hellegennes έγραψε: ↑05 Σεπ 2023, 23:56
Καταρχήν δεν έχω παίξει καμμιά ιστορία σε κανέναν. Παραθέτω δεδομένα και συμπεράσματα από μελέτες τα οποία έρχεσαι διαρκώς και αμφισβητείς, πολλές φορές με υπεροψία, αφοριστικά και στυλ "και να σου πω δεν θα καταλάβεις, άρα σκάσε". Βασικά έχεις χρησιμοποιήσει και τέτοιες εκφράσεις. Εσύ επιτίθεσαι σ' αυτά που λέω εγώ, όχι εγώ σ' αυτά που λες εσύ.
Προφανώς έχω χρησιμοποιήσει τέτοιες εκφράσεις και θα συνεχίσω. Διότι παίζεις με την νοημοσύνη μου και δε σε παίρνει για κάτι τέτοιο. Όταν για παράδειγμα μιλάμε για την ανοσία και υποστήριζεις ότι η φυσική είναι καλύτερη της εμβολιαστικής είναι επιφανειακό και είναι σαν να λες "κολλήστε". Κολλήστε SARS-Cov2 ,κολλήστε γρίπη, κολλήστε κάθε τι που έχει αντίστοιχο εμβόλιο. Και μπορεί να μην το εννοείς για όλα, αλλά μέσα σε μια κρίσιμη συγκυρία με διάφορους ηλίθιους να σε παίρνουν σοβαρά σε αυτά που λες, οι απαντήσεις που πρέπει να δεχτείς είναι 2 : είτε "δεν έχεις ιδέα τι λες, σκάσε." είτε η επιστημονική που ανέλυσα γιατί δεν πρέπει να ψάχνουμε φυσική ανοσία σε πολλές περιπτώσεις. Πράγματα που αγνοούσες πλήρως φυσικά.
Αλλά η μια απάντηση σε θίγει και την άλλη την θεωρείς ψωνισμένη. Στα παπάρια μου και μένα.
Επίσης δεν είναι κάθε θέμα το ίδιο, άρα σταμάτα την καραμέλα. Σαφώς και δεν θες PhD για να μιλάς για κάθε θέμα, μια χαρά φτάνουν οι εμπειρικές γνώσεις. Αλλά όχι, δεν μπορείς να μιλάς για ΟΛΑ τα θέματα ακόμα και τα πιο εξειδικευμένα. Ούτε να λες διαβάζεις μελέτες σε επιστημονικά πεδία που δεν έχεις ιδέα. Δε ξέρεις τι διαβάζεις και καταλαβαίνεις ο,τι θες.
Αλλιώς πάρε και ένα βιβλίο συνοπτικής κλινικής ιατρικής και άρχισε να παριστάνεις τον γιατρό σε κάποιο μικρό κέντρο υγείας. Πίστεψέ με πιο εύκολο είναι και πιο δύσκολα θα πάρουν χαμπάρι ότι δεν είσαι γιατρός, το έχουν κάνει κάποιοι μάλιστα για χρόνια μέχρι να τους πάρουν χαμπάρι, πχ στην Σύρο.
Δεύτερον, θα έχεις παρατηρήσει ότι μου έχεις πει διάφορα, όπως "συμπλεγματικός μαλάκας" καλή ώρα και δεν σου αντιγυρίζω τίποτα, γιατί εγώ δεν είμαι νευριασμένος μαζί σου, φιλικά σού μιλάω. Ειρωνικά μεν, γιατί το προκαλείς, φιλικά δε.
φυσικά και στα είπα και μπορώ να σου βάλω και τα ποστ σου που πυροδότησαν κάτι τέτοιο.
Τέταρτον, το Google όπως το εννοείς είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιώ όταν χρειάζεται να παραθέσω κάτι συγκεκριμένο, όπως αριθμούς και δεδομένα, δεν είναι κάτι που χρησιμοποιώ για να βρω πληροφορίες εκείνην την στιγμή για κάτι που δεν γνωρίζω. Αυτό θα το καταλάβαινες αν με γνώριζες από κοντά.
πάλι κάνεις τον πονηρίδη. Σαφώς και θα χρησιμοποιήσεις το google όπως θα άνοιγες ένα βιβλίο ή μια εγκυκλοπαίδεια. Άλλο αυτό και άλλο να μου λες "το ροζ μυρμήγκι του αμαζονίου τρώει σκατά για να δυναμώσει κάθε 3 μήνες" επειδή το googlαρες ενώ πριν 1 λεπτό αγνοούσες την ύπαρξή του. Σιγά μην καθόμασταν σε ένα καφέ και μου άρχιζες συζητήσεις περί φαρμάκων πχ ή περί proteomics. Το πολύ πολύ να αμόλαγες μια κοτσάνα, να σου εξηγούσα και να τελείωνε εκεί η κουβέντα.
Έχω διαβάσει κυριολεκτικά χιλιάδες μελέτες και αρθρογραφία σε μια μεγάλη γκάμα επιστημών, γιατί κυρίως οι επιστήμες με ενδιαφέρουν. Αυτό δεν με κάνει ειδικό σε όλα, μου δίνει όμως την δυνατότητα να καταλαβαίνω το υπόβαθρο ενός αντικειμένου σε ό,τι έχει γενικό και όχι ειδικό ενδιαφέρον.
δε πα να έχεις διαβάσει όλες τις μελέτες του κόσμου; Όταν τα μαθηματικά μου είναι επιπέδου προπαίδειας και διαβάζω μελέτες αστροφυσικής απλά κοροιδεύω τον εαυτό μου. Και τους άλλους. Μέχρι που πέφτεις σε αστροφυσικό και σε βάζει στην θέση του.
Το κουράζεις πολύ. Πάρα πολύ. Όταν σου λέω καμία φορά να σκάσεις, δεν το λέω για να σε προσβάλλω, γιατί σε συμπαθώ. Το λέω γιατί εν προκειμένω πρπεπει απλά να σκάσεις. Μάθε να σκας καμία φορά. Όλοι το κάνουμε.