Ίσως. Έχουμε και εμείς πάρα πολλά από τους αρχαίους. Δεν χρειάζεται να πάμε μακρυά. Επίσης τα λένε σωστά. Εκτός και αν κάποιος διαβάσει δύο γραμμές Επίκουρο και συμπεράνει ότι πρέπει να πέσει με τα μούτρα στις ηδονές.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Ίσως. Έχουμε και εμείς πάρα πολλά από τους αρχαίους. Δεν χρειάζεται να πάμε μακρυά. Επίσης τα λένε σωστά. Εκτός και αν κάποιος διαβάσει δύο γραμμές Επίκουρο και συμπεράνει ότι πρέπει να πέσει με τα μούτρα στις ηδονές.
Ναι ξέχασα.... οι Θεοί των Εθνών είναι Δαιμόνια... πώς μπορείτε και πιστεύετε σε τέτοια ψέματα που αναπαράγουν μίσος μετά θέλετε και παράδεισο.lonelyrider έγραψε: ↑11 Μαρ 2019, 22:51Δεν υπάρχει αυτο που γράφεις "χριστιανική επιλογή". Όπως διακηρρύσει ο ορθόδοξος Χριστιανισμός έτσι και θα συμβεί στα έσχατα. Τα υπόλοιπα είναι δαιμονικές πλάνες για να οδηγούνται ψυχές στην απώλεια.-tanipteros έγραψε: ↑11 Μαρ 2019, 22:34Το πράμα έχει όπως το ορίσει ο κάθε ένας βάσει της γνώσης και τις εμπειρίες που έχει.... αυτό είναι η χριστιανική επιλογή. Υπάρχουν και άλλες.lonelyrider έγραψε: ↑11 Μαρ 2019, 22:32Μετενσαρκώσεις και λοιπές ανατολίτικες αρλούμπες δεν παίζουνε στο θέμα της μεταθανάτιας ζωής.
Όταν η ψυχή αποχωριστεί από το σώμα έχει πλήρη συναίσθηση του ποια είναι και πλήρη ενθύμηση του τι έπραξε κατά τη διάρκεια της γήινης παρουσίας της. Όπως γράφει σ ένα σημείο της αποκαλύψεως, οι ψυχές των μαρτύρων του Ιησού, έκραξαν προς αυτόν "Κύριε Δέσποτα Άγιε και αληθινέ πότε θα έρθει η κρίση σου, πότε θα πάρεις το αίμα μας πίσω από τους κατοίκους της γης?" . Να λοιπόν η συναίσθηση των ψυχών.
Όταν λέμε ανάσταση των νεκρών εννοούμε ότι θα επανενωθεί η ψυχή με το σώμα με το οποίο έζησε επί της γης, κατόπιν εντολής θείας , κατά τη δευτέρα παρουσία του Χριστού για να κριθεί στο Παγκόσμιο εκείνο δικαστήριο τη φοβερή εκείνη ημέρα.
Απ ότι αχνοθυμάμαι, λένε Πατέρες της Εκκλησίας ότι τα αναστημένα σώματα θα έχουν την ίδια ηλικία με εκείνη του Χριστού, δηλαδή 33 έτη, ακόμα και για εκείνους που δεν έφτασαν σ αυτή την ηλικία στον επί της γης βίο τους..
Και με αυτά τα σώματα οι μεν δίκαιοι θα ξεκινήσουν να ζουν την ατελείωτη 8η ημέρα της δημιουργίας,την αιώνια ζωή και Βασιλεία του Θεού οι δε φαύλοι εις κόλασιν αιώνια. Έτσι θα έχει το πράμα.
Juno έγραψε: ↑11 Μαρ 2019, 21:53Λοιπόν, εγώ θυμάμαι ένα σκηνικό από τότε που ήμουν πολύ μικρή .. 2; 3 χρονών; Με πήγαν σε ένα πάρτι γενεθλίων και μόλις μπήκα, είδα ένα αγοράκι μεγαλύτερό μου (γιατί ήταν πιο ψηλό) και απασφάλισα. Ενώ η μαμά μου μου έβγαζε το μπουφάν, εγώ προσπαθούσα να πάω προς στο μέρος του. Και όταν απελευθερώθηκα από το μπουφάν, έτρεξα και τον τσάκισα στο ξύλο, αν και ήταν μεγαλύτερός μου. Προφανώς επειδή δεν με είχε δει να έρχομαι. Κάποια στιγμή του χτυπούσα το κεφάλι στο κούφωμα της μπαλκονόπορτας.
Και όταν με ρώτησαν γιατί το έκανα, είπα "έτσι". Στην yoga μου είπαν πως κάτι μου είχε κάνει σε προηγούμενη ζωή.
ο Επίκουρος τι αγιάτρευτο πόνο είχε και απωθημένο και το έριξε στις ηδονές?
Εννοείς ότι μπορείς να είσαι γιογκάς και να χτυπάς πανσέτες;Juno έγραψε: ↑11 Μαρ 2019, 22:48ΝΟΜΙΖΕΙΣ!!!!!Nito έγραψε: ↑11 Μαρ 2019, 22:45Η γιόγκα είναι καλή ως μεταφυσική ενατένιση. Το δύσκολο για πολλούς είναι ότι πάει πακέτο με την αυστηρή χορτοφαγία.Antares έγραψε: ↑11 Μαρ 2019, 22:40Πάντως η μετενσάρκωση μου θυμίζει λίγο τον Γιούνκερ. Να σε χτυπάνε στην πλάτη και να σου λένε "καλό κουράγιο".
Δεν έχω ασχοληθεί πολύ με αυτά τα θέματα, αλλά πιστεύω ότι για να ασχοληθείς πραγματικά πρέπει να γίνεις κάτι σαν τους γιόγκι ή τους μοναχούς. Αποχή δηλαδή από τις εγκόσμιες φροντίδες και ηδονές για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Διαφορετικά θα είναι ψέμα. Δεν θα συμβούλευα κανέναν να αρχίσει να ασχολείται με πνευματιστικά φαινόμενα, να καλεί πνεύματα κλπ.
πες το και έτσι.... φάση έχει...απλοικό αλλά εύστοχοtaliban έγραψε: ↑11 Μαρ 2019, 22:55Το ιδανικότερο σενάριο είναι αυτό που έδειξαν σε ένα επεισόδιο στο black mirror(ένα απ τα καλύτερα που έχω δει σε τηλεοπτικη σειρά).
Μόλις πεθάνεις η συνείδηση σου γίνεται upload σε ένα είδος αποθηκευτικού χώρου και συνεχίζεις να ζεις σε περιβάλλον που εσύ επιλέγεις ενώ το σώμα σου πεθαίνει.
(Season 3 episode 4: san junipero)
Η αιώνια επιστροφή είναι η συνεχής επανάληψη της ΙΔΙΑΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΣ εις το άπειρο!
tanipteros έγραψε: ↑11 Μαρ 2019, 22:56ο Επίκουρος τι αγιάτρευτο πόνο είχε και απωθημένο και το έριξε στις ηδονές?
Από http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show ... 086,12354/Στην ενότητα αυτή θα γνωρίσουμε την ηθική διδασκαλία του Επίκουρου η οποία ονομάζεται ηθικός ηδονισμός, επειδή στηρίζεται στην έννοια της ηδονής, που θεωρείται κυρίαρχο συστατικό της ευτυχισμένης ζωής. Η διάκριση των επιθυμιών και των ηδονών και η εξάλειψη κάθε πόνου και φόβου είναι, για τον Επίκουρο, προϋπόθεση της ευδαιμονίας. Θα δούμε, επίσης, ότι αυτός πρότεινε την απλή και μετρημένη ζωή και θεωρούσε ως ιδανικό της ζωής την ψυχική γαλήνη, την αταραξία.
Ναι, αυτό κάνω.
Άσε, εγώ μία φορά πήγα για yoga αφού είχα φάει πιτόγυρο (ξέρω, προκάλεσα, φταίω) και μία εκεί μέσα την έπιασε υστερία! Ούρλιαζε και με έσπρωχνε να βγω έξω μέχρι που την έσπρωξα και εγώ, έπεσε κάτω και ηρέμησε με τη μία. Σαν να είχε διακόπτη.Nito έγραψε: ↑11 Μαρ 2019, 22:56Πάντως, η κυρία Έλενα στο γιογκάδικο, που πηγαίνω Δυτέρα και Τετάρτη 5:15-6:00 μμ, μας είπε να αποφεύγουμε κρέας και ζωικά.
Προχθές, πήγα στο μάθημα κατευθείαν απ' το σούπερ μάρκετ και φεύγοντας ξέχασα επίτηδες στο ντουλαπάκι των αποδυτηρίων τις (βιοδιασπώμενες) σακούλες με τις ρυζογκοφρέτες, τον κιμά σόγιας και το φυτικό τυρί "Ευλογημένο".
Ελπίζω να εκτιμήσει την αφοσίωση μου!
Περιμένω να έρθει η Μ. Εβδομάδα για να σκάσω μύτη με σπαλομπριζόλες και, σκύβοντας στο αυτάκι της, να σιγοψιθυρίσω βραχνά κι αργόσυρτα"εκτός από vegan είμαι και έμπρακτα άθεος, άγγελέ μου".
αν σου αρέσει κάτι τέτοιο κανένα πρόβλημα εγώ ας πούμε μετά θάνατον εχω αποφασίσει να μείνω στο νοητό πεδίο. Τέρμα οι θνητές ζωές για μένα. Αυτή είναι η τελευταία.Natasha έγραψε: ↑11 Μαρ 2019, 23:00Η αιώνια επιστροφή είναι η συνεχής επανάληψη της ΙΔΙΑΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΣ εις το άπειρο!
Ζουμε τα ίδια και τα ίδια ξανά και ξανά και ποτέ δεν υπήρξε αρχη του κόσμου, αλλά υπαρχουμε απο τότε που υπαρχει και ο Θεός. Δηλ απο πάντα.
Με άλλα λόγια να στο πω, αυτές τις στιγμές και ώρες που μιλάμε εδώ σ αυτό το φόρουμ τις έχουμε ζησει ΑΠΕΙΡΕΣ φορες στο παρελθόν και θα τις ζησουμε άλλες τόσες στο μέλλον. Αν το καλοσκεφτείς είναι να τρελαίνεσαι. Αλλά το καλό είναι ότι χάνεται η μνημη της ζωής που ζησαμε και δεν υπάρχει έτσι η αίσθηση του μαρτυρίου αυτού. Απο τον φαυλο αυτόν κυκλο ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ πώς μπορεί να βγει κανείς. Κάπου είχα διαβάσει ότι μπορεί να το πετυχει κανείς με την δυναμη του έρωτα, αλλά δεν ξέρω περισσότερα ουτε το έχω ψάξει παραπάνω.
Να πω εδώ για τους χριστιανους που με διαβάζουν ότι το δέχονται 2 πνευματικοί πατέρες μου αυτό και όταν τους το είπα ΔΕΝ απορησαν καθόλου! Το ήξεραν ΗΔΗ. Θα μου πείτε ότι μπορεί όλοι μας και εγώ και αυτοί να έιμαστε πλανεμένοι, αλλα στην ουσία δεν αφορά την σωτηρία της ψυχής αυτό το θέμα αφου δεν υπαρχει δυνατότητα αλλαγής της πραγματικότητας.
Είναι αφάνταστο σαν γνώση και οι περισσότεροι έχουν άγνοια. Εννοώ τους πιστούς χριστιανους γιατί στις ανατολικές θρησκείες αυτό νομίζω το γνωρίζουν.
Θα ανοιξω ένα θεμα κάποια ώρα σχετικά και θα αναφέρω παράλληλα και τα παραλληλα συμπαντα. Συνδυασμός 2 ενοράσεων. Απιστευτο!
Μια φορά ένας μοναχός προσευχόταν κι έλεγε "Κύριε με τόσες διαφορές και αδικίες πάνω στη Γη πως θα βγάλεις άκρη?" για να πάρει την απάντηση "όλο τον κόσμο τον κρατώ στο ένα χέρι Μου"Juno έγραψε: ↑11 Μαρ 2019, 22:40Και λέμε τώρα, ένα θύμα trafficking που έχει ψυχή γεμάτη με φόβο και μίσος, θα κριθεί ίσα και όμοια με έναν μπούλη που τα βρήκε όλα έτοιμα στην ζωή του;lonelyrider έγραψε: ↑11 Μαρ 2019, 22:32Μετενσαρκώσεις και λοιπές ανατολίτικες αρλούμπες δεν παίζουνε στο θέμα της μεταθανάτιας ζωής.
Όταν η ψυχή αποχωριστεί από το σώμα έχει πλήρη συναίσθηση του ποια είναι και πλήρη ενθύμηση του τι έπραξε κατά τη διάρκεια της γήινης παρουσίας της. Όπως γράφει σ ένα σημείο της αποκαλύψεως, οι ψυχές των μαρτύρων του Ιησού, έκραξαν προς αυτόν "Κύριε Δέσποτα Άγιε και αληθινέ πότε θα έρθει η κρίση σου, πότε θα πάρεις το αίμα μας πίσω από τους κατοίκους της γης?" . Να λοιπόν η συναίσθηση των ψυχών.
Όταν λέμε ανάσταση των νεκρών εννοούμε ότι θα επανενωθεί η ψυχή με το σώμα με το οποίο έζησε επί της γης, κατόπιν εντολής θείας , κατά τη δευτέρα παρουσία του Χριστού για να κριθεί στο Παγκόσμιο εκείνο δικαστήριο τη φοβερή εκείνη ημέρα.
Απ ότι αχνοθυμάμαι, λένε Πατέρες της Εκκλησίας ότι τα αναστημένα σώματα θα έχουν την ίδια ηλικία με εκείνη του Χριστού, δηλαδή 33 έτη, ακόμα και για εκείνους που δεν έφτασαν σ αυτή την ηλικία στον επί της γης βίο τους..
Και με αυτά τα σώματα οι μεν δίκαιοι θα ξεκινήσουν να ζουν την ατελείωτη 8η ημέρα της δημιουργίας,την αιώνια ζωή και Βασιλεία του Θεού οι δε φαύλοι εις κόλασιν αιώνια. Έτσι θα έχει το πράμα.
Γιατί, αν, πι-χι, ήμουν εγώ το θύμα και είχα την τύχη να καταφέρω να ξεκοιλιάσω τον βασανιστή μου, αφού θα τον είχα βάλει να με παρακολουθεί να ξεκοιλιάζω όλην την οικογένειά του, θα μου έλεγαν οι κριτές "α, έκανες φόνους, φταις"; Ξέρεις τι θα έλεγα μετά εγώ στους κριτές και τον θεό τους που θα με είχε αφήσει να το ζήσω όλο αυτό;
Και σιγά μην μετανοούσα που σκότωσα το καθίκι αφού θα τον είχα αναγκάσει να βλέπει τι θα έκανα στους δικούς του.
Γενικώς αυτό το "μία ζωή και μετά περιμένουμε τη κρίση", έχει πολλά κενά με τέτοιες ανισότητες που υπάρχουν στην γη.
Πιο λογικό είναι να το επέβαλαν στην θρησκεία οι ισχυροί για να κρατήσουν τους από κάτω υποτακτικούς και καλά, "δεν πειράζει που υποφέρεις γιατί μετά θα πας στον παράδεισο".
Δεν ισχύει αυτό. Εκτός και μιλάμε για τιποτα trendy new age κέντραNito έγραψε: ↑11 Μαρ 2019, 22:45Η γιόγκα είναι καλή ως μεταφυσική ενατένιση. Το δύσκολο για πολλούς είναι ότι πάει πακέτο με την αυστηρή χορτοφαγία.Antares έγραψε: ↑11 Μαρ 2019, 22:40Πάντως η μετενσάρκωση μου θυμίζει λίγο τον Γιούνκερ. Να σε χτυπάνε στην πλάτη και να σου λένε "καλό κουράγιο".
Δεν έχω ασχοληθεί πολύ με αυτά τα θέματα, αλλά πιστεύω ότι για να ασχοληθείς πραγματικά πρέπει να γίνεις κάτι σαν τους γιόγκι ή τους μοναχούς. Αποχή δηλαδή από τις εγκόσμιες φροντίδες και ηδονές για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Διαφορετικά θα είναι ψέμα. Δεν θα συμβούλευα κανέναν να αρχίσει να ασχολείται με πνευματιστικά φαινόμενα, να καλεί πνεύματα κλπ.