Αποφθέγματα Αγίου Παϊσίου

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Χόρχε ντελ Σάλτο

Re: Αποφθέγματα Αγίου Παϊσίου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χόρχε ντελ Σάλτο » 30 Νοέμ 2019, 22:00

Blue κανένα φλερτάκι παίζει στα κατηχητικα;

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 30 Νοέμ 2019, 22:00

Χόρχε ντελ Σάλτο έγραψε:
30 Νοέμ 2019, 21:47
ΓΑΛΗ έγραψε:
30 Νοέμ 2019, 21:28
Χόρχε ντελ Σάλτο έγραψε:
30 Νοέμ 2019, 21:21
Με άλλα λόγια δέχεσαι εξ Αποκαλύψεως πως αυτή τα βιβλία είναι η απόλυτη Αληθεια και στη συνέχεια αρχίζεις να περιστρεφεσαι γύρω από αυτά για να γίνεις σοφότερος.
Το ίδιο δεν συμβαίνει και με τα διδάγματα/αλήθειες/δόγματα του Διαφωτισμού;
Όχι.
Όχι, τι άλλο; :lol:
Αν όμως σου ζητήσω αιτιολόγηση, πάω ό,τι στοίχημα θες ότι θα βάλεις μέσα και το μεταφυσικό στοιχείο.
Γι' αυτό, διάλεξε πολύ προσεκτικά τις λέξεις που θα χρησιμοποιήσεις.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 30 Νοέμ 2019, 22:08

ΓΑΛΗ έγραψε:
30 Νοέμ 2019, 21:56
bluerose έγραψε:
30 Νοέμ 2019, 21:42
ΓΑΛΗ έγραψε:
30 Νοέμ 2019, 18:40

Η μόνη που την έχει αγγίξει το πνεύμα του Παΐσιου είναι η blue.

Eσύ το παλεύεις. :)
Όλοι οι Άγιοι αγγίζουν, αρκεί να έχεις την προαίρεση την καλή
Δοξολογω το Θεό εμένα την αχρηστη που με έφερε κοντά σε χαρισματικούς γέροντες
Κι ευχομαι σ όλους όσους θέλουν να συμβεί αυτό. Πραγματικα
Απ' την αλλη ζηλευω όσους πήγαν κοντά από μόνοι από συνήθειο,από αγάπη,από χωρίς διάφορα περιστατικά θαυμάτων και προβλημάτων
Εγώ είμαι ακόμη πολύ μακριά αλλά αυτό που έχει αρχίσει να με φέρνει όλο και περισσότερο πιο κοντά δεν είναι η συνήθεια και η αγάπη αλλά η σκέψη. Όσο περισσότερο σκέφτομαι τόσα περισσότερα καταλαβαίνω. Ή έτσι νομίζω τουλάχιστον. :lol:
Ζωή πνευματική χωρίς πνευματικό δεν γίνεται
Όχι εξομολογουμε και φεύγω
Μια εδώ μια εκεί
Αυτό το κάνεις στην αρχή, μέχρι να βρεις κάποιο να ταιριάζεις
Έπειτα αρχίζεις εκτός την εξομολόγηση και πνευματικά δικα σου δλ πως να αντιμετωπίσεις που μαλωσες με τη κουνιάδα σου
Πχ δεν είναι απαραίτητο να σου πει πάνε κάνε παρέα δείξε αγάπη
Μπορεί να σου πει κρατά απόσταση και μια συγνώμη
Θέλει να σε μάθει καλά ο πνευματικός,να σου δίνει ανάλογο κανόνα και φυσικά εκεί μέσα είναι το Άγιο Πνεύμα που μιλάει απ' τα χείλη του πνευματικού

Ξέρω είναι δύσκολο, μπορεί μάλιστα ακούγοντας για κάποιο χαρισματικό να πας, και να η αμαρτία. Δλ ψάχνεις μάντη

Το καλύτερο η προσευχή σε κάποιο Άγιο να σε φωτίζει να βρεις. Κι επειδή είναι για καλό θα γίνει

Χόρχε ντελ Σάλτο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χόρχε ντελ Σάλτο » 30 Νοέμ 2019, 22:11

ΓΑΛΗ έγραψε:
30 Νοέμ 2019, 22:00
Χόρχε ντελ Σάλτο έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:
30 Νοέμ 2019, 21:28

Το ίδιο δεν συμβαίνει και με τα διδάγματα/αλήθειες/δόγματα του Διαφωτισμού;
Όχι.
Αν όμως σου ζητήσω αιτιολόγηση, πάω ό,τι στοίχημα θες ότι θα βάλεις μέσα και το μεταφυσικό στοιχείο.
Ψάχνεις να βρεις στοιχεία πίστης στον διαφωτισμό και την επιστήμη -σημεία ουσιαστικά ασυνεπειας με τον εαυτό τους.
Κι αυτό γιατι; Για να τα εξισώσεις με την χριστιανική πίστη;
Γιατί δεν κάνεις το ίδιο για τον ινδουισμο ή τους σαιεντολογους; Εκεί σου φαίνεται μάλλον αστείο το ότι ενα διαστημόπλοιο θα απαγάγει τους ανθρώπους ή υπάρχει ένας Θεός με προβοσκιδα.
Θα σου φαινόταν αντίστοιχα απίθανο όμως πως καποιος γεννήθηκε από μια παρθενα , πέθανε και ξαναζωντανεψε και τελικά ήταν ο Θεός, αν δεν είχες ακούσει αυτήν την ιστορία 3 ετών με την απειλή πως θα βασανίζεσαι αιωνίως αν το αμφισβητήσεις.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Χόρχε ντελ Σάλτο την 30 Νοέμ 2019, 22:12, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.

Αρρηνmax41postspermonth
Phorum.gr user: Μητσάκος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρρηνmax41postspermonth » 30 Νοέμ 2019, 22:11

Namrail έγραψε:
30 Νοέμ 2019, 17:09
vagabondo έγραψε:
30 Νοέμ 2019, 17:01
Namrail έγραψε:
30 Νοέμ 2019, 16:31
Αγάπη και καλοσύνη αλλά άμα δεν ακολουθήσεις κατά γράμμα τους κανόνες του πας στην αιώνια κόλαση. Τι εγωιστής θεός πραγματικά.
Αυτό που λες δεν ισχύει.
Αν υπάρχει θεός και αν ο Ιησούς ήταν υιός του θεού, τότε ο πρώτος που πήγαν στον παράδεισο σύμφωνα με τα λόγια του Ιησού ήταν ένας ληστής.
Ποιά γράμματα του νόμου ακολούθησε ο ληστής;
Πώς θα έπρεπε να ταν ο θεός, για να μην τον χαρακτηρίσεις εγωιστή;
Α σωστά, έχετε και το super skill της μετανοίας την τελευταία στιγμή. Πραγματικό υπερατου, λύνει χέρια και ανοίγει τις πύλες του παραδείσου όταν όλα μοιάζουν χαμένα.

Ο θεός δεν θα ήταν εγωιστής αν παραιτουνταν από την απαίτηση να ακολουθούμε τις εντολές του και μας άφηνε να αυτοπροσδιοριζομαστε καταπώς γουστάρουμε και να ορίζουμε τη ζωή μας με όποιον τρόπο θεωρούμε εμείς σωστό.

Αυτή είναι η άνευ όρων αγάπη, χωρίς περιορισμούς και χωρίς τιμωρίες όπως η κόλαση κλπ.
παρεμπιπτόντως την κόλαση την αρνούνται οι μάρτυρες του Ιεχωβά η ένσταση μου όμως έγκειται στο ότι υπονοούν ότι σαν οργάνωση επανέφεραν τα δόγματα του πρώιμου χριστιανισμού που αλλοιωσαν η εκκοσμικευση της εκκλησίας αρχής γενομένης από το Βυζάντιο ή κάπως έτσι από τα θυμάμαι .
καλά παιδιά οι μάρτυρες του Ιεχωβά στην ουσία πιστεύουν σε κάτι λαιτ που προσεγγίζει αυτο που ανέφερες στη παράθεση που έκανα:
αν ακολουθήσεις το χριστιανισμό
όπως φυσικά τον δέχονται οι ίδιοι έχει επίγειο παράδεισο
κάτι σαν την αταξική κοινωνία δεν μπορούσα να μην το πω
χωρίς (?) όμως γκομενικά και σεξ
ειδάλλως έχεις την εκμηδένιση της ψυχής... αιώνια ανυπαρξία δλδ εξαφανίζεται συνείδηση δια παντός ,
πρέπει στον Περισσό να τους συμπαθούνε πολύ για το τελευταίο που έγραψα

Πάντως δεν πιστεύω ότι σε καμία περίπτωση οι πρώτοι χριστιανοι πιστεύανε σε οριστική εκμηδένιση της ανθρωπινης ψυχής
Τουλάχιστον ο εθνικός ,ο έλληνας ο ειδωλολάτρης είχε ακούσει για το μαρτύριο του Ταντάλου και του Σίσυφου μετά θάνατον
οπότε πιθανόν ήτανε κάπως μαζεμένος να μην το παρατραβήξει και έχει τα ίδια
(λόγου χάριν είμαστε νταβατζήδες έχουμε πόρνες τους τα παίρνουμε τις δέρνουμε τις βιάζουμε όλα OK το δωδεκάθεο δεν έχει να αντειπει ,με τους άρχοντες της πόλης τα έχουμε κάνει πλακάκια γιατί τσιμπάνε μεζέ ,,να μην.τις σακατέψουμε όμως η τις σκοτώσουμε
γιατί μπορεί να έχουμε αιώνια τιμωρία στον κάτω κόσμο )
αν τώρα ερχόταν ο χριστιανός και του λεγε μετά αθάνατόν έχει ανυπαρξία
αν δεν κάνεις αυτό και αυτό που λέει ο Κύριος
δε νομίζω ότι χωρίς τις φλόγες της Κολάσης μπορούσε να τον προσηλύτισει ποτέ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αρρηνmax41postspermonth την 30 Νοέμ 2019, 22:17, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Aράζω ξάπλα oλημερίς
και κάνω μαύρες σκέψεις:
Mην πεις για τoν Mελιγαλά,
Aρ(ρ)η(ν) (!!!!), γιατί θα μπλέξεις...

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 30 Νοέμ 2019, 22:15

Χόρχε ντελ Σάλτο έγραψε:
Blue κανένα φλερτάκι παίζει στα κατηχητικα;
Όχι
Ειδικά σε αυτό που πάω σε Άγιο άνθρωπο,ασκητική μορφή. (Δεν είναι ο πνευματικός μου) Χάνοι όλοι τον ακούμε

Κι απαντώ,διότι θα πας να φέρεις περιπτώσεις που γίνανε διαφορα

Δεν γνωρίζω. Κι αν έβλεπα αδερφούς να παίζει το μάτι, σε άλλα, θα εφευγα

Σε λίγο καιρό δεν θα μπορούμε να συζητήσουμε για ορθοδοξία λεει

Άβαταρ μέλους
1451
Phorum.gr user: Nikos1451

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 1451 » 30 Νοέμ 2019, 22:19

Ο θεός δεν χρειάζεται να τιμωρήσει, ο άνθρωπος είναι αυτός που με τη ζωή του απομακρύνεται από το θεό κι εκτίθεται σε όλα τα άσχημα του κόσμου.
Σκέψου τον θεό σαν φως και τον άνθρωπο να απομακρύνεται από αυτό στο σκοτάδι, να σκοντάφτει και μετά να κατηγορεί το φως ότι δεν τον ακολούθησε.

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 30 Νοέμ 2019, 22:22

Γενιά της Αμαρτίας έγραψε:
30 Νοέμ 2019, 21:11
bluerose έγραψε:
30 Νοέμ 2019, 21:08
Χαοτικός έγραψε:
30 Νοέμ 2019, 17:17

Ε δεν είμαστε όλοι. Ας κοιτάξει λοιπόν ο Θεός να κάνει τη δουλειά του με το δυναμικό που διαθέτει και ας αφήσει εμάς να βολευτούμε κάπου άλλου.
Ο Θεός είναι για όλο τον κόσμο
Γιατί να μην προσπαθήσεις να εισακουεσε;
Οι Άγιοι άνθρωποι ήταν. Οκ χαριτωμένοι ανθρωποι

Για αυτό, οι λοιποί έχουμε την Παναγία και τους Αγίους για να μεσιτευουν για εμάς
Λάμπεις σαν αγία
Ποιος σε καταλαβαίνει;
Ο απλός σου λόγος είναι μεστός και δεν είναι γι' αυτούς που έχουν σύγχυση στην ψυχή
Θέλει να είσαι αγνός
Τι λες ρε βλήμα. Άντε μπες στο κλουβί σου. Νύχτωσε.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 30 Νοέμ 2019, 22:25

bluerose έγραψε:
30 Νοέμ 2019, 21:19
Χαοτικός έγραψε:
30 Νοέμ 2019, 17:11
bluerose έγραψε:
30 Νοέμ 2019, 16:46
Για διάβασε και Άγιο Πορφύριο
Δε μπορεί. Μια λίγη καλή προαίρεση να έχεις, κάποιος θα αγγίξει την ψυχή σου
Που σημαίνει, ότι σε αγαπάει

Ο Άγιος Πορφύριος μέσα στη παράκληση λέει είναι και για ορφανά από πατέρα

Θαύμα; Έδινα βιβλία σε μια του Αγίου Παϊσίου...βρε αλλά...τα έφερνε, δε τα διάβαζε αλλά άθεη δεν ήταν. Ορφανή από δυόμιση από πατέρα ήταν
Πώς της έδωσα του Αγίου Πορφυρίου
...πάει το βιβλίο

Έχει και κορνίζα του. Δε της τηλ. Όλο για τον Άγιο Πορφύριο μιλάει. Βέβαια...συνεχίζει να μη πάει εκκλησία και να κοινωνεί. Εγώ δε φταίω

Αλλά δες ομως
Κι εγώ λέω πράγματα που τα ή τα είδα άμεσα αναφορικά στον Παϊσιο ή συνδυάζω συνειρμικά ένα φαινόμενο με το ότι θα μπορούσε να έχει τοποθετηθεί ο Παΐσιος. Εντελώς φυσικά τον αναφέρω ως οντότητα καθώς κάνω την αναφορά μου. Αλλά και πολλούς άλλους.
Επίσης πολλά φαινόμενα έχουν κοινές αναφορές σε δυο ή τρία ή και περισσότερα πρόσωπα. Πραγματικά δεν έχει σημασία να διατηρήσεις την ξεχωριστότητα του καθένα. Σημασία έχει η ίδια η άποψη που έχεις για κάτι. Είτε το έχουν πει χίλιοι πριν από σένα και δεν τους ξέρεις, είτε όχι.

Να ξέρεις ότι πολλά χρόνια νωρίτερα είχα διαβάσει την αγία γραφή από τον Σωκράτη, ό,τι αφορά αυτόν δηλαδή. Όταν διάβασα τον Σωκράτη η μνήμη μου αλλά και το συναίσθημά μου καλούσαν αυτά που έγραφε η αγία γραφή. όχι στο μεγαλύτερο μέρος της βεβαίως. Αλλά αυτό με οδηγεί στη σκέψη ότι τα ευαγγέλια είναι επεξεργασμένα με λίγο Σωκρατικό προσανατολισμό τουλάχιστον στο ηθικό κομμάτι. προϋπήρξε βλέπεις ο Σωκράτης. Δεν έχω λόγο να πρέπει να συνδυάσω τις ηθικές απόψεις που από παντού μπορεί να έρχονται, με τα θρησκευτικά. Μιλάμε για μία θρησκεία που ήρθε απέξω.
Στην εκκλησία δεν φιλοσόφουμε
Όλη η φιλοσοφία είναι έτοιμη, στο ευαγγέλιο
Περιστρεφομαστε γύρω από αυτό και το Θεό και γινόμαστε πιο σοφοί( όχι εγώ εννοείται)

Τα ευαγγέλια είναι Θεόπνευστα
Δλ μέσω Αγίου Πνεύματος που ενήργησε σε Αγίους ανθρώπους ( για αυτό και τους λέμε Αγίους) γράφηκαν

Απόδειξη η π.Χ και Μ.Χ εποχή
Οι προφητείες της π.Χ που αναφερόταν στην μ.Χ
Καμμιά φιλοσοφία δεν το κάνει αυτό
Η φιλοσοφία μέσα στην εκκλησία δίνεται έτοιμη

Επίσης οι αρχαίοι ήταν σοφοί αλλά δεν είχαν το Άγιο Πνεύμα
Λέγανε σοφά και φιλοσοφικά όμως καμμιά σύγκριση με τη Θεόπνευστη "φιλοσοφία"
Άσε με να χαρείς γιατί είμαι και φορτωμένος τώρα. Τα έχω ξανακούσει αυτά και σου λέω σεν τα πιστεύω. Άσε που τα θεωρώ προκλητικά και προσβλητικά για την νοημοσύνη μου.

Δεν έχω κάτι μαζί σου, εννοείται.

Αρρηνmax41postspermonth

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρρηνmax41postspermonth » 30 Νοέμ 2019, 22:26

Namrail έγραψε:
30 Νοέμ 2019, 21:49
bluerose έγραψε:
30 Νοέμ 2019, 21:45
Namrail έγραψε:
:bravo:

Πως με έχεις κόψει από την 9χρονη παρουσία μου στο πχωρουμ; Πιστεύω;

Δεν ξέρω,εσύ θα μου πεις

Αν πεις ναι,θα σε ρωτήσω τι πιστεύεις;
Θα πεις τον Χριστό και τη Παναγία

Μετά θα σε ρωτήσω τι ξέρεις σχετικά
Ζεις κατά το Θέλημα Του; Δλ όπως θα έκανε ο Χριστός εάν βρισκόταν σε μια στιγμή που βρισκεσε εσύ;

Και προχωράμε. Θα βρεις την άκρη

Αν όχι δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε
Ε προφανώς και δεν πιστεύω σε παραμύθια για παρθένες που γέννησαν θεάνθρωπους και γράφτηκαν από γιδοβοσκους πριν 2000 χρόνια.
θα ήταν πολύ ενδιαφέρον ένας μαχόμενος κουμμουνιστής να προτείνει σε μια κοπέλα του κατηχητικού με την καλη έννοια να διαβάσει βιβλία του Κορδάτου του Γιάνη με ένα ν, περί χριστιανισμού παλαιάς διαθήκης και τα συναφή ,μπορεί να ναι σε ψηφιακή μορφή τσάμπα να μην πληρώνουμε.
Μπλόυροους πίστεψε με ,δεν θα βρεις ποτέ μαχόμενο μαρξιστή που να θρησκεύει,that for sure!!!
Aράζω ξάπλα oλημερίς
και κάνω μαύρες σκέψεις:

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 30 Νοέμ 2019, 22:28

bluerose έγραψε:
30 Νοέμ 2019, 21:30
νύχτα έγραψε:
30 Νοέμ 2019, 17:10
bluerose έγραψε:
30 Νοέμ 2019, 16:46
Μια λίγη καλή προαίρεση να έχεις, κάποιος θα αγγίξει την ψυχή σου
Που σημαίνει, ότι σε αγαπάει
:smt001 πόσο όμορφο αυτό

μας είχες λείψει πολύ μπλουμας
Τρέχω στα κατηχητικά
Έχω γλυτώσει από μανόν, κραγιόν, μόδες κτλ

Απελευθέρωση

Αλλά εντάξει θέλει και όριο,η μάνα μου είπε να μη ξαναπάω σπίτι της έτσι. Χαχολικη ζακέτα μακριά,φούστα μακριά με μπαλαρίνα, κοτσίδα και ήταν η πιο ελεύθερη στιγμή μου
Με έδιωξε με λίγα λόγια,οπότε κάνω υπακοή μάνα είναι δε ζητάει κάτι τραγικό και σουλουπωθηκα λίγο

Μια χαρά κοπέλες και γυναικες πάνε περιποιημένες,λέει θα μας κοροιδευουν να πας όπως ήσουν παλιά

Βρηκα μέση λύση οκ
Κι η γυναίκα μου το έχει καταφέρει αυτό χωρίς κατηχητικά. Και φίλες και γνωστές μου. Μέσα στην κανονικότητα είναι τα μανό και τα κραγιόν αλλά και η θρησκεία.

Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug » 30 Νοέμ 2019, 22:29

ΓΑΛΗ έγραψε:
30 Νοέμ 2019, 21:56
bluerose έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:
30 Νοέμ 2019, 18:40

Η μόνη που την έχει αγγίξει το πνεύμα του Παΐσιου είναι η blue.

Eσύ το παλεύεις. :)
Όλοι οι Άγιοι αγγίζουν, αρκεί να έχεις την προαίρεση την καλή
Δοξολογω το Θεό εμένα την αχρηστη που με έφερε κοντά σε χαρισματικούς γέροντες
Κι ευχομαι σ όλους όσους θέλουν να συμβεί αυτό. Πραγματικα
Απ' την αλλη ζηλευω όσους πήγαν κοντά από μόνοι από συνήθειο,από αγάπη,από χωρίς διάφορα περιστατικά θαυμάτων και προβλημάτων
Εγώ είμαι ακόμη πολύ μακριά αλλά αυτό που έχει αρχίσει να με φέρνει όλο και περισσότερο πιο κοντά δεν είναι η συνήθεια και η αγάπη αλλά η σκέψη. Όσο περισσότερο σκέφτομαι τόσα περισσότερα καταλαβαίνω. Ή έτσι νομίζω τουλάχιστον. :lol:
Μιλάς για το στυλ ή για την όλη προσέγγιση προς το χριστιανικό θείο, τύπισσα;
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir

Αρρηνmax41postspermonth

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρρηνmax41postspermonth » 30 Νοέμ 2019, 22:33

WoW στηρίζουμε τη σάτιρα την καλή απ'όπου κι αν προέρχεται,εν προκειμένοω βλάσφημη βέβηλη
αυτό που απήλαυσα ταμαλα ήταν ο υπαινιγμός ,
"Λοιπόν παπαδαριά και λοιποί έμποροι οσίων, ιερών κι αγίων: Ή ο Παίσιος δεν είναι άγιος, αφού δεν θέλει τους Κομμουνιστές, ή κάποιοι κάνουν προπαγάνδα χρησιμοποιώντας το όνομα του"

ότι ο αντικομμουνισμόςς είναι τόσο το μέγιστο κακό, έστω και με τη μεταφυσική έννοια, που εξορισμού αντικομμουνιστής δεν μπορεί να γίνει αγιος !!!σούπερ έτσι;;

http://tsak-giorgis.blogspot.com/2016/0 ... 5.html?m=1
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αρρηνmax41postspermonth την 30 Νοέμ 2019, 22:35, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Aράζω ξάπλα oλημερίς
και κάνω μαύρες σκέψεις:

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 30 Νοέμ 2019, 22:34

Χόρχε ντελ Σάλτο έγραψε:
30 Νοέμ 2019, 22:11
ΓΑΛΗ έγραψε:
Χόρχε ντελ Σάλτο έγραψε:

Όχι.
Ψάχνεις να βρεις στοιχεία πίστης στον διαφωτισμό και την επιστήμη -σημεία ουσιαστικά ασυνεπειας με τον εαυτό τους.
Κι αυτό γιατι; Για να τα εξισώσεις με την χριστιανική πίστη;
Γιατί δεν κάνεις το ίδιο για τον ινδουισμο ή τους σαιεντολογους; Εκεί σου φαίνεται μάλλον αστείο το ότι ενα διαστημόπλοιο θα απαγάγει τους ανθρώπους ή υπάρχει ένας Θεός με προβοσκιδα.
Θα σου φαινόταν αντίστοιχα απίθανο όμως πως καποιος γεννήθηκε από μια παρθενα , πέθανε και ξαναζωντανεψε και τελικά ήταν ο Θεός, αν δεν είχες ακούσει αυτήν την ιστορία 3 ετών με την απειλή πως θα βασανίζεσαι αιωνίως αν το αμφισβητήσεις.
Μου φαίνεται τελείως παιδιάστικο να επαναλαμβάνετε επιχειρήματα δεκάχρονων που διάβασαν μια ιστορία σε κάποιο εικονογραφημένο κλασσικό.

Έχω γράψει πολλές φορές ότι οι περισσότερες θρησκείες έχουν κοινά μοτίβα και μυθολογικούς συμβολισμούς. Σοβαρευτείτε λοιπόν, γιατί είναι σαφές ότι ο αντιχριστιανισμός σας έχει καθαρά πολιτικό χαρακτήρα και τίποτα περισσότερο. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 30 Νοέμ 2019, 22:36

1451 έγραψε:
30 Νοέμ 2019, 22:19
Ο θεός δεν χρειάζεται να τιμωρήσει, ο άνθρωπος είναι αυτός που με τη ζωή του απομακρύνεται από το θεό κι εκτίθεται σε όλα τα άσχημα του κόσμου.
Σκέψου τον θεό σαν φως και τον άνθρωπο να απομακρύνεται από αυτό στο σκοτάδι, να σκοντάφτει και μετά να κατηγορεί το φως ότι δεν τον ακολούθησε.
Έτσι ακριβώς.
Αλλά γιατί έχεις τέτοιο άβαταρ;

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών