Είμαι θετικός

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Re: Είμαι θετικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur » 05 Σεπ 2023, 20:52

xioni έγραψε:
05 Σεπ 2023, 20:46
Isildur έγραψε:
05 Σεπ 2023, 20:37
Τελικά είναι καύλα να το βλέπει κανείς απ' έξω και να μην συμμετέχει. :003:
Καλά που το κατάλαβες, το κάνω εδώ και χρόνια με τους διάφορους βλαμμένους εδώ μέσα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση (και όχι μόνο) κάποιος πρέπει να πει τον χέλη να το βουλώσει. Όσο σπαστικός κι αν είναι ο Όττο σε διάφορα εδώ έχει απολύτως δίκιο.
Έτσι είναι, έχεις δίκιο. Όντως άργησα, αλλά το κατάλαβα.

Για την ακρίβεια, δεν το κατάλαβα ακριβώς τώρα, το είχα καταλάβει από το παλιό ακόμα, που λόγω "καθηκόντων" απείχα από πολλές κουβέντες (έτσι το έβλεπα εγώ, δεν ήταν κάποιος κανόνας) και όταν δεν υπήρχε λόγος για σφουγγάρισμα, καθόμουν και απολάμβανα. Εδώ όμως μπήκα με λίγο διαφορετική διάθεση αρχικά, έφυγα πάλι γιατί βαρέθηκα και ξαναμπήκα φέτος κάπως φορτσάτος. Και από κεκτημένη ταχύτητα και μη θυμούμενος πόσο καλά ήταν που χάζευα χωρίς να συμμετέχω, πήρα κι εγώ μέρος σε αρκετά τέτοια μπιφς. Κυρίως με τον Χέλη βέβαια τον οποίο και αγαπώ (no homo) αλλά και έχουμε και άλλη σχέση (πάλι no homo), αλλά όχι μόνο με αυτόν. Τώρα αρχίζει να ξεθυμαίνει λίγο η αρχική μου φόρα, οπότε ξαναμπαίνω σιγά-σιγά στο παλιό μου μουντ, του θεατή σε τέτοιες κόντρες.

Καύλα πάντως, όντως. :lol:
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:

Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Phorum.gr user: enterprise-psi
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi » 05 Σεπ 2023, 20:55

Είναι τέλειο όντως οι άσχετοι να μιλούν για αντιγόνα κλπ :lol:

Ας κάνουν ότι τους φωτίσει ο θεός :003:
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.

Άβαταρ μέλους
Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur » 05 Σεπ 2023, 20:55

ΓΑΛΗ έγραψε:
05 Σεπ 2023, 20:47
Isildur έγραψε:
05 Σεπ 2023, 20:43
student έγραψε:
05 Σεπ 2023, 20:34

Μάσκα παντού, τακτικά τεστ και οπωσδήποτε το νέο επικαιροποιημένο για την κρακεν που μόλις έφτασε γιατί πιάνει και την έρις.
Απαραίτητα επίσης εμβόλιο γρίπης, νέο για rsv και το φρεσκοδιαφημιζόμενο στην τβ εμβόλιο για ζωστήρα. :lol:
Ειρωνίτσες, ειρωνίτσες; Κάτσε, σου 'χω κι εγώ τότε.

Καθημερινά εγερτήριο στις 5:00 το πρωί, για προσευχή στον Άγιο Πανγολίνο, προστάτη των κοβιντοπαθών (μεγάλη η χάρη του). Τρις ημερησίως λήψη αγιασμού διά του στόματος και κάθε βράδυ, λίγο πριν τον ύπνο, επάλειψη των σημείων εισόδου του σατανικού ιού (ρουθούνια, χείλη, μάτια, αυτιά) με λάδι από καντήλι, κατά προτίμηση διαβασμένο.
Στη μεγεθυμένη μετάλλαξη δεν πιάνουν ούτε μπόλια ούτε αγιασμένα λάδια. :P
Εσύ να τα βλέπεις αυτά, που είσαι ερωτευμένη με τα μηλαράκια. Στο μεγεθυμένο αναφέρομαι κι εγώ...

Άβαταρ μέλους
Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur » 05 Σεπ 2023, 20:57

student έγραψε:
Isildur έγραψε:
student έγραψε:
05 Σεπ 2023, 20:34

Μάσκα παντού, τακτικά τεστ και οπωσδήποτε το νέο επικαιροποιημένο για την κρακεν που μόλις έφτασε γιατί πιάνει και την έρις.
Απαραίτητα επίσης εμβόλιο γρίπης, νέο για rsv και το φρεσκοδιαφημιζόμενο στην τβ εμβόλιο για ζωστήρα. :lol:

Καθημερινά εγερτήριο στις 5:00 το πρωί, για προσευχή στον Άγιο Πανγολίνο, προστάτη των κοβιντοπαθών (μεγάλη η χάρη του). Τρις ημερησίως λήψη αγιασμού διά του στόματος και κάθε βράδυ, λίγο πριν τον ύπνο, επάλειψη των σημείων εισόδου του σατανικού ιού (ρουθούνια, χείλη, μάτια, αυτιά) με λάδι από καντήλι, κατά προτίμηση διαβασμένο.
Γιατί ρε σειρούλα ειρωνίες? Αφού αυτό που έγραψα προτείνει η επιστήμη.

Τί άλλαξε τώρα και ξαφνικά παρακούς τις οδηγίες των επιστημόνων? Δεν είναι πλέον ισόθεοι? :)
Ρε γαμώτο, σου 'χω τέτοια συμπάθεια, που δεν μπορώ να συνεχίσω το τρολάρισμα επειδή δεν ξέρω πόσο σοβαρά το βλέπεις το θέμα. :D

Άβαταρ μέλους
Bazoomba
Phorum.gr user: Bazoomba

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bazoomba » 05 Σεπ 2023, 20:58

ΓΑΛΗ έγραψε:
09 Φεβ 2021, 16:09
Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.

Άβαταρ μέλους
student

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από student » 05 Σεπ 2023, 21:02

Isildur έγραψε:
05 Σεπ 2023, 20:57
student έγραψε:
Isildur έγραψε:

Γιατί ρε σειρούλα ειρωνίες? Αφού αυτό που έγραψα προτείνει η επιστήμη.

Τί άλλαξε τώρα και ξαφνικά παρακούς τις οδηγίες των επιστημόνων? Δεν είναι πλέον ισόθεοι? :)
Ρε γαμώτο, σου 'χω τέτοια συμπάθεια, που δεν μπορώ να συνεχίσω το τρολάρισμα επειδή δεν ξέρω πόσο σοβαρά το βλέπεις το θέμα. :D
Μη μασάς ρε. Τρολάκι είμαι κι εγώ. Παίξε μπάλα...
Με εσένα ειδικά που ξέρω ότι δεν είσαι σκατόψυχος δεν πρόκειται να στραβώσω όσο σοβαρά και αν βλέπω κάποιο θέμα. :hebit:

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 05 Σεπ 2023, 21:06

Isildur έγραψε:
05 Σεπ 2023, 20:55
ΓΑΛΗ έγραψε:
Isildur έγραψε:

Στη μεγεθυμένη μετάλλαξη δεν πιάνουν ούτε μπόλια ούτε αγιασμένα λάδια. :P
Εσύ να τα βλέπεις αυτά, που είσαι ερωτευμένη με τα μηλαράκια. Στο μεγεθυμένο αναφέρομαι κι εγώ...
Ε, όχι κι ερωτευμένη. Συντροφική συνήθεια. Στην τελική, να τον πετάξω τον παλιό που 'ναι αλλιώς και να πληρώσω το νέο που δεν είναι πιο ωραίος, δε λέει. :P
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 05 Σεπ 2023, 22:17

hellegennes έγραψε:
05 Σεπ 2023, 20:33
Η όλη φάση μού θυμίζει τους διαγωνιζόμενους σε ριάλιτι τάλεντ σόου που κόβονται και εγκαλούν τους κριτές, λέγοντάς τους ότι κι αυτοί δεν ξέρουν να τραγουδήσουν / δεν έχουν ταλέντο ή αυτούς που αν κριτικάρεις την αγαπημένη τους ταινία σου λένε "αν μπορείς, κάνε εσύ καλύτερη".

Να το θυμάσαι αυτό, Ότο, την επόμενη φορά που θα εκφράσεις άποψη για οτιδήποτε, γιατί θα είμαι εκεί για να σου το θυμίζω. Πάντα.
Εσύ δεν εκφράζεις άποψη. Είσαι ξεροκέφαλος ξερόλας.

Εγώ δεν το έπαιξα ιστορία σε συζήτηση που ο άλλος είναι ο τομέας του.

Και για να καταλάβεις πόσο συμπλεγματικος μαλάκας έχεις γίνει, σου θυμίζω αυτό για να καταλάβεις ότι μας χωρίζει άβυσσος.

Εικόνα

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 05 Σεπ 2023, 22:34

ΓΑΛΗ έγραψε:
05 Σεπ 2023, 20:21
Επί του θέματος, νομίζετε ότι πρέπει να ξαναμπούμε στο μουντ "προαιρετική μάσκα" και τεστ ή να το αφήσουμε στην τύχη και να το αντιμετωπίζουμε όπως τις επιδημίες γρίπης πριν κόβιντ;

:)
Εγώ πάντως τώρα που οι μάσκες είναι φτηνές ακόμα, εχω προμηθευτεί καμία 500ρια FFP3, όχι για να τις πουλήσω αλλά για προσωπική χρήση.
Αυτό προς απάντηση στο ερώτημα σου.

Σε ο,τι αφορά τα κρούσματα, κρίνοντας από τα ράπιντ έχω να πω τούτο: όχι μόνο άρχισαν να έρχονται πολλοί για τεστ από μόνοι τους αλλά τα θετικά κάνουν πάρτυ.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 05 Σεπ 2023, 23:00

Otto Weininger έγραψε:
05 Σεπ 2023, 22:34
ΓΑΛΗ έγραψε:
05 Σεπ 2023, 20:21
Επί του θέματος, νομίζετε ότι πρέπει να ξαναμπούμε στο μουντ "προαιρετική μάσκα" και τεστ ή να το αφήσουμε στην τύχη και να το αντιμετωπίζουμε όπως τις επιδημίες γρίπης πριν κόβιντ;

:)
Εγώ πάντως τώρα που οι μάσκες είναι φτηνές ακόμα, εχω προμηθευτεί καμία 500ρια FFP3, όχι για να τις πουλήσω αλλά για προσωπική χρήση.
Αυτό προς απάντηση στο ερώτημα σου.

Σε ο,τι αφορά τα κρούσματα, κρίνοντας από τα ράπιντ έχω να πω τούτο: όχι μόνο άρχισαν να έρχονται πολλοί για τεστ από μόνοι τους αλλά τα θετικά κάνουν πάρτυ.
Οκ, επειδή μέχρι στιγμής την έβγαλα καθαρή, θα ξαναρχίσω τη χρήση μάσκας σε σ/μ και όπου παίζει πολυκοσμία όταν δεν παίζει τηλεργασία. Όπως και τα πιο συχνά τεστ γιατί κάπου είχα σταματήσει να κάνω συλλογή από κοβιντοτουβλάκια. :)

Να' σαι καλά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 05 Σεπ 2023, 23:56

Otto Weininger έγραψε:
05 Σεπ 2023, 22:17
Εγώ δεν το έπαιξα ιστορία σε συζήτηση που ο άλλος είναι ο τομέας του.
Καταρχήν δεν έχω παίξει καμμιά ιστορία σε κανέναν. Παραθέτω δεδομένα και συμπεράσματα από μελέτες τα οποία έρχεσαι διαρκώς και αμφισβητείς, πολλές φορές με υπεροψία, αφοριστικά και στυλ "και να σου πω δεν θα καταλάβεις, άρα σκάσε". Βασικά έχεις χρησιμοποιήσει και τέτοιες εκφράσεις. Εσύ επιτίθεσαι σ' αυτά που λέω εγώ, όχι εγώ σ' αυτά που λες εσύ.

Δεύτερον, θα έχεις παρατηρήσει ότι μου έχεις πει διάφορα, όπως "συμπλεγματικός μαλάκας" καλή ώρα και δεν σου αντιγυρίζω τίποτα, γιατί εγώ δεν είμαι νευριασμένος μαζί σου, φιλικά σού μιλάω. Ειρωνικά μεν, γιατί το προκαλείς, φιλικά δε.

Τρίτον, δεν μας χωρίζει καμμιά άβυσσος. Όπου δεν έχω άποψη για κάτι είτε λεπτομερώς είτε μερικώς, συνήθως δεν συμμετέχω. Σπανιότερα και συνηθέστερα αν κάποιος με καλέσει σε συζήτηση θα πω ότι δεν είναι τομέας που γνωρίζω. Όταν λέω ότι έχω άποψη μερικώς για κάτι, σημαίνει μερικές εκατοντάδες ώρες ανάγνωσης. Αυτό είναι το χόμπι μου, να διαβάζω. Έχω διαβάσει κυριολεκτικά χιλιάδες μελέτες και αρθρογραφία σε μια μεγάλη γκάμα επιστημών, γιατί κυρίως οι επιστήμες με ενδιαφέρουν. Αυτό δεν με κάνει ειδικό σε όλα, μου δίνει όμως την δυνατότητα να καταλαβαίνω το υπόβαθρο ενός αντικειμένου σε ό,τι έχει γενικό και όχι ειδικό ενδιαφέρον.

Τέταρτον, το Google όπως το εννοείς είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιώ όταν χρειάζεται να παραθέσω κάτι συγκεκριμένο, όπως αριθμούς και δεδομένα, δεν είναι κάτι που χρησιμοποιώ για να βρω πληροφορίες εκείνην την στιγμή για κάτι που δεν γνωρίζω. Αυτό θα το καταλάβαινες αν με γνώριζες από κοντά.

Τέλος, δεν είμαι ειδικός στην σεισμική κατασκευή, οι γνώσεις που έχω σ' αυτό το αντικείμενο δεν απέχουν πολύ από τις γνώσεις που έχω για το πώς λειτουργούν οι ιοί. Η εξειδίκευσή μου είναι στην μηχανική θραύσης.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 06 Σεπ 2023, 09:15

hellegennes έγραψε:
05 Σεπ 2023, 23:56

Καταρχήν δεν έχω παίξει καμμιά ιστορία σε κανέναν. Παραθέτω δεδομένα και συμπεράσματα από μελέτες τα οποία έρχεσαι διαρκώς και αμφισβητείς, πολλές φορές με υπεροψία, αφοριστικά και στυλ "και να σου πω δεν θα καταλάβεις, άρα σκάσε". Βασικά έχεις χρησιμοποιήσει και τέτοιες εκφράσεις. Εσύ επιτίθεσαι σ' αυτά που λέω εγώ, όχι εγώ σ' αυτά που λες εσύ.
Προφανώς έχω χρησιμοποιήσει τέτοιες εκφράσεις και θα συνεχίσω. Διότι παίζεις με την νοημοσύνη μου και δε σε παίρνει για κάτι τέτοιο. Όταν για παράδειγμα μιλάμε για την ανοσία και υποστήριζεις ότι η φυσική είναι καλύτερη της εμβολιαστικής είναι επιφανειακό και είναι σαν να λες "κολλήστε". Κολλήστε SARS-Cov2 ,κολλήστε γρίπη, κολλήστε κάθε τι που έχει αντίστοιχο εμβόλιο. Και μπορεί να μην το εννοείς για όλα, αλλά μέσα σε μια κρίσιμη συγκυρία με διάφορους ηλίθιους να σε παίρνουν σοβαρά σε αυτά που λες, οι απαντήσεις που πρέπει να δεχτείς είναι 2 : είτε "δεν έχεις ιδέα τι λες, σκάσε." είτε η επιστημονική που ανέλυσα γιατί δεν πρέπει να ψάχνουμε φυσική ανοσία σε πολλές περιπτώσεις. Πράγματα που αγνοούσες πλήρως φυσικά.
Αλλά η μια απάντηση σε θίγει και την άλλη την θεωρείς ψωνισμένη. Στα παπάρια μου και μένα.

Επίσης δεν είναι κάθε θέμα το ίδιο, άρα σταμάτα την καραμέλα. Σαφώς και δεν θες PhD για να μιλάς για κάθε θέμα, μια χαρά φτάνουν οι εμπειρικές γνώσεις. Αλλά όχι, δεν μπορείς να μιλάς για ΟΛΑ τα θέματα ακόμα και τα πιο εξειδικευμένα. Ούτε να λες διαβάζεις μελέτες σε επιστημονικά πεδία που δεν έχεις ιδέα. Δε ξέρεις τι διαβάζεις και καταλαβαίνεις ο,τι θες.
Αλλιώς πάρε και ένα βιβλίο συνοπτικής κλινικής ιατρικής και άρχισε να παριστάνεις τον γιατρό σε κάποιο μικρό κέντρο υγείας. Πίστεψέ με πιο εύκολο είναι και πιο δύσκολα θα πάρουν χαμπάρι ότι δεν είσαι γιατρός, το έχουν κάνει κάποιοι μάλιστα για χρόνια μέχρι να τους πάρουν χαμπάρι, πχ στην Σύρο.
Δεύτερον, θα έχεις παρατηρήσει ότι μου έχεις πει διάφορα, όπως "συμπλεγματικός μαλάκας" καλή ώρα και δεν σου αντιγυρίζω τίποτα, γιατί εγώ δεν είμαι νευριασμένος μαζί σου, φιλικά σού μιλάω. Ειρωνικά μεν, γιατί το προκαλείς, φιλικά δε.

φυσικά και στα είπα και μπορώ να σου βάλω και τα ποστ σου που πυροδότησαν κάτι τέτοιο.

Τέταρτον, το Google όπως το εννοείς είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιώ όταν χρειάζεται να παραθέσω κάτι συγκεκριμένο, όπως αριθμούς και δεδομένα, δεν είναι κάτι που χρησιμοποιώ για να βρω πληροφορίες εκείνην την στιγμή για κάτι που δεν γνωρίζω. Αυτό θα το καταλάβαινες αν με γνώριζες από κοντά.
πάλι κάνεις τον πονηρίδη. Σαφώς και θα χρησιμοποιήσεις το google όπως θα άνοιγες ένα βιβλίο ή μια εγκυκλοπαίδεια. Άλλο αυτό και άλλο να μου λες "το ροζ μυρμήγκι του αμαζονίου τρώει σκατά για να δυναμώσει κάθε 3 μήνες" επειδή το googlαρες ενώ πριν 1 λεπτό αγνοούσες την ύπαρξή του. Σιγά μην καθόμασταν σε ένα καφέ και μου άρχιζες συζητήσεις περί φαρμάκων πχ ή περί proteomics. Το πολύ πολύ να αμόλαγες μια κοτσάνα, να σου εξηγούσα και να τελείωνε εκεί η κουβέντα.
Έχω διαβάσει κυριολεκτικά χιλιάδες μελέτες και αρθρογραφία σε μια μεγάλη γκάμα επιστημών, γιατί κυρίως οι επιστήμες με ενδιαφέρουν. Αυτό δεν με κάνει ειδικό σε όλα, μου δίνει όμως την δυνατότητα να καταλαβαίνω το υπόβαθρο ενός αντικειμένου σε ό,τι έχει γενικό και όχι ειδικό ενδιαφέρον.
δε πα να έχεις διαβάσει όλες τις μελέτες του κόσμου; Όταν τα μαθηματικά μου είναι επιπέδου προπαίδειας και διαβάζω μελέτες αστροφυσικής απλά κοροιδεύω τον εαυτό μου. Και τους άλλους. Μέχρι που πέφτεις σε αστροφυσικό και σε βάζει στην θέση του.

Το κουράζεις πολύ. Πάρα πολύ. Όταν σου λέω καμία φορά να σκάσεις, δεν το λέω για να σε προσβάλλω, γιατί σε συμπαθώ. Το λέω γιατί εν προκειμένω πρπεπει απλά να σκάσεις. Μάθε να σκας καμία φορά. Όλοι το κάνουμε.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 06 Σεπ 2023, 10:29

Otto Weininger έγραψε:
06 Σεπ 2023, 09:15
Προφανώς έχω χρησιμοποιήσει τέτοιες εκφράσεις και θα συνεχίσω. Διότι παίζεις με την νοημοσύνη μου και δε σε παίρνει για κάτι τέτοιο. Όταν για παράδειγμα μιλάμε για την ανοσία και υποστήριζεις ότι η φυσική είναι καλύτερη της εμβολιαστικής είναι επιφανειακό και είναι σαν να λες "κολλήστε". Κολλήστε SARS-Cov2 ,κολλήστε γρίπη, κολλήστε κάθε τι που έχει αντίστοιχο εμβόλιο. Και μπορεί να μην το εννοείς για όλα, αλλά μέσα σε μια κρίσιμη συγκυρία με διάφορους ηλίθιους να σε παίρνουν σοβαρά σε αυτά που λες, οι απαντήσεις που πρέπει να δεχτείς είναι 2 : είτε "δεν έχεις ιδέα τι λες, σκάσε." είτε η επιστημονική που ανέλυσα γιατί δεν πρέπει να ψάχνουμε φυσική ανοσία σε πολλές περιπτώσεις. Πράγματα που αγνοούσες πλήρως φυσικά.
Ποιο πράγμα αγνοούσα; Φίλε, πολλές υποθέσεις κάνεις για το τι ξέρω.
Otto Weininger έγραψε:
Επίσης δεν είναι κάθε θέμα το ίδιο, άρα σταμάτα την καραμέλα. Σαφώς και δεν θες PhD για να μιλάς για κάθε θέμα, μια χαρά φτάνουν οι εμπειρικές γνώσεις.
Ναι, ξέρω, μόνο για αυτά που σπούδασες ισχύει αυτό, τελείως βολικά.
Otto Weininger έγραψε:
πάλι κάνεις τον πονηρίδη. Σαφώς και θα χρησιμοποιήσεις το google όπως θα άνοιγες ένα βιβλίο ή μια εγκυκλοπαίδεια. Άλλο αυτό και άλλο να μου λες "το ροζ μυρμήγκι του αμαζονίου τρώει σκατά για να δυναμώσει κάθε 3 μήνες" επειδή το googlαρες ενώ πριν 1 λεπτό αγνοούσες την ύπαρξή του. Σιγά μην καθόμασταν σε ένα καφέ και μου άρχιζες συζητήσεις περί φαρμάκων πχ ή περί proteomics. Το πολύ πολύ να αμόλαγες μια κοτσάνα, να σου εξηγούσα και να τελείωνε εκεί η κουβέντα.
Δεν έχεις ιδέα. Δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω. Απλά σταμάτα να κάνεις υποθέσεις και μάθε να βασίζεσαι σε δεδομένα, όπως κάνουν οι επιστήμονες. Τα δεδομένα που έχεις χωρίς καμμιά υπόθεση είναι ότι έχω πολλές γνώσεις σε πάρα πολλούς τομείς και μέχρι να αποδείξεις -στον εαυτό σου πρώτα- ότι είναι ευκαιριακές πληροφορίες από μια απλή αναζήτηση, δεν έχεις καν το δικαίωμα να το αμφισβητείς με ράντομ υποθέσεις. Είτε από κοντά μπορείς να το κάνεις αυτό είτε να βρεις κάτι λάθος σε κάτι που έγραψα, όχι να υποθέτεις τι δεν ξέρω που δεν έχω πει. Αυτή είναι άκρως αντιεπιστημονική τακτική και πηγάζει από τις θεολογικές σου καταβολές.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 06 Σεπ 2023, 21:18

hellegennes έγραψε:
06 Σεπ 2023, 10:29
Otto Weininger έγραψε:
Ποιο πράγμα αγνοούσα; Φίλε, πολλές υποθέσεις κάνεις για το τι ξέρω.
τον μηχανισμό της ανοσίας αγνοείς. Τόσο της φυσικής όσο και της εμβολιαστικής. Γιαυτό και όσα έγραφες ήταν επιφανειακά προϊόντα ημιμάθειας.
Ναι, ξέρω, μόνο για αυτά που σπούδασες ισχύει αυτό, τελείως βολικά.
όχι, σου εξήγησα και έφερα και παράδειγμα με τον δικό μου τομέα. Αλλά συνεχίζεις τις πίπες γιατί νομίζεις ότι θα βαρεθώ να σου απαντώ.
Δεν έχεις ιδέα. Δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω. Απλά σταμάτα να κάνεις υποθέσεις και μάθε να βασίζεσαι σε δεδομένα, όπως κάνουν οι επιστήμονες. Τα δεδομένα που έχεις χωρίς καμμιά υπόθεση είναι ότι έχω πολλές γνώσεις σε πάρα πολλούς τομείς και μέχρι να αποδείξεις -στον εαυτό σου πρώτα- ότι είναι ευκαιριακές πληροφορίες από μια απλή αναζήτηση, δεν έχεις καν το δικαίωμα να το αμφισβητείς με ράντομ υποθέσεις. Είτε από κοντά μπορείς να το κάνεις αυτό είτε να βρεις κάτι λάθος σε κάτι που έγραψα, όχι να υποθέτεις τι δεν ξέρω που δεν έχω πει. Αυτή είναι άκρως αντιεπιστημονική τακτική και πηγάζει από τις θεολογικές σου καταβολές.
δεν έχω να βρω κάτι λάθος από κοντά γιατί πολύ απλά, δεν θα έμπαινες καν στην κουβέντα χωρίς να έχεις το google. Σου είπα μπορώ να καταλάβω πότε κάτι είναι γνώση δική σου και όχι google.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 07 Σεπ 2023, 02:23

Otto Weininger έγραψε:
06 Σεπ 2023, 21:18
τον μηχανισμό της ανοσίας αγνοείς. Τόσο της φυσικής όσο και της εμβολιαστικής. Γιαυτό και όσα έγραφες ήταν επιφανειακά προϊόντα ημιμάθειας.
Έχεις σαλέψει, μού φαίνεται. Παραθέσεις από μελέτες κάνω, δεν έκανα ανάλυση του μηχανισμού ανοσίας, τον οποίο άλλωστε δεν αγνοώ καθόλου, ξέρω μια χαρά τα βασικά και για την φυσική και για την εμβολιαστική. Εσύ από την άλλην υπερασπίστηκες από την πρώτη στιγμή το σλόγκαν των φαρμακευτικών ότι η εμβολιαστική ανοσία σ' αυτήν την νόσο δουλεύει καλύτερα από την φυσική. Μάλιστα στην αρχή έλεγαν ότι δεν υπάρχει καν φυσική ανοσία, το οποίο δεν θυμάμαι αν πιπίλιζες κι εσύ αλλά δεν θα μου έκανε εντύπωση.

Εγώ από την αρχή είχα εκφράσει τις επιφυλάξεις μου για το πόσο ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα είναι καλύτερο από της γρίπης και αν είναι έστω το ίδιο αποδοτικό θα χρειάζεται ετήσια δόση και ότι η φυσική ανοσία είναι σχεδόν πάντα ισχυρότερη. Εσύ πάλι έλεγες ό,τι και οι φαρμακευτικές και τα κανάλια. Θα χρειαστούν δύο δόσεις μόνο, θα έχει αποδοτικότητα 95%+ ενώ η φυσική ανοσία παίζεται αν κάνει τίποτα. Και στα τρία είχα δίκιο και στα τρία είχες άδικο.

Είτε λοιπόν το βάθος γνώσεών σου δεν έχει πεδίο εφαρμογής στην συζήτηση, είναι χρήσιμο για άλλα πράγματα, είτε θέλησε η μοίρα ή ο Θεός -ό,τι σε κάνει να νιώθεις καλύτερα- να σου βάλει τρικλοποδιά και να συμβούν αυτά που έλεγα κατά τύχη.

Σε ανύποπτο χρόνο μάλιστα άφησα τους ειδικούς να απαντήσουν γιατί τα εμβόλια της γρίπης χρειάζονται κάθε χρόνο και δεν είναι αποδοτικά, ακριβώς για να μην λέει κανείς αυτά που λες τώρα, ό,τι μπλέκομαι σε ξένα χωράφια. Αλλά επειδή από την αρχή το τραγούδι ήταν "η γρίπη και ο κορωνοϊός δεν έχουν καμμιά σχέση" αν και ολοφάνερα έχουν ίδια συμπτώματα και οδηγούν με διαφορετική συχνότητα σε κάποια μορφή ARS, έχουν θνητότητα στην ίδια κλίμακα, μεταδίδονται με τον ίδιο τρόπο, μεταλλάσσονται γρήγορα και είναι εποχικοί, δεν μπήκες ποτέ στον κόπο να εξετάσεις αν η αποδοτικότητα στον εμβολιασμό θα είναι παρόμοια.
Otto Weininger έγραψε:
06 Σεπ 2023, 21:18
Σου είπα μπορώ να καταλάβω πότε κάτι είναι γνώση δική σου και όχι google.
Έχεις αποδείξει ήδη πολλές φορές ότι δεν έχεις ιδέα. Συνεχίζεις δε να αποδεικνύεις ότι η φιλοσοφία της θεολογίας επηρεάζει την ζωή σου σε όλους τους τομείς. Δεν διαφέρει σε τίποτα το "μπορώ να καταλάβω" που λες εδώ από το "μπορώ να νιώσω τον Θεό", βασίζονται και τα δυο στο συναίσθημα και όχι σε δεδομένα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών