Τράπεζα Πειραιώς [εργασιακά]

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
τεν τεν
Phorum.gr user: τεν τεν

Re: Τράπεζα Πειραιώς [εργασιακά]

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από τεν τεν » 16 Δεκ 2019, 12:18

Naranjita έγραψε:
16 Δεκ 2019, 12:10
τεν τεν έγραψε:
16 Δεκ 2019, 12:05

Εστίαση, τουριστικά.

το χεις σπουδασει;
Όχι, αλλά λογο εμπειρίας βρήκα εύκολα και σχετικά καλή εργασία. Όχι όπως ο τραπεζικός υπάλληλος αλλά για τις συνθήκες εργασίας που ισχύουν στην εστίαση αρκετά καλά.
Για να μπορέσεις να διεκδικήσεις κάτι πρέπει α) να έχεις δίκιο και β) να έχεις την κοινωνία μαζί σου. Νομίζω ότι και στα 2 οι τραπεζικοί είναι εκτός.
Ολιγόστευαν οι σκύλοι,
και Αλλά εφώναζαν, Αλλά
και των Χριστιανών τα χείλη
φωτιά εφώναζαν, φωτιά.

Άβαταρ μέλους
Naranjita

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naranjita » 16 Δεκ 2019, 12:27

τεν τεν έγραψε:
16 Δεκ 2019, 12:18
Naranjita έγραψε:
τεν τεν έγραψε:
16 Δεκ 2019, 12:05

Εστίαση, τουριστικά.

το χεις σπουδασει;
Όχι, αλλά λογο εμπειρίας βρήκα εύκολα και σχετικά καλή εργασία. Όχι όπως ο τραπεζικός υπάλληλος αλλά για τις συνθήκες εργασίας που ισχύουν στην εστίαση αρκετά καλά.
Για να μπορέσεις να διεκδικήσεις κάτι πρέπει α) να έχεις δίκιο και β) να έχεις την κοινωνία μαζί σου. Νομίζω ότι και στα 2 οι τραπεζικοί είναι εκτός.
στο β αν δεν ειναι η κοινωνια μαζι τους, το επομενο βημα ειναι να μην ειναι μαζι με τους εφοριακους, τους πολεοδομους, κτλ κτλ κτλ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ

Άβαταρ μέλους
Maspoli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli » 16 Δεκ 2019, 12:35

Naranjita έγραψε:
16 Δεκ 2019, 12:27
στο β αν δεν ειναι η κοινωνια μαζι τους, το επομενο βημα ειναι να μην ειναι μαζι με τους εφοριακους, τους πολεοδομους, κτλ κτλ κτλ
Θα στο πω απλά. Θα είναι-και πρέπει να είναι-άλλη η αντιμετώπιση στο "απολύεται ο εφοριακός" κι άλλη στο "εφοριακέ πήγαινε στο τάδε υποκατάστημα που υπάρχει ανάγκη γιατί αυτό εδώ κλείνει"

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 16 Δεκ 2019, 12:37

Naranjita έγραψε:
τεν τεν έγραψε:
Naranjita έγραψε:

το χεις σπουδασει;
Ξέρεις πόσες εφορίες έχουν κλείσει και συγχωνευθεί με κάποιες άλλες; Εκ των πραγμάτων, η ψηφιοποίηση των λειτουργιών και η διασύνδεση των υπηρεσιών, αυτομάτως καταργεί τόσο θέσεις ταμείων όσο και λοιπές σφραγιδοφόρους λειτουργίες σε όλους τους τομείς. Και δεν βρίσκω ούτε έναν λόγο να έχει κάποιο πρόβλημα με αυτό η κοινωνία. Ξέρεις πολλούς που να γουστάρουν να στήνονται στην ουρά ή να ψάχνουν μόνοι τους αυτά που ο "εργαζόμενος" δεν θεωρεί αρμοδιότητα του;
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης » 16 Δεκ 2019, 12:40

καλως ορισατε στην δυτικου τυπου ελευθερη οικονομια

οι τραπεζες δεν ηταν τιποτε αλλο απο οιωνει κρατικες επιχειρησεις
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα

zteo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo » 16 Δεκ 2019, 12:41

Maspoli έγραψε:
16 Δεκ 2019, 12:35
Naranjita έγραψε:
Θα στο πω απλά. Θα είναι-και πρέπει να είναι-άλλη η αντιμετώπιση στο "απολύεται ο εφοριακός" κι άλλη στο "εφοριακέ πήγαινε στο τάδε υποκατάστημα που υπάρχει ανάγκη γιατί αυτό εδώ κλείνει"
Ναι αλλά αυτό θα λειτουργούσε στο σοσιαλισμό όπου το κράτος σου εξασφάλιζε στέγη και τροφη όπου σε έστελνε να εργαστείς.Στον καπιταλισμό είναι πρόβλημα για τον εργαζόμενο.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι

Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 16 Δεκ 2019, 12:47

Naranjita έγραψε:
16 Δεκ 2019, 12:16
εχεις συγγενεις στην γερμανια; εχεις ζησει εκει;
Βέβαια. Μάλιστα θα έκανα αίτηση στο ίδιο πανεπιστήμιο όπου ξεκίνησα να σπουδάζω φυσική αλλά δεν πήρα πτυχίο (πήρα αργότερα από το ανοιχτό πανεπιστήμιο στην Ελλάδα). Έχει μεταπτυχιακό ενός έτους στα αγγλικά για τετραετή πτυχία σε όποιον κλάδο επιθυμείς όπως π.χ. αστρονομία, χωρίς δίδακτρα. Τι το καλύτερο για μένα. Μετά υπάρχουν διέξοδοι.
Την εθελουσία περιμένω, αν γίνει, δεν μπορώ να φύγω τώρα, ακόμη και με προσωρινή σύνταξη αναπηρίας. Το ποσό είναι μικρό.
Αλλά όταν έχεις υποχρεώσεις (παιδιά, γονείς) είναι διαφορετικά. Ειδικά αν χρειάζονται άτομο. Υποθέτω ότι και σε εσάς θα συμβαίνει το ανάλογο που συμβαίνει σε εμάς. Δηλαδή όλα τα δικαιώματα που έχουμε λόγω κάποιων ειδικών κοινωνικών συνθηκών, είναι σαν να μην τα έχουμε. Τα έχουν καταργήσει όλα στην ουσία (όχι τυπικά, τυπικά τα διατηρούμε) και σου λένε βρες γνωστό να σε βοηθήσει. Ή αν έχεις το θράσος να ζητήσεις την βοήθεια κοινωνικού λειτουργού για μια μετάθεση ή κάτι άλλο σε βγάζουν τρελό πρώτα πρώτα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 16 Δεκ 2019, 12:52

zteo έγραψε:
16 Δεκ 2019, 12:41
Maspoli έγραψε:
Naranjita έγραψε:
Ναι αλλά αυτό θα λειτουργούσε στο σοσιαλισμό όπου το κράτος σου εξασφάλιζε στέγη και τροφη όπου σε έστελνε να εργαστείς.Στον καπιταλισμό είναι πρόβλημα για τον εργαζόμενο.
Καλά, μιλάμε για συγκλονιστικές παροχές όταν εργάζεσαι. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Maspoli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli » 16 Δεκ 2019, 12:56

zteo έγραψε:
Δεν είπα ότι είναι ευτυχία αλλά να υπάρχει κι ένα μέτρο. Άλλο να σε απολύουν κι άλλο να αλλάζεις τόπο εργασίας.

zteo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo » 16 Δεκ 2019, 12:56

ΓΑΛΗ έγραψε:
16 Δεκ 2019, 12:52
zteo έγραψε:
Maspoli έγραψε:

Καλά, μιλάμε για συγκλονιστικές παροχές όταν εργάζεσαι. :lol:
Τις οποίες ούτε καν στις εξασφαλίζουν οι εταιρείες στον καπιταλισμό όταν αναγκάζουν τους εργαζόμενους τους σε μετάθεση.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι

zteo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo » 16 Δεκ 2019, 12:57

Maspoli έγραψε:
16 Δεκ 2019, 12:56
zteo έγραψε:
Δεν είπα ότι είναι ευτυχία αλλά να υπάρχει κι ένα μέτρο. Άλλο να σε απολύουν κι άλλο να αλλάζεις τόπο εργασίας.
Εδώ έχεις δίκιο.Διοτι η απολυση είναι μορφή βίας στην ουσία.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι

Άβαταρ μέλους
Naranjita

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naranjita » 16 Δεκ 2019, 13:29

ΓΑΛΗ έγραψε:
16 Δεκ 2019, 12:37
Naranjita έγραψε:
τεν τεν έγραψε:

