Κετογονική διατροφή (ketogenic/keto)
- vantono
- Phorum.gr user: vantono
Re: Κετογονική διατροφή (ketogenic/keto)
Δεν βοηθάει η τρομολαγνεία στη διατροφή, ακομα κι αν μιλαμε για ζάχαρη. Μην πέφτετε θύματα των ινφλουενσερς της τσαπού, που την ειδαν gymbros ειδήμονες εν μία νυκτί.
γνωριζεις τι ποσοστό των τροφίμων στα σ/μ εχουν ζαχαρη?
Merlinus Sum, Qui Me Tangit Turbat Mundum
- vantono
Και? Τα μισά τροφιμα που καταναλώνουμε σε ολη μας τη ζωή περιεχουν ζαχαρη, και τα άλλα μισά αλάτι.
Δεν χρειάζεται να δαιμονοποιούμε τροφές και συστατικά, αρκεί να τα καταναλώνουμε με μέτρο (αν δεν μας ειναι εφικτό να απέχουμε εντελώς απο αυτα).
- Chilloutbuddy
- Phorum.gr user: Chilloutbuddy
Δηλαδή να απέχουμε εντελώς αλλά να μην τα δαιμονοποιούμε. Πχ όταν περνάμε απ'το ψυγείο να τους λέμε δυο κουβέντες, να τους κάνουμε λίγο παρέα μη νιώθουν άσχημα αλλά να μην τα τρωμε;
Όλος ο λόγος ύπαρξης του οζεμπικ και της κετο ειναι ακριβώς επειδή δεν μπορούμε να ελέγξουμε πόσο τρώμε, αν μπορούσαμε δε θα υπήρχε επιδημία παχυσαρκίας σχεδόν παγκοσμίως ούτε θα περιμέναμε εσένα να μας δώσεις τη φοβερή λύση που κανείς δεν είχε σκεφτεί ποτέ "να τρώτε με μετρο βρε"

Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. 

- vantono
Ο,τι μπορείς να αποφύγεις χωρίς να το στερείσαι, ας το κάνεις.Chilloutbuddy έγραψε: ↑27 Απρ 2025, 07:04Δηλαδή να απέχουμε εντελώς αλλά να μην τα δαιμονοποιούμε. Πχ όταν περνάμε απ'το ψυγείο να τους λέμε δυο κουβέντες, να τους κάνουμε λίγο παρέα μη νιώθουν άσχημα αλλά να μην τα τρωμε;
Όλος ο λόγος ύπαρξης του οζεμπικ και της κετο ειναι ακριβώς επειδή δεν μπορούμε να ελέγξουμε πόσο τρώμε, αν μπορούσαμε δε θα υπήρχε επιδημία παχυσαρκίας σχεδόν παγκοσμίως ούτε θα περιμέναμε εσένα να μας δώσεις τη φοβερή λύση που κανείς δεν είχε σκεφτεί ποτέ "να τρώτε με μετρο βρε"
Εμένα πχ, σφολιάτες, τυροπιτοειδη, μακαρόνια κτλ δεν με τρελαίνουν, οπότε αν αισθάνομαι πως δεν τα στερούμαι, μου είναι πολύ πιο εύκολο να τηρήσω μια διατροφή χωρις αυτά μέσα.
Και για μια φορά το δίμηνο που θα λιγουρευτω μακαρόνια με κιμά (μόνο έτσι τα τρώω) οκ, θα τα φάω.
Ενώ χωρίς γλυκά πχ, δεν θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου να την παλεύει. Όχι με ζάχαρη απαραίτητα, έστω και απ' αυτά με γλυκαντικά μέσα.
Όταν φτιάχνεις μια διατροφή προσαρμοσμένη πάνω σου, στις συνήθειες και προτιμήσεις σου, που να μη στερείσαι καθόλου ή να στερείσαι όλο και λιγότερα πράγματα, τόσο πιο εύκολο είναι να την τηρείς μακροπρόθεσμα.
Το να κάνεις 3 μήνες κήτο, να στερηθεις τον κωλο σου και όταν τη σταματήσεις να ξαναγίνεις κήτος, δεν αξίζει.
Διότι για τόσο είναι οι εξαντλητικές διατροφές τύπου κήτο, για λίγους μήνες, δεν μπορείς να τις κρατήσεις παραπάνω. Το σώμα ρεταρει μετά.
8 χρόνια περ. κετο
τα τελευταίο 2,5 καρνιβορ
συμφωνα με τους γιατρούς , τα σκουλήκια με εφαγαν 3-4 φορές
Merlinus Sum, Qui Me Tangit Turbat Mundum
- Chilloutbuddy
Αν μπορούσα θα το έκανα, νομίζεις ότι τώρα μου λές κάτι που δεν το έχω ακούσει 493284029785 φορές;
Ναι, εσύ όμως τι σχέση έχεις με το θέμα; Εσύ μπορεί να μην είχες πρόβλημα ποτέ, εμείς είμαστε οι άλλοι, που όταν υπάρχουν στο σπίτι τυροπιτάκια θα ζήσουν ή εμείς ή αυτά.
Εσύ θα το ξέρεις ίσως, αλλά για κανέναν άλλον που δεν το ξέρει: η αίσθηση της πείνας και πολύ περισσότερο η αίσθηση της λιγούρας δεν είναι ίδια σε όλους τους ανθρώπους, γιατί δεν έχουμε το ίδιο πάγκρεας, δεν παράγει την ίδια ινσουλίνη, δεν ρίχνει τα ζάχαρα στο αίμα στο ίδιο επίπεδο, και όλα αυτά δεν το μεταφράζει ο εγκέφαλος σαν λιγούρα με τον ίδιο τρόπο. Για κάποιους η λιγούρα ειναι σχεδόν ανύπαρκτη, για άλλους είναι ανυπόφορη. Όταν λοιπόν σου λέει κάποιος ότι έχει ανάγκη να ελέγχει τους υδατάνθρακες που βάζει μέσα του προκειμένου να ελέγξει την πείνα του και να επαναφέρει τον οργανισμό του στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις προκειμένου να μην πεινάει 19 φορές τη μέρα, απλά δέξου το και πίστεψέ το. Εσύ μπορεί να μην είσαι αυτός ο άνθρωπος αλλά άλλοι είναι.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Chilloutbuddy την 27 Απρ 2025, 16:16, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

- vantono
Δεν γινονται αυτα τα πραγματα. Δεν κανεις πραγματική/αυστηρη κετο, κανείς "περίπου κέτο".
Η πραγματικη κετο δεν μπορει να γινει τροπος ζωής, ειναι δίαιτα, δεν ειναι διατροφη. Μόνο να την ξεκινας, να τη σταματας και λιγο καιρο αργοτερα να την ξανα ξεκινάς μπορεις.
Αν μιλαμε για "περιπου κετο" βεβαια, του τυπου "απλως δεν τρωω σφολιατες, ψωμιά, μακαρονια κτλ" οκ, χαιρω πολυ, εγω κανω περιπου 10 χρονια τετοια κετο.
Αν υπαρχει κάποια διατροφη/διαιτα που θα μπορουσε να γινει τροπος ζωής για την ιδιοσυγκρασία του μεσου Ελ, ειναι μονο η διαλειμματική ισως. Αλλα μονο για τον Ελ. Για το Γερμανό, τον Αμερικάνο τον Αγγλο κτλ, που ειναι συνηθισμένοι με την κουλτουρα του πρωινού, δεν μπορουν, θα πρεπει να βρουν κατι αλλο να τους ταιριάξει.
Τα περι καρνιβορ, ασχολίαστα.
- Chilloutbuddy
E ντάξει δε χρειάζεται να σχολιάζεις και τα πάντα, άσε να πέσει και τίποτα κάτω.

Εσυ τι είσαι ρε Μορτιμερ, επιμελητής ιατρών;Philip Mortimer έγραψε: ↑27 Μαρ 2025, 06:47Τότε αυτό μάλλον είναι το σημάδι να αλλάξεις γιατρό.Chilloutbuddy έγραψε: ↑27 Μαρ 2025, 06:45Δεν είμαι γιατρός φίλε, αν σου πει ο γιατρός σου όχι, τότε όχι. Εμένα λέει ναι.Philip Mortimer έγραψε: ↑27 Μαρ 2025, 06:28Το να μπουκωνεις τον οργανισμό σου λιπαρά ειδικά εάν δεν είσαι νεαρός δεν ακούγεται και πολύ καλή ιδέα.
Αμαν πια με τον κάθε ξερόλα εδώ μέσα...
- Eθνικοκοινωνιστης
keto rulez 

"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"
Αλαιν ντε Μπενουα
Αλαιν ντε Μπενουα
Το θέμα με τη ζάχαρη, δηλ. την γλυκόζη, είναι να μην την τρως με άδειο στομάχι. Έτσι κατάλαβα μετά από ψάξιμο και πειραματισμό στο σώμα μου. Το κλασσικό πρωϊνό με ψωμάκια και μαρμελάδες δεν κάνει καλό τελικά, ακόμη δεν έχω καταλάβει πώς έχει καθιερωθεί παγκοσμίως. Το πρωΐ βάζω κάτι λιπαρό μέσα μου και μετά μπορεί να φάω γλυκό. Αν έχω χρόνο καθυστερώ το γλυκό πάνω από 1 ώρα και πολλές φορές το ξεχνάω. Σε άδειο στομάχι ανεβάζει απότομα την ινσουλίνη, η οποία ρίχνει επίσης απότομα το σάκχαρο, σε πιάνει λιγούρα, νομίζεις ότι πεινάς, ξανατρώς, ακόμη χειρότερα κάτι γλυκό κι ο κύκλος δεν τελειώνει ποτέ. Έτσι παίρνεις κιλά και αυξάνεις την πιθανότητα να γίνεις κάποια στιγμή διαβητικός. Η λύση δεν είναι "μην τρως πολύ" αλλά τρώγε συνειδητά και μάθε τι συμβαίνει στο σώμα. Αυτό βοήθησε εμένα τουλάχιστον κι από τότε ούτε πεινάω, ούτε παχαίνω.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sharp την 27 Απρ 2025, 16:45, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
- Eθνικοκοινωνιστης

"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"
Αλαιν ντε Μπενουα
Αλαιν ντε Μπενουα
Το πρωινο ειναι το χειροτερο γευμα.Το ιδανικο ειναι να μη φας τιποτα για 5-6 ωρες αφου ξυπνησεις.Αν θες ντε και καλα κατι,κανα γιαουρτι φουλ φατ,κανα κοψιδι κανα αυγο ειναι ιδανικες επιλογες.sharp έγραψε: ↑27 Απρ 2025, 16:40Το θέμα με τη ζάχαρη, δηλ. την γλυκόζη, είναι να μην την τρως με άδειο στομάχι. Έτσι κατάλαβα μετά από ψάξιμο και πειραματισμό στο σώμα μου. Το κλασσικό πρωϊνό με ψωμάκια και μαρμελάδες δεν κάνει καλό τελικά, ακόμη δεν έχω καταλάβει πώς έχει καθιερωθεί παγκοσμίως. Το πρωΐ βάζω κάτι λιπαρό μέσα μου και μετά μπορεί να φάω γλυκό. Αν έχω χρόνο καθυστερώ το γλυκό πάνω από 1 ώρα και πολλές φορές το ξεχνάω. Σε άδειο στομάχι ανεβάζει απότομα την ινσουλίνη, η οποία ρίχνει επίσης απότομα το σάκχαρο, σε πιάνει λιγούρα, νομίζεις ότι πεινάς, ξανατρώς, ακόμη χειρότερα κάτι γλυκό κι ο κύκλος δεν τελειώνει ποτέ. Έτσι παίρνεις κιλά και αυξάνεις την πιθανότητα να γίνεις κάποια στιγμή διαβητικός. Η λύση δεν είναι "μην τρως πολύ" αλλά τρώγε συνειδητά και μάθε τι συμβαίνει στο σώμα. Αυτό βοήθησε εμένα τουλάχιστον κι από τότε ούτε πεινάω, ούτε παχαίνω.
Philip Mortimer έγραψε: ↑14 Μαρ 2023, 22:40Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
Chilloutbuddy έγραψε: ↑27 Απρ 2025, 16:13Ναι, εσύ όμως τι σχέση έχεις με το θέμα; Εσύ μπορεί να μην είχες πρόβλημα ποτέ, εμείς είμαστε οι άλλοι, που όταν υπάρχουν στο σπίτι τυροπιτάκια θα ζήσουν ή εμείς ή αυτά.
Εσύ θα το ξέρεις ίσως, αλλά για κανέναν άλλον που δεν το ξέρει: η αίσθηση της πείνας και πολύ περισσότερο η αίσθηση της λιγούρας δεν είναι ίδια σε όλους τους ανθρώπους, γιατί δεν έχουμε το ίδιο πάγκρεας, δεν παράγει την ίδια ινσουλίνη, δεν ρίχνει τα ζάχαρα στο αίμα στο ίδιο επίπεδο, και όλα αυτά δεν το μεταφράζει ο εγκέφαλος σαν λιγούρα με τον ίδιο τρόπο. Για κάποιους η λιγούρα ειναι σχεδόν ανύπαρκτη, για άλλους είναι ανυπόφορη. Όταν λοιπόν σου λέει κάποιος ότι έχει ανάγκη να ελέγχει τους υδατάνθρακες που βάζει μέσα του προκειμένου να ελέγξει την πείνα του και να επαναφέρει τον οργανισμό του στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις προκειμένου να μην πεινάει 19 φορές τη μέρα, απλά δέξου το και πίστεψέ το. Εσύ μπορεί να μην είσαι αυτός ο άνθρωπος αλλά άλλοι είναι.

δώστε μου να πεθάνω όλους τους θανάτους
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Επανάσταση στην Αμερικανική διατροφή
από Καραμελίτσα » 03 Δεκ 2023, 10:38 » σε Μαγειρική - 24 Απαντήσεις
- 2083 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Chilloutbuddy
05 Μαρ 2024, 02:33
-
-
-
Νέα δημοσίευση Άρειος Πάγος: εκδικάζει πλήρη διατροφή ορίζοντας ως υπαίτιο διαζυγίου τύπο που δεν ήθελε παιδιά
από Σενέκας » 12 Οκτ 2023, 14:53 » σε Κοινωνικά θέματα - 277 Απαντήσεις
- 6209 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Πασιφάη
16 Οκτ 2023, 11:28
-
-
- 0 Απαντήσεις
- 84 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ίακχος
25 Απρ 2025, 11:30