[καραεπείγον] χαλασμένες? θύρες usb

Λογισμικό, λειτουργικά συστήματα, προγραμματισμός, hardware, δίκτυα, Internet
parafrwn
Μέλη που αποχώρησαν

Re: [καραεπείγον] χαλασμένες? θύρες usb

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από parafrwn » 15 Μάιος 2020, 01:44

mpiftekopoiimeno burger έγραψε:
14 Μάιος 2020, 18:06
προς
enterprise-psi the comet the course the tail αλλά και λιγότερο boomer μέλη,

έχω ένα πανάρχαιο λαπτοπ, το οποίο είχε πάει για σέρβις, όπου εν τέλει χρειάστηκε και φορμάτ και είπα μην μου εγκαθιστάτε τα windows7 prof για να μην πλερώ, μου το παραδίδουν φτιαγμένο από αυτό που είχε, μου έβγαζε απλώς ένα μήνυμα "ενεργοποιείστε τα windows" όταν το άνοιγα, και η ζωή συνεχιζόταν (βαρέθηκα να τα εγκαταστήσω). Αυτά πριν πολύ καιρό. Τώρα ξαφνικά δεν μου λειτουργεί ποντίκι, δοκίμασα και δεύτερο, αλλά και πληκτρολόγιο. Υπόψιν 3 θύρες usb, η μία δεν έκανε επαφή? με τα χρόνια αλλά οι άλλες ήταν πάντα οκ. τώρα καπούτ όλες

μια λυση λεει ειναι να μπω στα bios και να αλλαξω το usb3 που μπορει να μπηκε μονο του σαν ρυθμιση :smt017 δεν το βρίσκω αυτό πού είναι

μπήκα στο υλικό του υπολογιστή, αντέγραψα κάτι σαν ονοματα των drivers του usb, τους κατέβασα, πάω να κάνω ενημέρωση χειροκίνητη και μου λέει διακοπή λόγω λάθους

ούτε με αυτοματη ενημερωση βρισκει κατι, λεει ειναι ενημερωμενο

τι να κάνω :c040::e040:
Μην το ταλαιπωρείς το μηχάνημα. Βάλτου ένα λινουξάκι να ξανανιώσει.
Σας σιχάθηκε η ψυχή μου.

Άβαταρ μέλους
1451
Phorum.gr user: Nikos1451

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 1451 » 31 Μάιος 2020, 12:48

Υπάρχει και το ενδεχόμενο να χρειάζονται αντικατάσταση το ποντίκι με το πληκτρολόγιο.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 31 Μάιος 2020, 13:01

parafrwn έγραψε:
15 Μάιος 2020, 01:44
mpiftekopoiimeno burger έγραψε:
14 Μάιος 2020, 18:06
προς
enterprise-psi the comet the course the tail αλλά και λιγότερο boomer μέλη,

έχω ένα πανάρχαιο λαπτοπ, το οποίο είχε πάει για σέρβις, όπου εν τέλει χρειάστηκε και φορμάτ και είπα μην μου εγκαθιστάτε τα windows7 prof για να μην πλερώ, μου το παραδίδουν φτιαγμένο από αυτό που είχε, μου έβγαζε απλώς ένα μήνυμα "ενεργοποιείστε τα windows" όταν το άνοιγα, και η ζωή συνεχιζόταν (βαρέθηκα να τα εγκαταστήσω). Αυτά πριν πολύ καιρό. Τώρα ξαφνικά δεν μου λειτουργεί ποντίκι, δοκίμασα και δεύτερο, αλλά και πληκτρολόγιο. Υπόψιν 3 θύρες usb, η μία δεν έκανε επαφή? με τα χρόνια αλλά οι άλλες ήταν πάντα οκ. τώρα καπούτ όλες

μια λυση λεει ειναι να μπω στα bios και να αλλαξω το usb3 που μπορει να μπηκε μονο του σαν ρυθμιση :smt017 δεν το βρίσκω αυτό πού είναι

μπήκα στο υλικό του υπολογιστή, αντέγραψα κάτι σαν ονοματα των drivers του usb, τους κατέβασα, πάω να κάνω ενημέρωση χειροκίνητη και μου λέει διακοπή λόγω λάθους

ούτε με αυτοματη ενημερωση βρισκει κατι, λεει ειναι ενημερωμενο

τι να κάνω :c040::e040:
Μην το ταλαιπωρείς το μηχάνημα. Βάλτου ένα λινουξάκι να ξανανιώσει.
Μα νίγκα.
:D
:wave:
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
Γαληνός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γαληνός » 31 Μάιος 2020, 13:08

κι εγώ για λίνουξ σκέφτηκα
αν και είμαι 4 χρόνια χωρίς λινουξ... Μου λειψε :a040:
“A bird doesn’t sing because it has an answer, it sings because it has a song.”—Joan Walsh Anglund

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 31 Μάιος 2020, 13:13

Γαληνός έγραψε:
31 Μάιος 2020, 13:08
κι εγώ για λίνουξ σκέφτηκα
αν και είμαι 4 χρόνια χωρίς λινουξ... Μου λειψε :a040:
4 χρόνια αλινουξάριστος;
:o
Δοκίμασε elementary OS και deepin.

.

Άβαταρ μέλους
Γαληνός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γαληνός » 31 Μάιος 2020, 13:20

sys3x έγραψε:
31 Μάιος 2020, 13:13

4 χρόνια αλινουξάριστος;
Ναι άσε, γεράσαμε :c040:
“A bird doesn’t sing because it has an answer, it sings because it has a song.”—Joan Walsh Anglund

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 31 Μάιος 2020, 13:43

Γαληνός έγραψε:
31 Μάιος 2020, 13:20
sys3x έγραψε:
31 Μάιος 2020, 13:13

4 χρόνια αλινουξάριστος;
Ναι άσε, γεράσαμε :c040:
Κάνε ένα λάηβ στικάκι και δοκίμασε τα ρε, άσε τις μλκς, πολύ όμορφα de και τα δύο.

.

Άβαταρ μέλους
Γαληνός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γαληνός » 06 Ιουν 2020, 11:38

sys3x έγραψε:
31 Μάιος 2020, 13:43

Κάνε ένα λάηβ στικάκι και δοκίμασε τα ρε, άσε τις μλκς, πολύ όμορφα de και τα δύο.
Το έκανα, ζορίζονταν το μηχάνημα (διαγνωστικά με το αυτί: ανεμιστηράκι, ήχος μέτριος σε βίντεο)
Τα έσβησα (μπορεί να φταίει που χώρισα το ssd στα δύο με win10-elOS και hdd τα αρχεία , μπορεί να φταίει που μεγαλώνω :oops: )

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 06 Ιουν 2020, 14:16

Γαληνός έγραψε:
06 Ιουν 2020, 11:38
sys3x έγραψε:

Το έκανα, ζορίζονταν το μηχάνημα (διαγνωστικά με το αυτί: ανεμιστηράκι, ήχος μέτριος σε βίντεο)
Τα έσβησα (μπορεί να φταίει που χώρισα το ssd στα δύο με win10-elOS και hdd τα αρχεία , μπορεί να φταίει που μεγαλώνω :oops: )
Όχι δεν φταίει αυτό, οι περισσότερες διανομές δεν κάνουν είτε καθόλου είτε ελάχιστο power management στα περισσότερα (παλαιότερα) λάπτοπ (δεν θυμάμαι να ανέφερες κάτι για λάπτοπ, απλά προκύπτει μόνο του) γι' αυτό ακούς το ανεμιστηράκι να δουλεύει ακατάπαυστα και (αν είσαι όντως σε λαπ) να τελειώνει η μπαταρία σου γλήγορα.
Το πόηντ μου ήτανε πάντως να τα δεις απλά πως είναι με την λάηβ διανομή από το στικάκι, οπότε υποθέτω 2 πράγματα, ότι α σου άρεσε όντως το γραφικό τους περιβάλλον και β ότι έχεις κάποιο σχετικά παλιούτσικο λαπ στην κατοχή σου.

.

Άβαταρ μέλους
Γαληνός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γαληνός » 06 Ιουν 2020, 14:27

sys3x έγραψε:
06 Ιουν 2020, 14:16
Γαληνός έγραψε:
sys3x έγραψε:

Όχι δεν φταίει αυτό, οι περισσότερες διανομές δεν κάνουν είτε καθόλου είτε ελάχιστο power management στα περισσότερα (παλαιότερα) λάπτοπ (δεν θυμάμαι να ανέφερες κάτι για λάπτοπ, απλά προκύπτει μόνο του) γι' αυτό ακούς το ανεμιστηράκι να δουλεύει ακατάπαυστα και (αν είσαι όντως σε λαπ) να τελειώνει η μπαταρία σου γλήγορα.
Το πόηντ μου ήτανε πάντως να τα δεις απλά πως είναι με την λάηβ διανομή από το στικάκι, οπότε υποθέτω 2 πράγματα, ότι α σου άρεσε όντως το γραφικό τους περιβάλλον και β ότι έχεις κάποιο σχετικά παλιούτσικο λαπ στην κατοχή σου.
Ναι, laptop ειναι του 2015/2016 με ινtελ i3 επεξεργαστή κ nvidia κάρτα.
Θα δω στο μέλλον (μάλλον)
Ξέρεις τι με ξενέρωσε παλιά; το απαίσιο unity των Ubuntu όταν πρωτοβγηκε
Μετά αγόρασα το λαπτοπ κι έμεινα win λόγω λογισμικών

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 06 Ιουν 2020, 17:12

Γαληνός έγραψε:
06 Ιουν 2020, 14:27
sys3x έγραψε:
06 Ιουν 2020, 14:16
Γαληνός έγραψε:

Ναι, laptop ειναι του 2015/2016 με ινtελ i3 επεξεργαστή κ nvidia κάρτα.
Θα δω στο μέλλον (μάλλον)
Ξέρεις τι με ξενέρωσε παλιά; το απαίσιο unity των Ubuntu όταν πρωτοβγηκε
Μετά αγόρασα το λαπτοπ κι έμεινα win λόγω λογισμικών
Το ομπούντου πλέον χρησιμοποιεί νόουμ για ντι η, δε ξέρω αν αυτό είναι καλύτερο για σένα βέβαια, μια δοκιμή θα σε πείσει.
Ο φταίχτης εδώ είναι ο ι3 νομίζω, για τις επιδόσεις.

.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Πληροφορική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών