OANNHSEA έγραψε: ↑21 Μάιος 2024, 19:46
Πρώτον, τα νέα υβρίδια των ορνίθων δεν έχουν καμία σχέση με τα παλιά. Πριν από 80 χρόνια ήθελες πάνω από 3 ώρες βράσιμο σε μία κότα ή σε ένα κοκόρι... Οπότε ότι και να κάνετε δεν έχει και μεγάλη σχέση το "χωριάτικο" με τα παλιές ράτσες...
Δεύτερον, αυτή η συνήθεια σας σε ράτσες του εσωτερικού, εάν είσαστε πράγματι καλοφαγάδες, δείχνει ότι απλά δεν έχετε ούτε γνώση για τις ράτσες ορνίθων ανά την υφήλιο, ούτε και θέληση να δοκιμάσετε πραγματικές γεύσεις. Π.χ. η Silky λόγου του μαύρου κρέατος της γίνεται μόνο σούπα ή ο γίγαντας του Jersey που μπορεί να φτάσει τα 5 κιλά το αρσενικό, δίνει άλλο όνομα στο "ψήνω κοτόπουλο στη σούβλα"...
ΥΓ
Η συγχωρεμένη η γιαγιά μου στα Τρίκαλα, έσφαζε τα κοκόρια μόλις λαλούσαν - ήταν το επόμενο κυριακάτικο γεύμα.
Ο δε ξάδερφος μου, ο οποίος κάνει διάφορες μίξεις στις ράτσες του, κάνει σούπα τους κόκορες, αφού πρώτα τους βράσει με κόκκινο κρασί - κάτι που επίσης κάνει στις πάπιες και στις χήνες του... Το κρασί το πετάει μετά το βράσιμο...
.
Κοίτα όποιος δει καρκίνο των πουλερικών πάνω στο κρέας δεν τρώει μετά μεγάλο πουλερικό ποτέ στην ζωή του.
Αν και σιγά σιγά αρχίζει να παρουσιάζεται συχνότερα και σε νεαρότερα κοτόπουλα δυστυχώς.
Τα κοκόρια ακριβώς όπως το είπες τα σφάζουμε μόλις λαλήσουν.
τα μεγάλα κοκόρια πλέον είναι για τα σκυλιά για μένα.
Φυσικά πάντα κάποιοι θα προσπαθούν να τα πουλάνε αλλά δεν.
Ξέρω ότι κάνω κακό στους επαγγελματίες τώρα με όλα αυτά που γράφω σαν να σπάω ομερτά ένα πράγμα

αλλά δεν με νοιάζει.
Σκέψου ότι μεγαλώνεις κοτόπουλα για τα αυγά τους έτσι δεν είναι κοτόπουλα που είναι για το κρέας δεν θα δώσουν τόσο ωραίο κρέας όσο ράτσες που δεν είναι για αυγά αλλά για κρέας.
Να τα αφήσεις κιόλας να γίνουν δυό χρονών με ότι σημαίνει αυτό και μετά να το φάς ε δεν λέει.
Το κοκόρι όμως είναι πεντανόστιμο σαν κυνήγι.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.