμα οποιαδήποτε πράξη ακόμη και συναίσθημα που λογαριάζεται ως "βουβή" πράξη έχουν τον αντίκτυπο τους από το άλλο μέρος και δημιουργούν μια αντίδραση...
πράξη, λόγια, συναισθήματα οδηγούν σε αντίδραση...δράση-αντίδραση=κάρμα.
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!

-
Άλεξλαμπ
από Άλεξλαμπ » 28 Νοέμ 2019, 15:08
Antares έγραψε: ↑26 Νοέμ 2019, 16:25
Άλεξλαμπ έγραψε: ↑26 Νοέμ 2019, 14:39
H επιστήμη ούτε επιβεβαιώνει ούτε αποκλείει την ύπαρξη ψυχής. Το ρητό του Πλάτωνα δεν περιέχει κάτι μεμπτό για την επιστήμη καθαυτή. Κατακρίνει τη χρήση της όταν γίνεται εις βάρος της αρετής/δικαιοσύνης.
Κατακρίνει την χρήση της. Αυτό εννοώ. Οι πανούργοι μέσω της επιστήμης μπορεί να σε κάνουν να πιστέψεις πολλά πράγματα που δεν ισχύουν. Στον άθεο θα τα παρουσιάσουν σαν επιστημονικά, ενώ δεν είναι επιστημονικά.
Μα ποιοι είναι αυτοί οι πανούργοι και τι προσπαθούν να σε κάνουν να πιστέψεις μέσω της επιστήμης; Δεν σε καταλαβαίνω.
-
Antares
από Antares » 28 Νοέμ 2019, 15:27
Άλεξλαμπ έγραψε: ↑28 Νοέμ 2019, 15:08
Άλεξλαμπ έγραψε: ↑26 Νοέμ 2019, 14:39
H επιστήμη ούτε επιβεβαιώνει ούτε αποκλείει την ύπαρξη ψυχής. Το ρητό του Πλάτωνα δεν περιέχει κάτι μεμπτό για την επιστήμη καθαυτή. Κατακρίνει τη χρήση της όταν γίνεται εις βάρος της αρετής/δικαιοσύνης.
Κατακρίνει την χρήση της. Αυτό εννοώ. Οι πανούργοι μέσω της επιστήμης μπορεί να σε κάνουν να πιστέψεις πολλά πράγματα που δεν ισχύουν. Στον άθεο θα τα παρουσιάσουν σαν επιστημονικά, ενώ δεν είναι επιστημονικά.
Μα ποιοι είναι αυτοί οι πανούργοι και τι προσπαθούν να σε κάνουν να πιστέψεις μέσω της επιστήμης; Δεν σε καταλαβαίνω.
Είναι λάθος η διατύπωση ίσως. Οι ακριβείς επιστήμες δεν λένε ψέματα. Δεν είναι όμως τόσο ακριβείς όσο θα θέλαμε. Επομένως και εκεί υπάρχει περιθώριο ψεύδους.
Στις υπόλοιπες μπορούν να διατυπωθούν πολλά ψέματα, να γίνει διαστρέβλωση της αλήθειας, να παρουσιασθεί το μαύρο ως άσπρο και το αντίστροφο.
Ήθελα να βάλω το απόσπασμα από την ιστορία της Ιεράς Εξέτασης για να βλέπει ο Νάνδρος.

-
Άλεξλαμπ
από Άλεξλαμπ » 28 Νοέμ 2019, 15:41
Antares έγραψε: ↑28 Νοέμ 2019, 15:27
Άλεξλαμπ έγραψε: ↑28 Νοέμ 2019, 15:08
Είναι λάθος η διατύπωση ίσως. Οι ακριβείς επιστήμες δεν λένε ψέματα. Δεν είναι όμως τόσο ακριβείς όσο θα θέλαμε. Επομένως και εκεί υπάρχει περιθώριο ψεύδους.
Στις υπόλοιπες μπορούν να διατυπωθούν πολλά ψέματα, να γίνει διαστρέβλωση της αλήθειας, να παρουσιασθεί το μαύρο ως άσπρο και το αντίστροφο.
Ήθελα να βάλω το απόσπασμα από την ιστορία της Ιεράς Εξέτασης για να βλέπει ο Νάνδρος.

Δεν τίθεται θέμα ψεύδους στην επιστήμη. Υπάρχει μόνο μια συνεχή ροή ανακαλύψεων που πολλές φορές ανατρέπουν παλιές θεωρίες.
-
Antares
από Antares » 28 Νοέμ 2019, 15:50
Άλεξλαμπ έγραψε: ↑28 Νοέμ 2019, 15:41
Δεν τίθεται θέμα ψεύδους στην επιστήμη. Υπάρχει μόνο μια συνεχή ροή ανακαλύψεων που πολλές φορές ανατρέπουν παλιές θεωρίες.
Επιστημολόγος δεν είμαι αλλά άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Για κατάχρηση μιλάμε, όχι για το κατά πόσο προσεγγίσουμε την αλήθεια. Επίσης μιλάμε για όλες τις επιστήμες. Νομική π.χ. Κάποιος έχει αναφέρει ότι και ο χριστιανισμός είναι επιστήμη (στην θρησκειολογία βρισκόμαστε εξάλλου). Αν διαβάσουμε την ιστορία του χριστιανισμού μπορούμε να δούμε τι έκανε και στο δυτικό τμήμα και στο ανατολικό. Μήπως δεν έκανε το άσπρο, μαύρο σε πολλές περιπτώσεις;
Τα ερωτήματα αυτά είναι επιστημονικά αντικείμενα. Όποιος θέλει μπορεί να διαβάσει.
-
Άλεξλαμπ
από Άλεξλαμπ » 28 Νοέμ 2019, 16:02
Antares έγραψε: ↑28 Νοέμ 2019, 15:50
Άλεξλαμπ έγραψε: ↑28 Νοέμ 2019, 15:41
Επιστημολόγος δεν είμαι αλλά άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Για κατάχρηση μιλάμε, όχι για το κατά πόσο προσεγγίσουμε την αλήθεια. Επίσης μιλάμε για όλες τις επιστήμες. Νομική π.χ. Κάποιος έχει αναφέρει ότι και ο χριστιανισμός είναι επιστήμη (στην θρησκειολογία βρισκόμαστε εξάλλου). Αν διαβάσουμε την ιστορία του χριστιανισμού μπορούμε να δούμε τι έκανε και στο δυτικό τμήμα και στο ανατολικό. Μήπως δεν έκανε το άσπρο, μαύρο σε πολλές περιπτώσεις;
Τα ερωτήματα αυτά είναι επιστημονικά αντικείμενα. Όποιος θέλει μπορεί να διαβάσει.
Ο Χριστιανισμός δεν είναι επιστήμη. Είναι θρησκεία και φιλοσοφική προσέγγιση. Σαν θρησκεία πολέμησε μέχρι βδελυγμίας την επιστήμη και συνεχίζει να το κάνει.
-
Antares
από Antares » 28 Νοέμ 2019, 16:06
Άλεξλαμπ έγραψε: ↑28 Νοέμ 2019, 16:02
Ο Χριστιανισμός δεν είναι επιστήμη. Είναι θρησκεία και φιλοσοφική προσέγγιση. Σαν θρησκεία πολέμησε μέχρι βδελυγμίας την επιστήμη και συνεχίζει να το κάνει.
Το ανέφερε κάποιος περισσότερο σχετικός με εμένα. Κώστας νομίζω είναι το νικ.
Το βιντεάκι που έβαλε κάποιος μιλάει γι' αυτή την σχέση επιστήμης και θρησκείας. Μου άρεσε το παράδειγμα με τα έντομα για το οποίο ο ίδιος που έβαλε το βιντεάκι μας έκανε και παραπληροφόρηση.
-
-
- 67 Απαντήσεις
- 3071 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από marabou
28 Οκτ 2024, 18:48
-
-
- 0 Απαντήσεις
- 167 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από tanipteros
28 Νοέμ 2024, 23:51
-
-
- 0 Απαντήσεις
- 221 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Εκτωρ
24 Αύγ 2023, 18:05
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.