Μαγειρική και οικονομία.

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
waldorf
Δημοσιεύσεις: 3582
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 14:47

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από waldorf » 15 Μάιος 2020, 18:36

Niki έγραψε:
15 Μάιος 2020, 17:55
Ο σκελετός των περισσότερων σαλτσών είναι σκόρδο, κρεμμύδι , λίγο ελαιόλαδο ,ντομάτα τριμμένη , μυρωδικά π.χ βασιλικό , δυόσμος, και ξύδι.
Πόσο βαρετό ρε γμτ...
Οκ,μιά χαρά τρώμε (ή τρώγαμε) τα φαγητά της μανούλας μας και της γιαγιούλας μας,αλλά πόσο βαρετό είναι πιά να επιμένουμε ότι αν έχει σάλτσα το φαί θα είναι σκόρδο,κρεμμύδι,ντομάτα,μυρωδικά,λάδι,τέλος.
Καί όλα,αλλά ΟΛΑ,τα φαγιά την ίδια σάλτσα με τις ίδιες αναλογίες πάντα.
Μα θα φας γιουβέτσι,μα θα φας φασολάκια,μα θα φας πατάτες μπλουμ ένα πράγμα!Στο τσακίρ κέφι αν φτιάχνανε κανένα σουτζουκάκι θα βάνανε και λίγο (αλλά λίγο!) κύμινο για να το ξεχωρίζεις απ`τους κεφτέδες με σάλτσα.
Ήμαρτον πια ρε παιδιά στο 2020 είμαστε.
Έκανε ο μακαρίτης ο Τσελεμεντές (μεγάλη κουβέντα αλλά εγώ τον πάω,εκατό χρόνια μπροστά απ`την εποχή του)μια προσπάθεια πριν από 100 χρόνια να ανοίξει νέους δρόμους,έπιασε ένα δράμι αλλά μέχρι εκεί,πάλι βαλτώσαμε.
Μπεσαμέλ με αυγά και τυριά και του Θεού τ`άντερα μέσα,άντε και μάθαμε να κάνουμε.Αυγολέμονο της προκοπής ούτε από απόσταση.Απλές σάλτσες βουτύρου,κρασιού, ζωμών ούτε κατά διάνοια.Να δέσεις σε σάλτσα (με όποιο τρόπο να πάρει ο διάολος) αυτά που τρίβεις με ατσαλόμαλλο απ`το τηγάνι δεν το συζητάμε.
Οκ,κουραστικά αυτά που λέω,αλλά και βαρετά αυτά που τρώμε.
wooded glade έγραψε:
29 Μάιος 2021, 14:40
...
Εσύ τώρα τι θες ; Μας γράφεις ακατάληπτα.

Άβαταρ μέλους
Niki
Δημοσιεύσεις: 5925
Εγγραφή: 04 Μαρ 2020, 08:33
Phorum.gr user: Niki

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki » 15 Μάιος 2020, 18:38

Αγις έγραψε:
15 Μάιος 2020, 18:31
Niki έγραψε:
15 Μάιος 2020, 18:25
Αγις έγραψε:
15 Μάιος 2020, 18:23


αμπελοφυλλα ;
διαβασα αυτο που εγραψες κ τρομαξα - λεω θα επεστρεψε ο αγαθος γιγαντας φαγανοταναλιας

''έκανα 500 ντολμαδάκια σήμερα και έχω και άλλα τόσα σε ένα πλαστικό δοχείο που τους έβαλα ξινό με νερό και αλάτι.''
Άλλα τόσα αμπελόφυλλα.
παλι με μπερδευεις
προετοιμασες 500 αμπελοφυλλα κ ειχες αλλα 500 αμπελοφυλλα κανατζα ;
εφτιαξες 500 ντολμαδακια κ εχεις 500 αμπελοφυλλα καβατζα ;
Κάνε μου παράθεση από αυτό που δεν κατάλαβες.
Μια ειλικρινή συγνώμη που στήριξα και ψήφισα ΝΔ.

Άβαταρ μέλους
Niki
Δημοσιεύσεις: 5925
Εγγραφή: 04 Μαρ 2020, 08:33
Phorum.gr user: Niki

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki » 15 Μάιος 2020, 18:41

waldorf έγραψε:
15 Μάιος 2020, 18:36
Niki έγραψε:
15 Μάιος 2020, 17:55
Ο σκελετός των περισσότερων σαλτσών είναι σκόρδο, κρεμμύδι , λίγο ελαιόλαδο ,ντομάτα τριμμένη , μυρωδικά π.χ βασιλικό , δυόσμος, και ξύδι.
Πόσο βαρετό ρε γμτ...
Οκ,μιά χαρά τρώμε (ή τρώγαμε) τα φαγητά της μανούλας μας και της γιαγιούλας μας,αλλά πόσο βαρετό είναι πιά να επιμένουμε ότι αν έχει σάλτσα το φαί θα είναι σκόρδο,κρεμμύδι,ντομάτα,μυρωδικά,λάδι,τέλος.
Καί όλα,αλλά ΟΛΑ,τα φαγιά την ίδια σάλτσα με τις ίδιες αναλογίες πάντα.
Μα θα φας γιουβέτσι,μα θα φας φασολάκια,μα θα φας πατάτες μπλουμ ένα πράγμα!Στο τσακίρ κέφι αν φτιάχνανε κανένα σουτζουκάκι θα βάνανε και λίγο (αλλά λίγο!) κύμινο για να το ξεχωρίζεις απ`τους κεφτέδες με σάλτσα.
Ήμαρτον πια ρε παιδιά στο 2020 είμαστε.
Έκανε ο μακαρίτης ο Τσελεμεντές (μεγάλη κουβέντα αλλά εγώ τον πάω,εκατό χρόνια μπροστά απ`την εποχή του)μια προσπάθεια πριν από 100 χρόνια να ανοίξει νέους δρόμους,έπιασε ένα δράμι αλλά μέχρι εκεί,πάλι βαλτώσαμε.
Μπεσαμέλ με αυγά και τυριά και του Θεού τ`άντερα μέσα,άντε και μάθαμε να κάνουμε.Αυγολέμονο της προκοπής ούτε από απόσταση.Απλές σάλτσες βουτύρου,κρασιού, ζωμών ούτε κατά διάνοια.Να δέσεις σε σάλτσα (με όποιο τρόπο να πάρει ο διάολος) αυτά που τρίβεις με ατσαλόμαλλο απ`το τηγάνι δεν το συζητάμε.
Οκ,κουραστικά αυτά που λέω,αλλά και βαρετά αυτά που τρώμε.
Ο σκελετός είναι αυτός εσύ μπορείς να βάλεις έξτρα ή ακόμα και να αφαιρέσεις κάτι που δεν σου αρέσει.
Μπορείς να προσθέσεις πολλά μπαχαρικά και πολλά λαχανικά στις σάλτσες.
Μια ειλικρινή συγνώμη που στήριξα και ψήφισα ΝΔ.

Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 26027
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 15 Μάιος 2020, 18:42

waldorf έγραψε:
15 Μάιος 2020, 18:36
Niki έγραψε:
15 Μάιος 2020, 17:55
Ο σκελετός των περισσότερων σαλτσών είναι σκόρδο, κρεμμύδι , λίγο ελαιόλαδο ,ντομάτα τριμμένη , μυρωδικά π.χ βασιλικό , δυόσμος, και ξύδι.
Πόσο βαρετό ρε γμτ...
Οκ,μιά χαρά τρώμε (ή τρώγαμε) τα φαγητά της μανούλας μας και της γιαγιούλας μας,αλλά πόσο βαρετό είναι πιά να επιμένουμε ότι αν έχει σάλτσα το φαί θα είναι σκόρδο,κρεμμύδι,ντομάτα,μυρωδικά,λάδι,τέλος.
Καί όλα,αλλά ΟΛΑ,τα φαγιά την ίδια σάλτσα με τις ίδιες αναλογίες πάντα.
Μα θα φας γιουβέτσι,μα θα φας φασολάκια,μα θα φας πατάτες μπλουμ ένα πράγμα!Στο τσακίρ κέφι αν φτιάχνανε κανένα σουτζουκάκι θα βάνανε και λίγο (αλλά λίγο!) κύμινο για να το ξεχωρίζεις απ`τους κεφτέδες με σάλτσα.
Ήμαρτον πια ρε παιδιά στο 2020 είμαστε.
Έκανε ο μακαρίτης ο Τσελεμεντές (μεγάλη κουβέντα αλλά εγώ τον πάω,εκατό χρόνια μπροστά απ`την εποχή του)μια προσπάθεια πριν από 100 χρόνια να ανοίξει νέους δρόμους,έπιασε ένα δράμι αλλά μέχρι εκεί,πάλι βαλτώσαμε.
Μπεσαμέλ με αυγά και τυριά και του Θεού τ`άντερα μέσα,άντε και μάθαμε να κάνουμε.Αυγολέμονο της προκοπής ούτε από απόσταση.Απλές σάλτσες βουτύρου,κρασιού, ζωμών ούτε κατά διάνοια.Να δέσεις σε σάλτσα (με όποιο τρόπο να πάρει ο διάολος) αυτά που τρίβεις με ατσαλόμαλλο απ`το τηγάνι δεν το συζητάμε.
Οκ,κουραστικά αυτά που λέω,αλλά και βαρετά αυτά που τρώμε.
μην δινεις σημασια καποια στιγμη θα ακουσει κ για αλλες σαλτσες
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
waldorf
Δημοσιεύσεις: 3582
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 14:47

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από waldorf » 15 Μάιος 2020, 18:43

Ούτε τον λήγοντα αγαπητή Νiki.
wooded glade έγραψε:
29 Μάιος 2021, 14:40
...
Εσύ τώρα τι θες ; Μας γράφεις ακατάληπτα.

Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 26027
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 15 Μάιος 2020, 18:43

Niki έγραψε:
15 Μάιος 2020, 18:38
Αγις έγραψε:
15 Μάιος 2020, 18:31
Niki έγραψε:
15 Μάιος 2020, 18:25


Άλλα τόσα αμπελόφυλλα.
παλι με μπερδευεις
προετοιμασες 500 αμπελοφυλλα κ ειχες αλλα 500 αμπελοφυλλα κανατζα ;
εφτιαξες 500 ντολμαδακια κ εχεις 500 αμπελοφυλλα καβατζα ;
Κάνε μου παράθεση από αυτό που δεν κατάλαβες.
μα το εχω κανει ....
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
Niki
Δημοσιεύσεις: 5925
Εγγραφή: 04 Μαρ 2020, 08:33
Phorum.gr user: Niki

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki » 15 Μάιος 2020, 18:48

Niki έγραψε:
15 Μάιος 2020, 17:36
Τώρα θα σας πω δύο κολπάκια.
Όταν πήγα σήμερα για αμπελόφυλλα έκοψα πιο πολλά έκανα 500 ντολμαδάκια σήμερα και έχω και άλλα τόσα σε ένα πλαστικό δοχείο που τους έβαλα ξινό με νερό και αλάτι.
Το ξινό πρέπει να είναι σε σκόνη και κάθε λίτρο αλατόνερου θέλει ένα κουταλάκι του γλυκού ξινό.
Δηλαδή βράζουμε τα φύλλα τα κρυώνουμε τα βάζουμε στο πλαστικό δοχείο και μετά αλατόνερο με ξινό να τα σκεπάζει με αυτόν τον τρόπο αν τα έχεις και έξω από το ψυγείο διατηρούνται πάνω από μήνα.
Θα μου πεις γιατί όχι στην κατάψυξη .
Για δύο λόγους έτσι τα έχω ίσια έτοιμα για τύλιγμα σε σειρές και δεύτερον έτσι δεν σπάνε.
Το δεύτερο είναι η χτεσινή σαλάτα.
Σαλάτα όταν σερβίρουμε κανονίζουμε να είναι σε σαλατιέρα έτσι με το κουτάλι της σαλάτας βάζει ο καθένας στο πιάτο του όταν έχουμε καλεσμένους.

Αν μείνει σαλάτα που αυτό γίνεται τις περισσότερες φορές κάνουμε κάποια πράγματα και δεν πετάμε τίποτα.

Θα σας τα γράψω σε λίγο αναλυτικά.
Ο Άγις δεν κατάλαβε σε αυτό το κείμενο ότι λέω έκοψα περισσότερα αμπελόφυλλα 1000 έκανα 500 ντολμαδάκια και τα άλλα τα αμπελόφυλλα τα έβρασα και τα έβαλα σε αλατόνερο με ξινό.
Λέει ότι μου έκανε παράθεση το κείμενο.
Αλλά δεν την βρίσκω την παράθεση του.
Βρίσκω διάφορες παραθέσεις δικές του που έκοψε από το κείμενο και ρωτάει αν έφτιαξα 1000 ντολμαδάκια.
Δεν καταλαβαίνω τι εννοεί.
Εσείς που τον ξέρετε καλύτερα και ξέρετε την γλώσσα του εξηγήστε του.
Στο τέλος υποχρεώθηκα εγώ να κάνω παράθεση στον εαυτό μου.
Άγι ένα σου γράφω είσαι ένας κουραστικός μάλλον γεροξεκούτης. :smt005:
Μια ειλικρινή συγνώμη που στήριξα και ψήφισα ΝΔ.

Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 26027
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 15 Μάιος 2020, 18:54

μαλιστααα
αρα δεν το εγραψες κατα λαθος
500 ντολμαδακια


καθε μερα ειναι γιορτη

:smt005::smt005::smt005::smt005::smt005:
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

stergiosbik
Δημοσιεύσεις: 17129
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 13:22
Τοποθεσία: Λαρισα-Ορεινη Καλαμπακα

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik » 15 Μάιος 2020, 19:05

Αγις έγραψε:
15 Μάιος 2020, 18:54
μαλιστααα
αρα δεν το εγραψες κατα λαθος
500 ντολμαδακια


καθε μερα ειναι γιορτη

:smt005::smt005::smt005::smt005::smt005:
Θα αποφυγω να ρωτησω σε ποσες ωρες (τάχα μου) εφτιαξε τα 500 ντολμαδακια και φυσικα που τα μαγειρεψε τοσα και ποσο χρονο πηρε.

Άβαταρ μέλους
Niki
Δημοσιεύσεις: 5925
Εγγραφή: 04 Μαρ 2020, 08:33
Phorum.gr user: Niki

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki » 15 Μάιος 2020, 19:07

Αγις έγραψε:
15 Μάιος 2020, 18:54
μαλιστααα
αρα δεν το εγραψες κατα λαθος
500 ντολμαδακια


καθε μερα ειναι γιορτη

:smt005::smt005::smt005::smt005::smt005:
Κάνεις λάθος όταν προσθέσεις και τα κρεμμυδάκια ντολμάδες και τα κολοκυθάκια είναι πάνω από 600 ντολμαδάκια.
Μια ειλικρινή συγνώμη που στήριξα και ψήφισα ΝΔ.

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne
Δημοσιεύσεις: 20334
Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 23:39

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 15 Μάιος 2020, 19:08

Πάντως, αν είναι για γάμο 500 είναι ΟΚ νούμερο. Κανείς δεν τρώει μόνο 1 ντολμαδάκι.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 26027
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 15 Μάιος 2020, 19:09

stergiosbik έγραψε:
15 Μάιος 2020, 19:05
Αγις έγραψε:
15 Μάιος 2020, 18:54
μαλιστααα
αρα δεν το εγραψες κατα λαθος
500 ντολμαδακια


καθε μερα ειναι γιορτη

:smt005::smt005::smt005::smt005::smt005:
Θα αποφυγω να ρωτησω σε ποσες ωρες (τάχα μου) εφτιαξε τα 500 ντολμαδακια και φυσικα που τα μαγειρεψε τοσα και ποσο χρονο πηρε.
εχει καλεσμενους αυριο :003:
ρωτησα τον αριθμο :8) κ μετα επεμενα τι εννοει με τα 500 ντολμαδακια μην την κανει γυριστη

ελιωσα παντως με την γκουρμεδοπαρουσιαση :smt005::smt005::smt005:
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

stergiosbik
Δημοσιεύσεις: 17129
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 13:22
Τοποθεσία: Λαρισα-Ορεινη Καλαμπακα

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik » 15 Μάιος 2020, 19:11

Cecily Anne έγραψε:
15 Μάιος 2020, 19:08
Πάντως, αν είναι για γάμο 500 είναι ΟΚ νούμερο. Κανείς δεν τρώει μόνο 1 ντολμαδάκι.
Ποιο γαμο;
5 νοματαιοι ακριβως θα ειναι.

Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 26027
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 15 Μάιος 2020, 19:12

Cecily Anne έγραψε:
15 Μάιος 2020, 19:08
Πάντως, αν είναι για γάμο 500 είναι ΟΚ νούμερο. Κανείς δεν τρώει μόνο 1 ντολμαδάκι.
και για Κτελαδικο μια χαρα ειναι κ ιδιας συνταγης

*το ΚΤΕΛαδικο πατεντα μου θα το κατοχυρωσω δινει με ακριβεια τον τυπο αυτων των μαγαζιων
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
perseus
Δημοσιεύσεις: 15265
Εγγραφή: 01 Μάιος 2018, 08:58
Phorum.gr user: Perseus
Τοποθεσία: Ιωαννινα

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus » 15 Μάιος 2020, 19:12

waldorf έγραψε:
15 Μάιος 2020, 18:36
Niki έγραψε:
15 Μάιος 2020, 17:55
Ο σκελετός των περισσότερων σαλτσών είναι σκόρδο, κρεμμύδι , λίγο ελαιόλαδο ,ντομάτα τριμμένη , μυρωδικά π.χ βασιλικό , δυόσμος, και ξύδι.
Πόσο βαρετό ρε γμτ...
Οκ,μιά χαρά τρώμε (ή τρώγαμε) τα φαγητά της μανούλας μας και της γιαγιούλας μας,αλλά πόσο βαρετό είναι πιά να επιμένουμε ότι αν έχει σάλτσα το φαί θα είναι σκόρδο,κρεμμύδι,ντομάτα,μυρωδικά,λάδι,τέλος.
Καί όλα,αλλά ΟΛΑ,τα φαγιά την ίδια σάλτσα με τις ίδιες αναλογίες πάντα.
Μα θα φας γιουβέτσι,μα θα φας φασολάκια,μα θα φας πατάτες μπλουμ ένα πράγμα!Στο τσακίρ κέφι αν φτιάχνανε κανένα σουτζουκάκι θα βάνανε και λίγο (αλλά λίγο!) κύμινο για να το ξεχωρίζεις απ`τους κεφτέδες με σάλτσα.
Ήμαρτον πια ρε παιδιά στο 2020 είμαστε.
Έκανε ο μακαρίτης ο Τσελεμεντές (μεγάλη κουβέντα αλλά εγώ τον πάω,εκατό χρόνια μπροστά απ`την εποχή του)μια προσπάθεια πριν από 100 χρόνια να ανοίξει νέους δρόμους,έπιασε ένα δράμι αλλά μέχρι εκεί,πάλι βαλτώσαμε.
Μπεσαμέλ με αυγά και τυριά και του Θεού τ`άντερα μέσα,άντε και μάθαμε να κάνουμε.Αυγολέμονο της προκοπής ούτε από απόσταση.Απλές σάλτσες βουτύρου,κρασιού, ζωμών ούτε κατά διάνοια.Να δέσεις σε σάλτσα (με όποιο τρόπο να πάρει ο διάολος) αυτά που τρίβεις με ατσαλόμαλλο απ`το τηγάνι δεν το συζητάμε.
Οκ,κουραστικά αυτά που λέω,αλλά και βαρετά αυτά που τρώμε.
και αυτα βαρετα ειναι ρε αδερφε ,ολο το θεμα εχει βαλτωσει.

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών