Η Μυρσίνη Λοΐζου εισέπραττε επί 5,5 χρόνια τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Re: Η Μυρσίνη Λοΐζου εισέπραττε επί 5,5 χρόνια τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός » 23 Μαρ 2019, 13:43

Leporello έγραψε:
23 Μαρ 2019, 13:29
Μηχανικός έγραψε:
23 Μαρ 2019, 13:21
Μήπως έκανε και κάθε χρόνο την φορολογική δήλωση της μάνας της, για να είναι εντάξει με την εφορία η εκλιπούσα; :D

Και την εφορία και την τράπεζα έπρεπε να ενημερώσει ότι πέθανε η μάνα της.

:smt005::smt005:
Ασφαλώς και θα πρέπει να έκανε την φορολογική δήλωση τής μητέρας της. Αλλιώς, αν είχε δηλωθεί ο θάνατος κανονικά, δεν θα μπορούσε να γίνει η κατάθεση με ακυρωμένο ΑΦΜ. Το Λογιστήριο του Κράτους έχει αυτή την σύνδεση.

Τώρα γιά την τράπεζα, ομολογώ ότι δεν έχουμε ενημερώση την τράπεζα γιά τον θάνατο τής πεθεράς μου που συνέβη το 1989 (!) ούτε του πατέρα μου το 2012, ούτε του πεθερού μου (πέρσυ). Ελαφρά παράλειψη είναι αυτό, φταίει και η τράπεζα που ζητάει ένα σωρό δικαιολογητικά.
Η τράπεζα πρέπει να ενημερωθεί άμα υπάρχει λογαριασμός αποκλειστικά στο όνομα της εκλιπούσας και εσύ με την κάρτα σηκώνεις λεφτά από το ΑΤΜ.
Τα λεφτά ανήκουν στους κληρονόμους. Αλλά και αν είσαι ο μοναδικός κληρονόμος, θα πρέπει να πληρώσεις φόρο κληρονομιάς για αυτά τα λεφτά.

σύντροφος διαβάτης

Re: Η Μυρσίνη Λοΐζου εισέπραττε επί 5,5 χρόνια τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από σύντροφος διαβάτης » 23 Μαρ 2019, 13:44

foscilis έγραψε:
23 Μαρ 2019, 13:30
hellegennes έγραψε:
23 Μαρ 2019, 13:07
Δεν ξέρω αν ψήφισες όχι και δεν με νοιάζει, αλλά όντως καρφώνεσαι συνέχεια από τα λεγόμενά σου. Η μαλάκω του νήματος καταχράστηκε δημόσιο χρήμα. Η καθαρίστρια όχι. Η καθαρίστρια πληρωνόταν για την δουλειά της, παρότι μπήκε στην θέση αυτή με πλαστά χαρτιά.
λάθος. Πληρωνόταν για να καλύπτει θέση ΥΕ. Στο Δημόσιο ΔΕΝ υπάρχει job description ούτε πληρώνεσαι για τη δουλειά που παρέχεις (εκτός αν είσαι προμηθευτής με σύμβαση έργου). Για τους μόνιμους υπάρχουν οργανικές θέσεις με το όνομα και το επίπεδο μόρφωσης του κάθε υπαλλήλου ο οποίος πληρώνεται επειδή έχει ορκιστεί ότι πληροί τις τυπικές προϋποθέσεις.
το σύστημα που περιγράφεις είναι παρανοϊκό. Θα πρέπει να αποσυνδεθεί η πλήρωση θέσεων από τα τυπικά προσόντα (άλλωστε ξέρουμε πως δίνονται πολλά απο τα πτυχία στην Ελλάδα και αλλού). Μόνο έτσι θα πάψει η εργαλειοποίηση της παιδείας.
η Αόρατος Αρχή είναι όχι μόνο αόρατος αλλά και ανύπαρκτος.

σύντροφος διαβάτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από σύντροφος διαβάτης » 23 Μαρ 2019, 13:45

Μηχανικός έγραψε:
23 Μαρ 2019, 13:43
Leporello έγραψε:
Μηχανικός έγραψε:
Μήπως έκανε και κάθε χρόνο την φορολογική δήλωση της μάνας της, για να είναι εντάξει με την εφορία η εκλιπούσα; :D

Ασφαλώς και θα πρέπει να έκανε την φορολογική δήλωση τής μητέρας της. Αλλιώς, αν είχε δηλωθεί ο θάνατος κανονικά, δεν θα μπορούσε να γίνει η κατάθεση με ακυρωμένο ΑΦΜ. Το Λογιστήριο του Κράτους έχει αυτή την σύνδεση.

Τώρα γιά την τράπεζα, ομολογώ ότι δεν έχουμε ενημερώση την τράπεζα γιά τον θάνατο τής πεθεράς μου που συνέβη το 1989 (!) ούτε του πατέρα μου το 2012, ούτε του πεθερού μου (πέρσυ). Ελαφρά παράλειψη είναι αυτό, φταίει και η τράπεζα που ζητάει ένα σωρό δικαιολογητικά.
Η τράπεζα πρέπει να ενημερωθεί άμα υπάρχει λογαριασμός αποκλειστικά στο όνομα της εκλιπούσας και εσύ με την κάρτα σηκώνεις λεφτά από το ΑΤΜ.
Τα λεφτά ανήκουν στους κληρονόμους. Αλλά και αν είσαι ο μοναδικός κληρονόμος, θα πρέπει να πληρώσεις φόρο κληρονομιάς για αυτά τα λεφτά.
αν είνα κοινός;

Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria » 23 Μαρ 2019, 13:48

Το ΙΚΑ έχει ένα γραφείο με μακάβριο όνομα στο οποίο δηλώνεις το θάνατο του γονιού σου για να σταματήσει η σύνταξη. Η διαδικασία είναι επώδυνη γιατί έχεις τον πόνο σου και αυτοί ζητάνε χαρτιά, αλλά απλή.
gassim έγραψε:
07 Σεπ 2021, 14:12
Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.

σύντροφος διαβάτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από σύντροφος διαβάτης » 23 Μαρ 2019, 13:50

Leporello έγραψε:
23 Μαρ 2019, 13:39
σύντροφος διαβάτης έγραψε:
23 Μαρ 2019, 13:34
Leporello έγραψε:

άρα πάει και για ψευδή δήλωση, πλαστοπροσωπία. Πιστεύω όμως ότι δεν την έκανε.
Δεν μπορώ να ξέρω αν την έκανε την δήλωση ή όχι. Εκείνο όμως που ξέρω είναι πως αν δηλωθεί στην ΔΟΥ θάνατος, ο ΑΦΜ ακυρώνεται και δεν μπορεί να γίνει συναλλαγή με χρήση του. Αρα δεν μπορεί να γίνει και κατάθεση.
αν την έκανε θα έπρεπε να πληρώνει και τον αναλογούντα φόρο. Θεωρώ ότι ο θάνατος δηλώθηκε μόνο σε αστυνομία - ληξιαρχείο και τα υπόλοιπα αφέθηκαν για αργότερα.

Άβαταρ μέλους
Daje

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Daje » 23 Μαρ 2019, 13:51

Γερο ξεβρακωμα.
Α ρε Ακη,τελικα μονο εσυ πληρωσες.
https://www.protothema.gr/politics/arti ... -suggnomi/
https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 23 Μαρ 2019, 13:51

23 Μαρ 2019, 13:44
το σύστημα που περιγράφεις είναι παρανοϊκό.
Το μόνο παρανοϊκό είναι ότι χρησιμοποιείται για καθαρίστριες, μπογιατζήδες, τραυματιοφορείς, νηπιαγωγούς κλπ ενώ θεσμικά είναι σχεδιασμένο για ανώτατους δικαστές, στρατιωτικούς, γενικούς γραμματείς υπουργείων κλπ. ΟΡΓΑΝΙΚΗ θέση = κομμάτι της ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ του κράτους.

Αλλά όπως είπα και στο σχετικό θέμα η μονιμότητα έχει και μειονεκτήματα εκτός από πλεονεκτήματα όπως διαπίστωσε η καθαρίστρια.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος foscilis την 23 Μαρ 2019, 13:52, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός » 23 Μαρ 2019, 13:52

23 Μαρ 2019, 13:45
αν είναι κοινός;
Αν είναι κοινός δεν υπάρχει θέμα για τα λεφτά που υπάρχουν την ώρα που πεθαίνει ο ένας.
Γι αυτό οι περισσότεροι βάζουμε και ένα άλλο πρόσωπο στον λογαριασμό μας, άμα πάθουμε τίποτα να μπορεί να πάρει τα λεφτά χωρίς να μπλέξει με κληρονομικά και φόρους.

Προσοχή το άλλο άτομο να μην είναι συριζαίος, σας άρπαξε τα λεφτά. :D
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Μηχανικός την 23 Μαρ 2019, 14:22, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

σύντροφος διαβάτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από σύντροφος διαβάτης » 23 Μαρ 2019, 13:56

Beria έγραψε:
23 Μαρ 2019, 13:48
Το ΙΚΑ έχει ένα γραφείο με μακάβριο όνομα στο οποίο δηλώνεις το θάνατο του γονιού σου για να σταματήσει η σύνταξη. Η διαδικασία είναι επώδυνη γιατί έχεις τον πόνο σου και αυτοί ζητάνε χαρτιά, αλλά απλή.
θυμάμαι όταν δήλωσα τον θάνατο του πατέρα μου στον Οαεε, μου είπαν ότι μπορεί η αμέσως επόμενη σύνταξη να μπει στον λογαριασμό, αλλά σε περίπτωση που ο λογαριασμός είναι κοινός δεν πρέπει να τραβήξουμε το ποσό. Να το αφήσουμε εκεί και αυτοί (ο Οαεε) θα το παίρνανε πίσω κάποια στιγμή. :fp:

Άβαταρ μέλους
Ελβετός Τραπεζίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ελβετός Τραπεζίτης » 23 Μαρ 2019, 13:57

Beria έγραψε:
Το οποίο γραφείο έχει τον ακαταλαβίστικα σουρεαλιστικό τίτλο: «Προσωρινής Διακοπής Συνταξης»

Οι αγραμματοι ουτε κατάλαβαν τι λένε.....Προσωρινης Διακοπής λες και μετα 2 μηνες θα αναστηθεί ο παππούς για να του ξαναδώσουν την Συνταξη που του διέκοψαν προσωρινά. :lol:
Success is not an end-of-the-road game, it's a never-ending-road game.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 23 Μαρ 2019, 13:57

Μηχανικός έγραψε:
23 Μαρ 2019, 13:52
23 Μαρ 2019, 13:45
αν είναι κοινός;
Αν είναι κοινός δεν υπάρχει θέμα για τα λεφτά που υπάρχουν την ώρα που πεθαίνει ο ένας.
ε εντάξει κανονικά υπάρχει, αλλιώς θα μεταβίβαζες όσα λεφτά θες σε όποιον θες απλώς και μόνο ανοίγοντας κοινό λογαριασμό.

Απλώς δεν πολυασχολείται η εφορία, ιδιαίτερα για μικροποσά (=κάτω από εκατό-διακόσια χιλιάρικα).

Άβαταρ μέλους
Ελβετός Τραπεζίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ελβετός Τραπεζίτης » 23 Μαρ 2019, 13:59

wooded glade έγραψε:
23 Μαρ 2019, 05:23
Εικόνα
:smt005::giggle::p3::p3::p3::smt005:
Success is not an end-of-the-road game, it's a never-ending-road game.

Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 23 Μαρ 2019, 13:59

Beria έγραψε:
κανονικά δεν θα έπρεπε το ληξιαρχείο να ενημερώνει τα ταμεία;
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 23 Μαρ 2019, 14:02

Leporello έγραψε:
Μηχανικός έγραψε:

Το πρόβλημα ήταν ότι δεν υπήρχε σύνδεση της μηχανογράφησης. Πολλοί θεωρούσαν ότι με τη ληξιαρχική πράξη θανάτου, υπήρχε άμεση ενημέρωση και όλων των άλλων δημόσιων υπηρεσιών. Με τις φορολογικές δηλώσεις δεν ξέρω τι έπαιζε αλλά ξέρω περιπτώσεις που κάποιοι κατέθεσαν στο χ ταμείο τη ληξιαρχική πράξη θανάτου αλλά επειδή δεν είχαν ενημερώσει και το ταμείο πρόνοιας, κοβόταν η βασική σύνταξη (άμεσα ή μετά από χ μήνες) αλλά συνέχιζαν να καταθέτουν το επίδομα αναπηρίας ή ποσό από κάποιο άλλο επικουρικό ταμείο. Και υπήρχαν δεκάδες τέτοια. Μόνον με αφισοκόλληση της ληξιαρχικής πράξης θανάτου σε όλους τους οργανισμούς, σχετικούς ή άσχετους, μπορούσε κάποιος να είναι σίγουρος. :D
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 23 Μαρ 2019, 14:06, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under » 23 Μαρ 2019, 14:05

Η Λοιζου τσεπωνε παρανομα κρατικο χρημα και στις πλατειες φωναζε πουτανα ολα.
Αυτο ειναι το ηθικο πλεονεκτημα της αριστερας !
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών