ΜΗπως τοτε θα επρεπε να επικεντρωνονται οι προσπαθειες στο να μεταφερουμε φυσικο φως και αερα σε υπογειους οροφους;seismic έγραψε: ↑20 Μάιος 2019, 16:19Ναι είναι ότι ποιο αντισεισμικό υπάρχει. Αρκεί να μην έχει ορόφους από πάνω.

ΜΗπως τοτε θα επρεπε να επικεντρωνονται οι προσπαθειες στο να μεταφερουμε φυσικο φως και αερα σε υπογειους οροφους;seismic έγραψε: ↑20 Μάιος 2019, 16:19Ναι είναι ότι ποιο αντισεισμικό υπάρχει. Αρκεί να μην έχει ορόφους από πάνω.
Μια χαρά το αντέγραψες αυτό από κάπου. Συμφωνούμε, γιατί βαριέμαι τις λεπτομέρειες.seismic έγραψε: ↑20 Μάιος 2019, 16:25Ένα πειραματικό δοκίμιο πρέπει να έχει...
α) Γεωμετρική ομοιότητα. Το ομοίωμα να έχει όμοιο σχήμα συνήθως υπό κλίμακα, και την κλίμακα εντός της δομής του.
β) Η κινηματική ομοιότητα να είναι ανάλογη τόσο της γεωμετρικής ομοιότητας όσο και την ομοιότητας της επιτάχυνσης αντίστοιχων σημείων πρωτοτύπου και ομοιώματος.
γ)Η ομοιότητα μαζών και δυνάμεων που δημιουργούν την κίνηση ομόλογων σημείων πρωτοτύπου και ομοιώματος καλείται δυναμική ομοιότητα (οι λόγοι αντίστοιχων δυνάμεων βαρύτητας, αδράνειας, ελαστικότητας, είναι ίδιοι). Είναι προφανές ότι για να εξασφαλίζεται πλήρης ομοιότητα στην απόκριση πρωτοτύπου ομοιώματος πρέπει να ικανοποιούνται και τα τρία παραπάνω είδη ομοιότητας.
Ναι υπάρχει και η ιξώδης απόσβεση.Archmage έγραψε: ↑20 Μάιος 2019, 16:30Μια χαρά το αντέγραψες αυτό από κάπου. Συμφωνούμε, γιατί βαριέμαι τις λεπτομέρειες.seismic έγραψε: ↑20 Μάιος 2019, 16:25Ένα πειραματικό δοκίμιο πρέπει να έχει...
α) Γεωμετρική ομοιότητα. Το ομοίωμα να έχει όμοιο σχήμα συνήθως υπό κλίμακα, και την κλίμακα εντός της δομής του.
β) Η κινηματική ομοιότητα να είναι ανάλογη τόσο της γεωμετρικής ομοιότητας όσο και την ομοιότητας της επιτάχυνσης αντίστοιχων σημείων πρωτοτύπου και ομοιώματος.
γ)Η ομοιότητα μαζών και δυνάμεων που δημιουργούν την κίνηση ομόλογων σημείων πρωτοτύπου και ομοιώματος καλείται δυναμική ομοιότητα (οι λόγοι αντίστοιχων δυνάμεων βαρύτητας, αδράνειας, ελαστικότητας, είναι ίδιοι). Είναι προφανές ότι για να εξασφαλίζεται πλήρης ομοιότητα στην απόκριση πρωτοτύπου ομοιώματος πρέπει να ικανοποιούνται και τα τρία παραπάνω είδη ομοιότητας.
Για προχώρα τώρα παρακάτω και εφάρμοσέ τα αυτά στην περίπτωσή σου...
Νταξει, δεν έχει σημασία που παραδέχεσαι ότι παπαγαλίζεις. Λεπτομέρειες. Εφάρμοσέ το στην περίπτωσή σου.seismic έγραψε: ↑20 Μάιος 2019, 16:35Το αντέγραψα από εδώ. https://www.hlektronika.gr/forum/showth ... 64&page=16
Φυσικά αυτή είναι η καλύτερη λύση Το κάνουν στην Ελλάδα.Ορέστης 35 έγραψε: ↑20 Μάιος 2019, 16:27ΜΗπως τοτε θα επρεπε να επικεντρωνονται οι προσπαθειες στο να μεταφερουμε φυσικο φως και αερα σε υπογειους οροφους;
Δεν καταλαβαίνω πολλά μπορείς να βοηθήσεις? Θα σου πω την αναλογία του τσιμέντου της άμμου του χάλυβα Αυτά μπορώ να στα πω. Με τα μαθηματικά δεν τα πάω καλά. Αυτά μόνο ξέρωArchmage έγραψε: ↑20 Μάιος 2019, 16:55Νταξει, δεν έχει σημασία που παραδέχεσαι ότι παπαγαλίζεις. Λεπτομέρειες. Εφάρμοσέ το στην περίπτωσή σου.seismic έγραψε: ↑20 Μάιος 2019, 16:35Το αντέγραψα από εδώ. https://www.hlektronika.gr/forum/showth ... 64&page=16
Για να σε βοηθήσω, μάλιστα, η (ψιλοπροφανής) γεωμετρική ομοιότητα p (πρωτότυπο) και m (μοντέλο, δηλ. ο κύβος) είναι:
Μήκος: Lp = λ Lm
Επιφάνεια: Ap = λ2 Am
Όγκος: Vp = λ3 Vm
Στο δικό σου είναι λ=7. Τηρούνται τα υπόλοιπα; Άγνωστο, αλλά (ελπίζω) θα μας το δείξεις.
Μετά ορίζουμε τις ελαστικότητες Ep = e Em και τις πυκνότητες ρp = ρ ρm. Άγνωστο πόσο είναι τα e και ρ στην περίπτωσή σου, αλλά θα μας πεις.
Με βάση αυτά μετά θα πρέπει να δείξεις τους υπολογισμούς σου για μάζα, ταχύτητα, επιτάχυνση, δύναμη, αδράνεια, τάση, χρόνο και συχνότητα. Θα προκύψει φαντάζομαι μια επιτάχυνση τρακόσια πεντακισομύρια τζι και άρα θα έχεις αποδείξει ότι είσαι ο κορυφαίος στον κόσμο.
Δεν έκανες πειράματα μικροκλίμακας, κούνησες ένα κύβο στην αυλή σου.
Δεν είμαι καθηγητής να ξέρω αυτά τα πράγματα.Archmage έγραψε: ↑20 Μάιος 2019, 17:35Δεν έκανες πειράματα μικροκλίμακας, κούνησες ένα κύβο στην αυλή σου.
Για να κάνεις πειράματα μικροκλίμακας πρέπει να ξέρεις (τουλάχιστον) τα παραπάνω που έγραψα (και τους λόγους που τα τηρείς) και μετά να κάνεις μετρήσεις για να δείξεις τι και πώς και πόσο. Έτσι γίνονται τα πειράματα μικροκλίμακας, όχι με κούνημα ενός κύβου, μετρήσεις με το μάτι και συμπεράσματα όπως σε βολεύει.
ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ στο λένε αυτό το πράγμα. Μαθηματικά δεν ξέρεις, οπότε στο λένε στα ελληνικά. Σε ποια άλλη γλώσσα πρέπει να στο γράψουν για να περάσει;
Μην το παραδέχεσαι. Τι να κάνουμε τώρα, να αλλάξει όλος ο πλανήτης τη γλώσσα που μιλάει επειδή εσύ έχεις ψυχολογικά με τον κύβο από μπετό;
Δυστυχώς είναι αληθινή ...μόνο για εσάς κύριε seismic. Όσο δεν μπορείτε να την αποδείξετε δεν είναι τίποτα απολύτως.
Αυτό τώρα τι το θέλατε; Είναι ..αστειάκι; Όχι φυσικά. Είναι αυτό που πιστεύατε από την αρχή και ακόμη το πιστεύετε. Ότι είμαστε άσχετοι και βαλτοί.
Δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω τώρα... Πιστεύετε ότι εγώ ( ενας εκπαιδευτικός ) έχω να κερδίσω κάτι ΥΛΙΚΟ με το να είμαι ...απέναντί σας; Το μόνο που κερδίζω κύριε seismic είναι η ικανοποίηση ότι στέκομαι απέναντι σε ανθρώπους που βιάζουν αυτό που αγαπώ διάβαζε: επιστήμη, επιστημονική μέθοδος. Δεν φτάνει που ούτε λίγο ούτε πολύ με κατογορείτε για χρηματισμό συγκρίνετε ( εμμέσως πλην σαφώς ) τον εαυτό σας με γίγαντες της κατηγορίας Καραθεοδωρή και Παπανικολάου! Αν είναι δυνατόν! Το ότι ΧΑΡΙΣΕ την πατέντα που είχε βγάλει ο Παπανικολάου (για το τεστ Παπ) σε ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ για να γίνεται το τεστ δωρεάν το ξέρετε; Είναι δυνατόν εσείς ( ναι είναι σκληρό που το γράφω έτσι αλλά εσείς προκαλέσατε την σύγκριση... ) να είστε στην ..ίδια κατηγορία μαζί του; Εσείς που θα μηνύσετε τον πρώτο που θα τυχει να αντιγράψει την πατέντα; Αλλά θέλετε να ...σώσετε τον κόσμο;
Θα σταματήσετε να γράφετε ψέματα; Η γέφυρα που δείξατε ΔΕΝ χρησιμοποιεί την ίδια μέθοδο με την εφεύρεσή σας! Χώρια που εσείς διατυμπανίζετε ότι έχετε κατοχυρώσει ...και την μέθοδο! Εδώ κάνετε σαφή διαχωρισμό μεθόδου ...πατέντας. Γιατί; Η γέφυρα αυτή δεν αποδεικνύει τίποτα για την εφεύρεσή σας... Η εφεύρεσή σας είναι υδραυλικός βραχίονας πακτωμένος σε βάθος γεώτρησης... Όχι προβολοδόμηση που χρησιμοποιείται σε αυτή τη γέφυρα... Πείτε μας λοιπόν ποιά είναι διαφορά πατέντας και μεθόδου για να καταλάβουμε γιατί δεν τους πάτε αυτούς στα δικαστήρια αφού είναι στην Ελλάδα που σας καλύπτει η πατέντα! Σας το είπα και παλιότερα ότι δεν μπορείτε επειδή ισχυρίζεστε κάτι σε μια κατηγορία της επιστημής και βλέπετε αποτελέσματα από άλλα πράγματα στην ίδια κατηγορία και να λετε: "να αυτό δουλεύει άρα δουλεύει και το δικό μου". Να σας υπενθυμίσω τα πειράματα με το νερό;seismic έγραψε: ↑20 Μάιος 2019, 14:10Όταν σας δείχνω την προεντεταμένη γέφυρα που κρέμεται στον αέρα και χρησιμοποιεί την ίδια μέθοδο ( όχι ίδια πατέντα ) που χρησιμοποιώ και εγώ και μου λέτε δεν είναι το ίδιο, ναι δεν είναι το ίδιο είναι ποιο δύσκολο... αλλά δουλεύει. Το δικό μου όμως δεν δουλεύει.
Δάσκαλε που ...δίδασκες! Πόσες φορές εσείς κύριε seismic δεν το έχετε κάνει αυτό; Δεν κοιτάτε καλύτερα τι κάνετε εσείς; Αφού ξεκαθαρίσετε την στάση σας μετά δείτε τι κάνουν οι άλλοι απέναντί σας...
Εντάξει. Καλό είναι που το παραδέχεστε! Κακό ( πολύ κακό ) είναι να χρησιμοποιείς ...Μαθηματικά για να αποδείξεις ότι η εφεύρεση σου λειτουργεί! Ποιός και γιατί να σε πάρει στα σοβαρά κύριε seismic; "Δεν τα πάω καλά με τα μαθηματικά" < ---- ??? ----> "να τα μαθηματικά που αποδεικνύουν την εφεύρεσή μου"; Δεν είναι ( το λιγότερο... ) παράλογο αυτό;
Και ...επιμένεις!
Κι άλλα ...ψεματάκια κύριε seismic; ΠΟΥ είναι η απάντηση από την ΝΕΕS; Ποιός διευθυντής και ποιάς σεισμικής βάσης της Αμερικής τα λέει αυτά; O κύριος Καρύδης είδε ...αυτά τα βίντεο και τα ...επικρότησε; Συμφώνησε με τον τρόπο με τον οποίο έγιναν; Είναι κι αυτά ...απόρητα έγγραφα; Μπορούμε να τα δούμε; Και όχι απαντήσεις παρακαλώ του στυλ: "πριτς δεν σε λέω".seismic έγραψε: ↑20 Μάιος 2019, 18:24Στέλνω το βίντεο στην NEES την μεγαλύτερη σεισμική βάση στον κόσμο και τους ρωτώ τι γνώμη έχουν για το πείραμα.
Απάντηση. Το πείραμα μιλάει μόνο του.
ο Παναγιώτης Καρύδης τα ίδια λέει.
Ο διευθυντής στην σεισμική βάση στην Αμερική τα ίδια λέει
Εσείς κύβος Τι να πιστέψω?
https://www.tovima.gr/2018/10/09/scienc ... oepistimi/
«Πρέπει να θυμόμαστε ότι είναι απίστευτα επικίνδυνο και καταστροφικό να μην δίνουμε σημασία στην ψευδοεπιστήμη. Θα πρέπει να έχουμε μηδενική ανοχή για αυτού του είδους τα πράγματα»
Θα συμφωνούσα εάν επρόκειτο για κάποιον μηχανικό ο οποίος θα σήκωνε κτίριο με πραγματικό κίνδυνο για ζωές, ή έστω θα μπορούσε να επηρεάσει αυτούς που το κάνουν.AreSMareS έγραψε: ↑20 Μάιος 2019, 18:56https://www.tovima.gr/2018/10/09/scienc ... oepistimi/«Πρέπει να θυμόμαστε ότι είναι απίστευτα επικίνδυνο και καταστροφικό να μην δίνουμε σημασία στην ψευδοεπιστήμη. Θα πρέπει να έχουμε μηδενική ανοχή για αυτού του είδους τα πράγματα»