Στην Αθήνα η Λαγκάρντ θα ανακοινώσει το ψηφιακό ευρώ

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
foscilis

Re: Στην Αθήνα η Λαγκάρντ θα ανακοινώσει το ψηφιακό ευρώ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 02 Οκτ 2023, 14:27

GoBzi έγραψε:
02 Οκτ 2023, 14:23
foscilis έγραψε:
02 Οκτ 2023, 14:11
GoBzi έγραψε:
02 Οκτ 2023, 11:24

Είχα διαβάσει ένα TLDR κείμενο πριν καιρό για το αντίστοιχο Κινέζο νόμισμα. Το ψηφιακο πορτοφόλι εκδίδεται από την κεντρική τράπεζα προσωπικά για εσένα (στην Ελλάδα πχ το πορτοφόλι θα είναι συνδεμένο με την ταυτότητα/αφμ σου). Από εκεί και πέρα όταν η κεντρική τράπεζα γνωρίζει σε ποίο φυσικό ή νομικό πρόσωπο αντιστοιχεί το κάθε πορτοφόλι, δεν είναι εντελώς παράλογο αυτό που λένε οι ψεκες.
Δηλαδή επειδή γνωρίζει σε ποιον ανήκει το κάθε σπίτι σημαίνει ότι καταγράφει ποιοι μπαινοβγαίνουν;
Μα δεν γνωρίζει απλά σε ποιόν ανήκει ο λογαριασμός, αλλά γνωρίζει ακριβώς που είναι το κάθε ευρώ. Υπάρχει μια διαφορά στο να ξέρει το κράτος ότι εγώ έχω λογαριασμό στην Πειραιώς και σε περίπτωση που χρειαστεί, με άδεια εισαγγελέα, να δει τις συναλλαγές μου από το να ξέρει η ΕΚΤ πόσα λεφτά έχω και που ακριβώς τα ξοδεύω.

Φυσικά εσένα, εμένα και τον Αρίστο σε προσωπικό επίπεδο θα μας έχουν κλασμένους, αλλά όταν η ΕΚΤ έχει πρόσβαση στα "big data" όλων των Ευρωπαίων, δεν είναι παράλογο να χρησιμοποιηθούν για στατιστικές έρευνες η οποίες θα μετατραπούν σε νόμους μέσα στην ΕΕ.
εγώ είχα διαβάσει στις προδιαγραφές ότι το Εurosystem δεν πρέπει να γνωρίζει ποιος δίνει λεφτά σε ποιον. Eurosystem = ΕΚΤ + εθνικές κεντρικές τράπεζες.

Άβαταρ μέλους
GoBzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi » 02 Οκτ 2023, 14:35

foscilis έγραψε:
02 Οκτ 2023, 14:27
GoBzi έγραψε:
foscilis έγραψε:
02 Οκτ 2023, 14:11

Δηλαδή επειδή γνωρίζει σε ποιον ανήκει το κάθε σπίτι σημαίνει ότι καταγράφει ποιοι μπαινοβγαίνουν;
Μα δεν γνωρίζει απλά σε ποιόν ανήκει ο λογαριασμός, αλλά γνωρίζει ακριβώς που είναι το κάθε ευρώ. Υπάρχει μια διαφορά στο να ξέρει το κράτος ότι εγώ έχω λογαριασμό στην Πειραιώς και σε περίπτωση που χρειαστεί, με άδεια εισαγγελέα, να δει τις συναλλαγές μου από το να ξέρει η ΕΚΤ πόσα λεφτά έχω και που ακριβώς τα ξοδεύω.

Φυσικά εσένα, εμένα και τον Αρίστο σε προσωπικό επίπεδο θα μας έχουν κλασμένους, αλλά όταν η ΕΚΤ έχει πρόσβαση στα "big data" όλων των Ευρωπαίων, δεν είναι παράλογο να χρησιμοποιηθούν για στατιστικές έρευνες η οποίες θα μετατραπούν σε νόμους μέσα στην ΕΕ.
εγώ είχα διαβάσει στις προδιαγραφές ότι το Εurosystem δεν πρέπει να γνωρίζει ποιος δίνει λεφτά σε ποιον. Eurosystem = ΕΚΤ + εθνικές κεντρικές τράπεζες.
Δεν έχω διαβάσει τα τεχνικά χαρακτηριστικά, δεν ξέρω καν εάν έχουν δημοσιευθεί, όμως εάν είναι φάση bitcoin δεν παίζει να ισχύει κάτι τέτοιο. Η συναλλαγή σου είναι φανερή σε όλους, το μόνο που σε κάνει "ανώνυμο" είναι το πορτοφόλι σου, αλλά στην περίπτωση του ευρώ (ή άλλου εθνικού νομίσματος) η εφορία θα πρέπει να γνωρίζει ποιο είναι το πορτοφόλι σου.

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 02 Οκτ 2023, 15:33

Imperium έγραψε:
02 Οκτ 2023, 13:44
Κι εγώ κάπως έτσι το έχω καταλάβει ως τώρα. Θέλουνε τα πλεονεκτήματα του μπιτκοιν, αλλά χωρίς την αποκέντρωση και την έλλειψη ελέγχου.
θα είναι αποδοτικό πολυ ετσι, επιτέλους θα κανουμε φθηνές συναλλαγές.

https://www.statista.com/statistics/881 ... ison-visa/

Άβαταρ μέλους
Thor
Phorum.gr user: Thor

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Thor » 02 Οκτ 2023, 15:35

Αρίστος έγραψε:
01 Οκτ 2023, 15:01
Στις 26/10 θα ανακοινωσει η Λαγκαρντ τη δημιουργια του ψηφιακου ευρω...

σε συσκεψη της Ευρωπαικης Κεντρικης Τραπεζας που θα γινει στην Αθηνα.

https://banks.com.gr/stin-athina-ta-vaf ... akou-evro/

Ο Κοττακης σε αρθρο του σημερα στην Κυριακατικη Δημοκρατια διερρευσε και καποιες ακομη εξαγγελιες που θα κανει η Λαγκαρντ για το ψηφιακο ευρω.

Τις επομενες μερες που θα ανεβει ονλαιν το αρθρο του θα το βαλω κι εδω.

Και να θυμαστε...

με το ψηφιακο ευρω το χρημα σας θα εχει συνδιαχειριστες που δεν θα ειναι αλλοι απο τους μεγαλομετοχους της ΕΚΤ που κατοικοεδρευει στη Φρανκφουρτη.

.
Επιτελους!
Μαλακίαν φυγείν αδύνατον.
Στου Κουνγκφού τη πόρτα, όσο θέλεις βρόντα.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 02 Οκτ 2023, 15:36

GoBzi έγραψε:
02 Οκτ 2023, 14:35
foscilis έγραψε:
02 Οκτ 2023, 14:27
GoBzi έγραψε:

Δεν έχω διαβάσει τα τεχνικά χαρακτηριστικά, δεν ξέρω καν εάν έχουν δημοσιευθεί, όμως εάν είναι φάση bitcoin δεν παίζει να ισχύει κάτι τέτοιο. Η συναλλαγή σου είναι φανερή σε όλους, το μόνο που σε κάνει "ανώνυμο" είναι το πορτοφόλι σου, αλλά στην περίπτωση του ευρώ (ή άλλου εθνικού νομίσματος) η εφορία θα πρέπει να γνωρίζει ποιο είναι το πορτοφόλι σου.
Δεν έχουν δημοσιευτεί. "Προδιαγραφές" εννοώ τι ζητάνε από το project.

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 02 Οκτ 2023, 15:44

δεν εχουν πει οτι θα ειναι blockchain παντως, απλα οτι ειναι στο τραπεζι, τωρα ισως μαθουμε.
https://www.ecb.europa.eu/pub/pdf/other ... 458.en.pdf
Εικόνα

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Ληστοσυμμορίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης » 02 Οκτ 2023, 20:26

Αυτό το προωθουσε και ο βαρουφακης. Ανδρουλάκης κασσελακης στηρίζουν πάντως.
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει

Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.

Άβαταρ μέλους
Allah
Phorum.gr user: Άγιος Παπάριος, Άγιος, Έσχατόγερος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Allah » 02 Οκτ 2023, 21:49

Αρίστος έγραψε:
02 Οκτ 2023, 07:22
Allah έγραψε:
01 Οκτ 2023, 19:39
Αρίστος έγραψε:

Ο Κοττακης σε αρθρο του σημερα στην Κυριακατικη Δημοκρατια διερρευσε και καποιες ακομη εξαγγελιες που θα κανει η Λαγκαρντ για το ψηφιακο ευρω.

Και να θυμαστε...

με το ψηφιακο ευρω το χρημα σας θα εχει συνδιαχειριστες που δεν θα ειναι αλλοι απο τους μεγαλομετοχους της ΕΚΤ που κατοικοεδρευει στη Φρανκφουρτη.

.
Μπράβο, τέλεια, όνειρο είναι. Πήξε.

Αμα πηξουμε πολυ θα σας παρει ο διαβολος.

.
Θα μας κλάσετε τ'αρχίδια.

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 02 Οκτ 2023, 22:16

Daje έγραψε:
01 Οκτ 2023, 19:41
Αρίστος έγραψε:

.
Mακαρι να ειναι οπως τα λες γιατι ο λεγομενος σοφος λαος ειναι στην πραγματικοτητα μαλακας λαος που κανει ολο μαλακιες, οποτε καλο ειναι να υπαρχει καποιος πιο σοβαρος να του κραταει το χερι και να τον πηγαινει στρατα στρατουλα.
Ότι οι Βρυξελλιώτες είναι οι σοβαροί... Πήρες χαμπάρι τι γίνεται στην Σουηδία και σε άλλες χώρες;

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 02 Οκτ 2023, 22:18

GoBzi έγραψε:
02 Οκτ 2023, 09:10
Ασέβαστος έγραψε:
02 Οκτ 2023, 08:28
Chilloutbuddy έγραψε:
02 Οκτ 2023, 08:11

μόνο στην Ελλάδα ακουμπάω χαρτονόμισμα because tarifes.

κατα τ΄άλλα δεν καταλαβαίνω τι εννοούνε ψηφιακό ευρώ, και δεν καταλαβαίνω γιατί η ΕΚΤ στο σάϊτ της λέει ότι ακόμα διερευνούνε τις λεπτομέρειες και δεν ξέρουν ακόμα πρακτικά με τι τρόπο θα γίνει.
η αληθεια ειναι οτι ουτε εγω εχω καταλαβει, και εφοσον δεν καταλαβαινεις ουτε εσυ που εισαι της δουλειας, δεν αισθανομαι χαζος.

απο την αλλη, εχω καταλαβει οτι θα ειναι κατι πολυ καλο και θετικο για τον κοσμο, προοδος, επειδη βλεπω οτι σκουζει ο αριστος. :102::003:
Εάν δεν υπάρχει νταβατζής στην μέση, όπως τώρα με τις τράπεζες, θα είναι όντως καλό.
:smt005:

Για νταβατζή δεν ξέρω αλλά θα υπάρχει κάτι χειρότερο - Μεγάλος Αδελφός. Ετοιμάσου για social point system αλά China.

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Phorum.gr user: Wild Rebel

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 02 Οκτ 2023, 22:24

Daje έγραψε:
01 Οκτ 2023, 19:41
Αρίστος έγραψε:

.
Mακαρι να ειναι οπως τα λες γιατι ο λεγομενος σοφος λαος ειναι στην πραγματικοτητα μαλακας λαος που κανει ολο μαλακιες, οποτε καλο ειναι να υπαρχει καποιος πιο σοβαρος να του κραταει το χερι και να τον πηγαινει στρατα στρατουλα.

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Saturn
Phorum.gr user: Saturn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saturn » 02 Οκτ 2023, 22:54

Από τα λίγα που καταλαβαίνω
Τέλος ιδιωτικότητα, τέλος ιδιοκτησία
ΧΑΡΤΖΗΛΙΚΙ θα ζητάτε από τη μαμά ΕΚΤ να παίρνετε καμια καραμελίτσα και αν είστε καλά παιδάκια και άμα γουστάρει θα σας δίνει
Από κει κει πέρα, ό,τι έχει το μενού της ημέρας και σε όση ποσότητα είναι για το καλό σας
Μπούληδες
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς

Άβαταρ μέλους
Saturn
Phorum.gr user: Saturn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saturn » 02 Οκτ 2023, 22:55

Imperium έγραψε:
02 Οκτ 2023, 13:53
Όπλα θα μπορώ να αγοράζω με δαύτο;
- Όχι
Ναρκωτικά;
- Όχι
Να ξεπλένω μαύρο χρήμα;
- Όχι
Να επενδύσω, περιμένοντας να αυξηθεί σε αξία;
- Μαλάκας είσαι; Πώς θα αυξηθεί σε αξία αν δεν κάνει τίποτα από τα πιο πάνω;
:lol:
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς

Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron » 02 Οκτ 2023, 22:59

Αρίστος έγραψε:

Και να θυμαστε...

.
Να πάει να κάνει την ανακοίνωση κάτω απ' το στέγαστρο Καλατράβα.
SeaHawk έγραψε:
01 Φεβ 2025, 14:04
Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.

Άβαταρ μέλους
Πτολεμαίος
Phorum.gr user: Last Veteran

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πτολεμαίος » 02 Οκτ 2023, 23:01

Για μένα είναι ψηφιακό εδώ και κάμποσα χρόνια.
Διαχειρίζομαι τα λεφτά σαν να είναι credits.
Αξία αν είχαν τα σκατά, χαρά, που θα'χαν όλοι
Μα στων φτωχών τα σώματα, δεν θα υπήρχαν κώλοι

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών