Οι εμπειρίες σας από την Ελληνική Αστυνομία.

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
marabou

Re: Οι εμπειρίες σας από την Ελληνική Αστυνομία.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από marabou » 16 Ιαν 2025, 14:26

:giggle:
Σαν άνθρωπος είναι ο Θεός σας. Δεν τον θέλω.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 16 Ιαν 2025, 14:32

micmic έγραψε:
16 Ιαν 2025, 13:50
Lord Brum έγραψε:
16 Ιαν 2025, 13:21
Και πολλά κανουν για τα λεφτά που παίρνουν.
Αν μιλάμε για τους αστυνομικούς που είναι στο δρόμο, σαφώς. Ποιός ο λόγος να διακινδυνεύσουν τη ζωή τους για να πιάσουν ρεμάλια τα οποία κάποιοι σιχαμένοι εισαγγελείς θα αφήσουν ελεύθερα την ίδια μέρα;
Και όχι μόνον τη ζωή αλλά και τα ενδοϋπηρεσιακά διαδικαστικά αν δεν επιδείξουν την αρμόζουσα αστική ευγένεια στο κάθε αξιοπρεπές καθήκι που περιφέρεται στο χαλαρό.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 16 Ιαν 2025, 14:33

διπλο
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 16 Ιαν 2025, 14:37, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 16 Ιαν 2025, 14:36

Άντε μπράβο με τον κάθε φλούφλη επαναστάτη "πονάω ρε μαλάκα" στην τελική.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron » 16 Ιαν 2025, 14:50

Λοιπόοοον, πρίν πολλά χρόνια, είχαμε πρόβλημα με ταβέρνα που λειτουργούσε στο ισόγειο της οικοδομής. Μουσική μέχρι αργά στη διαπασών, κλπ. Κάθε φορά που ερχόταν η αστυνομία για ντεσιμπελομέτρηση, ως δια μαγείας η μουσική ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΕ, για να ξεκινήσει μετά που έφευγαν.
Σε κάποια φάση, και μετά από χρόνια μαρτυρίου, φέραμε κλιμάκιο απ' το ΥΠΕΧΩΔΕ, για το οποίο βέβαια τα καλολαδωμένα χοιρινά δεν είχαν ενημέρωση, και με βάση τα ευρήματα αυτά, πετύχαμε τη καταδίκη της ταβέρνας.
Πιο πρόσφατα, βέβαια, όταν ήρθαν στο Ελλάντα οι φίλοι μας οι Αλμπάνιανς, σε πλήθος διαρρήξεων στα σπίτια τόσο το δικό μας όσο και γειτόνων, δεν ήρθαν ποτέ για να πάρουν έστω ένα δακτυλικό αποτύπωμα, δε πέρασαν κάν για περίπολο, και ούτε ενδιαφέρθηκαν να μάθουν πού ήταν τα σπίτια.
Και βέβαια έχω και πολύ πιο πρόσφατο, που είναι εν εξελίξει, οπότε δε μιλάω.
SeaHawk έγραψε:
01 Φεβ 2025, 14:04
Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.

Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron » 16 Ιαν 2025, 14:50

Οι ηλίθιες κυράτσες, παρακαλούνται ν' αποχωρήσουν απ' το νήμα.
SeaHawk έγραψε:
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.

Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron » 16 Ιαν 2025, 14:51

Μαλακισμένες.
SeaHawk έγραψε:
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.

Νετο Γκουερινο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νετο Γκουερινο » 16 Ιαν 2025, 14:55

ΓΑΛΗ έγραψε:
16 Ιαν 2025, 14:33
διπλο
Στο Χαριλάου την Κυριακή;

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 16 Ιαν 2025, 14:57

Νετο Γκουερινο έγραψε:
16 Ιαν 2025, 14:55
ΓΑΛΗ έγραψε:
διπλο
:lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Νετο Γκουερινο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νετο Γκουερινο » 16 Ιαν 2025, 15:02

ΓΑΛΗ έγραψε:
16 Ιαν 2025, 14:57
Νετο Γκουερινο έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:
διπλο
Τι ομάδα είσαι;

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 16 Ιαν 2025, 15:05

marabou έγραψε:
16 Ιαν 2025, 10:28
Ναι, υπάρχουν αστυνομικοί που κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Αλλά όταν βλέπεις ιστορίες για νταβατζιλίκια, εκβιασμούς, ή "τυχαία" βία, δεν σου περνάει από το μυαλό ότι δεν είναι απλά "μεμονωμένα περιστατικά";
Όχι, εμένα δεν μου περνάει αυτό απ' το μυαλό. Μου περνάει από το μυαλό ότι οι αστυνομικοί είναι άνθρωποι, οπότε αναμένεις να έχουν τα ίδια ποσοστά διαφθοράς με τους υπόλοιπους ανθρώπους, τα ίδια ποσοστά κακών επαγγελματιών, τα ίδια ποσοστά μαλακισμένων. Ίσως μάλλον μικρότερα ποσοστά γιατί υποτίθεται ότι υπάρχουν φίλτρα.

Όπως και να 'χει, το να περιμένεις το αστυνομικό σώμα να αποτελείται από τάξεις αγγέλων είναι κάπως αντιρεαλιστικό. Ναι, θα υπάρχουν και καθάρματα και κακοί επαγγελματίες. Το πρόβλημα σε επαγγέλματα σαν αυτό είναι ότι έχουν ντεζούρ δυνατότητα επιβολής εξουσίας.

Ένας κακός επαγγελματίας πωλητής μπορεί να είναι ενοχλητικός, αντιπαθής, αντιαποδοτικός για την επιχείρηση που δουλεύει. Ένας κακός μπάτσος δημιουργεί πολύ σοβαρότερα προβλήματα. Γι' αυτό είναι σημαντικό να υπάρχουν διαδικασίες ελέγχου. Ωστόσο ποτέ των ποτών δεν θα είναι όλοι στο σώμα καλά στοιχεία, αυτό είναι αντικειμενικά αδύνατον.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 16 Ιαν 2025, 15:10

Νετο Γκουερινο έγραψε:
16 Ιαν 2025, 15:02
ΓΑΛΗ έγραψε:
16 Ιαν 2025, 14:57
Νετο Γκουερινο έγραψε:

Τι ομάδα είσαι;
Δεν είμαι.

Αλλά είμαι φαν της ομάδας ΔΙΑΣ του πχόρουμ, που περιπολούν με βαθύτατη αίσθηση ευθύνης αναφορικά με την ηθική διαφύλαξη της συγκεκριμένης επικράτειας.

Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur » 16 Ιαν 2025, 15:13

hellegennes έγραψε:
16 Ιαν 2025, 15:05
marabou έγραψε:
Ναι, υπάρχουν αστυνομικοί που κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Αλλά όταν βλέπεις ιστορίες για νταβατζιλίκια, εκβιασμούς, ή "τυχαία" βία, δεν σου περνάει από το μυαλό ότι δεν είναι απλά "μεμονωμένα περιστατικά";
Όχι, εμένα δεν μου περνάει αυτό απ' το μυαλό. Μου περνάει από το μυαλό ότι οι αστυνομικοί είναι άνθρωποι, οπότε αναμένεις να έχουν τα ίδια ποσοστά διαφθοράς με τους υπόλοιπους ανθρώπους, τα ίδια ποσοστά κακών επαγγελματιών, τα ίδια ποσοστά μαλακισμένων. Ίσως μάλλον μικρότερα ποσοστά γιατί υποτίθεται ότι υπάρχουν φίλτρα.

Όπως και να 'χει, το να περιμένεις το αστυνομικό σώμα να αποτελείται από τάξεις αγγέλων είναι κάπως αντιρεαλιστικό. Ναι, θα υπάρχουν και καθάρματα και κακοί επαγγελματίες. Το πρόβλημα σε επαγγέλματα σαν αυτό είναι ότι έχουν ντεζούρ δυνατότητα επιβολής εξουσίας.

Ένας κακός επαγγελματίας πωλητής μπορεί να είναι ενοχλητικός, αντιπαθής, αντιαποδοτικός για την επιχείρηση που δουλεύει. Ένας κακός μπάτσος δημιουργεί πολύ σοβαρότερα προβλήματα. Γι' αυτό είναι σημαντικό να υπάρχουν διαδικασίες ελέγχου. Ωστόσο ποτέ των ποτών δεν θα είναι όλοι στο σώμα καλά στοιχεία, αυτό είναι αντικειμενικά αδύνατον.
Αυτό το "ντεζούρ" που λες εκεί τι είναι; Κάτι σαν το ντε γιούρε;
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:

Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron » 16 Ιαν 2025, 15:13

hellegennes έγραψε:
marabou έγραψε:

Βασικά οι κακοί επαγγελματίες είναι πολύ περισσότεροι στην αστυνομία, λόγω της φύσεως των ατόμων και της δουλειάς τους.
Συγκεκριμένα, μιλάμε για άτομα πάρα πολύ χαμηλού μορφωτικού επιπέδου (ειδικά οι ειδικοί φρουροί), που όμως πρέπει να έχουν κάποια γνώση θεμάτων νομικής φύσεως. Αυτά τα θέματα ούτε τα κατέχουν, ούτε τους ενδιαφέρουν.
Επιπλέον το γεγονός οτι είναι εξουσία, τους κάνει να νιώθουν υπεράνω των πολιτών, στους οποίους δε θεωρούν (και μάλλον ισχύει) οτι λογοδοτούν.
Βάλε λοιπόν αλαζονεία μαζί με χαϊβανοσύνη, και έχεις τον ΈΛ αστυνομικό.
SeaHawk έγραψε:
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 16 Ιαν 2025, 15:17

Isildur έγραψε:
16 Ιαν 2025, 15:13
hellegennes έγραψε:
marabou έγραψε:

Αυτό το "ντεζούρ" που λες εκεί τι είναι; Κάτι σαν το ντε γιούρε;
Γαλλική προφορά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών