Είμαι θετικός

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Είμαι θετικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 05 Σεπ 2023, 20:21

Επί του θέματος, νομίζετε ότι πρέπει να ξαναμπούμε στο μουντ "προαιρετική μάσκα" και τεστ ή να το αφήσουμε στην τύχη και να το αντιμετωπίζουμε όπως τις επιδημίες γρίπης πριν κόβιντ;

:)
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur » 05 Σεπ 2023, 20:22

ΓΑΛΗ έγραψε:
05 Σεπ 2023, 20:21
Επί του θέματος, νομίζετε ότι πρέπει να ξαναμπούμε στο μουντ "προαιρετική μάσκα" και τεστ ή να το αφήσουμε στην τύχη και να το αντιμετωπίζουμε όπως τις επιδημίες γρίπης πριν κόβιντ;

Άποψή μου: το δεύτερο. Ειδικός δεν είμαι φυσικά, αλλά βλέποντας τι παίζει τριγύρω αυτό το διάστημα, νομίζω ότι είναι και το πιο λογικό.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 05 Σεπ 2023, 20:28

hellegennes έγραψε:
05 Σεπ 2023, 20:08
Otto Weininger έγραψε:
05 Σεπ 2023, 19:00
από την στιγμή που:
σε όλα τα θέματα παριστάνεις τον ξερόλα
δίνεις απαντήσεις μέσα από google (φαίνεται ποια είναι η απάντηση που πηγάζει από προσωπική γνώση)
έχεις συγκεκριμένο ακαδημαικό υπόβαθρο και συγκεκριμένες βάσεις, παρόλα αυτά βλέπε 1

δε θέλει και πολύ φαντασία.
Φιλική συμβουλή: ξεκαβάλα και δείξε λίγη ταπεινότητα. Ούτε ο τομέας σου έχει κάτι ειδικό που απαιτεί περισσότερες γνώσεις για να τοποθετηθεί κάποιος ούτε έγινες ξαφνικά αυθεντία επειδή συνέχισες λίγο παραπέρα τις σπουδές σου. Δεν είσαι ερευνητής και δεν απαιτείται να έχει κάποιος ίσες γνώσεις με τις δικές σου για να διαβάσει μια μελέτη στον γενικότερο τομέα της βιολογίας και να έχει άποψη σε ένα πολύ συγκεκριμένο ζήτημα.

Με τα δε ίδια αυστηρά κριτήρια που θέτεις, θα έπρεπε ο ίδιος να ποστάρεις μόνο σ' αυτήν την ενότητα και πουθενά αλλού, πράγμα που φυσικά δεν συμβαίνει.
Φιλική συμβουλή : Συζητάς ο,τι θες, το βουλώνεις όταν δεν ξέρεις. Με αυτό τον κανόνα, συζητάμε τα πάντα όλοι.
Και όχι, δεν έχω συνεχίσει λίγο παραπέρα, έχω συνεχίσει πολύ παραπέρα. Τόσο παραπέρα που δεν έχει καν νόημα και είναι καθαρά από βίτσιο.

Και δεν παριστάνω πουθενά τον παντογνώστη σε αντίθεση με σένα (και το alter ego σου δω μέσα. Οπότε εσύ ξεκαβάλα γιατί είσαι όλα τα θέματα μαϊντανός να παριστάνεις τον παντογνώστη μέσω google.

Όχι εγώ.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 05 Σεπ 2023, 20:28

taliban έγραψε:
05 Σεπ 2023, 20:14
hellegennes έγραψε:
05 Σεπ 2023, 20:08
Otto Weininger έγραψε:
05 Σεπ 2023, 19:00
από την στιγμή που:
σε όλα τα θέματα παριστάνεις τον ξερόλα
δίνεις απαντήσεις μέσα από google (φαίνεται ποια είναι η απάντηση που πηγάζει από προσωπική γνώση)
έχεις συγκεκριμένο ακαδημαικό υπόβαθρο και συγκεκριμένες βάσεις, παρόλα αυτά βλέπε 1

δε θέλει και πολύ φαντασία.
Φιλική συμβουλή: ξεκαβάλα και δείξε λίγη ταπεινότητα. Ούτε ο τομέας σου έχει κάτι ειδικό που απαιτεί περισσότερες γνώσεις για να τοποθετηθεί κάποιος ούτε έγινες ξαφνικά αυθεντία επειδή συνέχισες λίγο παραπέρα τις σπουδές σου. Δεν είσαι ερευνητής και δεν απαιτείται να έχει κάποιος ίσες γνώσεις με τις δικές σου για να διαβάσει μια μελέτη στον γενικότερο τομέα της βιολογίας και να έχει άποψη σε ένα πολύ συγκεκριμένο ζήτημα.

