Ναι αλλά αν κοιμόσουνα σε σπηλιές με υγρασία και το πρωί πάλευες με τίγρεις ποιός θα φάει ένα πτώμα μάλλον θα μας είχες χαιρετήσειPhilip Mortimer έγραψε: ↑30 Απρ 2025, 15:08Μέχρι τα 40 ζούσαν αν παραβλεφθεί η βρεφική/παιδική θνησιμοτητα. Και 60 να ήταν πάντως, εγώ είμαι 60, υγιέστατος και δεν έχω πρόθεση να πεθάνω σήμερα, δεν ξέρω για εσένα.Chilloutbuddy έγραψε: ↑30 Απρ 2025, 14:15Δεν πεθαίνανε ρε συ στα 40, είχαν χαμηλό μ.ο. ζωής λόγω παιδικής θνησιμότητας αλλά αν ξεπέρναγαν αυτό το σκόπελο ζουσαν μέχρι τα 60 ή και παραπάνω (παρόλο που πάλευαν κυριολεκτικά με τα άγρια θηρία)sharp έγραψε: ↑28 Απρ 2025, 20:54Η διαφορά μας με αυτούς είναι ακριβώς ότι το κυνηγάγανε, δεν το παρήγγελναν από τον υπολογιστή στον οποίο καθόντουσαν όλη μέρα. Και κάποιοι λίγοι πέθαιναν σε βαθιά γεράματα στα ...40 κι έτσι δεν μάθαμε ποτέ τι προβλήματα μπορεί να τους προκαλούσε η διαρκής κρεατοφαγία στα 60 ή 80, στα οποία ευελπιστούμε να φτάσουμε εμείς.
Πάντως εκεί που ζεις έχετε δύο ζώα που κάνουν λουκούλιο γεύμα και ταυτόχρονα είναι πολύ υγιεινά, με πολύ χαμηλά λιπαρά, το καγκουρώ και το emu. Κι εγώ στη θέση σου, όλη μέρα τέτοια θα έτρωγα.
Κετογονική διατροφή (ketogenic/keto)
- Chilloutbuddy
- Phorum.gr user: Chilloutbuddy
Re: Κετογονική διατροφή (ketogenic/keto)
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. 

Βρε φάτε ό,τι θέλετε, αλλά ΜΕ ΜΕΤΡΟ. Η μακροχρόνια μονοφαγία (με την έννοια της κατανάλωσης μόνο ενός είδους φαγητού), ποτέ δεν έκανε καλό.
Από κει κι έπειτα, ναι μεν η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο για τη μακροζωία, αλλά δεν παύει να μην είναι ο μόνος παράγοντας.
Υπάρχουν και άλλοι, εξίσου σημαντικοί, όπως λ.χ. περιβαλλοντολογικοί και γονίδια.
Εκ των οποίων ο πλέον καθοριστικός (πάντα κατά την ταπεινή μου άποψη), είναι τα γονίδια.
Από κει κι έπειτα, ναι μεν η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο για τη μακροζωία, αλλά δεν παύει να μην είναι ο μόνος παράγοντας.
Υπάρχουν και άλλοι, εξίσου σημαντικοί, όπως λ.χ. περιβαλλοντολογικοί και γονίδια.
Εκ των οποίων ο πλέον καθοριστικός (πάντα κατά την ταπεινή μου άποψη), είναι τα γονίδια.
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
- omg kai 3 lol
το προβλημα με το κρεας και τις βλαβερες τροφες γενικοτερα δημιουργηθηκε απο τοτε που εφευρεθηκε το ψυγειο και η μαζικη παραγωγη και πωληση τροφων σε ευρεια κλιμακα, αυτη η συνθηκη αλλαξε ριζικα τις διατροφικες συνηθειες και αποδειχθηκε στην πορεια οτι η υπερκαταναλωση καποιων τροφων βλαπτει
επι χιλιετιες και μεχρι πριν 80 χρονια το μονο διατηρημενο κρεας ηταν το παστο, και αυτο καταναλωνονταν μια στο τοσο ως ειδος πολυτελειας
δεν ειχαν ενα ντουλαπι οπου καθε μερα εβγαζαν απο εκει μια κατεψυγμενη μεριδα για να τη μαγειρεψουν, ουτε φυσικα φαστ φουντ,
ολος ο κοσμος τρεφονταν απευθειας απο οτι τους προσεφερε η φυση κυριολεκτικα
επι χιλιετιες και μεχρι πριν 80 χρονια το μονο διατηρημενο κρεας ηταν το παστο, και αυτο καταναλωνονταν μια στο τοσο ως ειδος πολυτελειας
δεν ειχαν ενα ντουλαπι οπου καθε μερα εβγαζαν απο εκει μια κατεψυγμενη μεριδα για να τη μαγειρεψουν, ουτε φυσικα φαστ φουντ,
ολος ο κοσμος τρεφονταν απευθειας απο οτι τους προσεφερε η φυση κυριολεκτικα
- Chilloutbuddy
Μπορεί να ισχύει για τους ενήλικες, το πρόβλημα είναι ότι τον βιγκανισμό τον ακολουθούν κυρίως νέες κοπέλες γιατί για κάποιο μυστήριο λόγο πάει πακέτο με τον αριστερισμό/αντιρατσισμό/παλαιστινιασμό/σωσετονπλανητισμό κλπ, και μετά τις χαιρετάει η περίοδός τους και τρέχουνεPhilip Mortimer έγραψε: ↑30 Απρ 2025, 15:14Ο βηγκανισμος σε καμία περίπτωση δεν εγκυμονεί τόσο σοβαρους κινδυνους για την υγεία, σε πολλές περιπτώσεις έχει και θετικά. Μια λιγότερο εξτρημ επιλογή όπως οι μειωμένες μερίδες ή η χορτοφαγία μπορεί να έχουν θετικά αποτελέσματα στη μακροβιότητα για έναν ενήλικα.
ο βιγκανισμός θέλει προσοχή για να σιγουρευτείς ότι δε σου λείπει τίποτα σημαντικό, γίνεται, αλλά προσεκτικά

Υδροχλωρική μετφορμίνη ημισιωνιστή φίλε μου διαφορετικά εάν σου περισσεύουν υπάρχει και η βερβερίνη αλλά δεν είναι τόσο μελετημένη ουσία όπως η πρώτη (η υμ είναι μακράν η περισσότερο μελετημένη στην φαρμακολογία) ακριβώς επειδή δεν θεωρείται φαρμακευτική ουσία και πωλείται ως συμπλήρωμα διατροφής.Chilloutbuddy έγραψε: ↑27 Απρ 2025, 16:13Αν μπορούσα θα το έκανα, νομίζεις ότι τώρα μου λές κάτι που δεν το έχω ακούσει 493284029785 φορές;Ναι, εσύ όμως τι σχέση έχεις με το θέμα; Εσύ μπορεί να μην είχες πρόβλημα ποτέ, εμείς είμαστε οι άλλοι, που όταν υπάρχουν στο σπίτι τυροπιτάκια θα ζήσουν ή εμείς ή αυτά.
Εσύ θα το ξέρεις ίσως, αλλά για κανέναν άλλον που δεν το ξέρει: η αίσθηση της πείνας και πολύ περισσότερο η αίσθηση της λιγούρας δεν είναι ίδια σε όλους τους ανθρώπους, γιατί δεν έχουμε το ίδιο πάγκρεας, δεν παράγει την ίδια ινσουλίνη, δεν ρίχνει τα ζάχαρα στο αίμα στο ίδιο επίπεδο, και όλα αυτά δεν το μεταφράζει ο εγκέφαλος σαν λιγούρα με τον ίδιο τρόπο. Για κάποιους η λιγούρα ειναι σχεδόν ανύπαρκτη, για άλλους είναι ανυπόφορη. Όταν λοιπόν σου λέει κάποιος ότι έχει ανάγκη να ελέγχει τους υδατάνθρακες που βάζει μέσα του προκειμένου να ελέγξει την πείνα του και να επαναφέρει τον οργανισμό του στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις προκειμένου να μην πεινάει 19 φορές τη μέρα, απλά δέξου το και πίστεψέ το. Εσύ μπορεί να μην είσαι αυτός ο άνθρωπος αλλά άλλοι είναι.
Έχουνε παρόμοια δράση ως προς αυτό που αναφέρεις.
Με ευχαριστείς αργότερα κι αυτό μόνον για να τιμήσεις τον εαυτό σου λιγάκι, εμένα πούτσα μου, όπως λέει και μια παγιά αράβικη παροιμία "είμαι ο Νείλος".
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
-
Κρέας μια φορά την βδομάδα μόνο χοιρινό ή κοτόπουλο. Όλα τα κρέατα είναι γεμάτα αντιβιοτικά και τοξίνες. Τρώτε λαδερά φαγητά όπως αρακά με πατατες, φασολάκια, γεμιστά, φακες.
- Chilloutbuddy
φαγωθήκατε, είπαμε δεν έχω αντίσταση στην ινσουλίνη, το έχω ελέγξειsys3x έγραψε: ↑30 Απρ 2025, 16:28Υδροχλωρική μετφορμίνη ημισιωνιστή φίλε μου διαφορετικά εάν σου περισσεύουν υπάρχει και η βερβερίνη αλλά δεν είναι τόσο μελετημένη ουσία όπως η πρώτη (η υμ είναι μακράν η περισσότερο μελετημένη στην φαρμακολογία) ακριβώς επειδή δεν θεωρείται φαρμακευτική ουσία και πωλείται ως συμπλήρωμα διατροφής.Chilloutbuddy έγραψε: ↑27 Απρ 2025, 16:13Αν μπορούσα θα το έκανα, νομίζεις ότι τώρα μου λές κάτι που δεν το έχω ακούσει 493284029785 φορές;Ναι, εσύ όμως τι σχέση έχεις με το θέμα; Εσύ μπορεί να μην είχες πρόβλημα ποτέ, εμείς είμαστε οι άλλοι, που όταν υπάρχουν στο σπίτι τυροπιτάκια θα ζήσουν ή εμείς ή αυτά.
Εσύ θα το ξέρεις ίσως, αλλά για κανέναν άλλον που δεν το ξέρει: η αίσθηση της πείνας και πολύ περισσότερο η αίσθηση της λιγούρας δεν είναι ίδια σε όλους τους ανθρώπους, γιατί δεν έχουμε το ίδιο πάγκρεας, δεν παράγει την ίδια ινσουλίνη, δεν ρίχνει τα ζάχαρα στο αίμα στο ίδιο επίπεδο, και όλα αυτά δεν το μεταφράζει ο εγκέφαλος σαν λιγούρα με τον ίδιο τρόπο. Για κάποιους η λιγούρα ειναι σχεδόν ανύπαρκτη, για άλλους είναι ανυπόφορη. Όταν λοιπόν σου λέει κάποιος ότι έχει ανάγκη να ελέγχει τους υδατάνθρακες που βάζει μέσα του προκειμένου να ελέγξει την πείνα του και να επαναφέρει τον οργανισμό του στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις προκειμένου να μην πεινάει 19 φορές τη μέρα, απλά δέξου το και πίστεψέ το. Εσύ μπορεί να μην είσαι αυτός ο άνθρωπος αλλά άλλοι είναι.
Με ευχαριστείς αργότερα κι αυτό μόνον για να τιμήσεις τον εαυτό σου λιγάκι, εμένα πούτσα μου, όπως λέει και μια παγιά αράβικη παροιμία "είμαι ο Νείλος".
ούτε πρόκειται να χαπακώνομαι για να πετύχω αυτό που πετυχαίνω κόβοντας απλά τη ζάχαρη και τα ζυμάρια. Βασικά.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Chilloutbuddy την 30 Απρ 2025, 16:36, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Το σύγχρονο κονσέσους των ερευνών που αφορούν την διατροφή κτλ ορίζει για τον γενικό πληθυσμό μία ισορροπημένη διατροφή η οποία περιλαμβάνει κυρίως πρωτεΐνες, καλά λιπαρά και τέλος υδατάνθρακες (όσο λιγότεροι τόσο το καλλίτερο εφόσον δεν κάνεις σκληρή προπόνηση με αντιστάσεις όπου και είναι απαραίτητη η πρόσληψη των για να δοατηρηθεί η μυϊκή μάζα στην θέση της).Κοιτάσματα έγραψε: ↑30 Απρ 2025, 16:30Κρέας μια φορά την βδομάδα μόνο χοιρινό ή κοτόπουλο. Όλα τα κρέατα είναι γεμάτα αντιβιοτικά και τοξίνες. Τρώτε λαδερά φαγητά όπως αρακά με πατατες, φασολάκια, γεμιστά, φακες.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sys3x την 30 Απρ 2025, 16:50, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
.
.
που ως γνωστον τα καλλιεργουν πετωντας φρεσκα κοπρια μαζεμενη το πρωι με τα χερια, οι αγροτες, τραγουδωντας μπελα τσαο και κουβαλωντας εικονισματα του λενιν.Κοιτάσματα έγραψε: ↑30 Απρ 2025, 16:30Κρέας μια φορά την βδομάδα μόνο χοιρινό ή κοτόπουλο. Όλα τα κρέατα είναι γεμάτα αντιβιοτικά και τοξίνες. Τρώτε λαδερά φαγητά όπως αρακά με πατατες, φασολάκια, γεμιστά, φακες.
Ρε αη απο δω.
Αναφέρεσαι σε μία από τις δράσεις των δύο ουσιών που σου εσπάμαρα η οποία τυχαίνει να είναι και η λιγότερο σπουδαία, ο καθένας ψάχνει ή δεν ψάχνει έχει ή δεν έχει καλή αντίληψη γραπτού και προφορικού λόγου και σύμφωνα με αυτά κάνει τις επιλογές του (εάν όντωστ το σύμπαν στο οποίο ζούμε δεν είναι τέρμα ντετερμινίστικο αυτό).Chilloutbuddy έγραψε: ↑30 Απρ 2025, 16:35φαγωθήκατε, είπαμε δεν έχω αντίσταση στην ινσουλίνη, το έχω ελέγξειsys3x έγραψε: ↑30 Απρ 2025, 16:28Υδροχλωρική μετφορμίνη ημισιωνιστή φίλε μου διαφορετικά εάν σου περισσεύουν υπάρχει και η βερβερίνη αλλά δεν είναι τόσο μελετημένη ουσία όπως η πρώτη (η υμ είναι μακράν η περισσότερο μελετημένη στην φαρμακολογία) ακριβώς επειδή δεν θεωρείται φαρμακευτική ουσία και πωλείται ως συμπλήρωμα διατροφής.Chilloutbuddy έγραψε: ↑27 Απρ 2025, 16:13
Αν μπορούσα θα το έκανα, νομίζεις ότι τώρα μου λές κάτι που δεν το έχω ακούσει 493284029785 φορές;
Ναι, εσύ όμως τι σχέση έχεις με το θέμα; Εσύ μπορεί να μην είχες πρόβλημα ποτέ, εμείς είμαστε οι άλλοι, που όταν υπάρχουν στο σπίτι τυροπιτάκια θα ζήσουν ή εμείς ή αυτά.
ούτε πρόκειται να χαπακώνομαι για να πετύχω αυτό που πετυχαίνω κόβοντας απλά τη ζάχαρη και τα ζυμάρια. Βασικά.
Δεν έχω σκοπό να πείσω κάποιον για κάτι ούτε να βγάλω χρήματα από αυτό, ίσως μόνον να προβληματίσω λιγάκι και να δώσω την ώθηση να ψαχτεί κάποιος λίγο περισσότερο για πράγματα τα οποία δυνητικά θα βοηθούσαν αυτόν και τους γύρω του ψυχοσωματικά αυξάνοντας κοινωνικά την καλή διάθεση και μειώνοντας τον πόνο.
Εντωμεταξύ για όσα γαμημένα δίποδα δεν έχουν πάρει ακόμη χαμπάρι τι επιτρέπουμε να συμβαίνει δω χάμου:
https://www.instagram.com/reel/DI9Wly7N ... dnZWR5Nndz
Αυτά από μένα και καλά κρασά.
.
.
- vantono
- Phorum.gr user: vantono
Έλεος με τους μπουμερισμους πύτε μουPhilip Mortimer έγραψε: ↑30 Απρ 2025, 15:14Ο βηγκανισμος σε καμία περίπτωση δεν εγκυμονεί τόσο σοβαρους κινδυνους για την υγεία, σε πολλές περιπτώσεις έχει και θετικά. Μια λιγότερο εξτρημ επιλογή όπως οι μειωμένες μερίδεςή η χορτοφαγία μπορεί να έχουν θετικά αποτελέσματα στη μακροβιότητα για έναν ενήλικα. Αλλά η πλέον δοκιμασμένη συνταγή που δεν απαιτεί και σημαντικές θυσίες είναι η μεσογειακή διατροφή.vantono έγραψε: ↑30 Απρ 2025, 14:59Δεν κάνει ρε κακό το κρέας (συζητήσιμο όσον αφορά το είδος του κρέατος φυσικά, κρέας από κρέας διαφέρει). Άλλο το "δεν κάνει κακό το κρέας", άλλο το "τρώμε μόνο κρέας και τίποτα άλλο".
Με το να καταντήσεις να γίνεις σαν εκείνο τον γυαλάκια το γκρηκ κάρνιβορ πωςλεγεται στο τικ τοκ που βάζει μπέικον με βούτυρο στην κατάψυξη και το τρώει σαν σνακ, είναι πολυ θλιβερο.
Αυτό το τρεντ στηλιτεύουμε κάποιοι, όπως κάποτε στηλιτεύαμε και την παράνοια των βιγκαν, που ευτυχώς όλο και ξεφουσκώνει παρατηρώ.

Αφού δεν μου έγραψες κι ότι το βραδινό δεν πρέπει να τρώγεται μετά τις 7 το απόγευμα, πάλι καλά.
Μαλακιουλες τσιμπολογήματα ενδιάμεσα των γευμάτων αν δεν τρως, μια χαρά είσαι. Αν κάνεις 2 γεύματα τη μέρα, ας είναι και μεριδάρες.
- vantono
- Phorum.gr user: vantono
Και σπανάκι αξίζει πιο πολύ απ' όλα, αν μπορείς να το εντάξεις στην διατροφή σου. Εγώ αν θέλω κάτι σε πρασινο σαλατικό, αντί για μαρούλι ρίχνω σπανάκι μέσα.Chilloutbuddy έγραψε: ↑30 Απρ 2025, 15:39Όχι ρε, εγώ τρώω λαχανικά σε κάθε γεύμα, και σε μεγάλες ποσότητες
καλά βέβαια τρώω τα πάντα σε μεγάλες ποσότητες γιατί είμαι και κοντά 2 μέτρα
μόνο με τα πράσινα λαχανικά δεν είμαι πολύ φίλος, άντε καμμιά πιπεριά ή χόρτα αν τα βρω
Μαρούλια και κάτι αιςμπεργκ δεν παλεύονται γευστικά.
- Chilloutbuddy
To σπανάκι παλεύεται όντως αλλά δε μπορώ να σκεφτώ κάτι καλό χωρίς ρύζια και τέτοια
είναι και λίγο ευαίσθητο αν σου ξεφύγει και το παραβράσεις

Μόνο μπουμερισμοί δεν είναι αυτά, το αντίθετο ακριβώς.vantono έγραψε: ↑30 Απρ 2025, 16:57Έλεος με τους μπουμερισμους πύτε μουPhilip Mortimer έγραψε: ↑30 Απρ 2025, 15:14Ο βηγκανισμος σε καμία περίπτωση δεν εγκυμονεί τόσο σοβαρους κινδυνους για την υγεία, σε πολλές περιπτώσεις έχει και θετικά. Μια λιγότερο εξτρημ επιλογή όπως οι μειωμένες μερίδεςή η χορτοφαγία μπορεί να έχουν θετικά αποτελέσματα στη μακροβιότητα για έναν ενήλικα. Αλλά η πλέον δοκιμασμένη συνταγή που δεν απαιτεί και σημαντικές θυσίες είναι η μεσογειακή διατροφή.vantono έγραψε: ↑30 Απρ 2025, 14:59Δεν κάνει ρε κακό το κρέας (συζητήσιμο όσον αφορά το είδος του κρέατος φυσικά, κρέας από κρέας διαφέρει). Άλλο το "δεν κάνει κακό το κρέας", άλλο το "τρώμε μόνο κρέας και τίποτα άλλο".
Με το να καταντήσεις να γίνεις σαν εκείνο τον γυαλάκια το γκρηκ κάρνιβορ πωςλεγεται στο τικ τοκ που βάζει μπέικον με βούτυρο στην κατάψυξη και το τρώει σαν σνακ, είναι πολυ θλιβερο.
Αυτό το τρεντ στηλιτεύουμε κάποιοι, όπως κάποτε στηλιτεύαμε και την παράνοια των βιγκαν, που ευτυχώς όλο και ξεφουσκώνει παρατηρώ.
Αφού δεν μου έγραψες κι ότι το βραδινό δεν πρέπει να τρώγεται μετά τις 7 το απόγευμα, πάλι καλά.
Μαλακιουλες τσιμπολογήματα ενδιάμεσα των γευμάτων αν δεν τρως, μια χαρά είσαι. Αν κάνεις 2 γεύματα τη μέρα, ας είναι και μεριδάρες.
Και στα δύο σωστός.Chilloutbuddy έγραψε: ↑30 Απρ 2025, 16:23Μπορεί να ισχύει για τους ενήλικες, το πρόβλημα είναι ότι τον βιγκανισμό τον ακολουθούν κυρίως νέες κοπέλες γιατί για κάποιο μυστήριο λόγο πάει πακέτο με τον αριστερισμό/αντιρατσισμό/παλαιστινιασμό/σωσετονπλανητισμό κλπ, και μετά τις χαιρετάει η περίοδός τους και τρέχουνεPhilip Mortimer έγραψε: ↑30 Απρ 2025, 15:14Ο βηγκανισμος σε καμία περίπτωση δεν εγκυμονεί τόσο σοβαρους κινδυνους για την υγεία, σε πολλές περιπτώσεις έχει και θετικά. Μια λιγότερο εξτρημ επιλογή όπως οι μειωμένες μερίδες ή η χορτοφαγία μπορεί να έχουν θετικά αποτελέσματα στη μακροβιότητα για έναν ενήλικα.
ο βιγκανισμός θέλει προσοχή για να σιγουρευτείς ότι δε σου λείπει τίποτα σημαντικό, γίνεται, αλλά προσεκτικά
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Επανάσταση στην Αμερικανική διατροφή
από Καραμελίτσα » 03 Δεκ 2023, 10:38 » σε Μαγειρική - 24 Απαντήσεις
- 2097 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Chilloutbuddy
05 Μαρ 2024, 02:33
-
-
-
Νέα δημοσίευση Άρειος Πάγος: εκδικάζει πλήρη διατροφή ορίζοντας ως υπαίτιο διαζυγίου τύπο που δεν ήθελε παιδιά
από Σενέκας » 12 Οκτ 2023, 14:53 » σε Κοινωνικά θέματα - 277 Απαντήσεις
- 6269 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Πασιφάη
16 Οκτ 2023, 11:28
-
-
- 0 Απαντήσεις
- 112 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ίακχος
25 Απρ 2025, 11:30