ST48410 έγραψε: ↑25 Ιαν 2024, 02:45
Otto Weininger έγραψε: ↑25 Ιαν 2024, 02:36
ST48410 έγραψε: ↑25 Ιαν 2024, 02:33
ή μάλλον χάθηκαν από εγκληματική διαχρονική αδιαφορία και αμέλεια πολλών και διαφόρων υπευθύνων.
Όχι.
χάθηκαν γιατί τους δολοφόνησε ο Καραμανλής και ο Μητσοτάκης.
Χάθηκαν γιατί και επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη με υπουργό Καραμανλή δεν έγινε ότι έπρεπε να γίνει προκειμένου να μηδενίζεται η επίδραση του όποιου ανθρώπινου λάθους. Προφανώς φταίνε και οι προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά μη φτάσουμε στον Όθωνα ξερωγώ.
Αν αγοράσεις ένα μεταχειρισμένο αμάξι, το αφήσεις κακοσυντηρημένο και προκαλέσεις ατύχημα, μπορεί να φταίει και ο προηγούμενος ιδιοκτήτης που γνώριζε πχ ότι υπήρχε βλάβη στα φρένα και στο πούλησε χωρίς να στο πει. Ωστόσο το ατύχημα έγινε από εσένα κι εσύ θα πληρώσεις. Δηλαδή όσο χάλια κι αν ήταν το δίκτυο που παρέλαβε ο Καραμανλής, όσο αδύνατο κι αν ήταν να το σουλουπώσει σε εύθετο χρονικό διάστημα επί της θητείας του, εφόσον γίνεται τέτοιου μεγέθους ατύχημα, η ευθύνη αναγκαστικά βαραίνει ΚΑΙ αυτόν.
Και θα μου πεις τι κάνεις; Το κλείνεις; Δεν είναι εύκολη απόφαση αυτή. Έχει τεράστιες επιπτώσεις. Αν δεν το κλείσεις παίρνεις προσωπικό ρίσκο. Αν έχεις εισηγήσεις των ειδικών που σου λένε ότι επίκειται ατύχημα γιατί το σύστημα είναι στον αέρα, αν και όταν γίνει το ατύχημα, θα είσαι υπόλογος και θα πρέπει να αποδείξεις ότι έκανες ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να το αποφύγεις. Οφείλει δηλαδή ο Καραμανλής να μπει σε μια τέτοια διαδικασία να δώσει εξηγήσεις. Το λιγότερο που περιμένει κάποιος είναι αυτό. Και από το κόμμα του να μην τον ξανακατέβαζε στις εκλογές μέχρι να διευκρινιστεί η όποια ευθύνη του.
Ευθύνη έχει ο Καραμανλής και υπουργοί πριν από αυτόν. Ευθύνη έχει αυτή η κυβέρνηση και κάποιες παραπίσω. Ευθύνη ο Σταθμάρχης, ευθύνη και μηχανοδηγός.
Όπως έχει ευθύνη ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας αν τα κάνει όλα μπουρδέλο, ανεξάρτητα αν υπάρχουν ραντάρ, φώτα και λοιπά. Κάποιο ρόλο έχει εκεί, αλλιώς δεν θα υπήρχε κανείς στον πύργο ελέγχου.
Άλλο θέλω να πω όμως. Είναι σίγουροι όσοι ήθελαν δικαστήριο και όχι επιτροπή; Γιατί τα δικαστήρια είναι σκληρά. Εδώ ο άλλος βιάζει και τεμαχίζει και ο δικηγόρος του επιτίθεται κατά πάντων.
Θέλουν δικαστήριο; Θα πάει κάποιος να πει μέσα εκεί δηλαδή ότι τα Τέμπη είναι δολοφονία; Ότι ο Καραμανλής είναι δολοφόνος ; Δε νομίζω. Και αν το πει την έκατσε άσχημα. Γιατί θα πρέπει να αποδείξει ποιες ενέργειες ή μη του Καραμανλή πχ, σκοτώσανε και μάλιστα με δόλο, 57 ανθρώπους.
Ο Καραμανλής θα είχε δικηγόρο. Θα έλεγε
αυτά παρέλαβα, αυτά έκανα, αυτά προσπάθησα να κάνω, αυτός εμπόδισε αυτό, αυτός εμπόδισε το άλλο, αυτός έκανε εκείνο, ετούτος έκανε το άλλο. Πείτε μου για αρχή από που προκύπτει δόλος. Και μετά πάμε να δούμε από που προκύπτει φόνος. Και μετά πάμε να δούμε πόσο φταίω εγώ και πόσο ο Χ ή ο Ψ.
Με τους δικηγόρους του να ταράζουν στις ερωτήσεις έναν έναν τους συγγενείς με την γνωστή σκληρότητα που έχουν οι δικηγόροι σε αυτές τις φάσεις.
Έλα φίλε σε παρακαλώ. Είναι άλλο ο σεβασμός προς τον πόνο που ούτε να το διανοηθούμε δεν μπορούμε και άλλο να τα κάνουμε όλα ίσιωμα.