Αυτό είναι πολύ σημαντικό κατά την γνώμη μου, η δουλειά σου πρέπει να σου αρέσει. Αν δεν σου αρέσει δεν ξέρω τι παίζει αλλά διαισθάνομαι ότι δεν θα είναι και πολύ καλά τα πράγματα. Και λέω 'διαισθάνομαι' γιατί έχω την τύχη να μην έχω κάνει ποτέ δουλειά που να μην μου αρέσει οπότε δεν έχω σχετική εμπειρία.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑13 Νοέμ 2020, 21:11Κι εμένα με πειράζει η αργία.Green Dragon έγραψε: ↑13 Νοέμ 2020, 20:51Εμένα πάντως με πειράζει η αργία, πέφτω ψυχικά και το έχω δει και σε άλλους αυτό. Και δεν είμαι εργασιομανής, μου αρέσει η ισορροπία στην ζωή.
Η καλωδίωση του ανθρώπινου εγκεφάλου είναι προσαρμοσμένη στην εργασία, αφού κάτι διαφορετικό θα ήταν μοιραίο στο φυσικό περιβάλλον (ως εργασία εκεί μπορεί να δει κανείς την αναζήτηση σπηλιάς, το κυνήγι, το μάζεμα ξύλων για φωτιά, κλπ). Όταν πηγαίνεις κόντρα σ' αυτό εμφανίζονται ψυχολογικά.
Αλλά δεν είναι υποχρεωτική. Αφενός όλοι έχουν ένα βαθμό busywork, οι αγγαρείες του σπιτιού, βοήθεια ανήλικων και αδύναμων μελών οικογένειας, όλα αυτά είναι εργασία που έκανε και ο πρωτόγονος άνθρωπος πριν το κόσενπτ της δουλειάς.
Αφ' ετέρου κάπου μεταξύ του σαπίσματος και της εργασίας υπό την απειλή πείνας θα πρέπει να υπάρχει ένα μέσο όπου ο άνθρωπος δουλεύει ακριβώς επειδή συνειδητοποιεί ότι πρέπει να δημιουργήσει και να αφήσει κάτι πίσω του. Όχι φυσικά να του έρθει ξαφνικά να κουβαλάει κιβώτια αλλά να κάνει κάτι που τον γεμίζει. Τουλάχιστον για όποιον πιστεύει στον Άνθρωπο.
Αυτά βέβαια δεν εφαρμόζονται στη σημερινή κοινωνία απλά με ένα νόμο.
Δηλαδή ένα από τα κίνητρά μου για να εργάζομαι είναι ότι θέλω να το κάνω γιατί μου αρέσουν σαν ασχολία αυτά που πραγματεύομαι.