Με τα δε ίδια αυστηρά κριτήρια που θέτεις, θα έπρεπε ο ίδιος να ποστάρεις μόνο σ' αυτήν την ενότητα και πουθενά αλλού, πράγμα που φυσικά δεν συμβαίνει.
Αν είναι να πάμε όλοι να ανοίξουμε φαρμακεία να πουλάμε φάρμακα. Δεν είναι έτσι. Είσαι λάθος σε αυτό.
Μιλάμε για συζητήσεις, όχι για επαγγελματική σταδιοδρομία.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 05 Σεπ 2023, 20:29

Isildur έγραψε:
05 Σεπ 2023, 20:22
ΓΑΛΗ έγραψε:

Άποψή μου: το δεύτερο. Ειδικός δεν είμαι φυσικά, αλλά βλέποντας τι παίζει τριγύρω αυτό το διάστημα, νομίζω ότι είναι και το πιο λογικό.
Κι εγώ προς τα εκεί ρέπω. Αν και προς το παρόν έχω τον κοβιντοδιώκτη τόσο εγώ όσο κι ο γιος μου. Μπολιασμένοι και οι δύο :) αλλά δεν ξέρω αν οφείλεται σ' αυτό, γιατί τόσο στο δικό μου εργασιακό/κοινωνικό περιβάλλον πριν το καλοκαίρι όσο και το δικό του, οι περισσότεροι (επίσης μπολιασμένοι) την πέρασαν τη φάση με ελαφριά συμπτώματα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 05 Σεπ 2023, 20:30

Isildur έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:

Ναι, αλλά, πριν το πεις αυτό γνωρίζεις πώς γίνεται ο πολυμερισμός του DNA; Αν όχι, με ποιο θράσος εκφράζεις άποψη;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Phorum.gr user: Wild Rebel

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 05 Σεπ 2023, 20:31

4-09-2023
Κι όμως υπάρχει φάρμακο που μειώνει αποτελεσματικά κίνδυνο νόσησης με Covid μακράς διαρκείας.

Εικόνα

Σε ό,τι αφορά την Covid-19, κάθε φορά που ανοίγουμε την τηλεόραση ή περιηγούμαστε στις διάφορες ενημερωτικές ιστοσελίδες, διαρκώς πέφτουμε πάνω σε νέα στοιχεία. Στην παρούσα φάση, οι περισσότερες από αυτές τις πληροφορίες σχετίζονται με την πιο πρόσφατη υπο-παραλλαγή EG.5, η οποία έχει ονομαστεί «Eris» κι έχει ταξινομηθεί από τον ΠΟΥ ως ”παραλλαγή ενδιαφέροντος”.

Και ορισμένες φορές, τυχαίνει τα νέα να είναι ευχάριστα. Αυτό ισχύει και για την είδηση που θέλει την μετφορμίνη, το νούμερο ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2, να συμβάλλει στην πρόληψη των συμπτωμάτων της μακροχρόνιας ή αλλιώς cοvid μακράς διαρκείας.

Σύμφωνα με τον δρ Τζέικομπ Τέιτελμπάουμ, παθολόγο με ειδίκευση στη θεραπεία του συνδρόμου χρόνιας κόπωσης και της ινομυαλγίας, περίπου το 10% των ασθενών που κολλούν Covid-19 υποφέρουν στη συνέχεια από Covid μακράς διαρκείας.

Tι σημαίνει αυτό;
΄Οτι τα συμπτώματα της λοίμωξης ενδέχεται να μας ταλαιπωρήσουν για μέρες, εβδομάδες, μήνες ή ακόμα και χρόνια αφότου το τεστ μας δείξει αρνητικούς.

Στις επιπλοκές μπορεί να περιλαμβάνονται συμπτώματα όπως ο χρόνιος πόνος, η γνωστική έκπτωση, η δύσπνοια, το άλγος στο στήθος, η έντονη κόπωση, το κοιλιακό άλγος, οι διαταραχές στην όρεξη, η καούρα και η δυσκοιλιότητα.

Κι όμως, όσο τραγικά κι αν ακούγονται τα πράγματα, οι γιατροί είναι αισιόδοξοι και ελπίζουν ότι η μετφορμίνη θα μας δώσει τη λύση. Και αισιοδοξία τους πηγάζει από την πρόσφατη μελέτη που αποδεικνύει ότι το δημοφιλές φαρμακευτικό προϊόν υπόσχεται να περιορίσει τον κίνδυνο να παρουσιάσουμε συμπτώματα μετά τη θεραπεία κατά της Covid-19.

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό The Lancet (https://www.thelancet.com/journals/lani ... 2/fulltext), τον περασμένο Ιούνιο, απέδειξε ότι η λήψη μετφορμίνης επί δύο συνεχόμενες εβδομάδες κατά τη διάρκεια μιας οξείας λοίμωξης από την Covid-19 μειώνει τον κίνδυνο της εμφάνισης μακροχρόνιων συμπτωμάτων κατά 63%, εφόσον το φάρμακο χορηγηθεί μέσα στις πρώτες τέσσερις ημέρες από τη στιγμή της μόλυνσης.

H μετφορμίνη πιθανά συμβάλλει στη θεραπεία κατά της Covid-19 και στην πρόληψη των μακροχρόνιων συμπτωμάτων χάρις στην αντιϊκή, αντιθρομβωτική και αντιφλεγμονώδη δράσης της.

Η μελέτη εξέτασε δύο ομάδες με συνολικά 1.431 συμμετέχοντες, μεταξύ 30 και 85 ετών, που θεωρoύνταν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Στην πρώτη ομάδα εθελοντών χορηγήθηκε είτε μετφορμίνη, είτε εικονικό φάρμακο (Placebo), ενώ στη δεύτερη χορηγήθηκε ιβερμεκτίνη, ένα αντιπαρασιτικό φάρμακο που οι άνθρωποι προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν για τη θεραπεία της Covid, παρά τις ανησυχίες των ειδικών.

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες ανέφεραν τα συμπτώματά τους για έως και 10 μήνες μετά τη διάγνωσή τους με Covid-19. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η χρήση μετφορμίνης σημείωσε τη μεγαλύτερη μείωση του κινδύνου μακροχρόνιων συμπτωμάτων.

Η επιστημονική κοινότητα θεωρεί πως τα αποτελέσματα είναι ελπιδοφόρα, καθώς η μετφορμίνη έχει αποδειχθεί πως είναι ασφαλής και για χορήγηση σε παιδιά, εγκύους και μητέρες που θηλάζουν. Δεν είναι σαφές αυτή τη στιγμή αν θα ισχύει το ίδιο και στη θεραπεία του COVID. Απλώς οι ειδικοί συμβουλεύουν να δώσουμε στους ερευνητές το χρονικό περιθώριο να διερευνήσουν τα πρόσφατα στοιχεία, για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια.

Αν και αυτή η μελέτη συσχετίζει τη χρήση μετφορμίνης με ευεργετικά αποτελέσματα, οι επιστήμονες επιμένουν πως ο καλύτερος τρόπος να προφυλαχθούμε από τη Long Covid, είναι να αποφύγουμε με κάθε τρόπο να νοσήσουμε από τον ιό.
https://www.msn.com/el-gr/news/other/%C ... r-AA1gd70s

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 05 Σεπ 2023, 20:33

Η όλη φάση μού θυμίζει τους διαγωνιζόμενους σε ριάλιτι τάλεντ σόου που κόβονται και εγκαλούν τους κριτές, λέγοντάς τους ότι κι αυτοί δεν ξέρουν να τραγουδήσουν / δεν έχουν ταλέντο ή αυτούς που αν κριτικάρεις την αγαπημένη τους ταινία σου λένε "αν μπορείς, κάνε εσύ καλύτερη".

Να το θυμάσαι αυτό, Ότο, την επόμενη φορά που θα εκφράσεις άποψη για οτιδήποτε, γιατί θα είμαι εκεί για να σου το θυμίζω. Πάντα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
student

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από student » 05 Σεπ 2023, 20:34

ΓΑΛΗ έγραψε:

Μάσκα παντού, τακτικά τεστ και οπωσδήποτε το νέο επικαιροποιημένο για την κρακεν που μόλις έφτασε γιατί πιάνει και την έρις.
Απαραίτητα επίσης εμβόλιο γρίπης, νέο για rsv και το φρεσκοδιαφημιζόμενο στην τβ εμβόλιο για ζωστήρα. :lol:

Άβαταρ μέλους
Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur » 05 Σεπ 2023, 20:34

ΓΑΛΗ έγραψε:
05 Σεπ 2023, 20:29
Isildur έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:

Κι εγώ προς τα εκεί ρέπω. Αν και προς το παρόν έχω τον κοβιντοδιώκτη τόσο εγώ όσο κι ο γιος μου. Μπολιασμένοι και οι δύο :) αλλά δεν ξέρω αν οφείλεται σ' αυτό, γιατί τόσο στο δικό μου εργασιακό/κοινωνικό περιβάλλον πριν το καλοκαίρι όσο και το δικό του, οι περισσότεροι (επίσης μπολιασμένοι) την πέρασαν τη φάση με ελαφριά συμπτώματα.
Εμένα τα παιδιά μου δεν είχαν περάσει μέχρι τώρα, παρ' όλο που και επαφές είχαν πάρα πολλές με νοσούντες (ειδικά η θυγατέρα που σχεδόν καθημερινά έρχεται σε επαφή με παιδάκια), αλλά και περάσαμε εγώ κι η σύζυγος πέρσι. Και παρ' όλα αυτά, δεν κόλλησαν. Η κόρη μου το άρπαξε τις προάλλες, πρώτη φορά και με ένα σημαδάκι στο τέστ που ίιιιισα που φαινόταν, οπότε υποψιάζομαι πολύ χαμηλό ιικό φορτίο (ή κάτι άλλο που δεν το ξέρω). Ο γιος ακόμα δεν κόλλησε... μάλλον βέβαια.

Άβαταρ μέλους
Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur » 05 Σεπ 2023, 20:37

hellegennes έγραψε:
05 Σεπ 2023, 20:30
Isildur έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:

Ναι, αλλά, πριν το πεις αυτό γνωρίζεις πώς γίνεται ο πολυμερισμός του DNA; Αν όχι, με ποιο θράσος εκφράζεις άποψη;
Ξέρεις πολύ καλά με ποιον τρόπο εκφράζω τις απόψεις μου στα θέματα που δεν γνωρίζω τόσο καλά (στα περισσότερα εδώ, δηλαδή), οπότε αυτά που λες προσωπικά δεν με αφορούν. Λύστε το μεταξύ σας, έχω πάρει βαρέλι με ποπ-κορν.

Ούτε και θα σου πω με ποιον συμφωνώ και με ποιον όχι, πού με τον έναν, πού με τον άλλον κλπ κλπ. Τελικά είναι καύλα να το βλέπει κανείς απ' έξω και να μην συμμετέχει. :003:

Άβαταρ μέλους
Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur » 05 Σεπ 2023, 20:43

student έγραψε:
05 Σεπ 2023, 20:34
ΓΑΛΗ έγραψε:

Μάσκα παντού, τακτικά τεστ και οπωσδήποτε το νέο επικαιροποιημένο για την κρακεν που μόλις έφτασε γιατί πιάνει και την έρις.
Απαραίτητα επίσης εμβόλιο γρίπης, νέο για rsv και το φρεσκοδιαφημιζόμενο στην τβ εμβόλιο για ζωστήρα. :lol:
Ειρωνίτσες, ειρωνίτσες; Κάτσε, σου 'χω κι εγώ τότε.

Καθημερινά εγερτήριο στις 5:00 το πρωί, για προσευχή στον Άγιο Πανγολίνο, προστάτη των κοβιντοπαθών (μεγάλη η χάρη του). Τρις ημερησίως λήψη αγιασμού διά του στόματος και κάθε βράδυ, λίγο πριν τον ύπνο, επάλειψη των σημείων εισόδου του σατανικού ιού (ρουθούνια, χείλη, μάτια, αυτιά) με λάδι από καντήλι, κατά προτίμηση διαβασμένο.

xioni

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από xioni » 05 Σεπ 2023, 20:46

Isildur έγραψε:
05 Σεπ 2023, 20:37
Τελικά είναι καύλα να το βλέπει κανείς απ' έξω και να μην συμμετέχει. :003:
Καλά που το κατάλαβες, το κάνω εδώ και χρόνια με τους διάφορους βλαμμένους εδώ μέσα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση (και όχι μόνο) κάποιος πρέπει να πει τον χέλη να το βουλώσει. Όσο σπαστικός κι αν είναι ο Όττο σε διάφορα εδώ έχει απολύτως δίκιο.

Άβαταρ μέλους
student

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από student » 05 Σεπ 2023, 20:47

Isildur έγραψε:
05 Σεπ 2023, 20:43
student έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:

Καθημερινά εγερτήριο στις 5:00 το πρωί, για προσευχή στον Άγιο Πανγολίνο, προστάτη των κοβιντοπαθών (μεγάλη η χάρη του). Τρις ημερησίως λήψη αγιασμού διά του στόματος και κάθε βράδυ, λίγο πριν τον ύπνο, επάλειψη των σημείων εισόδου του σατανικού ιού (ρουθούνια, χείλη, μάτια, αυτιά) με λάδι από καντήλι, κατά προτίμηση διαβασμένο.
Γιατί ρε σειρούλα ειρωνίες? Αφού αυτό που έγραψα προτείνει η επιστήμη.

Τί άλλαξε τώρα και ξαφνικά παρακούς τις οδηγίες των επιστημόνων? Δεν είναι πλέον ισόθεοι? :)

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 05 Σεπ 2023, 20:47

Isildur έγραψε:
05 Σεπ 2023, 20:43
student έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:

Στη μεγεθυμένη μετάλλαξη δεν πιάνουν ούτε μπόλια ούτε αγιασμένα λάδια. :P
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών