οχι, μεχρι να μου δειξεις καταλογο εστιατοριου που να λεει την κρεπα σαντουιτς κλπ. μεχρι τοτε, ειναι ο λογος σου απεναντι στο λογο ολων των εστιατοριων του πλανητη.hellegennes έγραψε: ↑23 Μαρ 2024, 14:24Ναι.Ασέβαστος έγραψε: ↑23 Μαρ 2024, 07:49η αραβικη πιτα, λεγεται σαντουιτς;hellegennes έγραψε: ↑22 Μαρ 2024, 22:11
Μπουγάτσα λέμε μόνο την μπουγάτσα, τίποτα άλλο.
Σάντουιτς σε όλον τον κόσμο λένε οτιδήποτε είναι ζύμη με αλμυρή γέμιση (ναι, το κρουασάν με αλμυρή γέμιση επίσης λέγεται σάντουιτς παγκοσμίως, για να σε προλάβω).
η κρεπα;
το τακο;
το κρουασαν;
Ναι.
Ναι.
Ναι.
Για να τελειώνουμε μια για πάντα με την παπαρολογια
Re: Για να τελειώνουμε μια για πάντα με την παπαρολογια
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
- hellegennes
Γιατί γελάς; Παντού στον κόσμο εκτός από ένα μικρό γαλατικό χωριό στην Ελλάδα λέγονται σάντουιτς ΟΛΑ αυτά. Μόνο στο βορειοαφρικανικό χωριό που λέγεται Αθήνα το σάντουιτς είναι ένα πολύ συγκεκριμένο πράγμα και τίποτα άλλο.
Άνοιξε όποιο άρθρο θέλεις στην Wikipedia. Χάμπουργκερ, τοστ, wrap, χοτ ντογκ, κεμπάπ ή μπορείς να δεις την λίστα που έχουν με τους τύπους σάντουιτς (η οποία δεν είναι εξαντλητική).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Δλδ αν πας στη γουαδαλαχαρα και ζητήσεις από έναν μεξικανό να σου κάνει σάντουιτς εννοώντας το τακο, δε θα σε κοιτάει σα τον εξωγήινο. Αυτό μου λες.hellegennes έγραψε: ↑23 Μαρ 2024, 14:40Γιατί γελάς; Παντού στον κόσμο εκτός από ένα μικρό γαλατικό χωριό στην Ελλάδα λέγονται σάντουιτς ΟΛΑ αυτά. Μόνο στο βορειοαφρικανικό χωριό που λέγεται Αθήνα το σάντουιτς είναι ένα πολύ συγκεκριμένο πράγμα και τίποτα άλλο.
Άνοιξε όποιο άρθρο θέλεις στην Wikipedia. Χάμπουργκερ, τοστ, wrap, χοτ ντογκ, κεμπάπ ή μπορείς να δεις την λίστα που έχουν με τους τύπους σάντουιτς (η οποία δεν είναι εξαντλητική).
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
- hellegennes
Οι κρέπες δεν συνηθίζεται να σερβίρονται σαν σάντουιτς, όμως η σύμφραση crepe sandwich χρησιμοποιείται κανονικά για όταν η κρέπα γίνεται σάντουιτς:
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Τι θα πει "να μου κάνει ένα σάντουιτς"; Είναι σαν να λες ότι πήγες σε μια ταβέρνα και είπες: θα ήθελα μια σαλάτα, ένα κρέας, ένα ορεκτικό κι ένα ποτό.Ερμής έγραψε: ↑23 Μαρ 2024, 14:51Δλδ αν πας στη γουαδαλαχαρα και ζητήσεις από έναν μεξικανό να σου κάνει σάντουιτς εννοώντας το τακο, δε θα σε κοιτάει σα τον εξωγήινο. Αυτό μου λες.hellegennes έγραψε: ↑23 Μαρ 2024, 14:40Γιατί γελάς; Παντού στον κόσμο εκτός από ένα μικρό γαλατικό χωριό στην Ελλάδα λέγονται σάντουιτς ΟΛΑ αυτά. Μόνο στο βορειοαφρικανικό χωριό που λέγεται Αθήνα το σάντουιτς είναι ένα πολύ συγκεκριμένο πράγμα και τίποτα άλλο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Είδες; στα λόγια μου έρχεσαι.
Κοίτα εγώ ξέρω πως έχετε δίκιο στο σουβλάκι και την μπουγάτσα παρόλο ου μαρεσει να σας πειράζω. Αυτό όμως ότι είτε τακο πεις είτε σάντουιτς, σημαίνει το ίδιο είναι παπαριτσα.
Κοίτα εγώ ξέρω πως έχετε δίκιο στο σουβλάκι και την μπουγάτσα παρόλο ου μαρεσει να σας πειράζω. Αυτό όμως ότι είτε τακο πεις είτε σάντουιτς, σημαίνει το ίδιο είναι παπαριτσα.
- hellegennes
Για τα τάκος συγκεκριμένα υπάρχει αιώνιο ντιμπέιτ για το αν είναι σάντουιτς ή όχι. Γενικά όμως σάντουιτς χαρακτηρίζεται οτιδήποτε περιέχει ζύμη με αλμυρή γέμιση. Παντού στον κόσμο αυτό ισχύει. Ο γύρος επίσης παντού στον κόσμο είναι γνωστός ως σάντουιτς. Είναι σε όλες τις λίστες με τύπους σάντουιτς και οι μόνοι που ξινίζουν μ' αυτό είναι οι Αθηναίοι, άντε και μερικοί ακόμη Νότιοι. 5 εκατομμύρια σε πληθυσμό 8,1 δις. Μειοψηφία είστε.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Καλά εμένα δε με νοιάζει, αλλωστε σου είπα τις δύο περιπτώσεις που όντως έχετε δίκιο.
Δε μου απάντησες όμως, ο Σαλονικιος του βίντεο είναι βαλτός και λέει παπαριτσες;
Δε μου απάντησες όμως, ο Σαλονικιος του βίντεο είναι βαλτός και λέει παπαριτσες;
- hellegennes
Ή βαλτός ή μπούφος γιατί παράθεσα τις τιμές από το συγκεκριμένο μαγαζί και είναι 8,90, όχι 15,50 που λέει. Δεν το λες και μικρή διαφορά. Όπως είπα, η τιμή για τρία τέτοια σάντουιτς είναι γύρω στα 10 ευρώ στην Θεσσαλονίκη.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άρα η πράκτορακι κρυοφοαθηναιος ή τον έπιασε βλακας ο Αθηναίος. Οκ ναι ίσωςhellegennes έγραψε: ↑23 Μαρ 2024, 15:19Ή βαλτός ή μπούφος γιατί παράθεσα τις τιμές από το συγκεκριμένο μαγαζί και είναι 8,90, όχι 15,50 που λέει. Δεν το λες και μικρή διαφορά. Όπως είπα, η τιμή για τρία τέτοια σάντουιτς είναι γύρω στα 10 ευρώ στην Θεσσαλονίκη.
Έχοντας επισκεφτεί την συμπρωτεύουσα 2-3 φορές στο παρελθόν, η αλήθεια είναι πως αυτά τα μπαμπάτσικα πιτογυρα ή σάντουιτς όπως τα αποκαλούν, είναι απλά ψωμί με πατάτες και τίγκα σε μουστάρδες, κέτσαπ, μαγιονέζες κλπ.
Σχεδόν παντού όπου δοκίμασα, πάνω κάτω, έτσι ήταν.
hellegennes έγραψε: ↑23 Μαρ 2024, 15:15Για τα τάκος συγκεκριμένα υπάρχει αιώνιο ντιμπέιτ για το αν είναι σάντουιτς ή όχι. Γενικά όμως σάντουιτς χαρακτηρίζεται οτιδήποτε περιέχει ζύμη με αλμυρή γέμιση. Παντού στον κόσμο αυτό ισχύει. Ο γύρος επίσης παντού στον κόσμο είναι γνωστός ως σάντουιτς. Είναι σε όλες τις λίστες με τύπους σάντουιτς και οι μόνοι που ξινίζουν μ' αυτό είναι οι Αθηναίοι, άντε και μερικοί ακόμη Νότιοι. 5 εκατομμύρια σε πληθυσμό 8,1 δις. Μειοψηφία είστε.
Το σάντουιτς προϋποθέτει την ύπαρξη ψωμιού.
- hellegennes
Δεν ξέρω, μπορεί να είναι τελείως μπούφος και να τα παρήγγειλαν με κούριερ.Ερμής έγραψε: ↑23 Μαρ 2024, 15:25Άρα η πράκτορακι κρυοφοαθηναιος ή τον έπιασε βλακας ο Αθηναίος. Οκ ναι ίσωςhellegennes έγραψε: ↑23 Μαρ 2024, 15:19Ή βαλτός ή μπούφος γιατί παράθεσα τις τιμές από το συγκεκριμένο μαγαζί και είναι 8,90, όχι 15,50 που λέει. Δεν το λες και μικρή διαφορά. Όπως είπα, η τιμή για τρία τέτοια σάντουιτς είναι γύρω στα 10 ευρώ στην Θεσσαλονίκη.
Όσο για την μπουγάτσα, η μπουγάτσα είναι πίτα. Είναι τύπος πίτας όπως τύπος σάντουιτς είναι το πίτα-μπιφτέκι του βίντεο (για να αποφύγουμε την συζήτηση για γύρο πάλι). Κανείς δεν λέει ότι δεν είναι πίτα. Απλά το φύλλο της έχει συγκεκριμένη ονομασία, όπως η κιχί. Υπάρχει κλασική πίτα με τυρί που λέγεται τυρόπιτα, κιχί με τυρί, κουρού με τυρί και μπουγάτσα με τυρί*. Όλα αυτά πίτες με τυρί είναι, αυτή είναι η γενική ονομασία.
Ε, έτσι η γενική ονομασία του πίτα-γύρο, πίτα-σουβλάκι, πίτα-λουκάνικο, ψωμάκι-γύρο, ψωμάκι-σουβλάκι ή σε μπαγκέτα ή σε κυπριακή πίτα... ε, όλα αυτά τα λέμε συλλογικά σάντουιτς. Εμείς και ο υπόλοιπος πλανήτης. Κανείς δεν πάει να παραγγείλει "ένα σάντουιτς" γιατί αυτό από μόνο του δεν είναι παραγγελία.
Φταίει και το γεγονός ότι στην Αθήνα δεν πολυπαίζουν ψωμάκια, κυπριακές, μπαγκέτες και άλλοι τύποι ψωμιών, είναι όλα πάντα με κλασική πίτα.
* Αν ζητήσει κανείς τυρόπιτα σε μπουγατσατζίδικο θα του βάλουν τυρόπιτα, όχι μπουγάτσα με τυρί. Η δε κλασική μπουγάτσα είναι με τυρί, η μπουγάτσα με κρέμα είναι μεταγενέστερη επινόηση και ακόμα πιο πρόσφατες είναι η μπουγάτσα με κιμά και η μπουγάτσα με σπανάκι (η πιο πρόσφατη).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Ψωμί είναι η τορτίγια:gassim έγραψε: ↑23 Μαρ 2024, 15:28hellegennes έγραψε: ↑23 Μαρ 2024, 15:15Για τα τάκος συγκεκριμένα υπάρχει αιώνιο ντιμπέιτ για το αν είναι σάντουιτς ή όχι. Γενικά όμως σάντουιτς χαρακτηρίζεται οτιδήποτε περιέχει ζύμη με αλμυρή γέμιση. Παντού στον κόσμο αυτό ισχύει. Ο γύρος επίσης παντού στον κόσμο είναι γνωστός ως σάντουιτς. Είναι σε όλες τις λίστες με τύπους σάντουιτς και οι μόνοι που ξινίζουν μ' αυτό είναι οι Αθηναίοι, άντε και μερικοί ακόμη Νότιοι. 5 εκατομμύρια σε πληθυσμό 8,1 δις. Μειοψηφία είστε.
A flour tortilla (/tɔːrˈtiːə/, /-jə/) or wheat tortilla is a type of soft, thin flatbread made from finely ground wheat flour.
https://en.wikipedia.org/wiki/Flour_tortilla
Και για να σε προλάβω:
A flatbread is bread.
https://en.wikipedia.org/wiki/Flatbread
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Με την τορτίγια φτιάχνεις wrap.hellegennes έγραψε: ↑23 Μαρ 2024, 15:34Ψωμί είναι η τορτίγια:gassim έγραψε: ↑23 Μαρ 2024, 15:28hellegennes έγραψε: ↑23 Μαρ 2024, 15:15
Για τα τάκος συγκεκριμένα υπάρχει αιώνιο ντιμπέιτ για το αν είναι σάντουιτς ή όχι. Γενικά όμως σάντουιτς χαρακτηρίζεται οτιδήποτε περιέχει ζύμη με αλμυρή γέμιση. Παντού στον κόσμο αυτό ισχύει. Ο γύρος επίσης παντού στον κόσμο είναι γνωστός ως σάντουιτς. Είναι σε όλες τις λίστες με τύπους σάντουιτς και οι μόνοι που ξινίζουν μ' αυτό είναι οι Αθηναίοι, άντε και μερικοί ακόμη Νότιοι. 5 εκατομμύρια σε πληθυσμό 8,1 δις. Μειοψηφία είστε.
A flour tortilla (/tɔːrˈtiːə/, /-jə/) or wheat tortilla is a type of soft, thin flatbread made from finely ground wheat flour.
https://en.wikipedia.org/wiki/Flour_tortilla
Και για να σε προλάβω:
A flatbread is bread.
https://en.wikipedia.org/wiki/Flatbread
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Η Τεχνητή Νοημοσύνη Μίλησε (για να τελειώνουμε με την παπαρολογία Vol 2)
από hellegennes » 28 Απρ 2024, 23:00 » σε Μαγειρική - 1 Απαντήσεις
- 663 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από xlsms
29 Απρ 2024, 01:06
-
-
-
Νέα δημοσίευση Η νεοφιλελέ παπαρολογία στα καλύτερά της
από έργο_μακέτο » 24 Φεβ 2023, 15:16 » σε Κοινωνικά θέματα - 0 Απαντήσεις
- 192 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από έργο_μακέτο
24 Φεβ 2023, 15:16
-
-
-
Νέα δημοσίευση Αύριο τελειώνουμε τους Ζαίους
από Otto Weininger » 24 Ιουν 2023, 22:39 » σε Εσωτερική Πολιτική - 170 Απαντήσεις
- 5964 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από dtri2020
14 Ιούλ 2023, 18:52
-
-
-
Νέα δημοσίευση Βομβαρδίστε τους να τελειώνουμε επιτέλους
από talaipwros » 22 Νοέμ 2023, 14:49 » σε Ιατρική και θέματα Υγείας - 70 Απαντήσεις
- 3200 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
11 Δεκ 2023, 22:23
-