Παίζει ρόλο κι η παρουσίαση.
Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Άλεξλαμπ την 28 Νοέμ 2019, 14:38, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
-δεν εννοώ ντε και καλά πολτοποιημένη. αν βράσει πολύ αρχίζει να βγάζει το άμυλο, οπότε κάνει την δουλειά της πήξης.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑28 Νοέμ 2019, 14:28
Αναφορικά με τις συστάσεις σου, η πατάτα μ' αρέσει μόνον σε ολόκληρα κομμάτια στις σούπες. Μικρά ή μεγάλα, αδιάφορο. Η πολτοποιημένη δίνει μια τραχιά υφή στο χύλωμα που δεν γουστάρω.
Αν έχει κρεατικό η σούπα ή το κοκκινιστό, τα αφήνω να σιγοβράζουν ΠΑΝΤΑ, τουλάχιστον 2,5 ώρες. Για μοσχάρι και χοιρινό, η κότα παίζει και με λιγότερο χρόνο. Έτσι δεν χρειάζεται συνεχής προσθήκη νερού, που αποδυναμώνει τη γεύση. Η δυνατή φωτιά είναι που ξεχωρίζει το λάδι από την σάλτσα. Επ' ευκαιρία, στη σούπα αυτή, το έπαιξα φλώρικα και σωτάρισα τα κομμάτια του κρέατος με αλεύρι. Δεν το κάνω πάντα.
-Δυνατή φωτιά εννοούσα μόλις για την πρώτη βράση στιγμιαία. Μετά συμφωνώ, θέλει χαμηλή για ώρα.
-Σωτάρισμα με αλεύρι πώς το εννοείς?? αλεύρωμα ωσάν σαρδέλες? Κάνει κρούστα? κρατάει τα υγρά εντός?
-Το κοτοπουλάκι, λιτό, δωρικό, χομπίστικο...λιμπιστερό.
Ερώτησις...το λαδάκι του ψητού πού το πήγες?! θέλομε βούτες με ζεστό πσωμάκι. (και αν είναι ολόκληρο το πτηνό, κομμάτι φέτα να μισολιώσει εντός του)
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Χόρχε ντελ Σάλτο έγραψε: ↑28 Νοέμ 2019, 15:17
-Σωτάρισμα με αλεύρι πώς το εννοείς?? αλεύρωμα ωσάν σαρδέλες? Κάνει κρούστα? κρατάει τα υγρά εντός?
-Το κοτοπουλάκι, λιτό, δωρικό, χομπίστικο...λιμπιστερό.
Ερώτησις...το λαδάκι του ψητού πού το πήγες?! θέλομε βούτες με ζεστό πσωμάκι. (και αν είναι ολόκληρο το πτηνό, κομμάτι φέτα να μισολιώσει εντός του)
Το σωτάρισμα με αλεύρι, γίνεται όπως όλα τα σωταρίσματα με αλεύρι. Αλευρώνω τα κομμάτια του κρέατος και τα βάζω σε καυτό λάδι. Συνήθως προσθέτω και χοντροκομμένα κρεμμύδια γιατί βγάζουν υγρασία και μπορεί να διαρκέσει το σωτάρισμα περισσότερο χωρίς να αρπάξουν τα κομμάτια. Παίρνει άλλη γεύση και το κρεμμύδι. Μετά αρχίζω να προσθέτω υγρά κατά βούληση.
Όσο για ο συγκεκριμένο ψητό δεν έχει λαδάκι. Το ήθελα κριτσανιστό. Γενικώς, δεν τρελλαίνομαι για τη λαδίλα στα φαγητά φούρνου. Κι επειδή κι εγώ είμαι φαν της βουτιάς, αν το φαγητό είναι δωρικό, τις βούτες τις κάνω στο λαδάκι μιας χωριάτικης, χόρτων ή κάνω κάτι σαν ελαφρύ τζατζίκι. Ταβέρνα στάιλ.
Αν θες πιο υγρή εκδοχή, κάτι είχα ανεβάσει αλλά δεν θυμάμαι πότε, αν το βρω θα σου πω λεπτομέρειες.
Gavalas for President!
- Ντεμέκ Τορναδόρος με ντραμπούιτ
- Δημοσιεύσεις: 472
- Εγγραφή: 16 Νοέμ 2019, 01:37
- Ντεμέκ Τορναδόρος με ντραμπούιτ
- Δημοσιεύσεις: 472
- Εγγραφή: 16 Νοέμ 2019, 01:37
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Οοοξωthe comet the course the tail έγραψε: ↑27 Νοέμ 2019, 21:05ναι μωρέ γίνεται και το κότσι στο φούρνο. αν έχεις γάστρα, με λίγη υπομονή.
να τεστάρω τον ντεμέκ ήθελα.
Οντως προτιμώ χεράκι που αν θυμαμαι καλα εχει πιο πολυ λίπος απο μπουτακι, αλλα η απορια μου ειναι γιατι συνηθως ειναι πιο ακριβό το μπούτι, αφού στο ψητό αρνάκι αυτη ειναι η ομορφιά, το λιπακι του
Για αυτό είπα να ρωτησω και σενα αλλα εισαι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
εχει περασει η εποχη τους, παιζει να μην ηταν φρεσκα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Ντεμέκ Τορναδόρος με ντραμπούιτ έγραψε: ↑29 Νοέμ 2019, 04:22
Τι κουλό ειναι παλι αυτο; τρολαρεις μωρη γεροντοκόρη, ξηγήσου
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Ροβύθια.
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
- Ντεμέκ Τορναδόρος με ντραμπούιτ
- Δημοσιεύσεις: 472
- Εγγραφή: 16 Νοέμ 2019, 01:37
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
perseus ενημερωσε τον Κυριο πως να διαλεγει κρεας .Ντεμέκ Τορναδόρος με ντραμπούιτ έγραψε: ↑29 Νοέμ 2019, 12:23δεξι ή αριστερο;Αγις έγραψε: ↑29 Νοέμ 2019, 11:58Ντεμέκ Τορναδόρος με ντραμπούιτ έγραψε: ↑29 Νοέμ 2019, 04:22
Τι κουλό ειναι παλι αυτο; τρολαρεις μωρη γεροντοκόρη, ξηγήσου
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Σαλατούλα με φρούτα του δάσους
Και ριζότο
Και ριζότο
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Τι Ριζότο είναι τούτο ρε Αλεκο;
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Αλεξάνδρα .
Σοταρισμένα μανιτάρια, κρεμμύδι, σκόρδο, ρύζι Αρμπόριο. Σιγοβράζουμε και προσθέτουμε λίγο λίγο νερό, λίγο κρύο βούτυρο να χυλώσει, ζωμό λαχανικών, λίγες σταγόνες λάδι τρούφας, μια κούπα παρμεζάνα και σερβίρουμε με φέτες παρμεζάνα και δεντρολίβανο.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 10 Απαντήσεις
- 597 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από nowhere
30 Ιούλ 2023, 19:17
-
- 0 Απαντήσεις
- 587 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από taxalata xalasa
25 Ιούλ 2022, 04:39
-
- 1 Απαντήσεις
- 42 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από AlienWay
Σήμερα, 18:17
-
-
Νέα δημοσίευση Καλό ταξίδι Καράμπαμπα RIP
από Ερμής » 18 Ιούλ 2022, 12:59 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 22 Απαντήσεις
- 1357 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Σέλευκας
19 Ιούλ 2022, 14:40
-