τον εκφοβιζαν στο σχολειο,

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
plouf
Μέλη που αποχώρησαν

Re: τον εκφοβιζαν στο σχολειο,

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από plouf » 11 Ιούλ 2018, 13:50

Custom_F έγραψε:
11 Ιούλ 2018, 13:45
plouf έγραψε:
11 Ιούλ 2018, 12:58

Ενα θα πω:αυτοι που δεχονται απο μικροι μπουλινγκ και συνηθως κλαψουριζουν προκαλουν την μηνη των δυνατοτερων οι οποιοι διακαταχονται απο ζωωδη ενστικτα.Τα παιδια που δεχονται μπουλινγκ εικαζω οτι προερχονται απο γονεις υπερβολικα μαλθακους η απο γονεις που αντιθετως φερονται ασχημα σε αυτα τα παιδια.Ολα παιζουν.Αυτα απο εμενα.
Εξαρταται παντα και απο το παιδι. Γιατι;

Επειδη μια οικογενεια που εχει περισσοτερα παιδια, δεν θα δεχθουν ολα μπουλινγκ αν οι γονεις ειναι ειτε μαλθακοι, ειτε φερονται πολυ ασχημα. Το καθε ερεθισμα απο το γονιο, γινεται δεκτο με διαφορετικο τροπο απο το καθε παιδι. Αρα το να πουμε οι μαλθακοι γονεις ειναι κακοι ή οι πολυ αυστηροι, δεν εχει καποιο νοημα. Ολα ειναι σε συναρτηση και με το παιδι.
Παιζει και το αλλο:καποιο απο απο τα παιδια να ειναι το αγαπημενο τους και το καμαρι τους και να ειναι το πρωτο σε ολα και καποιο που ειναι το παραπεταμενο το βλαμμενο και το ηλιθιο.Μαντεψε τωρα πιο θα ειναι αυτο που θα ειναι πιο ευαισθητο στο μπουλινγκ. :bored:

Άβαταρ μέλους
Custom_F

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Custom_F » 11 Ιούλ 2018, 13:50

Ειτε μας αρεσει, ειτε οχι, παντα οι ανθρωποι θα εχουν ψυχολογικα προβληματα. Παντα. Παντα θα υπαρχουν ελλειψεις απο τη διαπαιδαγωγηση με καποιο τροπο. Παντα θα υπαρχουν παραπονα για τον εναν ή τον αλλο λογο.
Η γνωμη μου; Επειδη δεν ειμαστε τελειοι ως ανθρωποι, γονεις ή οχι, σταματαμε τα παραπονα, γιαυτα που εχουμε περασει, και προσπαθουμε να βελτιωσουμε τον εαυτο μας. Τωρα θα μου πειτε... μπορει καποιος να θεωρει βελτιωση, κατι που εγω θεωρω απαραδεκτο... ναι, οκ... παντα θα υπαρχουν και αυτες οι περιπτωσεις. Σε γενικες γραμμες ομως, αν βελτιωσουμε τον εαυτο μας, εχουμε κανει ενα βημα παραπερα, αφου αυτο θα εχει θετικη επιπτωση ως παραδειγμα, εστω και υποσθνειδητο, και σε αλλους.

HaTeRs GoNnA hAtE... :102:
νύχτα έγραψε:
23 Δεκ 2019, 09:51
...η φιλία γενικώς μας εξημερώνει

Άβαταρ μέλους
Πορφύριος Εξαρχίδης
Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πορφύριος Εξαρχίδης » 11 Ιούλ 2018, 13:52

Εγώ βλέπω πως χειρίζεται ο οκτάχρονος ανηψιός μου το μπούλινγκ και μου κάνει τρομερή εντύπωση. Προσπαθεί να γίνει φίλος με αυτόν που τον κακοποιεί και σε πολλές περιπτώσεις μετά από δικές μας ερωτήσεις λέει ότι όλοι είναι φίλοι του και παίζουν όλοι μαζί. Η εγκαρδιότητα με την οποία φέρεται στους δυνάστες του είναι τέτοια που τους αναγκάζει άθελά τους και σε αντίθεση με όλα τα σκοτεινά τους ένστικτα να γίνουν φίλοι.
Νομίζω ότι όλα αυτά τα παιδιά που στοχοποιούν τα άλλα έχουν και αυτά με τη σειρά τους στοχοποιηθεί ή κακοποιηθεί.

Άβαταρ μέλους
Custom_F

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Custom_F » 11 Ιούλ 2018, 13:53

plouf έγραψε:
11 Ιούλ 2018, 13:50
Παιζει και το αλλο:καποιο απο απο τα παιδια να ειναι το αγαπημενο τους και το καμαρι τους και να ειναι το πρωτο σε ολα και καποιο που ειναι το παραπεταμενο το βλαμμενο και το ηλιθιο.Μαντεψε τωρα πιο θα ειναι αυτο που θα ειναι πιο ευαισθητο στο μπουλινγκ. :bored:
Μα εγω δεν ειπα οχι σε αυτα που λες. Ειπα οτι δεν ειναι μονο αυτα.

Δεν ημουν το αγαπημενο των γονιων μου.
Δε δεχθηκα μπουλινγκ.
Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα. Επειδη μας εχει τυχει κατι, δε σημαινει οτι ειναι γενικος κανονας, παντα.

νύχτα έγραψε:

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 11 Ιούλ 2018, 13:54

Παίζει βέβαια και το άλλο.
Όταν ένα παιδί ξέρει οτι και οι γονείς του είναι πολύ πράοι και μαλακοί, πολύ πιθανό να μη τους πει τίποτα μιας και ξέρει εκ των προτέρων οτι δε θα βγει κάτι.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Άβαταρ μέλους
plouf
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από plouf » 11 Ιούλ 2018, 13:57

Custom_F έγραψε:
11 Ιούλ 2018, 13:53
plouf έγραψε:
Μα εγω δεν ειπα οχι σε αυτα που λες. Ειπα οτι δεν ειναι μονο αυτα.

Δεν ημουν το αγαπημενο των γονιων μου.
Δε δεχθηκα μπουλινγκ.
Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα. Επειδη μας εχει τυχει κατι, δε σημαινει οτι ειναι γενικος κανονας, παντα.
Σωστο εγω ανεξαρτητα απο αυτα που περναγα κατα καιρους γινομουν πιο σκληρος.Σε αυτα που μου καναν απαντουσα με αδιαφορια τοσο απλα.Καπιοι ανθρωποι ομως δεν ειναι τοσο δυνατοι δυστυχως.

Άβαταρ μέλους
Custom_F

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Custom_F » 11 Ιούλ 2018, 14:08

Ερμής έγραψε:
11 Ιούλ 2018, 13:54
Όταν ένα παιδί ξέρει οτι και οι γονείς του είναι πολύ πράοι και μαλακοί, πολύ πιθανό να μη τους πει τίποτα μιας και ξέρει εκ των προτέρων οτι δε θα βγει κάτι.
Επισης παιζει να ξερει το παιδι οτι θα τα κανουν ολα πτανα και να μην τους πει τπτ ακριβως γιαυτο. :g030:

νύχτα έγραψε:

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 11 Ιούλ 2018, 14:10

plouf έγραψε:
11 Ιούλ 2018, 13:44
Ασέβαστος έγραψε:
11 Ιούλ 2018, 13:38
plouf έγραψε:
11 Ιούλ 2018, 12:58
Μια φορα εμεις που γεννηθηκαμε στα 80ς τρωγαμε και καμια ψιλη αραια και που απο την μανα μας δεν παθαμε τιποτα.
κοιταζωντας προσεκτικα γυρω σου, τον κοσμο που μας περιβαλλει, μπορεις να ξαναπεις "δεν παθαμε τιποτα" να δω κατι;
Και ομως ειμαι σε γενικες γραμμες φυσιολογικος.Το ξανατονιζω:ουτε εκανα μπουλινγκ ουτε δεχομουν απο ενα σημειο και μετα.Επιπλεον ειμαι φιλος με πολλους απο τους συμμαθητες που ειχα στο σχολειο.Εχω καλες σχεσεις ακομα και με το παιδι που μου εκανε μπουλινγκ στις τρεις πρωτες ταξεις του δημοτικου.Που ειναι το μη φυσιολογικο? :smt017
δεν λεω ποσο φυσιολογικος εισαι εσυ, δεν το παω στο προσωπικο. μιλω για τον κοσμο γυρω σου, τον πραγματικο κοσμο, αλλα αν θελεις και τον φορουμικο κοσμο, που τον βλεπουμε τωρα μπροστα μας. αληθεια τωρα, μπορεις να ξαναπεις "δεν παθαμε τιποτα"; γιατι εγω βλεπω να εχουμε παθει πολλα. δεν μπορω να πω οτι για αυτο φταιει το ξυλο που φαγαμε, ειναι μεγαλη κουβεντα, αλλα σε καμμια περιπτωση δεν μπορω να πω οτι αυτο που βλεπω γυρω μου ειναι "φυσιολογικο"
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 11 Ιούλ 2018, 14:10

Υπερκουλτουριάρης έγραψε:
11 Ιούλ 2018, 09:33
Ερμής έγραψε:
10 Ιούλ 2018, 20:32

Πλατεία Βάθης αδερφέ και Λύκειο σε άλλο Δημόσιο. Οι μισοί απο εκεί μέσα έκαναν νταλαβέρια, οι καθηγητές ήταν κομάντα για να αντέξουν. Αλλά να σου πώ κάτι; Οι νταλαβερτζήδες δε την πέφτουν στον αδύναμο ή στο "φυτό" της τάξης, δε την έπεφταν αν δεν ασχολιόσουν με τις δουλειές τους.
Δηλαδή κάτσε ρε Πετράν εσυ αν ήξερες οτι ενός γνωστού σου το παιδί το τραμπούκιζαν θα καθόσουν και δε θα έλεγες μια κουβέντα;
Την κουβέντα θα την έλεγα,αλλά από εκει πέρα τι; Δεν είμαι ο Τσαρλς Μπρόνσον στον Διώκτη του Μεσονυχτίου,ούτε είμαστε σε γειτονιά των 80ς, που υπήρχουν δεσμοί μεταξύ της κοινωνίας και έπιανες τον πατέρα του ή τον θείο του.
Σε περίπτωση που τον τραμπουκίζουν 6 αλβανοί και με αφορούσε το παιδί, στην προ του Παναθηναικάκια εποχή, θα έκανα ένα τηλέφωνο. Στην τωρινή μάλλον θα ξεσκόνιζα τα κονέ μου.΄Αν περιμένεις από μπάτσους και καθηγητές ,γάμα τα.
Ορέστης 35 έγραψε:
11 Ιούλ 2018, 01:06

Το ελληνικο σχολειο και η ελληνικη οικογενεια εχουν αποτυχει πληρως να μεταδωσουν την ελληνικη παιδεια περαν της γλωσσας. Ο ελληνικος πολιτισμος ειναι πολυ αδυναμος για να κυριαρχησει και η καθε οικογενεια ως εκπαιδευτικο κυτταρο αναπαραγει τις δικες της αρχες και την δικη της κουλτουρα. Απο μια οπτικη ειναι ατυχοι οσοι μεταναστες ηρθαν στην Ελλαδα αντι σε μια ισχυρη πολιτισμικα χωρα γιατι ειναι καταδικασμενοι να μεινουν υπαναπτυκτοι.

Καποιες χωρες του πρωην ανατολικου μπλοκ εχουν προοδευσει πολυ γιατι οι λαοι τους ειχαν υγιεις νοοτροπιες. Παραδειγμα η Πολωνια. Αλλες εχουν πεσει στο βουρκο γιατι ειναι fucked up στα μυαλα -βλεπε Ουκρανια, Αλβανια. Οι Ουκρανεζες λενε οτι ενας πραγματικος αντρας πρεπει να δερνει τις γυναικες. Τοτε τον θαυμαζουν.
Ο Ελληνικός πολιτισμός δεν θα έλεγα πως είναι αδύναμος τουλάχιστον στην σύνδεση που προκαλεί μεταξύ μας. Δεν μπορεί να επιβληθεί εύκολα στους έξω γιατί βασίζεται στο μέτρο. ΔΕΝ είμαστε ακραίος λαός, αν κοιτάξεις την μεγάλη εικόνα της Ευρώπης, τα εκφυλιστικά φαινόμενα του βορρά και της ανατολής, δεν μας αγγίζουν και πολύ σαν Έθνος.
Και δεν μπολιάζονται εύκολα λαοί με τόσο άλλη νοοτροπία. Βλέπεις σε Γαλλία ή Βέλγιο π.χ. οι τύποι μενουν 3-4 γενιές εκεί, έχουν ξεκοκαλίσει ότι επίδομα υπάρχει και βαζουν βόμβες ή πανε να πολεμήσουν για το κρατος του Ισλάμ. Έτσι και εδώ, το ότι ο Αλβανός ή ο Γεωργιανός ακούει Καρρά,πίνει ρετσίνα και τρωει γύρο, δεν λέει πολλά. Αυτό ισχύει ακόμα και για ρωσοπόντιους, όχι τους μούφα του Σημίτη τους κανονικούς, παρότι έχουν Ελληνική συνείδηση και δεν τους τρώει κανένα μίσος για αυτούς που βρήκαν εδώ.
Ο πολυπολιτισμός, ειδικά όταν δεν μεσολαβούν αιώνες αργής συνύπαρξης και γίνεται απότομα,αναπόφευκτα οδηγεί στην ήττα του λιγότερο δυναμικού στοιχείου. Αν σε ένα σχολείο της Σουηδίας ας πούμε, έχει μαθητές παιδιά ευνουχισμένα που τα έμαθαν να κατουράνε καθιστά για λόγους ισότητας και πως ο ανδρισμός είναι ντροπή, άλλα που τους λένε πως αν βιάσεις γυναίκα που δεν φερει μαντίλα είναι ΟΚ και δικό της λάθος και άλλα που έχουν μάθει πως η βια είναι το σωστό και έτσι λύνουν τις διαφορές τους οι άνδρες, μάντεψε ποιοι θα χάσουν.
Εμείς οι δυτικόευρωπαίοι, είμαστε αδυναμοι και μαλθακοί. Αυτό δεν είναι κάτι κακό,παρά πολιτισμός και εξέλιξη του είδους. Το να γυρίσουμε πίσω σε Βίκινγκς,Σάρισα και υγρο πυρ, είναι οπισθοδρόμηση, ίσως όμως αναγκαία για να επιβιώσουμε. Υπήρχε περίπτωση ας πούμε 2-3 δεκαετίες πριν ,ναζιστικό κόμμα να καταγραφεί στο 10% χωρίς μάλιστα να απολαμβάνει ελευθερία δράσης; Ουτε καν χουντικούς δεν θυμάμαι να υπήρχαν τότε.
Διαχρονικά οι μεγάλοι πολιτισμοί συνδύαζαν την πέννα με το σπαθί .
Οταν ερχόταν ανισορροπία προς τη μία πλευρα - ακολουθούσε η καταστροφή - πτωση .
Απογοήτευσες
3 /100
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
Custom_F

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Custom_F » 11 Ιούλ 2018, 14:11

Ασέβαστος έγραψε:
11 Ιούλ 2018, 14:10

δεν λεω ποσο φυσιολογικος εισαι εσυ, δεν το παω στο προσωπικο. μιλω για τον κοσμο γυρω σου, τον πραγματικο κοσμο, αλλα αν θελεις και τον φορουμικο κοσμο, που τον βλεπουμε τωρα μπροστα μας. αληθεια τωρα, μπορεις να ξαναπεις "δεν παθαμε τιποτα"; γιατι εγω βλεπω να εχουμε παθει πολλα. δεν μπορω να πω οτι για αυτο φταιει το ξυλο που φαγαμε, ειναι μεγαλη κουβεντα, αλλα σε καμμια περιπτωση δεν μπορω να πω οτι αυτο που βλεπω γυρω μου ειναι "φυσιολογικο"
Ολα φταινε. Και οσοι εφαγαν ξυλο και δεν εχουν συνελθει και οσοι δεν εφαγαν και εχουν ξεφυγει... και ολα αναμεσα.

νύχτα έγραψε:

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 11 Ιούλ 2018, 14:13

plouf έγραψε:
[/quote]

οποιοδηποτε απο τα 2. μπορει το παραπεταμενο να τα παρει κρανιο και να βγαζει επιθετικοτητα στα αλλα, και να γινει μπουλης, η το καλομαθημενο καμαρι να μαζευει ολο το βρωμοξυλο στο σχολειο (και στο σπιτι, απο τον αδελφο του) επειδη εμαθε να τα εχει ολα δικα του.

δεν υπαρχουν κανονες.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 11 Ιούλ 2018, 14:16

Custom_F έγραψε:
11 Ιούλ 2018, 14:11

Ολα φταινε. Και οσοι εφαγαν ξυλο και δεν εχουν συνελθει και οσοι δεν εφαγαν και εχουν ξεφυγει... και ολα αναμεσα.
Κάπου εδώ να πούμε ότι ΠΛΕΟΝ, μπορείς να κάνεις ανώνυμη καταγγελία, σε περιπτώσεις βίας.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

Anonymous343

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Anonymous343 » 11 Ιούλ 2018, 14:17

Custom_F έγραψε:
11 Ιούλ 2018, 14:08
Ερμής έγραψε:
Επισης παιζει να ξερει το παιδι οτι θα τα κανουν ολα πτανα και να μην τους πει τπτ ακριβως γιαυτο. :g030:
Επισης παιζει οι γονεις να ειχαν οντως κανει κατι, αλλα οι σχολικες αρχες να μην πηραν δραση επειδη πιθανος οι μπουλες ειναι Ελβετικοι Αετοι. Δεν ειναι τυχαιο πως ολα τα προοδευτικα μεσα ξαφνικα επαψαν καθε αναφορα στο θεμα μολις βγηκαν τα ρεπορταζ για το herrirage των μπουλαινων.

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 11 Ιούλ 2018, 14:18

Custom_F έγραψε:
11 Ιούλ 2018, 14:08
Ερμής έγραψε:
Πιθανό αν και μου φαίνεται λίγο αδιανόητο
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

bizeli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bizeli » 11 Ιούλ 2018, 14:27

Ασέβαστος και Athos (ναι athos μόνο σε δημόσιο σχολείο έχω δουλέψει)

Ασέβαστε όταν αναφερόμουν σε περισσότερους δασκάλους είχα στο μυαλό μου το σπάσιμο ενός τμήματος σε δύο. Για αυτό το είπα. Σε πολλά σχολεία οι τάξεις είναι μονές (δεν υπάρχουν διπλά και τριπλά τμήματα). Ταυτόχρονα διπλασιάζονται και όλες οι ειδικότητες (αγγλικά, γερμανικά κτλ).
Εκτός κι αν ενώνεις τα τμήματα σε αυτά τα μαθήματα και έχεις μόνο δάσκαλο ξεχωριστά για τα βασικά μαθήματα. Αλλά θεωρώ ότι αυτό θα ήταν χειρότερο.

Σχετικά με την ταμπελοποίηση και το αντιπαιδαγωγικό του θέματος. Όπως είπες κι εσύ athos αυτό άτυπα ισχύει και σήμερα.
Ας δούμε με πόσους τρόπους σήμερα μπορεί να ταμπελοποιηθεί ένας μαθητής και να καταταχθεί στους "κακούς" ή στους "καλούς" μαθητές (με το σκεπτικό των παιδιών πάντα, όχι το δικό μου)
-παραπομπή σε ΚΕΔΔΥ ή σε οποιοδήποτε άλλο διαγνωστικό κέντρο
-τμήμα ένταξης
-τμήμα υποδοχής
-ενισχυτική διδασκαλία
-παράλληλη στήριξη
-βαθμολογία τριμήνων
-βαθμολογία γραπτών εργασιών/διαγωνισμάτων
-συμμετοχή σε ενδοσχολικούς ή εξωσχολικούς διαγωνισμούς
-επιλογή σημαιοφόρων/παραστατών (μέχρι πρόσφατα)
-εξετάσεις γυμνασίου/λυκείου
-στάσιμοι/μεταξεταστέοι μαθητές
-εξατομικευμένες ασκήσεις (πχ ο κακός πιο εύκολες, πιο λίγες, ο καλός πιο δύσκολες, πιο πολλές)
-θέση των μαθητών στην τάξη (συνήθως οι κακοί κοντά στον δάσκαλο για να τους επιβλέπει καλύτερα, στα πρώτα θρανία)
-θέση δασκάλου στην τάξη (πιο πολύ κοντά στους αδύναμους μαθητές)
-αλληλοδιδακτική μέθοδος (ο καλός βοηθάει τον πιο αδύναμο)
-διαχωρισμός μαθητών σε επίπεδα στα ξενόγλωσσα μαθήματα
-σε ειδικά μαθήματα πχ γυμναστική (πχ αυτός που τρέχει γρήγορα, αυτός που τρέχει πιο αργά, αυτός που βγαίνει πρώτος, αυτός που βγαίνει πάντα τελευταίος)
- και το κυριότερο οι ίδιοι οι μαθητές έχουν επίγνωση το τι τους γίνεται, μπορούν να ξεχωρίσουν μέσα στην τάξη ποιοι είναι οι καλοί και ποιοι οι κακοί μαθητές και να βάλουν από μόνοι τους ταμπέλες ακόμα και στον ίδιο τους τον εαυτό

Όλα αυτά δεν είναι πράγματα που γίνονται κρυφά (εκτός από το πρώτο). Είναι ενταγμένα στην σχολική λειτουργία και στην σχολική καθημερινότητα των παιδιών. Άτυπα, λοιπόν, συμβαίνει ήδη ένας διαχωρισμός και μια ταμπελοποίηση ενώ δεν είναι αυτός ο σκοπός εννοείται αλλά έτσι το βλέπουν πολλοί μαθητές και γονείς αυτών.

Στα πρακτικά του θέματος τώρα σχετικά με τον διαχωρισμό των μαθητών σε επίπεδα. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να γνωστοποιηθεί στους μαθητές με ποια κριτήρια θα γίνεται ο διαχωρισμός τους και πού θα το μάθουν αυτό. Αυτό θα είναι απόφαση των δασκάλων.
Δεν θα δίνουν εξετάσεις.

Σχετικά με αυτό που είπε η Σέσιλυ ότι κάνεις κακό να προδιαγράφεις το μέλλον των παιδιών νομίζω ότι στο δημοτικό είναι πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο έτσι κι αλλιώς. Βασικός στόχος είναι όλοι οι μαθητές να πάρουν τις σωστές βάσεις αλλά και μετέπειτα στο γυμνάσιο λύκειο αν κάποιος μαθητής έχει τις δυνατότητες να μπορεί να μεταπηδήσει, αν κρίνουν και οι δάσκαλοί του και μέσα από κάποιο σύστημα εξετάσεων, σε κάποιο άλλον τύπο σπουδών για να ακολουθήσει την κατεύθυνση που θέλει.

Σκοπός του εκπαιδευτικού συστήματος της Γερμανίας λχ είναι να αξιοποιεί ξεχωριστά τις δυνατότητες κάθε μαθητή και να τους κατευθύνει σύμφωνα με αυτές. Δεν μπορούν και ούτε και θέλουν να γίνουν όλοι γιατροί και πολιτικοί μηχανικοί. Γιατί να μην του προτείνεις κάτι άλλο αντί να τον έχεις να ταλαιπωρείται μέσα ένα σύστημα που δεν μπορεί να ανταπεξέλθει; Κι αν αλλάξει γνώμη ή δυνατότητες έχει την επιλογή να αλλάξει τύπο σχολείου.

Η άποψή μου είναι ότι η τακτική της κουκουλοποίησης ενός προβλήματος επιφέρει καταστρεπτικά αποτελέσματα. Ο φόβος του "στίγματος" θα έχει ως αποτέλεσμα την καθυστερημένη ή και την παντελή απουσία παρέμβασης με συνέπεια το παιδί να αισθάνεται αβοήθητο, ότι είναι κάτι κακό αυτό που έχει για αυτό και δεν πρέπει να μαθευτεί με κανέναν τρόπο, χαμηλή αυτοπεποίθηση, σχολική αποτυχία, παραίτηση.

Αντί να τρέχουν οι γονείς τα παιδιά τους στους ψυχολόγους για το πώς να διαχειριστούν τη σχολική αποτυχία, καλύτερα να προλάβεις την σχολική αποτυχία ώστε να αισθάνονται όλοι οι μαθητές ότι μπορούν να τα καταφέρουν απλά ο καθένας χρειάζεται διαφορετικό τρόπο.

Σίγουρα όλα έχουν τα συν τους και τα πλην τους.
Αυτό για το οποίο μπορώ να σας εγγυηθώ μέσα από την προσωπική μου εμπειρία είναι ότι αδύναμοι μαθητές που δεν έλαβαν ποτέ την ανάλογη βοήθεια ως την έκτη εξαιτίας του φόβου του στίγματος ή άλλων παραγόντων εκδήλωσαν κάθε παραίτηση και ενδιαφέρον για το σχολείο ή παραβατική συμπεριφορά.
Από τη στιγμή που ιδρύθηκε τμήμα ένταξης στο σχολείο μας και όταν τους έπαιρνα κι εγώ προσωπικά κάποιες ώρες την εβδομάδα για ενισχυτική διδασκαλία αυτό που εισέπραξα από τα ίδια τα παιδιά είναι ότι κάποιος επιτέλους ασχολήθηκε με το πρόβλημά τους και επίσης απομυθοποιήθηκε στα μάτια τους ότι ούτε είναι "χαζά" αλλά ούτε και είναι κακό να δέχεσαι βοήθεια.

Κανένας δεν τους στιγμάτισε (μόνο στην αρχή κάποιοι εξέφρασαν απορία πού πηγαίνουν αυτοί οι μαθητές όταν τους παίρνω εγώ ή ο δάσκαλος του τμήματος ένταξης, ως εκεί) και όλο αυτό ενσωματώθηκε πολύ γρήγορα στη καθημερινότητά μας σαν κάτι πολύ φυσιολογικό. Χαίρονταν και στην ενισχυτική και στο τμήμα ένταξης και δυσαρεστούνταν αν κάποιες φορές χάναμε τις ώρες μας.

Τώρα αν όλο αυτό σας ακούγεται αντιπαιδαγωγικό τι να πω;
Εγώ δεν τολμώ να φανταστώ πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν το εκπαιδευτικό σύστημα ήταν τέτοιο που από την αρχή τους έδινε τον χρόνο και την προσοχή που χρειάζονταν και όχι κάποιες ώρες την εβδομάδα, δλδ ημίμετρα.

Κατανοώ τις ενστάσεις σας πάντως γιατί είναι και δικές μου ανησυχίες έτσι κι αλλιώς αλλά όλο αυτό που γίνεται σήμερα δεν περπατάει και αφετέρου επειδή είδα με τα μάτια μου την αλλαγή στην ψυχολογία αυτών των παιδιών που ασχολήθηκε αποκλειστικά κάποιος μαζί τους έστω και αυτό το λίγο με έκανε να ενισχύσω την άποψή μου για τα διαφορετικά επίπεδα στις τάξεις για να μπορούμε να ασχολούμαστε πιο πολύ μαζί τους.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών