Κοινοτισμός

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Re: Κοινοτισμός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 20 Νοέμ 2019, 09:41

Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 22:53

Αποδέχομαι τον ρόλο. Ελάτε φίλοι μου. Ας συγκεντρωθούμε. Ας οπλιστούμε με θράσσος και παρορμητικότητα. Να οργανωθούμε. Να γράψουμε στο κράτος να μας παραχωρήσει ένα παλιό χωριό. Κάπου στο Περτούλι. Ένα έρημο χωριό. Θα είναι το πρώτο πραγματικό πείραμα αυτοδιαχείρισης. Ο Άγις θα ψήνει. Ο ελληγενής θα γράφει ποιήματα. Η εσθήρ θα φωνάζει στην πλατεία. Ο χαοτικός θα κάνει μπάφους. Εγώ θα τραγουδάω δημόσια με μια κιθάρα που το χω απωθημένο. Ας γράψουμε στους βουλευτές μας.
πισω βουνησιοι. εγω θα ειμαι με τους αλλους, στο παραλιακο χωριο, η νησι. την ωρα που θα περιμενετε να γεννησουν οι γιδες μπας και γινετε καποτε μεγαλοτσοπανηδες, εμεις θα ειμαστε ηδη εφοπλιστες.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 20 Νοέμ 2019, 09:41

20 Νοέμ 2019, 09:29
Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχει αναρχική φάση. Σε καμία περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας ακόμα και σε στοιχειωδώς οργανωμένες κοινωνίες δεν υπήρξε.
Το "αναρχική" το χρησιμοποιώ ως αντιπαράθεση στο λαό ή τη φυλή του τάδε. Το πως θα εξελιχθεί ή φάση, είναι άλλο θέμα.

Και κάτι άλλο. Είπα από την αρχή ότι το θέμα πρέπει να εκληφθεί ως παιχνίδι στρατηγικής και επιβίωσης σε μια χ φάση όπου δεν υπάρχει εναλλακτική και όχι ως μία αντιπρόταση που προτείνει έναν τρόπο ζωής παράλληλο με το σημερινό περιβάλλον. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 20 Νοέμ 2019, 09:45

stavmanr έγραψε:
20 Νοέμ 2019, 08:31
ΓΑΛΗ έγραψε:
20 Νοέμ 2019, 08:29
stavmanr έγραψε:
20 Νοέμ 2019, 08:25

Ακούστηκε περίεργο ε; :lol:
Η ίδια φύση που μας έχει "εμποτίσει" με την κοινωνική δραστηριότητα (φιλίες, αγάπη κλπ) φροντίζει να καλύπτει τα κενά με διαφορετικότητα, ξένο, περίεργο προς τα δικά μας γούστα.
Ωραία, κάνε όμως και κάποια πρακτική πρόταση γιατί δεν είναι φιλοσοφικό το θέμα.
Δεν είναι; :p2:

:wink

Οι μικροκοινότητες δεν έχουν την ανάγκη των κανόνων που έχουν οι μεγαλοκοινότητες. Αν ποτέ βρεθείς με 10 νοματαίους και νοματαίες σε ξερονήσι, από κάποιο χτύπημα της μοίρας, το τελευταίο που θα σε νοιάξει θα είναι να γράψεις σαν το Μωϋσή 10 κανόνες συμβίωσης. Εκείνο που θα μετρά θα είναι η επιβίωση.
Εδώ και τόσες σελίδες αυτό ακριβώς λέω. :lol:

Και αυτές τις προτάσεις συμβίωσης/επιβίωσης περιμένω να δω και από άλλους.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 20 Νοέμ 2019, 09:47

ΓΑΛΗ έγραψε:
20 Νοέμ 2019, 09:26
Naida έγραψε:
20 Νοέμ 2019, 09:23

Καλύτερο;
Αυτό είναι σίγουρο.
Πέρα από θεωρίες και ευχολόγια, βλέπεις κάποια τάση απεξάρτησης των διαφωνούντων από το συγκεκριμένο μοντέλο;
Δηλαδή; Να ζήσουν όπως θα ζούσαν σε μια μη καπιταλιστική κοινωνία; Γίνεται αυτό Γαλή μου;και αν πιστεύεις ότι γίνεται δώσε μου έναν σοβαρό λόγο για ποιο λόγο να το κάνει αυτό κάποιος;
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
Πορφύριος Εξαρχίδης
Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πορφύριος Εξαρχίδης » 20 Νοέμ 2019, 09:48

Ασέβαστος έγραψε:
20 Νοέμ 2019, 09:41
19 Νοέμ 2019, 22:53

Αποδέχομαι τον ρόλο. Ελάτε φίλοι μου. Ας συγκεντρωθούμε. Ας οπλιστούμε με θράσσος και παρορμητικότητα. Να οργανωθούμε. Να γράψουμε στο κράτος να μας παραχωρήσει ένα παλιό χωριό. Κάπου στο Περτούλι. Ένα έρημο χωριό. Θα είναι το πρώτο πραγματικό πείραμα αυτοδιαχείρισης. Ο Άγις θα ψήνει. Ο ελληγενής θα γράφει ποιήματα. Η εσθήρ θα φωνάζει στην πλατεία. Ο χαοτικός θα κάνει μπάφους. Εγώ θα τραγουδάω δημόσια με μια κιθάρα που το χω απωθημένο. Ας γράψουμε στους βουλευτές μας.
πισω βουνησιοι. εγω θα ειμαι με τους αλλους, στο παραλιακο χωριο, η νησι. την ωρα που θα περιμενετε να γεννησουν οι γιδες μπας και γινετε καποτε μεγαλοτσοπανηδες, εμεις θα ειμαστε ηδη εφοπλιστες.
Ήδη χωριστήκαμε σε φατρίες σύντροφοι.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 20 Νοέμ 2019, 09:54

Naida έγραψε:
20 Νοέμ 2019, 09:47
ΓΑΛΗ έγραψε:
Naida έγραψε:

Καλύτερο;
Αυτό είναι σίγουρο.
Πέρα από θεωρίες και ευχολόγια, βλέπεις κάποια τάση απεξάρτησης των διαφωνούντων από το συγκεκριμένο μοντέλο;
Δηλαδή; Να ζήσουν όπως θα ζούσαν σε μια μη καπιταλιστική κοινωνία; Γίνεται αυτό Γαλή μου;και αν πιστεύεις ότι γίνεται δώσε μου έναν σοβαρό λόγο για ποιο λόγο να το κάνει αυτό κάποιος;
Για να ζήσει το καλύτερο που θέλει και αξίζει ρε Νάιδα.
Για να λεφτερωθεί από τις αλυσίδες του και να αξιοποιήσει τις πραγματικές του δυνατότητες.
Για να υπάρξει ισότητα.
Εγώ θα στα λέω;

Σε κάθε περίπτωση, η οποιαδήποτε κουβέντα σύγκρισης κομμουνισμού/καπιταλισμού, είναι εκτός θέματος.

Εδώ προσπαθούμε να πιάσουμε ή να φτιάξουμε το νήμα από την αρχή.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 20 Νοέμ 2019, 09:55

ΓΑΛΗ έγραψε:
20 Νοέμ 2019, 08:15
Feindflug έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 22:17
Εγώ θέλω να είμαι στην ομάδα με Ορέστη, Naida και Άγι.

Έτσι κι αλλιώς και οι δύο ομάδες θα λιμοκτονήσουν, τουλάχιστον θα γελάσω.
Οκ, επιτέλους μία πρόταση.

Εγώ θέλω να είμαι στην ομάδα με Ίφιδα, Sid, Ασέβαστο, Ερμή και Όττο. Τους δύο πρώτους δεν τους φοβάμαι, είναι παντός καιρού και το γέλιο εξασφαλισμένο. Ο Ασέβαστος θα μας μάθει να ψαρεύουμε, ο Ερμής να καλλιεργούμε και o Όττο να τρίβουμε βότανα. :P
μεσα, που υπογραφω;

με την ιφιδαρα θα μεγαλωσουμε τα καλυτερα παιδια, ο σιντ θα μας παιζει ζορικες μουσικες, ο οττο θα αναλαβει την αμυνα, και ο ερμης θα με χωνει συνεχεια να του μαστορευω την ιταλικη μαλακια που θα εχει για αυτοκινητο, εγω θα κανω πως δε θελω και θα γκρινιαζω συνεχεια, αλλα στην πραγματικοτητα θα γουσταρω.

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 20 Νοέμ 2019, 09:57

ΓΑΛΗ έγραψε:
20 Νοέμ 2019, 09:54
Naida έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:

Αυτό είναι σίγουρο.
Για να λεφτερωθεί από τις αλυσίδες του και να αξιοποιήσει τις πραγματικές του δυνατότητες.
Για να υπάρξει ισότητα.
Εγώ θα στα λέω;

Σε κάθε περίπτωση, η οποιαδήποτε κουβέντα σύγκρισης κομμουνισμού/καπιταλισμού, είναι εκτός θέματος.

Θα ζήσει τα ωραία μιας μη καπιταλιστικής κοινωνίας σε μια σκληρά καπιταλιστική κοινωνία; Οκ :lol:

Ναι ας το αφήσουμε να μη χαλάμε το μνμ ,είναι ωραίο.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 20 Νοέμ 2019, 09:58

Naida έγραψε:
20 Νοέμ 2019, 09:39
Ασέβαστος έγραψε:
Naida έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 21:07

Δεν είναι ρομαντισμός,είναι μια ρεαλιστική προσέγγιση στην πλευρά που αρνείσαι να δεις. Ρομαντικό είναι να περιμένεις να ευημερήσουν όλες οι κοινωνίες μέσω του υπάρχοντος οικονομικού συστήματος η έστω σε μια καλύτερη βερσιόν του.
Αυτό που θεωρώ ότι δεν αντιλαμβάνεσαι, είναι ότι η ύπαρξη του προϋποθέτει την ανισότητα.
η υπαρξη του παιρνει ως δεδομενο την ανισοτητα, επειδη αυτη ειναι μια πραγματικοτητα.

το δικο σου συστημα παιρνει ως δεδομενο μια ουτοπικη ισοτητα, που δεν υπαρχει στον πραγματικο κοσμο.
Η ανισότητα δημιουργείται γιατί για την συντήρηση του οικονομικού συστήματος αυτού δημιουργούνται ανάγκες που δεν είναι πρώτης αξίας. Ένα κομμάτι του πληθυσμού της γης υπερκαλύπτει τις τεχνητές ανάγκες,υπερκαταναλώνει και ένα άλλο δεν καλύπτει ούτε τις βασικές. Αν θεωρείς ότι δεν μπορεί να γίνει αλλιώς και έτσι είναι και μπλα μπλα είναι επειδή ξυπνάς στην πλευρα που ο καπιταλισμός είναι ωραίος.
η ανισοτητα ειναι εκ γενετης, καθε ανθρωπος ειναι διαφορετικος.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 20 Νοέμ 2019, 10:04

Naida έγραψε:
20 Νοέμ 2019, 09:57
ΓΑΛΗ έγραψε:
Naida έγραψε:

Για να υπάρξει ισότητα.
Εγώ θα στα λέω;

Θα ζήσει τα ωραία μιας μη καπιταλιστικής κοινωνίας σε μια σκληρά καπιταλιστική κοινωνία; Οκ :lol:

Οκ, αυτό ακριβώς περιμένω να διαβάσω. Τις αντικαπιταλιστικές προτάσεις.

Ιδίως, αν σου φαίνονται καπιταλιστικές οι δικές μου προτάσεις. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Πορφύριος Εξαρχίδης
Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πορφύριος Εξαρχίδης » 20 Νοέμ 2019, 10:05

Bazoomba έγραψε:
20 Νοέμ 2019, 09:40
20 Νοέμ 2019, 09:29
ΓΑΛΗ έγραψε:
20 Νοέμ 2019, 07:58

Kάτι δεν έχεις καταλάβει. Τον καθαρισμό της τουαλέτας δεν τον έβαλα με τη λογική της τιμωρίας ή της υποτιμητικής εργασίας. Στην τελική, μπορεί να μην υπάρχει τουαλέτα. :) Αλλά σίγουρα σε οποιαδήποτε κοινή συμβίωση, ακόμη και σε ένα σκ με φίλους, υπάρχουν κάποια ευχάριστες, αδιάφορες ακόμη και ανεπιθύμητες δουλειές που πρέπει να γίνουν για να "κυλήσει" το πράγμα. Αυτό που θέλω είναι να βάλω στο πλαίσιο, μία κατάσταση όπου δεν υπάρχει το δεδομένο ότι "α, αυτό δεν είναι δική μου δουλειά" αλλά μία κατάσταση όπου πρέπει να βρεθεί μια ισορροπία μεταξύ υποχρεώσεων και δικαιωμάτων σε ένα απολύτως ισότιμο πλαίσιο, όπου δεν θα υπάρχει το οποιοδήποτε σημερινό κεκτημένο για τον καθένα. Το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση μετά από ένα χ διάστημα, που θα λειτουργήσει είναι άλλο θέμα. Μπορεί αυτοί που σήμερα θεωρούνται έσχατοι να γίνουν οι πρώτοι με την αξία τους στη συλλογική συνείδηση που αναφέρεις.

Σε κάθε περίπτωση, διάλεξα αυτό το ακραίο παράδειγμα για να πω ότι στις "αναρχικές" φάσεις χρειάζεται περισσότερη δουλειά, περισσότερη κούραση και ενίοτε αρκετή πείνα πριν αρχίσει να ρολάρει στοιχειωδώς το πράγμα. Ούτε είναι σίγουρο ότι θα υπάρχουν από την αρχή, ο χτίστης, ο κυνηγός, ο μάγειρας, ο γιατρός και ο κιθαρίστας στην κάθε ομάδα. Αυτά που ξέρει, αυτά που μπορεί να μάθει και τελικώς αυτά που μπορεί να προσφέρει ο καθένας σ' ένα συλλογικό επίπεδο, θα φανούν στην πορεία. Γιατί αυτό είναι και το ζητούμενο, έτσι; Πρώτα ξεκινάς από το τι μπορείς να προσφέρεις στους άλλους και μετά στις απαιτήσεις από τους άλλους.
Ναι έχεις δίκιο για την τουαλέτα. Μάλλον θα χέζουμε όλοι πίσω από την καλύβα του Χαοτικού. Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχει αναρχική φάση. Σε καμία περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας ακόμα και σε στοιχειωδώς οργανωμένες κοινωνίες δεν υπήρξε. Αν δεν έχουμε τον καλύτερο μάγειρα θα τοποθετήσουμε τον καλύτερο της ομάδας. Το ίδιο ισχύει και για τον κυνηγό. Αυτός που θα κουβαλήσει το πρώτο κρέας θα περιβληθεί άμεσα από σεβασμό και θα κερδίσει την εύνοια των γυναικών. Οι δουλειές θα πάψουν να είναι σε βάση περιστροφής μετά από ένα σημείο γιατί θα είναι στο συμφέρον της ομάδας να πηγαίνει για κυνήγι κάποιος που θα φέρει κρέας. Θα είναι στο συμφέρον της ομάδας να μαγειρεύει και να μεγαλώνει τα παιδιά κάποιος που έχει το έμφυτο χάρισμα για αυτό. Οι γυναίκες. Δεν μπορεί να υπάρξει αταξική κοινωνία. Ο καθένας θα βρει το ρόλο του και κάποιοι θα είναι σημαντικότεροι από άλλους.
Και από αυτή τη βάση πως μεταβαινουμε στον Καπιταλισμό?

Όσο αστείο είναι να επικαλούνται οι αναρχοκομουνιστες την φυσικότητα, άλλο τόσο και ακόμα περισσότερο αστείο είναι η επίκληση του από μεριάς καπιταλιστών.

Η ανισότητα υπάρχει στην φύση, δημιουργούμε συνθήκες τεχνητής ανισότητας, άρα η ανισότητα εντός καπιταλιστικων πλαισιών είναι φυσική?

Κάπου πάσχουμε..

Ξεχνάμε πάντα όταν μιλάμε για ανισότητες την δυνατότητα που έδιναν οι κοινωνίες (αυτοθεσμισης) στην ανέλκυση, πράγμα που στον καπιταλισμό είτε δεν συμβαίνει είτε συμβαίνει τεχνητά.

Επιπλέον ξεχνάμε πάντα ότι για να κριτικάρουμε μια ιδέα, μια ιδεολογία, ένα ιδανικό κλπ.. πρέπει να έχει προηγηθεί μια ελάχιστη επαφή μαζί του/της.
Καλή η κριτική στον αναρχισμού, αλλά να ΜΗΝ γίνεται, συγκρίνοντας τον με τις τεχνητές ανάγκες και τις επιπλαστες βεβαιότητες του Καπιταλισμού.
:smt023
Έξυπνος φαίνεσαι φίλε bazoomba, μια στιγμή να βγάλω το ετυμολογικό μου. Οκ.
Καταρχάς που βλέπεις να επικαλούμαι τον καπιταλισμό ή να τον προτείνω ως τη μόνη φυσική εξέλιξη μιας κοινωνίας; Απλές πρακτικές παρατηρήσεις κάνω πάνω στη φύση κάθε πειράματος ελεύθερης αυτοδιαχείρισης. Μην μου ρίχνεις σε παρακαλώ φταίξιμο για την ανισότητα που υπάρχει στη φύση ή αυτή που νομοτελειακά θα υπάρξει στην ομάδα γιατί όπως έχω επανειλημμένα πει δεν είμαι θεός και στην ομάδα θα λάβω το ρόλο τροβαδούρου.

Φυσικά δεν δημιουργούμε εμείς συνθήκες τεχνητής ανισότητας. Όταν ο πιο γρήγορος κερδίζει τον αγώνα δεν πρόκειται για τεχνητή ανισότητα. Πρόκειται για πραγματικό σκληρό γεγονός. Ο δεύτερος σκύβει το κεφάλι και παίρνει το ασημένιο. Αυτές οι ανισότητες είτε δημιουργούνται από τη φύση είτε από το περιβάλλον. Αν η φύση δεν ήθελε ανισότητες θα μας έφτιαχνε όλους ίδιους. Μην με ψέγεις λοιπόν ούτε για αυτό τογεγονός.

Και βέβαια στο τελευταίο συμφωνώ μαζί σου. Είμαι υπέρ μιας κοινωνίας όπου θα κυριαρχεί η αξιοκρατία και ο καθένας θα κρίνεται βάση των ικανοτήτων του. Εγώ προσωπικά υπήρξα θύμα του άδικου ντουνιά καθώς στην ισοπέδωση του εκπαιδευτικού συστήματος ποτέ δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να αναπτύξω τα ταλέντα μου και να βρω γκόμενες τη στιγμή που δικαιούμουν πολύ περισσότερες από όσες είχα.

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 20 Νοέμ 2019, 10:06

ΓΑΛΗ έγραψε:
20 Νοέμ 2019, 10:04
Naida έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:

Για να υπάρξει ισότητα.
Εγώ θα στα λέω;

Ούτε καν, αυτό που έγραψες σε επίπεδο κοινοτισμού ήταν πολύ καλό. Κοντά στον αναρχοκολεκτιβισμό που έγραψα μετά.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 20 Νοέμ 2019, 10:09

Bazoomba έγραψε:
20 Νοέμ 2019, 09:40

Ξεχνάμε πάντα όταν μιλάμε για ανισότητες την δυνατότητα που έδιναν οι κοινωνίες (αυτοθεσμισης) στην ανέλκυση, πράγμα που στον καπιταλισμό είτε δεν συμβαίνει είτε συμβαίνει τεχνητά.

Επιπλέον ξεχνάμε πάντα ότι για να κριτικάρουμε μια ιδέα, μια ιδεολογία, ένα ιδανικό κλπ.. πρέπει να έχει προηγηθεί μια ελάχιστη επαφή μαζί του/της.
Καλή η κριτική στον αναρχισμού, αλλά να ΜΗΝ γίνεται, συγκρίνοντας τον με τις τεχνητές ανάγκες και τις επιπλαστες βεβαιότητες του Καπιταλισμού.
:smt023
Δώσε κάποιες ιδέες για το πως θα λειτουργήσει η ανέλκυση που αναφέρεις σε μια αμιγώς πρωτόγονη και αναρχική διαδικασία.

Εκτός αν θεωρείς ότι η αναρχία χρειάζεται ένα ήδη δομημένο περιβάλλον για να μεγαλουργήσει. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 20 Νοέμ 2019, 10:11

Naida έγραψε:
20 Νοέμ 2019, 10:06
ΓΑΛΗ έγραψε:
20 Νοέμ 2019, 10:04
Naida έγραψε:

Ούτε καν, αυτό που έγραψες σε επίπεδο κοινοτισμού ήταν πολύ καλό. Κοντά στον αναρχοκολεκτιβισμό που έγραψα μετά.
Αυτό σημαίνει ότι είσαι μέσα; :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Γιάννης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γιάννης » 20 Νοέμ 2019, 10:16

ΓΑΛΗ έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 16:40
Έστω ότι για τον χ ή ψ λόγο, καλείσθε να πάρετε μέρος σε μια κοινοτιστική απόπειρα. Επειδή το θέμα είναι τεράστιο, επιχειρώ μια πρώτη διερεύνηση για δύο δομικά -κατά τη γνώμη μου πάντα- θέματα.

1. Ποιες θα ήταν οι βασικές αρχές της κοινότητας;
- Αυστηρά ιεραρχική, με έναν ηγέτη-άρχοντα ο οποίος βασιλεύει δια βίου και αντικαθίσταται είτε από διάδοχο που ορίζει ο ίδιος, είτε με ανάληψη εξουσίας δια της βίας.
- Αυστηρά οριοθετημένη εδαφική δικαιοδοσία. Απαγορεύεται η έξοδος στα μέλη της κοινότητας, και η είσοδος στα μη μέλη.
- Μέλη της κοινότητας είναι όσα έχουν οριστεί αρχικά κατά τη σύστασή της, καθώς και οι βιολογικοί απόγονοι αυτών.
- Όλοι οι ενήλικες (άντρες και γυναίκες) υποχρεούνται να φέρουν όπλα και να συνεισφέρουν στην άμυνα της κοινότητας δια βίου. Η πολεμική εκπαίδευση είναι υποχρεωτική και ξεκινάει κατά την εφηβεία.
- Ευθανασία στα στα μέλη που φτάνουν σε ηλικία 50 ετών, καθώς και σε όσα απωλέσουν την ικανότητα να φέρουν όπλα.
- Όλα τα ποινικά αδικήματα τιμωρούνται με τρόπο ανάλογο (ο φόνος με εκτέλεση, ο βιασμός με ανασκολοπισμό, η κλοπή με δήμευση περιουσίας, κτλ)
- Η κοινωνική οργάνωση είναι αυστηρά πολυγαμική. Η μονογαμία και η αγαμία απαγορεύονται
- Κάθε ενήλικας που είναι βιολογικά ικανός για τεκνοποίηση υποχρεούται να γίνει γονέας τουλάχιστον ενός παιδιού.
- Ανώτατο όριο τεκνοποίησης τα 3 παιδιά ανά γονέα. Τα υπεράριθμα υιοθετούνται από ενήλικες που αδυνατούν να τεκνοποιήσουν, με ανώτατο όριο τις 3 υιοθεσίες ανά ενήλικα. Τα επιπλέον υπεράριθμα υποβάλονται σε ευθανασία.
- Η εργασία είναι υποχρεωτική για όλους τους σωματικά και πνευματικά ικανούς ενήλικες. Η ανεργία απαγορεύεται, και η αργοσχολία επίσης.
- Τέσσερις αργίες/εορτές το χρόνο, στις ισημερίες και τα ηλιοστάσια.
- Απαγορεύεται αυστηρά η θρησκεία σε όλες τις μορφές της. Οποιαδήποτε μορφή θρησκευτικής λατρείας θα επιφέρει υποχρεωτική συμμετοχή σε πρόγραμμα αναμόρφωσης. Η υποτροπή θα τιμωρείται με ευθανασία.

Στην αρχική σύσταση της κοινότητας, το μέλος που προτείνω είναι η ΓΑΛΗ, ως πρώτη Ηγεμών.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών