Πόλεμος η συνεκμετάλλευση;

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Re: Πόλεμος η συνεκμετάλλευση;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono » 12 Δεκ 2019, 12:35

ΓΑΛΗ έγραψε:
12 Δεκ 2019, 12:25
vantono έγραψε:
12 Δεκ 2019, 12:21
Συνεκμετάλλευση έστω και λιγο ριγμένος στη συμφωνία λοιπόν, και την κοτούλα μου παραμάσχαλα.
Αρκεί να θυμάσαι το ίδιο και για τους υπόλοιπους συλλογικούς "αγώνες" εντός συνόρων. Κότες εδώ και ηρωϊκά κοκόρια εκεί, δε λέει. :lol:

Δεν είναι προσωπικό το σχόλιο, έτσι;
Εσύ βάλε την κατσαρόλα να ζεσταίνει και κράτα και τον γιο εκεί, φέρνω κοτόσουπα για όλους. Θα με ευχαριστείτε μετά :003:
ST48410 έγραψε:
12 Δεκ 2019, 12:25
Δεκτό και τίμιο θα έλεγα με τον τρόπο που το κλείνεις. Την όρεξη για περισσότερα πως θα του την έκοβες;
Την όρεξη για περισσότερα θα του την έκοβα ότι άρχιζε να ζητάει περισσότερα. Ολα στην ώρα τους. Προς το παρόν δεν μπορουμε να ξερουμε σιγουρα αν θα ζητήσει, υποθέσεις κανουμε. Το πως θα του την έκοβα, δεν το ξερω ακομα. Θα πόνταρα σε καλές συμμαχίες, σε συμφωνίες με ήδη συμμάχους, ή θα αναζητούσα καινούριους.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 12 Δεκ 2019, 12:39

vantono έγραψε:
12 Δεκ 2019, 12:35
Την όρεξη για περισσότερα θα του την έκοβα ότι άρχιζε να ζητάει περισσότερα. Ολα στην ώρα τους. Προς το παρόν δεν μπορουμε να ξερουμε σιγουρα αν θα ζητήσει, υποθέσεις κανουμε. Το πως θα του την έκοβα, δεν το ξερω ακομα. Θα πόνταρα σε καλές συμμαχίες, σε συμφωνίες με ήδη συμμάχους, ή θα αναζητούσα καινούριους.
Μα ήδη δείχνουν χάρτες που έχουν μέσα το μισό Αιγαίο και εκτάσεις στην Μακεδονία. Γιατί δεν χρησιμοποιείς αυτά που αναφέρεις να του κόψεις την όρεξη για την συνεκμετάλλευση και περιμένεις να το κάνεις στις επόμενες απαιτήσεις; Δεν βγάζει νόημα.

nowhere

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere » 12 Δεκ 2019, 12:47

αυτό που θα εξοργίσει τον βαντόνο είναι να εισβάλουν με τσιγάρο.θα τους γαζώνει ουρλιάζοντας σαν τον πρέκα

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 12 Δεκ 2019, 12:48

ΓΑΛΗ έγραψε:
12 Δεκ 2019, 12:09
Dwarven Blacksmith έγραψε:
12 Δεκ 2019, 11:22
ΓΑΛΗ έγραψε:
12 Δεκ 2019, 11:00

Σωστά. :D

Οπότε πάμε στο επόμενο ερώτημα.

Με δεδομένο ότι οι αρνητές στράτευσης είναι και αρνητές επιστράτευσης, πόσο υπολογίζεις ότι είναι το ποσοστό των αρνητών επιστράτευσης που είναι αρνητές στράτευσης;
Πολύ μικρό, άλλο να δεχτείς να πας για roleplay στα 18 και άλλο για την πραγματική εμπειρία όταν είσαι μεγαλύτερος.
Έλα τώρα, μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις. :wink
Ελάχιστοι στρατεύονται λόγω roleplay στα 18. Οι περισσότεροι στρατεύονται σε μεγαλύτερες ηλικίες και σαφώς το μεγαλύτερο ποσοστό δεν το κάνει με ευχαρίστηση αλλά στο πλαίσιο συμμετοχής στις υποχρεώσεις του πολίτη. Γενικώς, η στράτευση θεωρείται ως μία εκ των ων ουκ άνευ διαδικασία που δεν υπάγεται στο πλαίσιο της προσωπικής επιθυμίας αλλά της συλλογικής συνείδησης που δεν έχει προσωπική ταυτότητα. Αν ανατραπεί αυτό, ανατρέπεται και η ισορροπία μεταξύ υποχρεώσεων και δικαιωμάτων.
Δεν καταλαβαίνω το συμπέρασμα ποιο είναι όμως. Στο στρατό πάνε οι περισσότεροι όχι επειδή απλά κάποιος τους είπε ότι είναι υποχρέωση και θέλουν ισορροπία με τα δικαιώματα αλλά επειδή έχει σοβαρές συνέπειες το να μην πας.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
Pedro
Phorum.gr user: Pedro

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Pedro » 12 Δεκ 2019, 12:59

Golden Age έγραψε:
12 Δεκ 2019, 09:14
Pedro έγραψε:
11 Δεκ 2019, 15:37
Για το όνομα των Σκοπίων είχε αποφασίσει η κυβέρνηση να πουλήσει το όνομα της Μακεδονίας.

Εαν στα ελληνοτουρκικά αποφασίσει η κυβέρνηση να ξεπουλήσει εθνικά δίκαια, πάλι στο κυνήγι θα την πάρει ο κόσμος.
Ποιοι; :smt005::smt005::smt005:

Οι τρακοσιοι του λεοναϊντους;
Golden Age έγραψε:
28 Νοέμ 2019, 16:42
NKVD_SMERSH έγραψε:
28 Νοέμ 2019, 16:41

Εξωκοινοβουλευτικέ ακροδεξιέ στηρίζεις Μάρτυρες του Ιαχωβά;
Εγώ απλά αγωνίζομαι για τη δημοκρατία.

Άβαταρ μέλους
Golden Age

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age » 12 Δεκ 2019, 13:00

Pedro έγραψε:
12 Δεκ 2019, 12:59
Golden Age έγραψε:
12 Δεκ 2019, 09:14
Pedro έγραψε:
11 Δεκ 2019, 15:37
Για το όνομα των Σκοπίων είχε αποφασίσει η κυβέρνηση να πουλήσει το όνομα της Μακεδονίας.

Εαν στα ελληνοτουρκικά αποφασίσει η κυβέρνηση να ξεπουλήσει εθνικά δίκαια, πάλι στο κυνήγι θα την πάρει ο κόσμος.
Ποιοι; :smt005::smt005::smt005:

Οι τρακοσιοι του λεοναϊντους;
Ο κόσμος που κυνηγούσε και τους προηγούμενους ξεπουληματίες.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 12 Δεκ 2019, 13:04

12 Δεκ 2019, 12:48
ΓΑΛΗ έγραψε:
12 Δεκ 2019, 12:09
12 Δεκ 2019, 11:22

Πολύ μικρό, άλλο να δεχτείς να πας για roleplay στα 18 και άλλο για την πραγματική εμπειρία όταν είσαι μεγαλύτερος.
Έλα τώρα, μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις. :wink
Ελάχιστοι στρατεύονται λόγω roleplay στα 18. Οι περισσότεροι στρατεύονται σε μεγαλύτερες ηλικίες και σαφώς το μεγαλύτερο ποσοστό δεν το κάνει με ευχαρίστηση αλλά στο πλαίσιο συμμετοχής στις υποχρεώσεις του πολίτη. Γενικώς, η στράτευση θεωρείται ως μία εκ των ων ουκ άνευ διαδικασία που δεν υπάγεται στο πλαίσιο της προσωπικής επιθυμίας αλλά της συλλογικής συνείδησης που δεν έχει προσωπική ταυτότητα. Αν ανατραπεί αυτό, ανατρέπεται και η ισορροπία μεταξύ υποχρεώσεων και δικαιωμάτων.
Δεν καταλαβαίνω το συμπέρασμα ποιο είναι όμως. Στο στρατό πάνε οι περισσότεροι όχι επειδή απλά κάποιος τους είπε ότι είναι υποχρέωση και θέλουν ισορροπία με τα δικαιώματα αλλά επειδή έχει σοβαρές συνέπειες το να μην πας.
Και από που προκύπτει ότι η λιποταξία στην επιστράτευση δεν έχει;
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 12 Δεκ 2019, 13:06

ST48410 έγραψε:
12 Δεκ 2019, 11:39
Ασέβαστος έγραψε:
12 Δεκ 2019, 11:34
ST48410 έγραψε:
12 Δεκ 2019, 11:06

Για να είμαι ειλικρινής πιστεύω ότι και αρκετοί από αυτούς που έκαναν θητεία θα προσπαθήσουν να μη λάβουν μέρος σε πόλεμο με πολλούς τρόπους.

οπως θα κανει και το 80% των μονιμων. :102:
Τα παραπάνω σημαίνουν πρακτικά ότι σε περίπτωση πολέμου χάνουμε ότι έχουμε και γινόμαστε υπόδουλοι. Και ζουν ως τέτοιοι και οι δικοί μας με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Δεν θα θελα να αντιμετωπίσουν οι δικοί μου την μεταχείριση που έχουν πχ οι Κούρδοι στην Τουρκία. Ούτε κι εσύ, ούτε κανένας λογικός άνθρωπος. Πως φαντάζεται ότι θα το αποφύγεις; Η λύση παίρνω τους δικούς μου και φεύγω εξωτερικό, εκτός του ότι μπορεί να μην είναι πραγματοποιήσιμη σημαίνει πολύ χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο σαν συνέπεια της απώλειας της όποιας ακίνητης περιουσίας δεν θα μπορέσεις να πάρεις μαζί σου.
ναι, σε περιπτωση πολεμου ενας προς εναν τον ηπιαμε. βασιζομαστε στις συμμαχιες μας.

ο τροπος να το αποφυγω σιγουρα δεν ειναι να παω να ψοφησω, χειροτερα θα ειναι για τους δικους μου. το φευγω εξωτερικο ειναι μια λυση, και προφανως θα υπαρχουν απωλειες περιουσιας κλπ.

αν πιστευα οτι με το να παω να ψοφησω σωζω τους δικους μου, θα το εκανα.

λυση αλλη δε βλεπω. εκτος ισως απο το να γινουμε επιτελους ενωμενη ευρωπη, με κοινο στρατο διακυβερνηση κλπ, η ακομη καλυτερα να γινουμε κοινος πλανητης, με μια κεντρικη διακυβερνηση και χωρις κρατικους στρατους. ειναι μακρυς αυτος ο δρομος, αλλα η μονη ασφαλης λυση.
μπορουμε να αρχισουμε ψηφιζοντας φιλοευρωπαικα, φιλοδυτικα, και κογιοναρωντας οσυς ειναι εθνικιστες. :102:
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 12 Δεκ 2019, 13:11

Ασέβαστος έγραψε:
12 Δεκ 2019, 13:06
Αυτό γίνεται και σε ειρηνικές περιόδους.
Ο πόλεμος είναι κάτι σαν τη φορολογία.
Δεν πληρώνεις για τους δικούς σου αλλά για τους άλλους.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 12 Δεκ 2019, 13:11

metaxoskolikas έγραψε:
12 Δεκ 2019, 11:50
Ασέβαστος έγραψε:
12 Δεκ 2019, 11:33
ST48410 έγραψε:
12 Δεκ 2019, 10:55

Να πω ότι μου κάνει εντύπωση η άποψή σου στο συγκεκριμένο θέμα. Προφανώς καθένας θα αποφασίσει για τον εαυτό του παρά τις όποιες πιέσεις, ωστόσο δεν βλέπεις την ανάγκη παλλαϊκής συμμετοχής σε περίπτωση πολέμου;

Δηλαδή αν κάνουν απόβαση στην Λήμνο όλοι εμείς που δεν είμαστε από εκεί να αδιαφορήσουμε; Και κατ΄επέκταση γιατί να μην αδιαφορεί όποιος δεν έχει παιδιά και να πληρώνει φόρους για να έχουν σχολεία οι υπόλοιποι; Όποιος δεν είναι ανάπηρος να παρκάρει στις ειδικές θέσεις;

Θέλω να πω ότι η συμμετοχή στον πόλεμο είναι μια ακόμα κοινωνική υποχρέωση για να μπορείς να έχεις ένα κάπως λειτουργικό και ελεύθερο κράτος με τις όποιες αδυναμίες του. Και δεν είμαι από αυτούς που θα εύχονταν πόλεμο σε καμία περίπτωση.
δεν τα παω καλα με τον "λαο" και η προσωπικη μου πειρα δειχνει οτι θα παω να σκοτωθω χωρις κανεναν απολυτως λογο, την ωρα που ο λαος θα με εχει γραμμενο στα παπαρια του και θα κοιταει οπως μπορει να λουφαρει.

οποτε η λυση ειναι να λουφαρω πρωτος εγω. :102: πολυ θα ηθελα να ειμαι μερος ενος προθυμου για μαχη στρατευματος, ενωμενου, και με πιθανοτητες αποτελεσματικου πολεμου. αλλα δεν ειμαι, οποτε πρεπει να πραξω αναλογα.
έτοιμος για ισόβια;

:smt005::smt005::smt005:

αληθεια τωρα, εχεις ικανο τον κρατικο μηχανισμο να ψαξει να βρει εμενα η οποιον; ασε που οι κρατικοι λειτουργοι θα ειναι απο τους πρωτους που θα τρεχουν
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ασέβαστος την 12 Δεκ 2019, 13:15, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 12 Δεκ 2019, 13:13

Ασέβαστος έγραψε:
12 Δεκ 2019, 13:06
ναι, σε περιπτωση πολεμου ενας προς εναν τον ηπιαμε. βασιζομαστε στις συμμαχιες μας.

ο τροπος να το αποφυγω σιγουρα δεν ειναι να παω να ψοφησω, χειροτερα θα ειναι για τους δικους μου. το φευγω εξωτερικο ειναι μια λυση, και προφανως θα υπαρχουν απωλειες περιουσιας κλπ.

λυση αλλη δε βλεπω. εκτος ισως απο το να γινουμε επιτελους ενωμενη ευρωπη, με κοινο στρατο διακυβερνηση κλπ, η ακομη καλυτερα να γινουμε κοινος πλανητης, με μια κεντρικη διακυβερνηση και χωρις κρατικους στρατους. ειναι μακρυς αυτος ο δρομος, αλλα η μονη ασφαλης λυση.
μπορουμε να αρχισουμε ψηφιζοντας φιλοευρωπαικα, φιλοδυτικα, και κογιοναρωντας οσυς ειναι εθνικιστες. :102:
Πιστεύω πως αν η Τουρκία έβρισκε εμάς απολύτως ενωμένους και πρόθυμους να πολεμήσουμε θα το σκεφτόταν δυο φορές πριν ξεκινήσει κάτι. Και παρά την υπεροπλία τους, το ηθικό μετράει. Πόσο πολύ δεν ξέρω. Πάντως σίγουρα μετράει. Γιατί και αυτοί έχουν εσωτερικά προβλήματα και δεν είναι απλώς 80εκ έναντι των 10 δικών μας.

Αν γίνει κάτι εκτιμώ πολύ πιθανό να γίνει σε εποχή που έχουμε οξείες εσωτερικές αντιπαραθέσεις.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 12 Δεκ 2019, 13:14

12 Δεκ 2019, 12:48

δεν εχει.

πανε επειδη ειναι νεοι και ανοητοι, και δεν ξερουν τι πραγματικα ειναι ο στρατος.

Άβαταρ μέλους
Nostalgia
Phorum.gr user: Nostalgia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia » 12 Δεκ 2019, 13:18

Ασέβαστος έγραψε:
12 Δεκ 2019, 13:11
metaxoskolikas έγραψε:
Ασέβαστος έγραψε:
12 Δεκ 2019, 11:33

δεν τα παω καλα με τον "λαο" και η προσωπικη μου πειρα δειχνει οτι θα παω να σκοτωθω χωρις κανεναν απολυτως λογο, την ωρα που ο λαος θα με εχει γραμμενο στα παπαρια του και θα κοιταει οπως μπορει να λουφαρει.

οποτε η λυση ειναι να λουφαρω πρωτος εγω. :102: πολυ θα ηθελα να ειμαι μερος ενος προθυμου για μαχη στρατευματος, ενωμενου, και με πιθανοτητες αποτελεσματικου πολεμου. αλλα δεν ειμαι, οποτε πρεπει να πραξω αναλογα.
έτοιμος για ισόβια;

αληθεια τωρα, εχεις ικανο τον κρατικο μηχανισμο να ψαξει να βρει εμενα η οποιον; ασε που οι κρατικοι λειτουργοι θα ειναι απο τους πρωτους που θα τρεχουν
Ρε μλκ ασεβαστε πανω απο 40 δεν εισαι; Δεν θα προλαβουν να σε επιστρατευσουν.
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 12 Δεκ 2019, 13:23

ST48410 έγραψε:
12 Δεκ 2019, 13:13

Πιστεύω πως αν η Τουρκία έβρισκε εμάς απολύτως ενωμένους και πρόθυμους να πολεμήσουμε θα το σκεφτόταν δυο φορές πριν ξεκινήσει κάτι. Και παρά την υπεροπλία τους, το ηθικό μετράει. Πόσο πολύ δεν ξέρω. Πάντως σίγουρα μετράει. Γιατί και αυτοί έχουν εσωτερικά προβλήματα και δεν είναι απλώς 80εκ έναντι των 10 δικών μας.

Αν γίνει κάτι εκτιμώ πολύ πιθανό να γίνει σε εποχή που έχουμε οξείες εσωτερικές αντιπαραθέσεις.
το ηθικο ελαχιστα μετραει, πλεον. ειδικα το ηθικο του κληρωτου κολοφανταρου. δε θα πολεμησουμε με σπαθια.

το σημαντικο μερος του πολεμου μπορει να γινει μονο απο τους επαγγελαμτιες, με τα σοβαρα οπλικα συστηματα, αεροπορια, ναυτικο κλπ. σιγα μην κανουμε καμμια διαφορα εγω κι εσυ. εφοσον αυτοι (απο οσο τους γνωρισα) ειναι εντελως για πεταμα, δεν εχω λογο να παω να τους βοηθησω.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 12 Δεκ 2019, 13:24

Nostalgia έγραψε:
12 Δεκ 2019, 13:18
Ασέβαστος έγραψε:
12 Δεκ 2019, 13:11
metaxoskolikas έγραψε:

έτοιμος για ισόβια;

Ρε μλκ ασεβαστε πανω απο 40 δεν εισαι; Δεν θα προλαβουν να σε επιστρατευσουν.
ειπαμε, εγω μενω πισω να γκαστρωνω τις γυναικες ετοιμαζοντας την επομενη γενια, να μη χαθει το εθνος.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών