Κοινοτισμός

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Bazoomba
Phorum.gr user: Bazoomba

Re: Κοινοτισμός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bazoomba » 20 Νοέμ 2019, 10:18

ΓΑΛΗ έγραψε:
20 Νοέμ 2019, 10:09
Bazoomba έγραψε:
20 Νοέμ 2019, 09:40

Ξεχνάμε πάντα όταν μιλάμε για ανισότητες την δυνατότητα που έδιναν οι κοινωνίες (αυτοθεσμισης) στην ανέλκυση, πράγμα που στον καπιταλισμό είτε δεν συμβαίνει είτε συμβαίνει τεχνητά.

Επιπλέον ξεχνάμε πάντα ότι για να κριτικάρουμε μια ιδέα, μια ιδεολογία, ένα ιδανικό κλπ.. πρέπει να έχει προηγηθεί μια ελάχιστη επαφή μαζί του/της.
Καλή η κριτική στον αναρχισμού, αλλά να ΜΗΝ γίνεται, συγκρίνοντας τον με τις τεχνητές ανάγκες και τις επιπλαστες βεβαιότητες του Καπιταλισμού.
:smt023
Δώσε κάποιες ιδέες για το πως θα λειτουργήσει η ανέλκυση που αναφέρεις σε μια αμιγώς πρωτόγονη και αναρχική διαδικασία.

Εκτός αν θεωρείς ότι η αναρχία χρειάζεται ένα ήδη δομημένο περιβάλλον για να μεγαλουργήσει. :lol:
Δεν μπορώ να σε δώσω, γιατί εγώ είμαι ακόμα πιο ακραίος από τον Χαοτικό.

Για εμένα και ή ολοκληρωμένη αναρχία Στάδιο είναι.

Και ναι, χρειάζεται ένα ήδη δομημένο περιβάλλον, εσωτερικό.

Οι κοινωνικές επαναστάσεις αποτυγχάνουν γιατι είναι κοινωνικές επαναστάσεις.

Πρωτίστως, ας φροντίσουμε να ολοκληρώσουμε την επανάσταση κατά του εαυτού μας(εν αλλοιωμένο περιβάλλον) και ύστερα η κοινωνική δόμηση θα προκυψει φυσικά, ακόμα και η ανέλκυση.

Τα κριτήρια που τίθενται από προβληματικός οργανισμούς, νομοτελειακα θα είναι εξίσου προβληματικά.
Αυτό καλύπτει κάθε φάσμα των πολιτικών ιδεολογιων
ΓΑΛΗ έγραψε:
09 Φεβ 2021, 16:09
Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 20 Νοέμ 2019, 10:20

ΓΑΛΗ έγραψε:
20 Νοέμ 2019, 10:11
Naida έγραψε:
20 Νοέμ 2019, 10:06
ΓΑΛΗ έγραψε:
20 Νοέμ 2019, 10:04

Οκ, αυτό ακριβώς περιμένω να διαβάσω. Τις αντικαπιταλιστικές προτάσεις.

Ιδίως, αν σου φαίνονται καπιταλιστικές οι δικές μου προτάσεις. :lol:
Ούτε καν, αυτό που έγραψες σε επίπεδο κοινοτισμού ήταν πολύ καλό. Κοντά στον αναρχοκολεκτιβισμό που έγραψα μετά.
Αυτό σημαίνει ότι είσαι μέσα; :lol:
Φορουμικά Κιμπούτς; :lol: Βέβαια γιατί όχι.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 20 Νοέμ 2019, 10:22

Ελάτε μαζί μου και θα κατακτήσουμε την αντίπαλη κοινότητα, για να ξεχάσουμε λίγο τη μιζέρια των κοτοπουλακίων. Αρχικά θα είμαστε μόνο άντρες. Γυναίκες μετά την κατάκτηση.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 20 Νοέμ 2019, 10:30

Γιάννης έγραψε:
20 Νοέμ 2019, 10:16

- Η κοινωνική οργάνωση είναι αυστηρά πολυγαμική. Η μονογαμία και η αγαμία απαγορεύονται
- Κάθε ενήλικας που είναι βιολογικά ικανός για τεκνοποίηση υποχρεούται να γίνει γονέας τουλάχιστον ενός παιδιού.
- Ανώτατο όριο τεκνοποίησης τα 3 παιδιά ανά γονέα. Τα υπεράριθμα υιοθετούνται από ενήλικες που αδυνατούν να τεκνοποιήσουν, με ανώτατο όριο τις 3 υιοθεσίες ανά ενήλικα. Τα επιπλέον υπεράριθμα υποβάλονται σε ευθανασία.
να , βλεπεις τι γινεται αμα γραφεις τους κανονες στο γονατο;

πως θα ξερουμε ρε μαστορη ποσα παιδια εχει ο καθε αντρας, αμα πηδιομαστε ασυστολως με ολες; για καθε παιδι θα ξερουμε μονο ποια ειναι η μανα του, οχι και ο πατερας...
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 20 Νοέμ 2019, 10:31

Dwarven Blacksmith έγραψε:
20 Νοέμ 2019, 10:22
Ελάτε μαζί μου και θα κατακτήσουμε την αντίπαλη κοινότητα, για να ξεχάσουμε λίγο τη μιζέρια των κοτοπουλακίων. Αρχικά θα είμαστε μόνο άντρες. Γυναίκες μετά την κατάκτηση.
μηπως να φτιαχναμε μια κοινοτητα μονο αντρες, και μια μονο γυναικες, να δουμε που θα βγει; :bored:
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 20 Νοέμ 2019, 10:37

Naida έγραψε:
20 Νοέμ 2019, 10:20
ΓΑΛΗ έγραψε:
20 Νοέμ 2019, 10:11
Naida έγραψε:
20 Νοέμ 2019, 10:06

Ούτε καν, αυτό που έγραψες σε επίπεδο κοινοτισμού ήταν πολύ καλό. Κοντά στον αναρχοκολεκτιβισμό που έγραψα μετά.
Αυτό σημαίνει ότι είσαι μέσα; :lol:
Φορουμικά Κιμπούτς; :lol: Βέβαια γιατί όχι.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 20 Νοέμ 2019, 10:45

Bazoomba έγραψε:
20 Νοέμ 2019, 10:18
ΓΑΛΗ έγραψε:
20 Νοέμ 2019, 10:09
Bazoomba έγραψε:
20 Νοέμ 2019, 09:40

Ξεχνάμε πάντα όταν μιλάμε για ανισότητες την δυνατότητα που έδιναν οι κοινωνίες (αυτοθεσμισης) στην ανέλκυση, πράγμα που στον καπιταλισμό είτε δεν συμβαίνει είτε συμβαίνει τεχνητά.

Επιπλέον ξεχνάμε πάντα ότι για να κριτικάρουμε μια ιδέα, μια ιδεολογία, ένα ιδανικό κλπ.. πρέπει να έχει προηγηθεί μια ελάχιστη επαφή μαζί του/της.
Καλή η κριτική στον αναρχισμού, αλλά να ΜΗΝ γίνεται, συγκρίνοντας τον με τις τεχνητές ανάγκες και τις επιπλαστες βεβαιότητες του Καπιταλισμού.
Δώσε κάποιες ιδέες για το πως θα λειτουργήσει η ανέλκυση που αναφέρεις σε μια αμιγώς πρωτόγονη και αναρχική διαδικασία.

Εκτός αν θεωρείς ότι η αναρχία χρειάζεται ένα ήδη δομημένο περιβάλλον για να μεγαλουργήσει. :lol:
Δεν μπορώ να σε δώσω, γιατί εγώ είμαι ακόμα πιο ακραίος από τον Χαοτικό.

Για εμένα και ή ολοκληρωμένη αναρχία Στάδιο είναι.

Και ναι, χρειάζεται ένα ήδη δομημένο περιβάλλον, εσωτερικό.

Οι κοινωνικές επαναστάσεις αποτυγχάνουν γιατι είναι κοινωνικές επαναστάσεις.

Πρωτίστως, ας φροντίσουμε να ολοκληρώσουμε την επανάσταση κατά του εαυτού μας(εν αλλοιωμένο περιβάλλον) και ύστερα η κοινωνική δόμηση θα προκυψει φυσικά, ακόμα και η ανέλκυση.

Τα κριτήρια που τίθενται από προβληματικός οργανισμούς, νομοτελειακα θα είναι εξίσου προβληματικά.
Αυτό καλύπτει κάθε φάσμα των πολιτικών ιδεολογιων
Ξεκίνα την επανάσταση κατά εαυτού, ξεκινώντας με μια πρακτική πρόταση, που πιστεύεις ότι μπορεί να λειτουργήσει για το σύνολο παρά να εστιάζεις στο τι θεωρείς εσύ για το α ή β θέμα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ » 20 Νοέμ 2019, 11:16

Ασέβαστος έγραψε:
20 Νοέμ 2019, 09:20
ΟΥΤΙΣ έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 20:57

Φίλε μου, η απάντηση του τύπου, "τα ίδια έκαναν ή κάνουν και οι άλλοι", δεν είναι απάντηση. Αυτό που αρνείστε να καταλάβετε είναι ότι το οικονομικό σύστημα στο οποίο ζούμε, δεν θα μπορούσε να επιβιώσει, αν δεν ήταν επιθετικό. Αν έπραττε διαφορετικά, δεν θα είχε επιβιώσει, ή δεν θα ήταν καπιταλισμός. Και, για να το πω απλά, το σύστημα είναι φτιαγμένο από καθίκια και λειτουργείται από καθίκια.
κι εσυ δεν μπορεις να καταλαβεις οτι δεν θα μπορουσε να ειναι αλλιως, σε εναν πλανητη γεματο καθικια, οπου ολα τα συστηματα ειναι φτιαγμενα απο καθικια.

και οτι απο οσα εχουν υπαρξει μεχρι σημερα (οσα τουλαχιστον ειχαν την ισχυ για να ειναι βιαια και επιθετικα) ειναι το λιγοτερο βιαιο και επιθετικο, με μεγαλη διαφορα. βεβαιως δεν ειναι τελειο. ειναι ομως οτι καλυτερο εχει υπαρξει, μεχρι ωρας.
Η διαφορά μας είναι ότι εσύ πιστεύεις ότι όλοι οι άνθρωποι είναι καθίκια εκ φύσεως. Εγώ θεωρώ ότι το σύστημα αναπαράγει την νοοτροπία των καθικιών. Κάθε εκμεταλλευτικό σύστημα την αναπαράγει. Κάθε σύστημα που προωθεί την ανισότητα τρέφει τα καθίκια και διαχέει την νοοτροπία τους σε ολόκληρη την κοινωνία. Επίστρεψε μου, λοιπόν, να θεωρώ ότι αν απαλλαγούμε από την ανισότητα και την εκμετάλλευση έχουμε βάσιμες ελπίδες να απαλλάξουμε την κοινωνία και τον κόσμο από τα καθίκια στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Τώρα, το να μου γράφεις ότι το καπιταλιστικό σύστημα είναι το πλέον ειρηνικό σύστημα, επειδή εμείς εδώ στον Δυτικό κόσμο διανύουμε μια περίοδο ειρήνης, μπορώ να το εκλάβω μόνο ως αστείο. Ειδικά όταν το καπιταλιστικό σύστημα ήταν που έδωσε στις πολεμικές επιχειρήσεις βιομηχανικές διαστάσεις και παγκόσμια κλίμακα. Και όπου μόνο οι δύο μεγάλοι του πόλεμοι στοίχισαν την ζωή σε 100 εκατομμύρια ανθρώπους. Δεν θα αναφερθώ φυσικά στα θύματα της αποικιοκρατίας, του δουλεμπορίου ή στα θύματα των μικρότερων πολέμων.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.

Γιάννης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γιάννης » 20 Νοέμ 2019, 14:14

Ασέβαστος έγραψε:
20 Νοέμ 2019, 10:30
Γιάννης έγραψε:
20 Νοέμ 2019, 10:16

- Η κοινωνική οργάνωση είναι αυστηρά πολυγαμική. Η μονογαμία και η αγαμία απαγορεύονται
- Κάθε ενήλικας που είναι βιολογικά ικανός για τεκνοποίηση υποχρεούται να γίνει γονέας τουλάχιστον ενός παιδιού.
- Ανώτατο όριο τεκνοποίησης τα 3 παιδιά ανά γονέα. Τα υπεράριθμα υιοθετούνται από ενήλικες που αδυνατούν να τεκνοποιήσουν, με ανώτατο όριο τις 3 υιοθεσίες ανά ενήλικα. Τα επιπλέον υπεράριθμα υποβάλονται σε ευθανασία.
να , βλεπεις τι γινεται αμα γραφεις τους κανονες στο γονατο;

πως θα ξερουμε ρε μαστορη ποσα παιδια εχει ο καθε αντρας, αμα πηδιομαστε ασυστολως με ολες; για καθε παιδι θα ξερουμε μονο ποια ειναι η μανα του, οχι και ο πατερας...
Έχουμε ("έχομε", που θα έλεγε και ο ΣΕ) τεχνολογια για να τσεκάρομε το DNA.

Άβαταρ μέλους
Sid Vicious

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sid Vicious » 11 Δεκ 2019, 03:00

ΓΑΛΗ έγραψε:
20 Νοέμ 2019, 08:15
Feindflug έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 22:17
Εγώ θέλω να είμαι στην ομάδα με Ορέστη, Naida και Άγι.

Έτσι κι αλλιώς και οι δύο ομάδες θα λιμοκτονήσουν, τουλάχιστον θα γελάσω.
Οκ, επιτέλους μία πρόταση.

Εγώ θέλω να είμαι στην ομάδα με Ίφιδα, Sid, Ασέβαστο, Ερμή και Όττο. Τους δύο πρώτους δεν τους φοβάμαι, είναι παντός καιρού και το γέλιο εξασφαλισμένο. Ο Ασέβαστος θα μας μάθει να ψαρεύουμε, ο Ερμής να καλλιεργούμε και o Όττο να τρίβουμε βότανα. :P
Εξαιρετική ομάδα, δεν μασάμε τίποτα! Οι υπόλοιπες ομάδες ή θα λιμοκτονήσουν ή θα είναι στην κατήφεια ή θα σκοτωθούν μεταξύ τους
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών