Ερμής έγραψε: ↑23 Μαρ 2024, 15:25
hellegennes έγραψε: ↑23 Μαρ 2024, 15:19
Ερμής έγραψε: ↑23 Μαρ 2024, 15:16
Καλά εμένα δε με νοιάζει, αλλωστε σου είπα τις δύο περιπτώσεις που όντως έχετε δίκιο.
Δε μου απάντησες όμως, ο Σαλονικιος του βίντεο είναι βαλτός και λέει παπαριτσες;
Ή βαλτός ή μπούφος γιατί παράθεσα τις τιμές από το συγκεκριμένο μαγαζί και είναι 8,90, όχι 15,50 που λέει. Δεν το λες και μικρή διαφορά. Όπως είπα, η τιμή για τρία τέτοια
σάντουιτς είναι γύρω στα 10 ευρώ στην Θεσσαλονίκη.
Άρα η πράκτορακι κρυοφοαθηναιος ή τον έπιασε βλακας ο Αθηναίος. Οκ ναι ίσως

Δεν ξέρω, μπορεί να είναι τελείως μπούφος και να τα παρήγγειλαν με κούριερ.

Όσο για την μπουγάτσα, η μπουγάτσα είναι πίτα. Είναι τύπος πίτας όπως τύπος σάντουιτς είναι το πίτα-μπιφτέκι του βίντεο (για να αποφύγουμε την συζήτηση για γύρο πάλι). Κανείς δεν λέει ότι δεν είναι πίτα. Απλά το φύλλο της έχει συγκεκριμένη ονομασία, όπως η κιχί. Υπάρχει κλασική πίτα με τυρί που λέγεται τυρόπιτα, κιχί με τυρί, κουρού με τυρί και μπουγάτσα με τυρί*. Όλα αυτά πίτες με τυρί είναι, αυτή είναι η γενική ονομασία.
Ε, έτσι η γενική ονομασία του πίτα-γύρο, πίτα-σουβλάκι, πίτα-λουκάνικο, ψωμάκι-γύρο, ψωμάκι-σουβλάκι ή σε μπαγκέτα ή σε κυπριακή πίτα... ε, όλα αυτά τα λέμε συλλογικά σάντουιτς. Εμείς και ο υπόλοιπος πλανήτης. Κανείς δεν πάει να παραγγείλει "ένα σάντουιτς" γιατί αυτό από μόνο του δεν είναι παραγγελία.
Φταίει και το γεγονός ότι στην Αθήνα δεν πολυπαίζουν ψωμάκια, κυπριακές, μπαγκέτες και άλλοι τύποι ψωμιών, είναι όλα πάντα με κλασική πίτα.
* Αν ζητήσει κανείς τυρόπιτα σε μπουγατσατζίδικο θα του βάλουν τυρόπιτα, όχι μπουγάτσα με τυρί. Η δε κλασική μπουγάτσα είναι με τυρί, η μπουγάτσα με κρέμα είναι μεταγενέστερη επινόηση και ακόμα πιο πρόσφατες είναι η μπουγάτσα με κιμά και η μπουγάτσα με σπανάκι (η πιο πρόσφατη).