κι ολα αυτα για τον Ελβις απο την Κορυτσα

Ε καλά....εχω κάνει σε πολλά μέρη ελεύθερο.....κανα δυο φορές και χωρίς σκηνή....μόνο με το σλιπινγκμπανγκΓΑΛΗ έγραψε: ↑02 Μάιος 2025, 15:14Ο Σχοινιάς ήταν και τέρμα "κυρπαντελίδικη" επιλογή από ενοικιαστές σπιτιών και ιδιόκτητων κατοικιών στην περιοχή.georgebi έγραψε: ↑02 Μάιος 2025, 15:07SpoilerShowΚαλά.....τοτε στου Σχοινιά, μόνο μόνοι μας δεν ήμαστανmicmic έγραψε: ↑02 Μάιος 2025, 14:51
Όλα είναι συνάρτηση του τόπου και της εποχής.σε όλες τις παραλίες ήταν σχεδόν μόνοι τους. Γιατί να τους απαγορέψει κανείς κάτι τότε;SpoilerShowΠριν 100 χρόνια δεν απαγορευόταν η κατασκήνωση οπουδήποτε και δεν υπήρχε και λόγος να απαγορευτεί. Παππούς μου έδειχνε φωτογραφίες από 70s που είχε βρει κάτι σχέδια, είχε παραγγείλει ξυλεία και είχε συναρμολογήσει ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ καραβάκι με καμπίνες που κοίμιζε 10 άτομα. Ούτε άδειες, ούτε διπλώματα βέβαια. Αυτός και η παρέα του γυρίσανε όλη την Ελλάδα μ'αυτό,SpoilerShowΠριν το 1970, έμπαινες στο Ngorongoro με το Landrover σου και κατασκήνωνες όπου σου γούσταρε, για όσο καιρό σου γούσταρε. Ο μόνος που μπορεί να είχε αντίρρηση ήταν κάνας ελέφαντας. Σήμερα πληρώνεις εισιτήριο και πρέπει να έχεις φύγει πριν τις 6. Αυτά κάνει η πληθυσμιακή αύξηση και ο υπερτουρισμός.
Εμείς που πηγαίναμε ΠΣΚ δεν βρίσκαμε σκιά με φόντο τη θάλασσα ουτε για δείγμα
Τα καλά δέντρα τα χαν πιάσει με τις σκηνές τους άλλοι .....που συχνά δεν ηταν καν εκει (καλά..... ρομα τοτε δεν υπήρχαν; φαντάσου σήμερα να αφήσεις τη σκηνή σου και να ρθεις μετά τη δουλειά το απόγευμα)
Φυσικά να πάμε να στήσουμε σε σκιά παραμέσα στο δάσος ουτε κουβεντα.....αφου στο δάσος το χαμε μόνο για να το τσουρομαδάμε για τις φωτιές το βράδυ και.......για να χέζουμε
Σε πολλά πράγματα δεν με ενθουσιάζει η σημερινή ευταξία ......αλλά αυτό το χάλι....στο οποίο συμμετείχα.....ευτυχώς που τελείωσε
και μακάρι με το νομο Κουλη για τα τροχόσπιτα να γίνει ενα ακομα βήμα
Ποτέ δεν ήταν εναλλακτική φάση.
Εγώ έχω περάσει τις πιο όμορφες διακοπές της ζωής μου, σε ελεύθερο ή μικτό κάμπινγκ, οικογενειακές και μη. Και όταν λέω οικογενειακές εννοώ με τρίχρονο και πάνω πιτσιρίκι.micmic έγραψε: ↑02 Μάιος 2025, 15:03Εγώ είμαι τεράστιος φαν του είδους, αλλά πολύ απλά δεν γίνεται με τον τρόπο που θέλω στην Ελλάδα. "Ελεύθερο κάμπινγκ" εννοώ χωρίς καμμία εγκατάσταση, όχι "όπου νάναι". Και απαραίτητη προϋπόθεση για μένα είναι και να είμαι μόνο εγώ και η παρέα μου, όχι άλλοι 3 ή άλλοι 5 ή άλλοι 10.
Σε κάποιες χώρες λοιπόν, μπορείς να νοικιάσεις χώρους που είναι private campsites, προφανώς μέσα στη φύση, και στους οποίους ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να κατασκηνώσει οποιοσδήποτε άλλος για το χρονικό διάστημα που το έχεις νοικιάσει. Και συνήθως δεν θα δεις άλλον ούτε καν περαστικό από κει.
Αυτό είναι για μένα "ελεύθερο κάμπινγκ".
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: ↑02 Μάιος 2025, 15:00Έρχονται τζάμπα, αντί να πληρώνουν τα κέρατα τους για να βγάζει ο κάθε ξυσταρχιδας χρήματα από την σκατοτρυπα του...
Είπε ο ρόκερ πγιοτικός χειρωνάκτης.Zundapp έγραψε: ↑02 Μάιος 2025, 15:22κι ολα αυτα για τον Ελβις απο την Κορυτσα
[img]https://i.postimg.cc/kXRsbpMF/4931 ... .jpg[/img]
Σε λιγότερο από ωρίτσα ήταν και οι κάτοικοι Εκάλης.georgebi έγραψε: ↑02 Μάιος 2025, 15:23Ε καλά....εχω κάνει σε πολλά μέρη ελεύθερο.....κανα δυο φορές και χωρίς σκηνή....μόνο με το σλιπινγκμπανγκΓΑΛΗ έγραψε: ↑02 Μάιος 2025, 15:14Ο Σχοινιάς ήταν και τέρμα "κυρπαντελίδικη" επιλογή από ενοικιαστές σπιτιών και ιδιόκτητων κατοικιών στην περιοχή.georgebi έγραψε: ↑02 Μάιος 2025, 15:07SpoilerShow
Καλά.....τοτε στου Σχοινιά, μόνο μόνοι μας δεν ήμασταν
Εμείς που πηγαίναμε ΠΣΚ δεν βρίσκαμε σκιά με φόντο τη θάλασσα ουτε για δείγμα
Τα καλά δέντρα τα χαν πιάσει με τις σκηνές τους άλλοι .....που συχνά δεν ηταν καν εκει (καλά..... ρομα τοτε δεν υπήρχαν; φαντάσου σήμερα να αφήσεις τη σκηνή σου και να ρθεις μετά τη δουλειά το απόγευμα)
Φυσικά να πάμε να στήσουμε σε σκιά παραμέσα στο δάσος ουτε κουβεντα.....αφου στο δάσος το χαμε μόνο για να το τσουρομαδάμε για τις φωτιές το βράδυ και.......για να χέζουμε
Σε πολλά πράγματα δεν με ενθουσιάζει η σημερινή ευταξία ......αλλά αυτό το χάλι....στο οποίο συμμετείχα.....ευτυχώς που τελείωσε
και μακάρι με το νομο Κουλη για τα τροχόσπιτα να γίνει ενα ακομα βήμα
Ποτέ δεν ήταν εναλλακτική φάση.
Και στο Αγκίστρι ...εκεί που κρυβόταν μετέπειτα ο Κουφοντινας.....εχω κάνει, αλλά εκεί οι πέτρες ήταν σκληρές και η ανηφοροκατηφόρα απότομη
Στου Σκοινιά η άμμος ήταν αφράτη και σε μια ωρίτσα ήσουν εκεί
Μικροξενοδόχοι και μεσαιοξενοδόχοι δεν υπάρχουν; Από τις μηδέν κλίνες πάμε κατευθείαν στις 300;Frappezitis έγραψε: ↑02 Μάιος 2025, 15:45Δουλεύουν όλοι οι νέοι νόμοι για τούς μεγαλοξενοδόχους..... άραγε
https://www.kathimerini.gr/society/5635 ... ochospita/
Μετά το ελεύθερο κάμπινγκ που «ποινικοποιήθηκε» το 2012, τώρα και οι διακοπές με αυτοκινούμενο τροχόσπιτο (κάμπερ) υφίστανται σημαντικούς περιορισμούς. Το πρόστιμο που επιβλήθηκε από την αστυνομία στους ιδιοκτήτες των τροχόσπιτων που είχαν σταθμεύσει στην Ακράτα έγινε αφορμή για να «αποκαλυφθεί» νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε τον Ιανουάριο και περιορίζει ακόμη και τη στάθμευση αυτοκινούμενων σε δημοτικά πάρκινγκ και σε κοινόχρηστους χώρους ή και σε ιδιωτικές εκτάσεις. Οι ιδιοκτήτες κάμπερ στη χώρα μας πρόκειται να στραφούν δικαστικά κατά της ρύθμισης.
Η επίμαχη ρύθμιση, που «πέρασε στα ψιλά», ψηφίστηκε στον ν. 5170/25 ο οποίος αφορά κατά κύριο λόγο τις βραχυχρόνιες μισθώσεις. Η ρύθμιση απαγορεύει όχι μόνο την εγκατάσταση (η οποία ήδη απαγορευόταν), αλλά ακόμη και τη στάθμευση σε αρχαιολογικούς χώρους, αιγιαλούς, παραλίες, παρυφές δημοσίων δασών και εν γένει δημόσιους χώρους. Προβλέπεται όμως ρητή εξαίρεση για τη στάθμευση σε αυτοκινητόδρομο.
Δίχως διαβούλευση περιορίζεται ακόμη και η στάθμευση αυτοκινούμενων σε δημοτικά πάρκινγκ και σε κοινόχρηστους χώρους ή και σε ιδιωτικές εκτάσεις
Σήμερα στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 2.100 αυτοκινούμενα τροχόσπιτα, ενώ μεγάλος αριθμός έρχεται κάθε χρόνο στη χώρα μας κυρίως από Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία και Αυστρία.
«Στη νομοθεσία τα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα λογίζονται ως οχήματα ιδιωτικής χρήσης – Ι.Χ. Ομως, κοστίζουν πολύ περισσότερο, από 30.000 έως 500.000 ευρώ και φυσικά η μετακίνησή τους επιβαρύνεται με ακριβότερα διόδια, περισσότερα καύσιμα κ.λπ.
Το να έχεις αυτοκινούμενο, όμως, είναι περισσότερο από ένας τρόπος διακοπών, είναι ένας τρόπος ζωής»
Καθαρά θέμα οικονομικής δυνατότητας είναι.georgebi έγραψε: ↑02 Μάιος 2025, 15:55Μετά όταν σας λέει ο Καμπουρακης πως όλος ο Τύπος (μα όλος...ακομα και ο Αλαφουζος) κάνει βρώμικο πόλεμο στη κυβέρνηση, εσείς τσινάτε
https://www.kathimerini.gr/society/5635 ... ochospita/
Μετά το ελεύθερο κάμπινγκ που «ποινικοποιήθηκε» το 2012, τώρα και οι διακοπές με αυτοκινούμενο τροχόσπιτο (κάμπερ) υφίστανται σημαντικούς περιορισμούς. Το πρόστιμο που επιβλήθηκε από την αστυνομία στους ιδιοκτήτες των τροχόσπιτων που είχαν σταθμεύσει στην Ακράτα έγινε αφορμή για να «αποκαλυφθεί» νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε τον Ιανουάριο και περιορίζει ακόμη και τη στάθμευση αυτοκινούμενων σε δημοτικά πάρκινγκ και σε κοινόχρηστους χώρους ή και σε ιδιωτικές εκτάσεις. Οι ιδιοκτήτες κάμπερ στη χώρα μας πρόκειται να στραφούν δικαστικά κατά της ρύθμισης.
Η επίμαχη ρύθμιση, που «πέρασε στα ψιλά», ψηφίστηκε στον ν. 5170/25 ο οποίος αφορά κατά κύριο λόγο τις βραχυχρόνιες μισθώσεις. Η ρύθμιση απαγορεύει όχι μόνο την εγκατάσταση (η οποία ήδη απαγορευόταν), αλλά ακόμη και τη στάθμευση σε αρχαιολογικούς χώρους, αιγιαλούς, παραλίες, παρυφές δημοσίων δασών και εν γένει δημόσιους χώρους. Προβλέπεται όμως ρητή εξαίρεση για τη στάθμευση σε αυτοκινητόδρομο.
Δίχως διαβούλευση περιορίζεται ακόμη και η στάθμευση αυτοκινούμενων σε δημοτικά πάρκινγκ και σε κοινόχρηστους χώρους ή και σε ιδιωτικές εκτάσεις
Σήμερα στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 2.100 αυτοκινούμενα τροχόσπιτα, ενώ μεγάλος αριθμός έρχεται κάθε χρόνο στη χώρα μας κυρίως από Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία και Αυστρία.
«Στη νομοθεσία τα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα λογίζονται ως οχήματα ιδιωτικής χρήσης – Ι.Χ. Ομως, κοστίζουν πολύ περισσότερο, από 30.000 έως 500.000 ευρώ και φυσικά η μετακίνησή τους επιβαρύνεται με ακριβότερα διόδια, περισσότερα καύσιμα κ.λπ.
Το να έχεις αυτοκινούμενο, όμως, είναι περισσότερο από ένας τρόπος διακοπών, είναι ένας τρόπος ζωής»
https://www.pentapostagma.gr/koinonia/7 ... omos-bazei
Πρωτοφανής παρέμβαση στην ιδιωτική ζωή
Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η διάταξη που απαγορεύει τη φιλοξενία δεύτερου τροχόσπιτου σε ιδιωτική έκταση, ακόμη και αν πρόκειται για φίλους ή συγγενείς, ανεξαρτήτως διάρκειας παραμονής. Η διάταξη αυτή εκλαμβάνεται ως μια ζοφερή εισβολή στην ιδιωτική περιουσία, που πνίγει κάθε έννοια προσωπικής ελευθερίας.
Ιδιοκτήτες και κάτοικοι μιλούν για έναν πρωτοφανή κρατικό έλεγχο που απειλεί να διαλύσει τις κοινωνικές και οικογενειακές σχέσεις.
Η κυβέρνηση επικαλείται την περιβαλλοντική προστασία για να δικαιολογήσει αυτόν τον νομικό εφιάλτη, αλλά οι ιδιοκτήτες τροχόσπιτων καταγγέλλουν μια ανελέητη στοχοποίηση ενός νόμιμου, ασφαλισμένου μέσου μετακίνησης. Οι επικριτές του Νόμου προειδοποιούν ότι ο εναλλακτικός, οικονομικός και οικολογικός τρόπος διακοπών δέχεται θανάσιμο πλήγμα.
Οικογένειες, συνταξιούχοι και ταξιδιώτες που επέλεξαν τη ζωή στο δρόμο, στιγματίζονται πλέον ως παραβάτες, με μόνο «έγκλημα» την αγάπη τους για την αυτονομία.
Σχολίασα ήδη για τον Γερμανο με το τροχόσπιτο και τα κομμένα δάκτυλα που μας έφερνε σοκολάτες, άρα έχω γλυκές μνήμες.georgebi έγραψε: ↑02 Μάιος 2025, 15:35Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: ↑02 Μάιος 2025, 15:00Έρχονται τζάμπα, αντί να πληρώνουν τα κέρατα τους για να βγάζει ο κάθε ξυσταρχιδας χρήματα από την σκατοτρυπα του...
Οπαδός του
ένοπλε; με ξαφνιάζεις .....δεν σου το χα