εγώ είχα διαβάσει στις προδιαγραφές ότι το Εurosystem δεν πρέπει να γνωρίζει ποιος δίνει λεφτά σε ποιον. Eurosystem = ΕΚΤ + εθνικές κεντρικές τράπεζες.GoBzi έγραψε: ↑02 Οκτ 2023, 14:23Μα δεν γνωρίζει απλά σε ποιόν ανήκει ο λογαριασμός, αλλά γνωρίζει ακριβώς που είναι το κάθε ευρώ. Υπάρχει μια διαφορά στο να ξέρει το κράτος ότι εγώ έχω λογαριασμό στην Πειραιώς και σε περίπτωση που χρειαστεί, με άδεια εισαγγελέα, να δει τις συναλλαγές μου από το να ξέρει η ΕΚΤ πόσα λεφτά έχω και που ακριβώς τα ξοδεύω.foscilis έγραψε: ↑02 Οκτ 2023, 14:11Δηλαδή επειδή γνωρίζει σε ποιον ανήκει το κάθε σπίτι σημαίνει ότι καταγράφει ποιοι μπαινοβγαίνουν;GoBzi έγραψε: ↑02 Οκτ 2023, 11:24
Είχα διαβάσει ένα TLDR κείμενο πριν καιρό για το αντίστοιχο Κινέζο νόμισμα. Το ψηφιακο πορτοφόλι εκδίδεται από την κεντρική τράπεζα προσωπικά για εσένα (στην Ελλάδα πχ το πορτοφόλι θα είναι συνδεμένο με την ταυτότητα/αφμ σου). Από εκεί και πέρα όταν η κεντρική τράπεζα γνωρίζει σε ποίο φυσικό ή νομικό πρόσωπο αντιστοιχεί το κάθε πορτοφόλι, δεν είναι εντελώς παράλογο αυτό που λένε οι ψεκες.
Φυσικά εσένα, εμένα και τον Αρίστο σε προσωπικό επίπεδο θα μας έχουν κλασμένους, αλλά όταν η ΕΚΤ έχει πρόσβαση στα "big data" όλων των Ευρωπαίων, δεν είναι παράλογο να χρησιμοποιηθούν για στατιστικές έρευνες η οποίες θα μετατραπούν σε νόμους μέσα στην ΕΕ.
Στην Αθήνα η Λαγκάρντ θα ανακοινώσει το ψηφιακό ευρώ
Re: Στην Αθήνα η Λαγκάρντ θα ανακοινώσει το ψηφιακό ευρώ
Δεν έχω διαβάσει τα τεχνικά χαρακτηριστικά, δεν ξέρω καν εάν έχουν δημοσιευθεί, όμως εάν είναι φάση bitcoin δεν παίζει να ισχύει κάτι τέτοιο. Η συναλλαγή σου είναι φανερή σε όλους, το μόνο που σε κάνει "ανώνυμο" είναι το πορτοφόλι σου, αλλά στην περίπτωση του ευρώ (ή άλλου εθνικού νομίσματος) η εφορία θα πρέπει να γνωρίζει ποιο είναι το πορτοφόλι σου.foscilis έγραψε: ↑02 Οκτ 2023, 14:27εγώ είχα διαβάσει στις προδιαγραφές ότι το Εurosystem δεν πρέπει να γνωρίζει ποιος δίνει λεφτά σε ποιον. Eurosystem = ΕΚΤ + εθνικές κεντρικές τράπεζες.GoBzi έγραψε: ↑02 Οκτ 2023, 14:23Μα δεν γνωρίζει απλά σε ποιόν ανήκει ο λογαριασμός, αλλά γνωρίζει ακριβώς που είναι το κάθε ευρώ. Υπάρχει μια διαφορά στο να ξέρει το κράτος ότι εγώ έχω λογαριασμό στην Πειραιώς και σε περίπτωση που χρειαστεί, με άδεια εισαγγελέα, να δει τις συναλλαγές μου από το να ξέρει η ΕΚΤ πόσα λεφτά έχω και που ακριβώς τα ξοδεύω.
Φυσικά εσένα, εμένα και τον Αρίστο σε προσωπικό επίπεδο θα μας έχουν κλασμένους, αλλά όταν η ΕΚΤ έχει πρόσβαση στα "big data" όλων των Ευρωπαίων, δεν είναι παράλογο να χρησιμοποιηθούν για στατιστικές έρευνες η οποίες θα μετατραπούν σε νόμους μέσα στην ΕΕ.
θα είναι αποδοτικό πολυ ετσι, επιτέλους θα κανουμε φθηνές συναλλαγές.
https://www.statista.com/statistics/881 ... ison-visa/
Επιτελους!Αρίστος έγραψε: ↑01 Οκτ 2023, 15:01Στις 26/10 θα ανακοινωσει η Λαγκαρντ τη δημιουργια του ψηφιακου ευρω...
σε συσκεψη της Ευρωπαικης Κεντρικης Τραπεζας που θα γινει στην Αθηνα.
https://banks.com.gr/stin-athina-ta-vaf ... akou-evro/
Ο Κοττακης σε αρθρο του σημερα στην Κυριακατικη Δημοκρατια διερρευσε και καποιες ακομη εξαγγελιες που θα κανει η Λαγκαρντ για το ψηφιακο ευρω.
Τις επομενες μερες που θα ανεβει ονλαιν το αρθρο του θα το βαλω κι εδω.
Και να θυμαστε...
με το ψηφιακο ευρω το χρημα σας θα εχει συνδιαχειριστες που δεν θα ειναι αλλοι απο τους μεγαλομετοχους της ΕΚΤ που κατοικοεδρευει στη Φρανκφουρτη.
.
Μαλακίαν φυγείν αδύνατον.
Στου Κουνγκφού τη πόρτα, όσο θέλεις βρόντα.
Στου Κουνγκφού τη πόρτα, όσο θέλεις βρόντα.
Δεν έχουν δημοσιευτεί. "Προδιαγραφές" εννοώ τι ζητάνε από το project.GoBzi έγραψε: ↑02 Οκτ 2023, 14:35Δεν έχω διαβάσει τα τεχνικά χαρακτηριστικά, δεν ξέρω καν εάν έχουν δημοσιευθεί, όμως εάν είναι φάση bitcoin δεν παίζει να ισχύει κάτι τέτοιο. Η συναλλαγή σου είναι φανερή σε όλους, το μόνο που σε κάνει "ανώνυμο" είναι το πορτοφόλι σου, αλλά στην περίπτωση του ευρώ (ή άλλου εθνικού νομίσματος) η εφορία θα πρέπει να γνωρίζει ποιο είναι το πορτοφόλι σου.foscilis έγραψε: ↑02 Οκτ 2023, 14:27εγώ είχα διαβάσει στις προδιαγραφές ότι το Εurosystem δεν πρέπει να γνωρίζει ποιος δίνει λεφτά σε ποιον. Eurosystem = ΕΚΤ + εθνικές κεντρικές τράπεζες.GoBzi έγραψε: ↑02 Οκτ 2023, 14:23
Μα δεν γνωρίζει απλά σε ποιόν ανήκει ο λογαριασμός, αλλά γνωρίζει ακριβώς που είναι το κάθε ευρώ. Υπάρχει μια διαφορά στο να ξέρει το κράτος ότι εγώ έχω λογαριασμό στην Πειραιώς και σε περίπτωση που χρειαστεί, με άδεια εισαγγελέα, να δει τις συναλλαγές μου από το να ξέρει η ΕΚΤ πόσα λεφτά έχω και που ακριβώς τα ξοδεύω.
δεν εχουν πει οτι θα ειναι blockchain παντως, απλα οτι ειναι στο τραπεζι, τωρα ισως μαθουμε.
https://www.ecb.europa.eu/pub/pdf/other ... 458.en.pdf

https://www.ecb.europa.eu/pub/pdf/other ... 458.en.pdf

- Ληστοσυμμορίτης
Αυτό το προωθουσε και ο βαρουφακης. Ανδρουλάκης κασσελακης στηρίζουν πάντως.
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει
Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.
Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.
- Allah
- Phorum.gr user: Άγιος Παπάριος, Άγιος, Έσχατόγερος
- Επικοινωνία:
Θα μας κλάσετε τ'αρχίδια.Αρίστος έγραψε: ↑02 Οκτ 2023, 07:22Allah έγραψε: ↑01 Οκτ 2023, 19:39Μπράβο, τέλεια, όνειρο είναι. Πήξε.Αρίστος έγραψε: ↑01 Οκτ 2023, 15:01Στις 26/10 θα ανακοινωσει η Λαγκαρντ τη δημιουργια του ψηφιακου ευρω...
Ο Κοττακης σε αρθρο του σημερα στην Κυριακατικη Δημοκρατια διερρευσε και καποιες ακομη εξαγγελιες που θα κανει η Λαγκαρντ για το ψηφιακο ευρω.
Και να θυμαστε...
με το ψηφιακο ευρω το χρημα σας θα εχει συνδιαχειριστες που δεν θα ειναι αλλοι απο τους μεγαλομετοχους της ΕΚΤ που κατοικοεδρευει στη Φρανκφουρτη.
.
Αμα πηξουμε πολυ θα σας παρει ο διαβολος.
.
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Ότι οι Βρυξελλιώτες είναι οι σοβαροί... Πήρες χαμπάρι τι γίνεται στην Σουηδία και σε άλλες χώρες;
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
GoBzi έγραψε: ↑02 Οκτ 2023, 09:10Εάν δεν υπάρχει νταβατζής στην μέση, όπως τώρα με τις τράπεζες, θα είναι όντως καλό.Ασέβαστος έγραψε: ↑02 Οκτ 2023, 08:28η αληθεια ειναι οτι ουτε εγω εχω καταλαβει, και εφοσον δεν καταλαβαινεις ουτε εσυ που εισαι της δουλειας, δεν αισθανομαι χαζος.Chilloutbuddy έγραψε: ↑02 Οκτ 2023, 08:11
μόνο στην Ελλάδα ακουμπάω χαρτονόμισμα because tarifes.
κατα τ΄άλλα δεν καταλαβαίνω τι εννοούνε ψηφιακό ευρώ, και δεν καταλαβαίνω γιατί η ΕΚΤ στο σάϊτ της λέει ότι ακόμα διερευνούνε τις λεπτομέρειες και δεν ξέρουν ακόμα πρακτικά με τι τρόπο θα γίνει.
απο την αλλη, εχω καταλαβει οτι θα ειναι κατι πολυ καλο και θετικο για τον κοσμο, προοδος, επειδη βλεπω οτι σκουζει ο αριστος.

Για νταβατζή δεν ξέρω αλλά θα υπάρχει κάτι χειρότερο - Μεγάλος Αδελφός. Ετοιμάσου για social point system αλά China.
Από τα λίγα που καταλαβαίνω
Τέλος ιδιωτικότητα, τέλος ιδιοκτησία
ΧΑΡΤΖΗΛΙΚΙ θα ζητάτε από τη μαμά ΕΚΤ να παίρνετε καμια καραμελίτσα και αν είστε καλά παιδάκια και άμα γουστάρει θα σας δίνει
Από κει κει πέρα, ό,τι έχει το μενού της ημέρας και σε όση ποσότητα είναι για το καλό σας
Μπούληδες
Τέλος ιδιωτικότητα, τέλος ιδιοκτησία
ΧΑΡΤΖΗΛΙΚΙ θα ζητάτε από τη μαμά ΕΚΤ να παίρνετε καμια καραμελίτσα και αν είστε καλά παιδάκια και άμα γουστάρει θα σας δίνει
Από κει κει πέρα, ό,τι έχει το μενού της ημέρας και σε όση ποσότητα είναι για το καλό σας
Μπούληδες
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς

δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
Να πάει να κάνει την ανακοίνωση κάτω απ' το στέγαστρο Καλατράβα.Αρίστος έγραψε: ↑01 Οκτ 2023, 15:01Στις 26/10 θα ανακοινωσει η Λαγκαρντ τη δημιουργια του ψηφιακου ευρω...
Και να θυμαστε...
.
- Πτολεμαίος
- Phorum.gr user: Last Veteran
Για μένα είναι ψηφιακό εδώ και κάμποσα χρόνια.
Διαχειρίζομαι τα λεφτά σαν να είναι credits.
Διαχειρίζομαι τα λεφτά σαν να είναι credits.
Αξία αν είχαν τα σκατά, χαρά, που θα'χαν όλοι
Μα στων φτωχών τα σώματα, δεν θα υπήρχαν κώλοι
Μα στων φτωχών τα σώματα, δεν θα υπήρχαν κώλοι
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 4 Απαντήσεις
- 357 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΓΑΛΗ
10 Νοέμ 2023, 11:31
-
-
Νέα δημοσίευση Το Χάρβαρντ αγόρασε κεντρικό χώρο στην Αθήνα έναντι 19,5 εκατομμυρίων ευρώ
από Καραμελίτσα » 02 Απρ 2024, 16:50 » σε Εσωτερική Πολιτική - 9 Απαντήσεις
- 426 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από hellegennes
02 Απρ 2024, 17:33
-
-
- 3 Απαντήσεις
- 972 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ασέβαστος
03 Νοέμ 2023, 19:25