Γιατί παρακαλώ;; Έχω ταμπεραμέντο και προσωπικότητα και απειλείσαι;Χαοτικός έγραψε: ↑30 Νοέμ 2019, 17:24Ανάξια; Γυναίκα είσαι; Νόμιζα άντρας.Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: ↑30 Νοέμ 2019, 17:23Σε ό,τι αφορά το μπολντ εγώ ως Γενιά της Αμαρτίας δηλώνω ανάξια και στο έλεος του Θεού
Αποφθέγματα Αγίου Παϊσίου
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
- Γενιά της Αμαρτίας
- Phorum.gr user: Γενιά των 700
Re: Αποφθέγματα Αγίου Παϊσίου
Έτσι πρέπει να γίνει, έτσι θα γίνει.
Για πες, πως του έγλειψε τον εγωισμό;Χαοτικός έγραψε: ↑30 Νοέμ 2019, 17:21Να έπαιρνε και τον άλλον ληστή και όχι μόνο αυτόν που του γλείφει τον εγωισμό. Το χειρότερο παράδειγμα έφερες. Αυτό που ουσιαστικά αναδεικνύει τη νοοτροπία του δικοί μας - όχι δικοί μας της αυθαιρεσίας και της ασυδοσίας. δεν μας νοιάζουν οι κανόνες αλλά αν μας γλείφουν.vagabondo έγραψε: ↑30 Νοέμ 2019, 17:01Αυτό που λες δεν ισχύει.
Αν υπάρχει θεός και αν ο Ιησούς ήταν υιός του θεού, τότε ο πρώτος που πήγαν στον παράδεισο σύμφωνα με τα λόγια του Ιησού ήταν ένας ληστής.
Ποιά γράμματα του νόμου ακολούθησε ο ληστής;
Πώς θα έπρεπε να ταν ο θεός, για να μην τον χαρακτηρίσεις εγωιστή;

Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Όχι. Πως να απειληθώ από το φύλο σου;Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: ↑30 Νοέμ 2019, 17:40Γιατί παρακαλώ;; Έχω ταμπεραμέντο και προσωπικότητα και απειλείσαι;Χαοτικός έγραψε: ↑30 Νοέμ 2019, 17:24Ανάξια; Γυναίκα είσαι; Νόμιζα άντρας.Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: ↑30 Νοέμ 2019, 17:23
Σε ό,τι αφορά το μπολντ εγώ ως Γενιά της Αμαρτίας δηλώνω ανάξια και στο έλεος του Θεού
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Του είπε όταν πάει στο Παράδεισο να θυμηθεί κι αυτόν. Του μίλησε υποτακτικά, του τόνωσε την ανωτερότητα και την εξουσία.vagabondo έγραψε: ↑30 Νοέμ 2019, 17:41Για πες, πως του έγλειψε τον εγωισμό;Χαοτικός έγραψε: ↑30 Νοέμ 2019, 17:21Να έπαιρνε και τον άλλον ληστή και όχι μόνο αυτόν που του γλείφει τον εγωισμό. Το χειρότερο παράδειγμα έφερες. Αυτό που ουσιαστικά αναδεικνύει τη νοοτροπία του δικοί μας - όχι δικοί μας της αυθαιρεσίας και της ασυδοσίας. δεν μας νοιάζουν οι κανόνες αλλά αν μας γλείφουν.vagabondo έγραψε: ↑30 Νοέμ 2019, 17:01
Αυτό που λες δεν ισχύει.
Αν υπάρχει θεός και αν ο Ιησούς ήταν υιός του θεού, τότε ο πρώτος που πήγαν στον παράδεισο σύμφωνα με τα λόγια του Ιησού ήταν ένας ληστής.
Ποιά γράμματα του νόμου ακολούθησε ο ληστής;
Πώς θα έπρεπε να ταν ο θεός, για να μην τον χαρακτηρίσεις εγωιστή;
- Γενιά της Αμαρτίας
Μπορεί υποσυνείδητα να επιθυμείς να είσαι γυναίκα. Συνειδητά αντιδράς. Νεύρωση.
Το ξανάγραψα γιατί μου το φαγε.
Να αντιδράσω σε τι; Άν θέλω να είμαι κάτι, θέλω να είμαι κάτι. Σε τι συνίσταται η νεύρωση;Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: ↑30 Νοέμ 2019, 17:50Μπορεί υποσυνείδητα να επιθυμείς να είσαι γυναίκα. Συνειδητά αντιδράς. Νεύρωση.Χαοτικός έγραψε: ↑30 Νοέμ 2019, 17:44Όχι. Πως να απειληθώ από το φύλο σου;Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: ↑30 Νοέμ 2019, 17:40
Γιατί παρακαλώ;; Έχω ταμπεραμέντο και προσωπικότητα και απειλείσαι;
Το ξανάγραψα γιατί μου το φαγε.
- Γενιά της Αμαρτίας
Αλλά λέει το συνειδητό κι άλλα εννοεί το υποσυνείδητο. Από που κι ως που να μην είμαι γυναίκα;
Τι ρωτάς δεν καταλαβάινω. Να σου πω επιχειρήματα που να δείχνουν ότι δεν είσαι γυναίκα; Είδα τι έγραψες απλά, ήταν λέξη θηλυκού γένους και σε ρώτησα γιατί νόμιζα μέχρι εκείνη τη στιγμή ότι είσαι άντρας. Τι πιο απλό;Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: ↑30 Νοέμ 2019, 17:54Αλλά λέει το συνειδητό κι άλλα εννοεί το υποσυνείδητο. Από που κι ως που να μην είμαι γυναίκα;
- Γενιά της Αμαρτίας
Ναι αλλά γιατί;;;Χαοτικός έγραψε: ↑30 Νοέμ 2019, 18:00Τι ρωτάς δεν καταλαβάινω. Να σου πω επιχειρήματα που να δείχνουν ότι δεν είσαι γυναίκα; Είδα τι έγραψες απλά, ήταν λέξη θηλυκού γένους και σε ρώτησα γιατί νόμιζα μέχρι εκείνη τη στιγμή ότι είσαι άντρας. Τι πιο απλό;Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: ↑30 Νοέμ 2019, 17:54Αλλά λέει το συνειδητό κι άλλα εννοεί το υποσυνείδητο. Από που κι ως που να μην είμαι γυναίκα;
αν υπάρχει Θεός, να κατέβει κάτω να λογαριαστούμε.
Τι γιατί; Έτσι. Να μυρίσω τα νύχια μου; Έβαλες κάποια φωτογραφία σου και την είδα και παρόλα αυτά σου λέω δεν είσαι γυναίκα, ώστε να με κριτικάρεις και να σου φαίνεται παράξενο το γιατί; Έτσι νόμιζα σου λέω. Μπορεί από το νικ. Δεν κάθομαι να χαρτογραφώ και το πως μου δημιουργούνται οι εντυπώσεις.
- Πορφύριος Εξαρχίδης
- Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης
Καταθέτω προσωπική εμπειρία από τον γέροντα.
Ήταν καλοκαίρι του 86 όταν επισκέφθηκα με άλλους ενορίτες το Άγιο Όρος. Ο γέροντας ήταν τότε αρκετά άρρωστος και περνούσε τον περισσότερο χρόνο στο κελί του τρώγοντας λίγο ψωμί και θράψαλα. Φτάσαμε στην σκήτη σαγηνευμένοι όλοι από την ομορφιά της φύσης και του μοναστηριού και όλοι ελπίζαμε ενδόμυχα να συναντήσουμε τον σεβάσμιο γέροντα. Μετά από πολλές ώρες φάνηκε ότι ο γέροντας δεν θα εμφανιζόταν και κινήσαμε σιγά σιγά στα κελιά μας για ύπνο. Θα ξυπνούσαμε χαράματα για να παρακολουθήσουμε τη λειτουργία. Στα άδυτα όπου η ορθοδοξία προσεύχεται για τις ψυχές μας.
Κοιμήθηκα κι ονειρεύτηκα ότι ήμουν επάνω σε ένα σύννεφο και κοίταζα κάτω τον κόσμο. Ένιωθα φόβο και απομακρυνόμουν όλο και περισσότερο από τη γη. Ασφυκτιούσα, δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Μετά από λίγο ξεψύχησα στο όνειρό μου. Πρώτη φορά έβλεπα στον ύπνο μου ότι πέθαινα. Μα το όνειρο συνέχιζε. Σκοτείνιαζε και οι ήχοι χαμήλωναν ώσπου επικράτησε τέλειο σκοτάδι και ησυχία. Σηκώθηκα απότομα από το κρεβάτι αναπνέοντας βαριά και στράφηκα προς το μικρό καγκελωτό παραθυράκι για να πάρω αέρα. Κάτω στην αυλή διέκρινα μια φιγούρα να κάθεται κάτω από ένα πλατάνι. Φόρεσα τα ρούχα μου και κατέβηκα κάτω.
Ήταν δύσκολο να διακρίνω τα χαρακτηριστικά του μέσα στο σκοτάδι, τον πλησίασα, του φίλησα το χέρι. Απίθωσε το δικό του στο κεφάλι μου.
- Γέροντα, του είπα, ξύπνησα από ένα άγριο όνειρο.
- Τι όνειρο παιδί μου; με ρώτησε.
- Είδα ότι πέθανα, είδα τον θάνατό μου. Το όνειρο συνεχίστηκε. Δεν υπήρχε τίποτα μετά γέροντα. Ούτε παράδεισος, ούτε κόλαση, μόνο μαύρο.
- Ναι παιδί μου. Μάλλον έτσι είναι. Μου απάντησε αποδυναμωμένος και σηκώθηκε για να φύγει.
- Και όλα αυτά γέροντα; τον ρώτησα.
- Τίποτα παιδί μου. Τίποτα.
Και απομακρύνθηκε.
Ήταν καλοκαίρι του 86 όταν επισκέφθηκα με άλλους ενορίτες το Άγιο Όρος. Ο γέροντας ήταν τότε αρκετά άρρωστος και περνούσε τον περισσότερο χρόνο στο κελί του τρώγοντας λίγο ψωμί και θράψαλα. Φτάσαμε στην σκήτη σαγηνευμένοι όλοι από την ομορφιά της φύσης και του μοναστηριού και όλοι ελπίζαμε ενδόμυχα να συναντήσουμε τον σεβάσμιο γέροντα. Μετά από πολλές ώρες φάνηκε ότι ο γέροντας δεν θα εμφανιζόταν και κινήσαμε σιγά σιγά στα κελιά μας για ύπνο. Θα ξυπνούσαμε χαράματα για να παρακολουθήσουμε τη λειτουργία. Στα άδυτα όπου η ορθοδοξία προσεύχεται για τις ψυχές μας.
Κοιμήθηκα κι ονειρεύτηκα ότι ήμουν επάνω σε ένα σύννεφο και κοίταζα κάτω τον κόσμο. Ένιωθα φόβο και απομακρυνόμουν όλο και περισσότερο από τη γη. Ασφυκτιούσα, δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Μετά από λίγο ξεψύχησα στο όνειρό μου. Πρώτη φορά έβλεπα στον ύπνο μου ότι πέθαινα. Μα το όνειρο συνέχιζε. Σκοτείνιαζε και οι ήχοι χαμήλωναν ώσπου επικράτησε τέλειο σκοτάδι και ησυχία. Σηκώθηκα απότομα από το κρεβάτι αναπνέοντας βαριά και στράφηκα προς το μικρό καγκελωτό παραθυράκι για να πάρω αέρα. Κάτω στην αυλή διέκρινα μια φιγούρα να κάθεται κάτω από ένα πλατάνι. Φόρεσα τα ρούχα μου και κατέβηκα κάτω.
Ήταν δύσκολο να διακρίνω τα χαρακτηριστικά του μέσα στο σκοτάδι, τον πλησίασα, του φίλησα το χέρι. Απίθωσε το δικό του στο κεφάλι μου.
- Γέροντα, του είπα, ξύπνησα από ένα άγριο όνειρο.
- Τι όνειρο παιδί μου; με ρώτησε.
- Είδα ότι πέθανα, είδα τον θάνατό μου. Το όνειρο συνεχίστηκε. Δεν υπήρχε τίποτα μετά γέροντα. Ούτε παράδεισος, ούτε κόλαση, μόνο μαύρο.
- Ναι παιδί μου. Μάλλον έτσι είναι. Μου απάντησε αποδυναμωμένος και σηκώθηκε για να φύγει.
- Και όλα αυτά γέροντα; τον ρώτησα.
- Τίποτα παιδί μου. Τίποτα.
Και απομακρύνθηκε.
the comet the course the tail έγραψε: ↑30 Νοέμ 2019, 18:02αν υπάρχει Θεός, να κατέβει κάτω να λογαριαστούμε.
Μην το τραβάς κι εσύ στα άκρα ρε. Δώσε τόπο στην οργή και άστο να ξεχαστεί κι απ' τους δυο σας.
- Γενιά της Αμαρτίας
Προσπαθώ να σε ψυχαναλύσω και αντιστέκεσαι. Δε με βοηθάς.Χαοτικός έγραψε: ↑30 Νοέμ 2019, 18:05Τι γιατί; Έτσι. Να μυρίσω τα νύχια μου; Έβαλες κάποια φωτογραφία σου και την είδα και παρόλα αυτά σου λέω δεν είσαι γυναίκα, ώστε να με κριτικάρεις και να σου φαίνεται παράξενο το γιατί; Έτσι νόμιζα σου λέω. Μπορεί από το νικ. Δεν κάθομαι να χαρτογραφώ και το πως μου δημιουργούνται οι εντυπώσεις.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Που οφειλεται η επιτυχια της σειράς για τη ζωη του Αγιου Παισιου?
από George_V » 09 Φεβ 2025, 23:23 » σε 7η τέχνη και Ηλ. ΜΜΕ - 206 Απαντήσεις
- 3713 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Στύξ
18 Απρ 2025, 14:58
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ακούστε τι συνέβη στον Τάφο του Αγίου Παϊσίου στη Σουρωτή !!!
από tanipteros » 20 Φεβ 2024, 20:41 » σε Θρησκειολογία - 39 Απαντήσεις
- 2676 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από marabou
16 Ιαν 2025, 12:21
-
-
- 60 Απαντήσεις
- 1992 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Σιχαμερίων Αθλιοζήλευτος
02 Ιουν 2023, 16:21