Ετοιμάζονται να μας ταΐσουν έντομα οι Ευρωπέηδες

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Ετοιμάζονται να μας ταΐσουν έντομα οι Ευρωπέηδες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 09 Φεβ 2023, 13:06

Bill Hicks έγραψε:
09 Φεβ 2023, 12:54
hellegennes έγραψε:
09 Φεβ 2023, 12:27
Bill Hicks έγραψε:
09 Φεβ 2023, 12:12
για το άλλο που λές, δεν επιβάλλεται ΣΕ ΣΕΝΑ τίποτα, απλά απαγορεύεται να τον αποκαλείς ξεφωνημένο τραβέλι.
Και σ' αυτό μαλακίες έγραψες. Ξεφωνημένο τραβέλι απαγορευόταν να τον πεις πριν, είχαμε νόμους γι' αυτά. Αυτό που ονομάζει επιβολή ο συμφορουμίτης είναι να απαιτείται να αποκαλεί άντρα μια γυναίκα ή γυναίκα έναν άντρα.
πού και από ποιον απαιτείται; έχει πολλά πάρε-δώσε με τραβέλια ο συμφορουμίτης;
Δεν ξέρω τι πάρε-δώσε έχει, ξέρω ότι μπορεί κάποιος σήμερα να τον καταγγείλει για misgendering και πίπες και να καταφέρει να του κάνει ζημιά, ακόμη και νομικά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 09 Φεβ 2023, 15:14

Bill Hicks έγραψε:
09 Φεβ 2023, 12:54
hellegennes έγραψε:
Bill Hicks έγραψε:
για το άλλο που λές, δεν επιβάλλεται ΣΕ ΣΕΝΑ τίποτα, απλά απαγορεύεται να τον αποκαλείς ξεφωνημένο τραβέλι.
Και σ' αυτό μαλακίες έγραψες. Ξεφωνημένο τραβέλι απαγορευόταν να τον πεις πριν, είχαμε νόμους γι' αυτά. Αυτό που ονομάζει επιβολή ο συμφορουμίτης είναι να απαιτείται να αποκαλεί άντρα μια γυναίκα ή γυναίκα έναν άντρα.
πού και από ποιον απαιτείται; έχει πολλά πάρε-δώσε με τραβέλια ο συμφορουμίτης;
Γιατί ρε μάγκα με ενδιαφέρει συνολικά η κατάσταση, αν κινηθώ υπερατομιστικά ξέρω ότι θα το βρω μπροστά μου. Και αν όχι από τραβέλι θα το βρω από χοντρό, από κοντό, από άσχημο κλπ η ίδια μαλακία ισχύει παντού με τα βλαμμένα. Τι λες, ν' αρxίσω να αποφεύγω στην ζωή μου όποιον δεν είναι generic για να μην μπλέξω;

Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 09 Φεβ 2023, 22:09

Green Dragon έγραψε:
08 Φεβ 2023, 13:48
AlienWay έγραψε:
08 Φεβ 2023, 12:01
Leporello έγραψε:
08 Φεβ 2023, 11:52
Και λοιπόν; Ηδη το κρέας είναι ακριβό γιά το μεγαλύτερο μέρος τής ανθρωπότητας. Αν μέσω των εντόμων γίνει προσιτό σε όλους, το κέρδος θα είναι πολύ μεγάλο. Σαν παρενέργεια, αν το κρέας των εντόμων έχει μεγαλύτερη ζήτηση από των βοοειδών, η κτηνοτροφική δραστηριότητα θα περιορισθεί και όντως η τιμή του βόειου κρέατος θα αυξηθεί και θα είναι προσιτό γιά λιγότερους ανθρώπους απ'ό,τι είναι σήμερα. Μικρή η ζημιά σε σχέση με το κέρδος του φθηνού κρέατος γιά όλους.
Με αυτά τα δεδομένα η συζήτηση δεν μπορεί να γίνεται στη βάση που λέει "οποιος θέλει μπορεί να επιλέξει να φάει μαμούνια".

Δεν τίθεται ζήτημα ελευθερης επιλογής δηλαδή, αλλά επιβολής διαιτολογίου.
Τύποι σαν κι αυτόν ακολουθούν ότι τους πλασάρει το κατεστημένο γιατί νομίζουν ότι έτσι προστατεύονται από το να χαρακτηριστούν σαν 'ψεκασμένοι' ενώ νιώθουν (ψευδώς) ότι υπάρχει κάποιος που τους προσέχει (σύστημα). Τελικά όμως έχουν ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια μυαλά.
Από τον καιρό που η κόντρα ήταν "συνωμοσιολογοι" vs "αντι-συνωμοσιολόγων" είχα ψιλιαστεί ότι κάτι δεν πάει καλά. Πολλοί είχαν ταχθεί με τη αντι-συννωμοσιολογία, όχι γιατί αγαπούν την αλήθεια και τον ορθό λόγο (το οποίο είναι το σωστό κατά τη γνώμη μου), αλλά γιατί αισθάνονταν καλά με το να ειναι με το μέρος "του δυνατού".

Σαν να λέμε "Ολυμπιακός στο ποδόσφαιρο".

Μην απορείς αν σε λίγα τους δεις σε κανα pride με μπλουζάκια που έχουν στάμπα τα χρώματα του ουράνιου τόξου με τον Τραμπ αποκεφαλισμένο και από κάτω λεζάντα "you will own nothing and you 'll be happy". :003:
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 10 Φεβ 2023, 00:08

AlienWay έγραψε:
09 Φεβ 2023, 22:09
Green Dragon έγραψε:
08 Φεβ 2023, 13:48
Τύποι σαν κι αυτόν ακολουθούν ότι τους πλασάρει το κατεστημένο γιατί νομίζουν ότι έτσι προστατεύονται από το να χαρακτηριστούν σαν 'ψεκασμένοι' ενώ νιώθουν (ψευδώς) ότι υπάρχει κάποιος που τους προσέχει (σύστημα). Τελικά όμως έχουν ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια μυαλά.
Από τον καιρό που η κόντρα ήταν "συνωμοσιολογοι" vs "αντι-συνωμοσιολόγων" είχα ψιλιαστεί ότι κάτι δεν πάει καλά. Πολλοί είχαν ταχθεί με τη αντι-συννωμοσιολογία, όχι γιατί αγαπούν την αλήθεια και τον ορθό λόγο (το οποίο είναι το σωστό κατά τη γνώμη μου), αλλά γιατί αισθάνονταν καλά με το να ειναι με το μέρος "του δυνατού".

Σαν να λέμε "Ολυμπιακός στο ποδόσφαιρο".

Μην απορείς αν σε λίγα τους δεις σε κανα pride με μπλουζάκια που έχουν στάμπα τα χρώματα του ουράνιου τόξου με τον Τραμπ αποκεφαλισμένο και από κάτω λεζάντα "you will own nothing and you 'll be happy". :003:
:+1:

Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos » 10 Φεβ 2023, 00:14

hellegennes έγραψε:
Bill Hicks έγραψε:
και να μην χρησιμοποιουνε κοινες ντουζιερες οι 12χρονες με τυπους με βυζους και μαλαπερδες ...
η προσοχη μας στο Καστελοριζο

Άβαταρ μέλους
AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 10 Φεβ 2023, 00:24

Εντωμεταξύ ούτε καν το αφήγημα έχει κατασταλάξει.

Τη μια βδομάδα ο λόγος είναι η συνεισφορά της κτηνοτροφιάς στα αέρια θερμοκηπίου (που υπάρχει, εγώ το δέχομαι).

Την επόμενη βδομάδα ο λόγος είναι η απόληψη βιομάζας.

Τη μεθεπόμενη είναι οι αυξημένες ανάγκες του παγκόσμιου πληθυσμού σε διατροφή.

Ε, αει...
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello » 10 Φεβ 2023, 00:32

hellegennes έγραψε:
Bill Hicks έγραψε:
Γιά να το μεταφράσουμε αυτό: σημαίνει άραγε ότι κάποιος λέει ότι είναι γυναίκα (πιθανώς και να το γράφει η νέα ταυτότητά του) και ο Πράσινος Δράκος θέλει να έχει την ελευθερία αυτός να αποφασίζει πώς θα αποκαλέσει αυτόν τον κάποιο; Και αν δεν έχει αυτή την ελευθερία, υπάρχει επιβολή;
1.
hellegennes έγραψε:
13 Οκτ 2022, 21:35
Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.

Άβαταρ μέλους
AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 10 Φεβ 2023, 00:36

Leporello έγραψε:
10 Φεβ 2023, 00:32
hellegennes έγραψε:
Bill Hicks έγραψε:
Γιά να το μεταφράσουμε αυτό: σημαίνει άραγε ότι κάποιος λέει ότι είναι γυναίκα (πιθανώς και να το γράφει η νέα ταυτότητά του) και ο Πράσινος Δράκος θέλει να έχει την ελευθερία αυτός να αποφασίζει πώς θα αποκαλέσει αυτόν τον κάποιο; Και αν δεν έχει αυτή την ελευθερία, υπάρχει επιβολή;
Οταν έγινε φίρμα η Τζένη Χειλουδάκη, ο απλός πολίτης (ο καράμπαμπας, ο κυρ-Παντελής) έλεγε αυθόρμητα και χωρίς να του το επιβάλλει κανείς "Η Τζένη". Δεν έλεγε "ο Τζένης". Αυτό το έκανε από μόνος του, ασυναίσθητα και χωρίς να του το επιβάλλει κανένας.

Ισως δηλαδή αν δεις το αντίθετο παράδειγμα, να καταλάβεις πως ορίζεται η επιβολή.
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos » 10 Φεβ 2023, 00:52

Leporello έγραψε:
hellegennes έγραψε:
Bill Hicks έγραψε:
δηλαδη θα λεμε κατι το οποιο δεν πιστευουμε με το ζορι ...? οπως μας αρεσει θα τον αποκαλουμε ... και αν ο νομος θελει να επιβαλλει μια ανοησια δημοσια θα ειμαστε νομιμοι αλλα ανεπισημα θα συζηταμε ελευθερα
η προσοχη μας στο Καστελοριζο

Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello » 10 Φεβ 2023, 01:01

AlienWay έγραψε:
10 Φεβ 2023, 00:36
Leporello έγραψε:
hellegennes έγραψε:
Οταν έγινε φίρμα η Τζένη Χειλουδάκη, ο απλός πολίτης (ο καράμπαμπας, ο κυρ-Παντελής) έλεγε αυθόρμητα και χωρίς να του το επιβάλλει κανείς "Η Τζένη". Δεν έλεγε "ο Τζένης". Αυτό το έκανε από μόνος του, ασυναίσθητα και χωρίς να του το επιβάλλει κανένας.

Ισως δηλαδή αν δεις το αντίθετο παράδειγμα, να καταλάβεις πως ορίζεται η επιβολή.
Καλό παράδειγμα, αλλά και πάλι δεν καταλαβαίνω πώς ορίζεται η επιβολή. Επειδή όλοι έλεγαν αυθόρμητα "η Τζένη" αυτή ήταν δίκαια γυναίκα, ενώ αν δεν ήταν "αυθαίρετα" δεν ήταν; Αν κάποιος δεν συμφωνούσε, αυτός μπορούσε να λέει "ο Τζένης"; Τι απ'όλα;
1.
hellegennes έγραψε:
13 Οκτ 2022, 21:35
Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 10 Φεβ 2023, 01:09

Leporello έγραψε:
10 Φεβ 2023, 01:01
Καλό παράδειγμα, αλλά και πάλι δεν καταλαβαίνω πώς ορίζεται η επιβολή. Επειδή όλοι έλεγαν αυθόρμητα "η Τζένη" αυτή ήταν δίκαια γυναίκα, ενώ αν δεν ήταν "αυθαίρετα" δεν ήταν; Αν κάποιος δεν συμφωνούσε, αυτός μπορούσε να λέει "ο Τζένης"; Τι απ'όλα;
Αν εγώ δεν συμφωνώ ότι ένας μαντράχαλος που αυτονομάζεται Σύνθια είναι γυναίκα και τον πω Στάθη, όπως ξέρω ότι τον λένε, μπορεί να χάσω την δουλειά μου μέχρι να μπω φυλακή, ανάλογα την χώρα, αν και υπάρχουν διάφοροι που θέλουν να ισχύει παντού.

Αυτό είναι επιβολή. Πρέπει να είναι επιλογή μου αν θα τον πω Σύνθια, όπως είναι επιλογή μου αν θα πω Μητσοτάκης ή Κούλης.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 10 Φεβ 2023, 01:16

Leporello έγραψε:
AlienWay έγραψε:
10 Φεβ 2023, 00:36
Leporello έγραψε:

Η συμπερίληψη γινόταν αυθόρμητα, μέσω της προόδου και με εκείνο το ρυθμό ήταν θέμα χρόνου, το 2050 να αντιμετωπίζονταν οι τρανς ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας. Οι προκαταλήψεις θα αργοπέθαιναν μαζί με τις παλιές γενιές. Η κατάσταση είχε δρομολογηθεί μέσω της προόδου.

Αν εκείνη την εποχή (με Τζένη Χειλουδάκη) έβγαινε κάποιος για ρεπορτάζ στο δρόμο και ρωτούσε τον κόσμο "θεωρείται ότι οι τρανς είναι γυναίκες;", πάω και στοίχημα ότι μια μεγάλη μερίδα θα έλεγαν (ανεπηρέαστα) "ναι, γιατί όχι".

Επιβολή δεν έχεις όταν έχεις ενσυναίσθηση και λαμβάνεις υπόψη τι θέλει να ακούσει ο άλλος (ο τρανς στην προκειμένη περίπτωση) για να είσαι ευγενικός με αυτόν.

Επιβολή έχεις όμως όταν αλλάζεις επιστήμη, προφορικό λόγο, ή όταν καταργείς τη λογική και έχεις την απαίτηση από τον κόσμο να πειθαρχεί σε αυτή τη παράνοια (με φόβο κυρώσεων μάλιστα) ακόμη και συνομιλούν ο ένας με τον άλλον (χωρίς να είναι οι τρανς παρόντες στη συζήτηση).

Επιβολή είναι όταν δηλαδή φτάνουμε στο σημείο να βιάζουμε τη λογική, με πρόσχημα τους τρανς, χωρίς να το αποφασίζουν οι τρανς.
Ζούμε σε ένα σύστημα.

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 10 Φεβ 2023, 01:22

Green Dragon έγραψε:
08 Φεβ 2023, 13:52

Οι γαρίδες είναι αρθρόποδα, όχι οστρακοειδή (αηδία και τα οστρακοειδή). Το πρόβλημα είναι ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ η επιβολή! Ακριβώς όπως και στον δικαιωματισμό. Εμένα δεν με ενδιαφέρει αν κάποιος λέει ότι είναι αντρόγυνος ή non-binary ή ότι άλλη τρέλα κατεβάσει το κεφάλι του, με ενοχλεί όταν επιβάλλεται ΣΕ ΜΕΝΑ πως θα τον αποκαλώ και τι θα τον θεωρώ. Ομοίως, όποιος γουστάρει να φάει μαμούνια, να φάει, κανένα πρόβλημα! Αλλά όχι αν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο περιορισμού της κτηνοτροφίας και προπαγάνδας για να τρώμε μαμούνια!
Η επιβολή σε κανέναν δεν αρέσει, όταν όμως υπάρχει πρόβλημα, πρέπει να βρεθούν και λύσεις. Και στον πόλεμο επιστρατεύεσαι και πας στο μέτωπο κι ας μην το θες.

Τώρα βέβαια, εσύ δεν πιστεύεις ότι υπάρχει πρόβλημα και εκεί είναι όλη η ιστορία. Αναλογίσου όμως ότι πλέον δεν ζούμε όπως στο 50 ούτε στο 70 και το χειρότερο είναι ότι περιμένουν και άλλα 4 δις Ασιάτες να ζήσουν όπως κι εσύ, με τις κρεατάρες τους καθημερινά κλπ. Οπότε δεν είναι κακή ιδέα να ψαχτούν εναλλακτικές από τώρα, ώστε όταν φρακάρει το σύστημα να υπάρχουν. Γιατί το φαγητό δεν είναι ηλεκτρικά αυτοκίνητα, που μπορείς να μετατοπίσεις τον στόχο, τι 2030 τι 2050 (που κι εκεί δεν γίνεται αλλά τεσπα). Για να ταΐζεις όλο αυτό τον πληθυσμό καθημερινά πρέπει να είσαι πανέτοιμος πάντα.

Άβαταρ μέλους
AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 10 Φεβ 2023, 01:25

hellegennes έγραψε:
10 Φεβ 2023, 01:09
Leporello έγραψε:
Αν εγώ δεν συμφωνώ ότι ένας μαντράχαλος που αυτονομάζεται Σύνθια είναι γυναίκα και τον πω Στάθη, όπως ξέρω ότι τον λένε, μπορεί να χάσω την δουλειά μου μέχρι να μπω φυλακή, ανάλογα την χώρα, αν και υπάρχουν διάφοροι που θέλουν να ισχύει παντού.

Αυτό είναι επιβολή. Πρέπει να είναι επιλογή μου αν θα τον πω Σύνθια, όπως είναι επιλογή μου αν θα πω Μητσοτάκης ή Κούλης.
Το να χάσεις τη δουλειά σου ή να μπεις φυλακή για κάτι που λες, είναι όντως δυστοπικό, Οργουελικό, άδικο κλπ.

Αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι αν την είχες μπροστά σου, θα την αποκαλούσες Σύνθια, γιατί είσαι ευγενής, γιατί είσαι άνθρωπος και για να μη φας καμια μπούφλα.

Η κόκκινη γραμμή δηλαδή είναι αυτό που λες στο παράδειγμα (με τη δουλειά, τη φυλακή) και δείχνει ότι οδεύουμε ως ανθρωπότητα σε πολύ σκοτεινά μονοπάτια.

Εχω αρχίσει να πιστεύω ότι οι μειονότητες είναι το πρόσχημα.
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
Bill Hicks

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bill Hicks » 10 Φεβ 2023, 12:00

hellegennes έγραψε:
10 Φεβ 2023, 01:09
Leporello έγραψε:

δηλαδή θέλεις να μπορείς να λες υποτιμητικά Στάθης αντί για Σύνθια, όπως λες υποτιμητικά Κούλης αντί για Μητσοτάκης. claro :lol:
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day! :smt033

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών