Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άμα έφτασε σε 15 λεπτά από όταν την είδαν δεν γινόταν τίποτα. Ο,τι σχέδιο εκκένωσης και να είχαν θα ήταν πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί. Όμως πολλά πράγματα θα μπορούσαν να έχουν προβλεφθεί.
Βρε παιδιά, η φωτιά δεν παρουσιάστηκε ξαφνικά. Δημοτική και αστυνομική αρχή και όποια άλλη γαμημένη αρχή δεν σημαίνει "περιμένω να δω τη φωτιά για να κάνω εκκένωση". Σημαίνει ότι ξέρω ήδη το που υπάρχει φωτιά. Οι άλλοι πως εκκένωσαν κατασκηνώσεις και θέρετρα; Από μαντεψιά, τύπου "σήμερα λέει το ζώδιο μου ότι υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς";
Ε, αν ήξεραν ή δεν ήξεραν και περίμεναν να δουν τις φλόγες στα δέκα μέτρα, άι σιχτίρ τελικά.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 25 Ιούλ 2018, 11:13, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
θες να πεις πως φταίει η συγκεκριμένη κυβέρνηση που στο Μάτι πρώτα χτίστηκαν τα σπίτια και μετά γίνανε δρόμοι;
Θελω να πω οτι καποιος φταιει που δεν μπορεσε τουλαχιστον να ειδοποιηθει εγκαιρως ο κοσμος και να οδηγηθει σε ασφαλεις περιοχες.
Δεν λεω οτι φταιει που δεν μπορεσε να κρατησει τη φωτια γιατι δινω το ελαφρυντικο οτι οι ανεμοι ηταν ισχυροι.Ασχετως αν ολες οι μαρτυριες λενε οτι δεν υπηρξε εγκαιρη αντιδραση και για την πυροσβεση.
Μπορεις να μου πεις ποιος φταιει ; Εγω ; Εσυ ; Ποιος;
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
θες να πεις πως φταίει η συγκεκριμένη κυβέρνηση που στο Μάτι πρώτα χτίστηκαν τα σπίτια και μετά γίνανε δρόμοι;
Θελω να πω οτι καποιος φταιει που δεν μπορεσε τουλαχιστον να ειδοποιηθει εγκαιρως ο κοσμος και να οδηγηθει σε ασφαλεις περιοχες.
Δεν λεω οτι φταιει που δεν μπορεσε να κρατησει τη φωτια γιατι δινω το ελαφρυντικο οτι οι ανεμοι ηταν ισχυροι.Ασχετως αν ολες οι μαρτυριες λενε οτι δεν υπηρξε εγκαιρη αντιδραση και για την πυροσβεση.
Ο θεός, σύμφωνα με τον Αμβρόσιο
Α και ο Τσίπρας, επίσης σύμφωνα με τον ίδιο
Δεν λέω ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες θα πρέπει να είναι άφαντες αλλά ακόμα και αν υπάρχουν κάποιοι που δεν θα τηρήσουν/καταλάβουν όπως λες το σχέδιο εκκένωσης η πλειοψηφία θα το κάνει. Και θα το κάνει οδηγώντας πολλές φορές και εκείνους που δεν κατάλαβαν. Δεν μπορείς να περιμένεις να κινητοποιηθούν, ακόμα και στα πιο ανεπτυγμένα κράτη όχι στην ελλάδα, οι αρμόδιες υπηρεσίες με τέτοια ταχύτητα μην έχοντας εσύ να κάνεις τίποτα άλλο από το να περιμένεις.
δεν μπορείς να περιμένεις να κινητοποιηθουν 2 υπηρεσίες εκκένωσης όλες κι όλες , αλλά θα περιμένεις να κινητοποιηθούν 100άδες πολίτες μόνοι τους ? Δεν είναι λίγο οξύμωρο ?
Απ'την άλλη για να το ειδικεύσουμε και στη περίπτωση που συζητάμε όπως πολύ σωστά αναφέρει κι ο χαίνης, στη περιοχή υπήρχαν πάρα πολλοί επισκέπτες/τουρίστες ΜΗ δημότες, άρα από αυτούς τι θα περιμένεις σαυτή τη περίπτωση ? Να εφαρμόσουν σχέδιο εκκένωσης σε περιοχή που δεν ξέρουν ή θα τους κατευθύνουν οι δημότες εάν τύχει και τους συναντήσουν ? (ε μη μου πείς ότι κατά την είσοδο ενός επισκέπτη/τουρίστα σέ μια περιοχή θα τον περνάς από τοπικό σεμινάριο εκκένωσης) ...
κινητοποίηση 2 υπηρεσιών είναι όλο το θέμα για να εφαρμόσουν ενα υπάρχον σχέδιο ... μην υπερβάλλουμε.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
Άμα έφτασε σε 15 λεπτά από όταν την είδαν δεν γινόταν τίποτα. Ο,τι σχέδιο εκκένωσης και να είχαν θα ήταν πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί. Όμως πολλά πράγματα θα μπορούσαν να έχουν προβλεφθεί.
Ποια 15 λεπτα ρε παιδια ; Η φωτια ξεκινησε στο Νταου Πεντελης και μεχρι να ακουσουμε για Ματι κλπ ειχαν περασει δυο ωρες.
Απλα η κυβερνησαρα εχει γαμησει τα παντα.
Περίπου μισή. Στο ράδιο κατα τις 5 ακούω οτι έπιασε φωτιά κάπου στο Νταού Πεντέλης.
Κατα τις 6 που άνοιξα τηλεόραση έλεγε ο Δήμαρχος Ραφήνας οτι είδε με τα μάτια του 20 νεκρούς στα αυτοκίνητα τους.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
όλη αυτή η ιστορία θα έπρεπε εμπειρικά να σε υποψιάσει πως αν κάθεσαι και περιμένεις και εξαρτάσαι από το κράτος, μάλλον την έκατσες. Είναι για πολύ χοντρά πράγματα, πόλεμο, να ελέγχει ποιοι μπαίνουν στην επικράτεια και τέτοια. Χωρίς παρεξήγηση μου θύμησες ένα συγγενή μου. Όταν ήταν η ιστορία με τους εμβολισμούς πλοίων από τους Τούρκους και τα άλλα, τον είχα επισκεφθεί και πρέπει να έφαγε κάποιο φλασς ενθυμούμενος τα παιδικά του χρόνια κάτι που λογικά θα είχε τσιμπήσει στο δημοτικό επί δικτατορίας. Άρχισε να μου λέει ότι το αλεύρι από καλαμπόκι έχει ειδικές ιδιότητες και ότι ο στρατός έχει προπαρασκευασμένες και φυλαγμένες ξερές μπομπότες σε τεράστιες ποσότητες που θα μοιράσει (υποθέτω υπονοούσε ακριβοδίκαια) όταν γίνει πόλεμος. Φυσικά του είπα ότι αν περίμενε από το συγκεκριμένο κράτος που δεν μπορεί να φυλάξει τα σύνορα να μην σφάζουν ηλικιωμένους όπως ο εν λόγω, για να φάει το πιθανότερο είναι να είχε την κατάληξη της πείνας της κατοχής.
Δεν καταλαβες δεν περιμενω απο το κρατος.Το απαιτω και θα το επιβαλω με κινητοποιησεις.Ειναι η ωρα που το κινημα οφειλει να κατεβει στους δρομους και να επιβαλει στο κρατος να παρει μετρα για την πυροπροστασια ακομα και εαν χρειαστει να κοπει η Αττικη στα δυο απο καταληψεις δρομων.
(Μέχρι στιγμής τουλάχιστον) η πυροπροστασία δεν φέρνει ψήφους. Οι διορισμοί και οι μετακλητοί φέρνουν
Εσυ Πασοκε καλλυτερα να μασας παρα να μιλας διοτι τοεγκλημα της καταργησης της δασοπυροσβεστικης το εκανε ο ((νοικοκυρης)) Σημιτης και ιδου τα αποτελεσματα.
Ποια 15 λεπτα ρε παιδια ; Η φωτια ξεκινησε στο Νταου Πεντελης και μεχρι να ακουσουμε για Ματι κλπ ειχαν περασει δυο ωρες.
Στην περιοχή με τους νεκρούς κάηκαν 4-5 χιλιάδες στρέμματα. Η έκταση είναι πραγματικά μικρή. Το πράγμα εκεί έγινε εξαιρετικά γρήγορα
Ένας τύπος στη δουλειά, δικηγόρος και -μέχρι τώρα- όχι ύποπτος για ψεκασμενιές, μου είπε ότι κυκλοφορεί χάρτης με τις εστίες της πυρκαγιάς στο Μάτι, οι οποίες είναι σε ευθεία γραμμή.
Η εξήγησή που έδωσε είναι ότι οι εμπρηστές (θεωρεί σίγουρο ότι ήταν εμπρησμός) με αυτό τον τρόπο έδωσαν μήνυμα για την πράξη τους
Επειδή κατάλαβα που το πάει, έχει δει κανείς να ισχύει κάτι τέτοιο;
Μα έτσι είναι χτισμένη η μισή Ελλάδα. Και όχι μόνον στις τουριστικές περιοχές. Πάνω σε ρέματα, κάτω από πυλώνες της δεη, πάνω στο βουνό, πάνω στο κύμα κλπ
Περίπου μισή. Στο ράδιο κατα τις 5 ακούω οτι έπιασε φωτιά κάπου στο Νταού Πεντέλης.
Κατα τις 6 που άνοιξα τηλεόραση έλεγε ο Δήμαρχος Ραφήνας οτι είδε με τα μάτια του 20 νεκρούς στα αυτοκίνητα τους.
Εγω ακουσα για φωτια στο Νταου οταν η αλλη φωτια στην Κινετα ειχε φτασει εθνικη οδο.Γυρω στις 3 ή 4.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
Η εντολή εκκένωσης δεν είναι "εκκενώστε πάραυτα" γιατί απλά θα δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα όπως κι έγινε ! Και οκ αν έχεις μπροστά σου ένα 2ωρο τότε οκ κάποια στιγμή το μποτιλιάρισμα θα σπάσει.
Αν όμως θέλεις να κάνεις εκκένωση σε μισή ώρα τα πράγματα δεν είναι έτσι. Για να δώσει εντολή τέτοιας εκκένωσης ένας δήμαρχος θα πρέπει να μπορεί να δίνει εντολές στην πυροσβεστική και την αστυνομία και να υπάρχει και έτοιμο σχέδιο εκκένωσης το οποίο θα ακολουθηθεί από την πυροσβεστική και την αστυνομία κατευθύνοντας την κυκλοφορία !
Για χρόνια θα μελετάται η τραγωδία αυτή σαν τέξτμπουκ παράδειγμα ανυπαρξίας/ κατάρρευσης δομών πολιτικής προστασίας και κομάντ εντ κοντρόλ
δε θα παρεις απάντηση και κανείς δεν ασχολείται με αυτό, οτι δλδ πρέπει να υπαρχουν σχέδια, να μπορούν να ενημερωσουν τον πληθυσμό σε μια κατασταση έκτακτης ανάγκης. Τα αυτονόητα... δλδ
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας». Stephen Hawking
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.