Και λέμε τώρα, ένα θύμα trafficking που έχει ψυχή γεμάτη με φόβο και μίσος, θα κριθεί ίσα και όμοια με έναν μπούλη που τα βρήκε όλα έτοιμα στην ζωή του;lonelyrider έγραψε: ↑11 Μαρ 2019, 22:32Μετενσαρκώσεις και λοιπές ανατολίτικες αρλούμπες δεν παίζουνε στο θέμα της μεταθανάτιας ζωής.
Όταν η ψυχή αποχωριστεί από το σώμα έχει πλήρη συναίσθηση του ποια είναι και πλήρη ενθύμηση του τι έπραξε κατά τη διάρκεια της γήινης παρουσίας της. Όπως γράφει σ ένα σημείο της αποκαλύψεως, οι ψυχές των μαρτύρων του Ιησού, έκραξαν προς αυτόν "Κύριε Δέσποτα Άγιε και αληθινέ πότε θα έρθει η κρίση σου, πότε θα πάρεις το αίμα μας πίσω από τους κατοίκους της γης?" . Να λοιπόν η συναίσθηση των ψυχών.
Όταν λέμε ανάσταση των νεκρών εννοούμε ότι θα επανενωθεί η ψυχή με το σώμα με το οποίο έζησε επί της γης, κατόπιν εντολής θείας , κατά τη δευτέρα παρουσία του Χριστού για να κριθεί στο Παγκόσμιο εκείνο δικαστήριο τη φοβερή εκείνη ημέρα.
Απ ότι αχνοθυμάμαι, λένε Πατέρες της Εκκλησίας ότι τα αναστημένα σώματα θα έχουν την ίδια ηλικία με εκείνη του Χριστού, δηλαδή 33 έτη, ακόμα και για εκείνους που δεν έφτασαν σ αυτή την ηλικία στον επί της γης βίο τους..
Και με αυτά τα σώματα οι μεν δίκαιοι θα ξεκινήσουν να ζουν την ατελείωτη 8η ημέρα της δημιουργίας,την αιώνια ζωή και Βασιλεία του Θεού οι δε φαύλοι εις κόλασιν αιώνια. Έτσι θα έχει το πράμα.
Γιατί, αν, πι-χι, ήμουν εγώ το θύμα και είχα την τύχη να καταφέρω να ξεκοιλιάσω τον βασανιστή μου, αφού θα τον είχα βάλει να με παρακολουθεί να ξεκοιλιάζω όλην την οικογένειά του, θα μου έλεγαν οι κριτές "α, έκανες φόνους, φταις"; Ξέρεις τι θα έλεγα μετά εγώ στους κριτές και τον θεό τους που θα με είχε αφήσει να το ζήσω όλο αυτό;
Και σιγά μην μετανοούσα που σκότωσα το καθίκι αφού θα τον είχα αναγκάσει να βλέπει τι θα έκανα στους δικούς του.
Γενικώς αυτό το "μία ζωή και μετά περιμένουμε τη κρίση", έχει πολλά κενά με τέτοιες ανισότητες που υπάρχουν στην γη.
Πιο λογικό είναι να το επέβαλαν στην θρησκεία οι ισχυροί για να κρατήσουν τους από κάτω υποτακτικούς και καλά, "δεν πειράζει που υποφέρεις γιατί μετά θα πας στον παράδεισο".