Δεν μπορώ να σε δώσω, γιατί εγώ είμαι ακόμα πιο ακραίος από τον Χαοτικό.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑20 Νοέμ 2019, 10:09Δώσε κάποιες ιδέες για το πως θα λειτουργήσει η ανέλκυση που αναφέρεις σε μια αμιγώς πρωτόγονη και αναρχική διαδικασία.Bazoomba έγραψε: ↑20 Νοέμ 2019, 09:40
Ξεχνάμε πάντα όταν μιλάμε για ανισότητες την δυνατότητα που έδιναν οι κοινωνίες (αυτοθεσμισης) στην ανέλκυση, πράγμα που στον καπιταλισμό είτε δεν συμβαίνει είτε συμβαίνει τεχνητά.
Επιπλέον ξεχνάμε πάντα ότι για να κριτικάρουμε μια ιδέα, μια ιδεολογία, ένα ιδανικό κλπ.. πρέπει να έχει προηγηθεί μια ελάχιστη επαφή μαζί του/της.
Καλή η κριτική στον αναρχισμού, αλλά να ΜΗΝ γίνεται, συγκρίνοντας τον με τις τεχνητές ανάγκες και τις επιπλαστες βεβαιότητες του Καπιταλισμού.
Εκτός αν θεωρείς ότι η αναρχία χρειάζεται ένα ήδη δομημένο περιβάλλον για να μεγαλουργήσει.
Για εμένα και ή ολοκληρωμένη αναρχία Στάδιο είναι.
Και ναι, χρειάζεται ένα ήδη δομημένο περιβάλλον, εσωτερικό.
Οι κοινωνικές επαναστάσεις αποτυγχάνουν γιατι είναι κοινωνικές επαναστάσεις.
Πρωτίστως, ας φροντίσουμε να ολοκληρώσουμε την επανάσταση κατά του εαυτού μας(εν αλλοιωμένο περιβάλλον) και ύστερα η κοινωνική δόμηση θα προκυψει φυσικά, ακόμα και η ανέλκυση.
Τα κριτήρια που τίθενται από προβληματικός οργανισμούς, νομοτελειακα θα είναι εξίσου προβληματικά.
Αυτό καλύπτει κάθε φάσμα των πολιτικών ιδεολογιων