vantono έγραψε: ↑01 Αύγ 2022, 09:58
Τίποτα και ποτέ. Υπόδειγμα Στρατιώτη (και έφεδρου λοχία αργότερα). Ήμουν και ενεργά στην ΚΝΕ εκεινη την περίοδο, οπότε ήμουν τέντα, υπόδειγμα και τέρας υπευθυνότητας, όπως κάθε Κομμουνιστής στο στρατό άλλωστε, και όχι καμιά φιδιάρα δεξιούτζα βυσματικιά.
Η μόνη φορά που δέχτηκα "κάτι σαν επίπληξη", ήταν από έναν παλιότερό μου (φαντάρος) επειδη οταν κάναμε μαζί εκπαιδευτές στο Τ/ΠΕΝ, εγώ δεν εβαζα τους νεοσυλλεκτους να φωνάζουν συνθήματα μίσους με
βιασμούς και χωριά να κλαίνε, όπως εκανε εκεινος ο μαλακας. Το μόνο σύνθημα που
έδινα ηταν κανα'
σίδερο και ατσάλι, που εκτός του ότι ειναι το καλύτερο που υπάρχει, δεν περιέχει και μίσος.
Ο μαλάκας ο πάλιουρας με είχε ψυλλιαστεί όταν είμαι και κόμι μάλλον, απο διάφορες κουβέντες που μου ξέφευγαν γενικώς, και με είχε απειλήσει ότι θα με αναφέρει στο λοχαγό* επειδή δεν βάζω τους νεοσυλλεκτους να φωνάζουν συνθήματα.

Του είπα να πάει να το κάνει άμα γουστάρει, και να μάθει τί ειναι το πραγματικά παράνομο

. Το να τους βάζεις να φωνάζουν συνθήματα, ή το να μην τους βάζεις.
*ο λοχαγός ήταν παλίκαρος από τους λίγους εν τω μεταξύ, από τους πιο μορφωμένους και ψαγμένους ένστολους που έχω συναντήσει, είχε βγάλει και σχολείο ΟΥΚ ξηράς (ΣΥΚ) και ήταν και αυτός κατά των συγκεκριμένων συνθημάτων. Ατομάρα μεγάλη που έκτοτε διατηρούμε επαφές μέχρι σήμερα.
Θα σου πω ιστορια τωρα με εναν αντικομμουνιστη Ταγματάρχη (απορω που πετυχα τετοιο τυπο αξιωματικου το 2002. Νομιζα οτι ειχε εκλειψει η ρατσα τους απο το στρατο).
Ειμαι αρχιφυλακας σε ενα φυλακιο πυρομαχικων/οπλισμου απομακρυσμενο. Ολα κυλουσαν ωραια. Το βράδυ ομως σκάει εφοδος ο εν λογω Ταγματάρχης με τζιπάκι. Τον πηρε πρεφα ομως και γυρισε αμεσως πισω αλλα η ζημια ειχε γινει.
Τα εφερε ο διαολος ετσι που εκεινη την ωρα ο σκοπος κατουραγε πισω απο τη σκοπια και δεν τον προλαβε. Και ο Ταγματάρχης εγινε εξαλλος.
Μπουκάρει στο φυλάκιο ως μαινόμενος ταυρος μας πετάει απο τα κρεβάτια και αρχισε να ουρλιαζει. Μεχρι να καταλαβουμε τι ειχε γινει και να συνεννοηθουμε μονο οι φωνες του ακουγονταν λέγοντας κατι ακαταληπτα οπου επαναλαμβανε συνεχεια για κομμουνιστες.
Ταγματάρχης: "ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!! Ο σκοπος συνεληφθη εκτος θεσης!!!! Ειχε εγκαταλειψει τη σκοπια!!!
Εγω: (μισοξυπνημένος και αιφνιδιασμένος) "Μισο λεπτο κ. Ταγματάρχα! Πως ηταν εκτος θεσης? (Γυρναω στον σκοπο που τον ειχε συρει μεσα) Που εισουν βρε μαλακα?"
Σκοπος: "Στη θεση μου ειμουν! Κατουρημα με επιασε και πηγα να κατουρησω. Δεν απομακρυνθηκα στη σκοπια διπλα ειμουν οπως παντα"
Εγω: Οριστε κ. Ταγματάρχα δεν ηταν εκτος θεσης. Βρισκοταν διπλα στη σκοπια κατουραγε ο ανθρωπος. Να σκάσει δλδ?"
Ταγματάρχης: "Σκασμος!!! Που θα μου πεις εμενα!!!! Ηταν εκτος θέσεως!!! Αφησε ακαλυπτο το φυλάκιο!!! Τι θα γινοταν αν ερχονταν οι κομμουνιστές και σας επιαναν στον υπνο? Θα σας σφάξουν με κονσερβοκουτια!"
Εγω: "Κ. Ταγματάρχα για ονομα του Θεου!!! Δεν ειμαστε στον Εμφυλιο ουτε στο 1960. Ποιοι κομμουνιστες θα ερθουν?"
Ταγματάρχης: "Σκασμος ζωον! Οι κομμουνιστές ειναι επικινδυνοι και διατρεχουμε κινδυνο. Πρεπει να ελεγξουμε αν ολα ειναι στη θέση τους και δεν σας εκλεψαν τιποτα οι κομμουνιστές!"
Εγω: "Μα κ. Ταγματάρχα...."
Ταγματάρχης: "Βουλωστο! Παμε τωρα να μετρησετε τα πυρομαχικα και τον οπλισμο να δουμε αν σας πηραν τιποτα οι κομμουνιστες! Και αυριο το πρωι θα δώσω πληρη αναφορά για το συμβάν στον Διοικητη!"
Ετσι καταληξαμε 4 το πρωι να ανοιγουμε κασονια με οπλα και πυρομαχικα για να βεβαιωθει ο Ταγματαρχης οτι δεν εκλαπη τιποτα υπο των κομμουνιστων.
Long story short το επομενο πρωι κατεβηκα και εγω στο στρατοπεδο μαζι με αλλους για να παω στο Διοικητη αλλα ευτυχως ο διοικητης ηταν με το μερος μας και μου ειπε να μην ανησυχω καθως ξερει τι βλαμμένος ειναι ο Ταγματάρχης και θα τον χειριστει αυτος.
Για μερικα λεπτα νομιζα οτι πηγα πισω στο χωροχρόνο και βγηκα στο 1967 οσο διαρκουσε αυτο το επεισόδιο.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.