Ξέρεις πόσες εφορίες έχουν κλείσει και συγχωνευθεί με κάποιες άλλες; Εκ των πραγμάτων, η ψηφιοποίηση των λειτουργιών και η διασύνδεση των υπηρεσιών, αυτομάτως καταργεί τόσο θέσεις ταμείων όσο και λοιπές σφραγιδοφόρους λειτουργίες σε όλους τους τομείς. Και δεν βρίσκω ούτε έναν λόγο να έχει κάποιο πρόβλημα με αυτό η κοινωνία. Ξέρεις πολλούς που να γουστάρουν να στήνονται στην ουρά ή να ψάχνουν μόνοι τους αυτά που ο "εργαζόμενος" δεν θεωρεί αρμοδιότητα του;
εσυ γαλη μου εργαζεσαι;
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....

Άβαταρ μέλους
Naranjita

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naranjita » 16 Δεκ 2019, 13:31

zteo έγραψε:
16 Δεκ 2019, 12:57
Maspoli έγραψε:
16 Δεκ 2019, 12:56
zteo έγραψε:
Εδώ έχεις δίκιο.Διοτι η απολυση είναι μορφή βίας στην ουσία.
μορφη βιας ειναι και οι εκδρομες στον εργασιακο βιο επισης. πχ τρεις μηνες ροδο, δυο μηνες κρητη, τεσσερις μηνες λαρισα κτλ κτλ.

αν θελει να σου κανει την ζωη κολαση, μπορει.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 16 Δεκ 2019, 14:09

Naranjita έγραψε:
16 Δεκ 2019, 13:29
ΓΑΛΗ έγραψε:
16 Δεκ 2019, 12:37
Naranjita έγραψε:

εσυ γαλη μου εργαζεσαι;
Nαι. Απλώς άλλαξα ασφαλιστικό φορέα. Ήμουν για 30 χρόνια ΟΑΕΕ. Αν θες να συγκρίνουμε παροχές, καλύψεις και ό,τι άλλο γουστάρεις, στη διάθεση σου. Έχω γνωρίσει εργαζόμενους (πριν και μετά την κρίση) σε όλα τα πόστα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Naranjita

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naranjita » 16 Δεκ 2019, 15:34

ΓΑΛΗ έγραψε:
16 Δεκ 2019, 14:09

Nαι. Απλώς άλλαξα ασφαλιστικό φορέα. Ήμουν για 30 χρόνια ΟΑΕΕ. Αν θες να συγκρίνουμε παροχές, καλύψεις και ό,τι άλλο γουστάρεις, στη διάθεση σου. Έχω γνωρίσει εργαζόμενους (πριν και μετά την κρίση) σε όλα τα πόστα.
και εγώ. καταλαβαινεις λοιπον ποσο δυσκολο ειναι οταν οι αναγκες εχουν αυξηθει εν αντιθεσει με τους μισθους που κατρακυλουν συνεχεια.

μεταβαση (για ποσο αραγε; ) στην επαρχια ειναι απαγορευτικη, ειδικα οταν στον τυπο διαβαζουμε οτι το 1/3 των τραπεζικων καταστηματων θα κλεισει εως το 2023. δεν μπορει καποιος να ξοδεψει τοσα χρηματα για να μετακομισει αλλου με αμφιβολη διαρκεια εργασιας. ειδικα οταν ειναι φορτωμενος υποχρεωσεις. αρκετοι συναδερφοι μου, δεν εξυπηρετουν τα δανεια τους και εχουν μπει στον νομο κατσελη.επισης, δεν προερχομαστε ολοι απο δημοσιες τραπεζες. εγω πχ, ειμαι απο μαρφιν και ο μισθος μου αγγιζει τα ορια του βασικου του τραπεζικου.
ειναι καλυτερος απο τα 400-500 που πληρωνουν εξω, αλλα πληρωνοντας γυρω στα 150-200 για καυσιμα και καρτες μετρο τον μηνα, το χιλιαρικο γινεται 800ρικο. επισης εχουμε τα εξοδα ενδυσης που πρεπει να ντυνομαστε στα καταστηματα τουλαχιστον με κοστουμια ταγιερ κτλ.

και συγκρισεις γινονται και θα γινονται. πχ οταν καθαριζα 900ευρώ ειχα φιλη στο δημοσιο που καθαριζε 1600, αποφοιτος λυκειου.

οπως επισης, την εποχη που οι εμποροι βγαζαν καλα λεφτα, εγω εβγαζα του υπαλληλου.

οποτε, τι;
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών