Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Μαθηματικά, Αστρονομία, Κοσμολογία κ.ά.
-
foscilis
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από foscilis » 08 Οκτ 2018, 11:19
Belisarius έγραψε: ↑08 Οκτ 2018, 10:17
Sorry δε βλέπω την αυτοδιάψευση. Βλέπω ότι έχουν έλλειψη νοσηλευτών το οποίο είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Για βοήθησε με λίγο.
Δεν ξέρω τι βλακείες λες στον άνθρωπο αλλά επειδή είδα τη συζήτηση με την Εσθήρ μάθε ότι στην Αμερική και γενικά στη Δύση τα φιλολογικά και η φιλοσοφία είναι κατεξοχήν ανδροκρατούμενοι κλάδοι. Οι γυναίκες είναι περίπου 30% στη Φιλοσοφία και περίπου 45% στα Φιλολογικά και αυτές είναι σχετικά πρόσφατες εξελίξεις, παλιά ήταν σχεδόν ανύπαρκτες και αυτό αντανακλάται ιδιαίτερα στη βιβλιογραφία (ας πούμε η πρώτη μετάφραση της Οδύσσειας από γυναίκα γράφτηκε πριν 2-3 χρόνια).
Ο λόγος που αυτά τα πράγματα γυναικοκρατούνται στην Ελλάδα είναι σαφέστατα κοινωνικός και έχει να κάνει με το ότι η ελληνική κοινωνία είναι βασικά η πιο προχωρημένη της μέσης ανατολής χωρίς να πολυκαταλαβαίνει από δύση, με την ταυτότητά της να της έχει φορεθεί στη βάση ρομαντικών αντιλήψεων 2 αιώνων πριν. Έτσι αφενός έχουμε τα φιλολογικά στη Φιλοσοφική και θεωρούμε τη φιλοσοφία υποκατηγορία των κλασσικών ενώ δεν είναι
μόνο και μόνο επειδή έτσι πίστευαν αυτοί που μας ενστάλλαξαν την αρχαιογκαγκουλίαση πριν 200 χρόνια και αφετέρου φιλόλογος = είδος δασκάλας = μικρό ωράριο, εργασιακή ασφάλεια και γενικά συμβατότητα με τον ρόλο της γυναίκας σε μια μεσανατολική κοινωνία.
-
Belisarius
- Phorum.gr user: Belisarius
από Belisarius » 08 Οκτ 2018, 11:30
foscilis έγραψε: ↑08 Οκτ 2018, 11:19
Belisarius έγραψε: ↑08 Οκτ 2018, 10:17
Sorry δε βλέπω την αυτοδιάψευση. Βλέπω ότι έχουν έλλειψη νοσηλευτών το οποίο είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Για βοήθησε με λίγο.
Δεν ξέρω τι βλακείες λες στον άνθρωπο αλλά επειδή είδα τη συζήτηση με την Εσθήρ μάθε ότι στην Αμερική και γενικά στη Δύση τα φιλολογικά και η φιλοσοφία είναι κατεξοχήν ανδροκρατούμενοι κλάδοι. Οι γυναίκες είναι περίπου 30% στη Φιλοσοφία και περίπου 45% στα Φιλολογικά και αυτές είναι σχετικά πρόσφατες εξελίξεις, παλιά ήταν σχεδόν ανύπαρκτες και αυτό αντανακλάται ιδιαίτερα στη βιβλιογραφία (ας πούμε η πρώτη μετάφραση της Οδύσσειας από γυναίκα γράφτηκε πριν 2-3 χρόνια).
Ο λόγος που αυτά τα πράγματα γυναικοκρατούνται στην Ελλάδα είναι σαφέστατα κοινωνικός και έχει να κάνει με το ότι η ελληνική κοινωνία είναι βασικά η πιο προχωρημένη της μέσης ανατολής χωρίς να πολυκαταλαβαίνει από δύση, με την ταυτότητά της να της έχει φορεθεί στη βάση ρομαντικών αντιλήψεων 2 αιώνων πριν. Έτσι αφενός έχουμε τα φιλολογικά στη Φιλοσοφική και θεωρούμε τη φιλοσοφία υποκατηγορία των κλασσικών ενώ δεν είναι
μόνο και μόνο επειδή έτσι πίστευαν αυτοί που μας ενστάλλαξαν την αρχαιογκαγκουλίαση πριν 200 χρόνια και αφετέρου φιλόλογος = είδος δασκάλας = μικρό ωράριο, εργασιακή ασφάλεια και γενικά συμβατότητα με τον ρόλο της γυναίκας σε μια μεσανατολική κοινωνία.
Ότι να ναι.
Η Αμερική δεν είναι η τέλεια χώρα. Ούτε η Σουηδία είναι αλλά παίρνουμε ως παράδειγμα χώρες που όσο το δυνατόν προωθούν την ισότητα.
Ισχυρίζεσαι ότι το φύλο δεν παίζει κανένα ρόλο και δεν προκαλεί διαφοροποίηση στα ενδιαφέροντα μεταξύ ανδρών και γυναικών;
Σε μία εντελώς ελεύθερη κοινωνία το 50% των αγοριών θα ήθελαν να γίνουν ποδοσφαιριστές και το άλλο 50% μπαλαρίνες;
Εκεί είναι το θέμα. Μη μου λες τι γίνεται στη Σαουδική Αραβία για να κάνεις τον εξυπνάκια.
Και γέρασες πια. Μάθε να συζητάς σαν άνθρωπος.
-
User_601
από User_601 » 08 Οκτ 2018, 14:29
Η συμπεριφορά σου είναι άκρως ανάρμοστη. Μάθε να μιλάς σαν άτομο. Γίνεσαι προσβλητική χωρίς καμμιά πρόκληση και καταστρέφεις συζητήσεις. Γίνε άνθρωπος.
Τσου,συζητηση που σαν επιχειρηματα φερνει απλα σεξιστικες και φαλλοκρατικες αποψεις δεν ειναι μια σεβαστη συζητηση,και αναλογα μιλαω.
Και ναι.προκλήθηκα,οταν ο αλλος ΑΠΑΙΤΕΙ να του αποδειξω κατι και μου βαζει και ενα ΠΡΕΠΕΙ.
Και εντολες στα τσιρακια σου,οχι σε εμενα αγαπουλα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος User_601 την 08 Οκτ 2018, 14:49, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
-
Πάνας
από Πάνας » 08 Οκτ 2018, 14:32
foscilis έγραψε: ↑08 Οκτ 2018, 10:35
Πάνας έγραψε: ↑06 Οκτ 2018, 23:05
Είναι μισογύνης, φασίστας, ανέραστος, mgtow και black knight.
για πες μας και τη γνώμη σου για τις
ψευδο-Ρημανιανές μετρικές.
Αν πεις πρώτα εσύ τι είναι αυτό ίσως εκφέρω γνώμη.
the end
-
Antares
- Phorum.gr user: Ακταία
από Antares » 08 Οκτ 2018, 19:05

H αλήθεια είναι ότι να σου δίνει εντολές γυναίκα και μάλιστα "αμόρφωτη" είναι ντεκαβλέ (για γυναίκες). Ζήσας και παθήσας. Οι των θετικών επιστημών εξαιρούνται γιατί χαρακτηρίζονται από λογική.
-
Ίφιδα
από Ίφιδα » 08 Οκτ 2018, 20:13
Belisarius έγραψε: ↑08 Οκτ 2018, 11:30
Σε μία εντελώς ελεύθερη κοινωνία το 50% των αγοριών θα ήθελαν να γίνουν ποδοσφαιριστές και το άλλο 50% μπαλαρίνες;
Σε μια εντελώς ελεύθερη κοινωνία, που δε θα βομβαρδίζεται το αγοράκι με την μπάλα και τους ποδοσφαιριστές και το κοριτσάκι με πουέτ και φουστίτσες πιθανότατα, όχι.
-
Ορέστης 35
από Ορέστης 35 » 08 Οκτ 2018, 20:28
Ο γυναικειος εγκεφαλος κατα μεσο ορο δεν τα καταφερνςι τοσο καλα στα μαθηματικα και ο γυναικειος ψυχισμος συνηθως προτιμα να ασχολειται με πραγματα πιυ απτονται των ανθρωπινων σψεσεων και οχι με τα αψυχα τα αυλα και τα αφηρημενα.
-
User_601
από User_601 » 08 Οκτ 2018, 20:45
Ορέστης 35 έγραψε: ↑08 Οκτ 2018, 20:28
Ο γυναικειος εγκεφαλος κατα μεσο ορο δεν τα καταφερνςι τοσο καλα στα μαθηματικα και ο γυναικειος ψυχισμος συνηθως προτιμα να ασχολειται με πραγματα πιυ απτονται των ανθρωπινων σψεσεων και οχι με τα αψυχα τα αυλα και τα αφηρημενα.
Το οποιον στηριζεται που ακριβως;
-
hellegennes
από hellegennes » 08 Οκτ 2018, 20:46
Ίφιδα έγραψε: ↑08 Οκτ 2018, 20:13
Belisarius έγραψε: ↑08 Οκτ 2018, 11:30
Σε μια εντελώς ελεύθερη κοινωνία, που δε θα βομβαρδίζεται το αγοράκι με την μπάλα και τους ποδοσφαιριστές και το κοριτσάκι με πουέτ και φουστίτσες πιθανότατα, όχι.
Δηλαδή οι γυναίκες ως επί το πλείστον βαριούνται να βλέπουν ποδόσφαιρο γιατί έχουν βομβαρδιστεί από κοινωνικά πρότυπα; Όταν είναι μόνες τους βλέπουν στα κρυφά; Νιώθουν να καταπιέζονται;
Μετά την χειραφέτηση άλλαξαν διάφορα πράγματα που οι γυναίκες ένιωθαν καταπιεστικά. Άλλαξαν ντύσιμο, στυλ, τρόπο ομιλίας και ό,τι άλλο ένιωθαν να τις καταπιέζει η κοινωνία να κάνουν. Αλλά δεν αυξήθηκαν δραματικά οι γυναίκες που βλέπουν ποδόσφαιρο. Άρα ίσως υπάρχει κάποια βαθύτερη αιτία;
Διότι μπαλέτο και καλλιτεχνικό πατινάζ παρακολουθούν πολλοί άντρες, αλλά οι γυναίκες που παρακολουθούν σπορ είναι αναλογικά πολύ λιγότερες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
-
Antares
- Phorum.gr user: Ακταία
από Antares » 08 Οκτ 2018, 20:53
Όλα αυτά είναι προκαταλήψεις. Είναι μικρό το χρονικό διάστημα που οι γυναίκες έχουν πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση, έχουν δηλαδή από τότε που η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας άρχισε να γίνεται με γοργό ρυθμό (μην ξεχνάμε ότι μέσα σε έναν αιώνα συντελέστηκε πρόοδος όση δεν είχε γίνει χιλιετίες, στην επιστήμη και την τεχνολογία). Αλλά και σε άλλες εποχές έχουν υπάρξει σπουδαίες γυναικείες προσωπικότητες. Μπορώ να δικαιολογήσω κάποιες προκαταλήψεις σε επαγγέλματα που είναι παραδοσιακά ανδρικά ακόμη, όπως πιλότος ή τεχνικά επαγγέλματα, αλλά όσον αφορά πνευματικά επαγγέλματα δεν βλέπω τον λόγο να υπάρχουν προκαταλήψεις. Η παρουσία γυναικών για παράδειγμα, στην ιατρική και την βιολογία είναι αρκετά μεγάλη.
-
Ορέστης 35
από Ορέστης 35 » 08 Οκτ 2018, 20:53
Εσθήρ έγραψε: ↑08 Οκτ 2018, 20:45
Το οποιον στηριζεται που ακριβως;
Εχουν γινει διαφορες ερευνες στις οποιες δε μπορω να σε παραπεμψω αν δε φαω ωρα να γκουγκλαρω
-
Cecily Anne
από Cecily Anne » 08 Οκτ 2018, 20:53
hellegennes έγραψε: ↑08 Οκτ 2018, 20:46
Διότι μπαλέτο και καλλιτεχνικό πατινάζ παρακολουθούν πολλοί άντρες
Δεν ξέρω, αν κοροϊδεύεις, αλλά εμένα στην μουσική, στο σκάκι, στην όπερα, στο θέατρο και στο καλλιτεχνικό πατινάζ με μύησε ο παππούς μου. Ο ίδιος μου έμαθε σκάκι, κολύμπι και γενικά ό,τι εξωσχολικό γουστάρω στη ζωή μου, μου τα έμαθε εκείνος. Εκείνος με πηγαινόφερνε πιάνο και ας γκρίνιαζα. Ναι, ΟΚ, αν ήμουν αγόρι, θα με έπαιρνε κυνήγι μαζί του, αλλά σε μεγαλύτερη ηλικία πχ με έπαιρνε για ψάρεμα που μου φαινόταν "λιγότερο μοβόρο". Έτυχε και είχα παππού τρομερά μορφωμένο, τρομερά κουλτουριάρη και τρομερά ταξιδεμένο, δεν βρίσκω κάτι παράλογο. Αν ήμουν τυχερή και τον είχα στα φοιτητικά μου χρόνια ειμαι σίγουρη, θα είχα αποφύγεις τις λάθος επαγγελματικές επιλογές που έκανα.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
-
Ορέστης 35
από Ορέστης 35 » 08 Οκτ 2018, 20:55
Antares έγραψε: ↑08 Οκτ 2018, 20:53
Όλα αυτά είναι προκαταλήψεις. Είναι μικρό το χρονικό διάστημα που οι γυναίκες έχουν πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση, έχουν δηλαδή από τότε που η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας άρχισε να γίνεται με γοργό ρυθμό (μην ξεχνάμε ότι μέσα σε έναν αιώνα συντελέστηκε πρόοδος όση δεν είχε γίνει χιλιετίες, στην επιστήμη και την τεχνολογία). Αλλά και σε άλλες εποχές έχουν υπάρξει σπουδαίες γυναικείες προσωπικότητες. Μπορώ να δικαιολογήσω κάποιες προκαταλήψεις σε επαγγέλματα που είναι παραδοσιακά ανδρικά ακόμη, όπως πιλότος ή τεχνικά επαγγέλματα, αλλά όσον αφορά πνευματικά επαγγέλματα δεν βλέπω τον λόγο να υπάρχουν προκαταλήψεις. Η παρουσία γυναικών για παράδειγμα, στην ιατρική και την βιολογία είναι αρκετά μεγάλη.
Δεν βλεπω τι σχεση εχει το οτι ειναι μικρο το διαστημα που εχουν προσβαση κλπ. Οι γυναικες που σπουδαζουν ειναι περισσοτερες απο τους αντρες. Αυτη η στατιστικη αρκει.
-
hellegennes
από hellegennes » 08 Οκτ 2018, 20:57
Cecily Anne έγραψε: ↑08 Οκτ 2018, 20:53
hellegennes έγραψε: ↑08 Οκτ 2018, 20:46
Διότι μπαλέτο και καλλιτεχνικό πατινάζ παρακολουθούν πολλοί άντρες
Δεν ξέρω, αν κοροϊδεύεις, αλλά εμένα στην μουσική, στο σκάκι, στην όπερα, στο θέατρο και στο καλλιτεχνικό πατινάζ με μύησε ο παππούς μου. Ο ίδιος μου έμαθε σκάκι, κολύμπι και γενικά ό,τι εξωσχολικό γουστάρω στη ζωή μου, μου τα έμαθε εκείνος. Εκείνος με πηγαινόφερνε πιάνο και ας γκρίνιαζα. Ναι, ΟΚ, αν ήμουν αγόρι, θα με έπαιρνε κυνήγι μαζί του, αλλά σε μεγαλύτερη ηλικία πχ με έπαιρνε για ψάρεμα που μου φαινόταν "λιγότερο μοβόρο". Έτυχε και είχα παππού τρομερά μορφωμένο, τρομερά κουλτουριάρη και τρομερά ταξιδεμένο, δεν βρίσκω κάτι παράλογο. Αν ήμουν τυχερή και τον είχα στα φοιτητικά μου χρόνια ειμαι σίγουρη, θα είχα αποφύγεις τις λάθος επαγγελματικές επιλογές που έκανα.
Όχι, γιατί να κοροϊδεύω; Άλλωστε κι αυτά άντρες τα επινόησαν. Αν παρακολουθήσεις το κοινό όπερας, μπαλέτου και καλλιτεχνικού πατινάζ, θα διαπιστώσεις ότι το κοινό είναι εντελώς μείξη αντρών-γυναικών. Σε αντίθεση, βέβαια, με οποιοδήποτε γήπεδο, από ποδοσφαιρικό ως τενιστικό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
-
Cecily Anne
από Cecily Anne » 08 Οκτ 2018, 20:59
hellegennes έγραψε: ↑08 Οκτ 2018, 20:57
Όχι, γιατί να κοροϊδεύω;
Άλλωστε κι αυτά άντρες τα επινόησαν. Αν παρακολουθήσεις το κοινό όπερας, μπαλέτου και καλλιτεχνικού πατινάζ, θα διαπιστώσεις ότι το κοινό είναι εντελώς μείξη αντρών-γυναικών. Σε αντίθεση, βέβαια, με οποιοδήποτε γήπεδο, από ποδοσφαιρικό ως τενιστικό.
Φυσικά και ναι και είναι ΑΠΟΛΥΤΑ λογικό, εξαιτίας της θέσης της γυναίκας στην κοινωνία τις εποχές που εξελίχθηκαν οι τέχνες και τα γράμματα.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
-
-
- 6 Απαντήσεις
- 709 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από EKPLIKTIKOS
23 Αύγ 2023, 16:29
-
-
- 24 Απαντήσεις
- 939 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από hellegennes
12 Δεκ 2024, 23:39
-
-
- 8 Απαντήσεις
- 430 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ksk
09 Σεπ 2024, 15:33
-
-
- 16 Απαντήσεις
- 807 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από O I
25 Ιαν 2024, 17:58
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.