Τι λες ρε μπετόβλακα???nik_killthemall έγραψε: ↑10 Νοέμ 2018, 01:32παπάρια ^ 2Jim Beam 2 έγραψε: ↑09 Νοέμ 2018, 21:54SpoilerShowΤα πήρε ο αθεοταλιμπάν?
Να δούμε τι ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ έχει να παρουσιάσει?Σου έγραψα για ΔΙΟΓΕΝΗ ΛΑΕΡΤΙΟ και ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑ αλλά δεν το έχεις ε?- που σε μια 1000ετια σχεδον κλασικης και ελληνιστικης ελλαδας υπάρχει μια μόνο θρησκευτική διωξη μπλεγμένη μαζι με πολιτικους λόγους και την περιφέρετε σαν πλαστικά βυζιά, όταν 1100 χρόνια χριστιανικου βυζαντιου ειναι όλα μια θρησκευτικη διωξη από μόνα τους.
Πάρτα να'χεις με ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ
ΠΡΩΤΑΓΟΡΑΣ
Λόγω του ότι στο βιβλίο του «Περί θεών» ο Πρωταγόρας υποστήριζε, ότι δεν ήξερε εάν υπάρχουν θεοί, οι αθηναίοι τον έδιωξαν από την πόλη, κατέκαψαν τα βιβλία του στην Αγορά κι απέστειλαν κήρυκα και τα μάζεψαν ένα-ένα από όσους είχαν αντίτυπα. [«Δια ταύτην δε την αρχήν του συγγράμματος εξεβλήθη προς Αθηναίων· και τα βιβλία αυτού κατέκαυσαν εν τη αγορά, υπό κήρυκι αναλεξάμενοι παρ’ εκάστου των κεκτημένων» (Διογένης Λαέρτιος, «Βίοι Φιλοσόφων», 9, 52).]
ΑΝΑΞΑΓΟΡΑΣ
Ο Αναξαγόρας είχε ιδρύσει σχολή στην Αθήνα. Μεταξύ των μαθητών του ήταν ο Περικλής, ο δάσκαλος του Σωκράτη Αρχέλαος και ο Ευριπίδης. Επηρεασμένος από τις θεωρίες της Σχολής της Μιλήτου ο Αναξαγόρας συγκέντρωσε τις έρευνές του στη σπουδή των φυσικών φαινομένων, πολλά από τα οποία είχε ερμηνεύσει επιτυχώς.
Κατόπιν μακρών αστρονομικών παρατηρήσεων διατύπωσε τη θεωρία, ότι ο Ήλιος είναι μύδρος διάπυρος ή λίθος διάπυρος, κατά τον Πλάτωνα («Απολογία Σωκράτους», 26 d) και τον Ξενοφώντα («Απομνημονεύματα», VI 7 κ.ε.). Η θεωρία όμως αυτή ερχόταν σε αντίθεση προς τη θρησκευτική παράδοση, σύμφωνα με την οποία ο Ήλιος ήταν θεότητα.
Έτσι, ο Αναξαγόρας μηνύθηκε για ασέβεια, ρίχτηκε στην φυλακή και καταδικάστηκε σε πρόστιμο πέντε ταλάντων και εξορία. Κατά άλλους καταδικάστηκε ερήμην σε θάνατο, αλλά με την επέμβαση του Περικλή η ποινή μετατράπηκε σε ισόβια εξορία. [«Σωτίων μεν γαρ φησιν εν τη Διαδοχή των φιλοσόφων υπό Κλέωνος αυτόν ασεβείας κριθήναι, διότι τον ήλιον μύδρον έλεγε διάπυρον· απολογησαμένου δε υπέρ αυτού Περικλέους του μαθητού, πέντε ταλάντοις ζημιωθήναι και φυγαδευθήναι. Σάτυρος δ’ εν τοις Βίοις (FHG iii. 163) υπό Θουκυδίδου φησίν εισαχθήναι την δίκην, αντιπολιτευομένου τω Περικλεί· και ου μόνον ασεβείας αλλά και μηδισμού· και απόντα καταδικασθήναι θανάτω» (Διογένης Λαέρτιος, «Βίοι Φιλοσόφων», 2, 12-13).]
ΔΙΑΓΟΡΑΣ Ο ΜΗΛΙΟΣ
Αποκλήθηκε άθεος κι επειδή συκοφαντήθηκε για ασέβεια, φοβήθηκε την απόφαση του Δήμου κι έφυγε από την Αττική. Οι αθηναίοι τον επικήρυξαν με αμοιβή ένα τάλαντο. [«Τούτων δε πραττομένων Διαγόρας, ο κληθείς άθεος, διαβολής τυχών επ’ ασεβεία και φοβηθείς τον δήμον, έφυγεν εκ της Αττικής, οι δ’ Αθηναίοι τω ανελόντι Διαγόραν αργυρίου τάλαντον επεκήρυξαν.» (Διόδωρος Σικελιώτης, «Ιστορική Βιβλιοθήκη», 13, 6, 7.) «Ην αποκτείνη τις υμών Διαγόραν τον Μήλιον, λαμβάνειν τάλαντον.» (Αριστοφάνης, «Όρνιθες», 1073-1074.)]
ΣΤΙΛΠΩΝ Ο ΜΕΓΑΡΕΥΣ
Καταδικάστηκε για ασέβεια προς το άγαλμα της Αθηνάς· η ποινή του ήταν η εξορία. [«Τούτόν φασιν περί της Αθηνάς της του Φειδίου τοιούτόν τινα λόγον ερωτήσαι· “άρά γε η του Διος Αθηνά θεός εστι;” φήσαντος δε, “ναι,” “αύτη δε γε,” είπεν, “ουκ έστι Διος, αλλά Φειδίου·” συγχωρουμένου δε, “ουκ άρα,” είπε, “θεός εστιν” εν ω και εις Άρειον πάγον προσκληθέντα μη αρνήσασθαι, φάσκειν δ’ ορθώς διειλέχθαι· μη γαρ είναι αυτήν θεόν, αλλά θεάν· θεούς δε είναι τους άρρενας. και μέντοι τους Αρεοπαγίτας ευθέως αυτόν κελεύσαι της πόλεως εξελθείν. Ότε και Θεόδωρον τον επίκλην θεόν επισκώπτοντα ειπείν, “πόθεν δε τούτ’ ήδει Στίλπων; η ανασύρας αυτής τον κήπον εθεάσατο;” ην δ’ αληθώς ούτος μεν θρασύτατος· Στίλπων δε κομψότατος.»
Δηλαδή: «Αυτός, λένε, ρώτησε κάποτε έτσι για το άγαλμα της Αθηνάς, που είχε κατασκευάσει ο Φειδίας: «Είναι θεός η Αθηνά, η κόρη του Δία;» Όταν του απάντησαν «ναι», «μα αυτή δεν είναι του Δία, είναι του Φειδία», αποκρίθηκε, οπότε συμπέρανε: «Άρα δεν είναι θεός». Επειδή μίλησε έτσι, προσάχθηκε ενώπιον του Αρείου Πάγου, όπου δεν αρνήθηκε ότι τα είπε, αλλά υποστήριξε ότι σωστά μίλησε: «Γιατί πράγματι δεν είναι θεός, αλλά θεά, αφού μόνον οι άρρενες είναι θεοί». Πλην όμως οι Αρεοπαγίτες τον διέταξαν να φύγει αμέσως από την πόλη. Τότε ο Θεόδωρος τον ρώτησε κοροϊδευτικά: «Κι από που το ξέρεις αυτό, Στίλπωνα; Μήπως της σήκωσες το φόρεμα και είδες;» Ήταν αυτός στα αλήθεια θρασύτατος, ο Στίλπων δε υπέροχος» (Διογένης Λαέρτιος, «Βίοι Φιλοσόφων», 2, 116).]
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
Ίδρυσε και διηύθυνε επί 13 χρόνια φιλοσοφική σχολή στην Αθήνα, κείμενη μεταξύ Λυκαβηττού και Ιλισσού, η οποία ονομάστηκε Λύκειο. Κατηγορήθηκε για ασέβεια. [«Ο δ’ ουν Αριστοτέλης ελθών εις τας Αθήνας και τρία προς τοις δέκα της σχολής αφηγησάμενος έτη υπεξήλθεν εις Χαλκίδα, Ευρυμέδοντος αυτόν του ιεροφάντου δίκην ασεβείας γραψαμένου, η Δημοφίλου ως φησι Φαβωρίνος εν Παντοδαπή ιστορία (FHG iii. 581), επειδήπερ τον ύμνον εποίησεν εις τον προειρημένον Ερμίαν, αλλά και επίγραμμα επί του εν Δελφοίς ανδριάντος» (Διογένης Λαέρτιος, «Βίοι Φιλοσόφων», 5, 5).] Ο Αριστοτέλης πρόλαβε κι έφυγε από την Αθήνα κι εγκαταστάθηκε στη Χαλκίδα, όπου πέθανε μετά από ένα χρόνο.
ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ
Δεν ήταν σύμφωνος με τους εφεσίους, ούτε ως προς τον τρόπο που ζούσαν («οι δε πολλοί κεκόρηνται όκωσπερ κτήνεα», απ. 29 D-K), oύτε ως προς τον τρόπο που πολιτεύονταν, ειδικά μετά την εκδίωξη από την Έφεσο του αρίστου άνδρα και φίλου του, Ερμόδωρου. Οι εφέσιοι, ισχυριζόμενοι ότι δεν πρέπει κανείς μεταξύ τους να είναι άριστος, τον εξέβαλαν από την πόλη τους, όπου τον έφαγαν τα σκυλιά («κυνόβρωτον γενέσθαι»: Διογένης Λαέρτιος, «Βίοι Φιλοσόφων» 9, 3-5).
ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ
Θεωρείται ο θεμελιωτής του μαθηματικού οικοδομήματος της ανθρωπότητας. Ίδρυσε και διεύθυνε τη Σχολή του Κρότωνα, η οποία έφθασε να έχει περί τους 2.000 μαθητές. Λίγο μετά την έναρξη της λειτουργίας της σχολής, ο Πυθαγόρας εισάχθηκε σε δίκη κατηγορηθείς για αθεΐα και διαφθορά των νέων. Το ανώτατο δικαστήριο του Κρότωνα, που τον δίκασε, αποτελούνταν από 1.000 δικαστές. Στάθηκε τυχερότερος του Σωκράτη και αθωώθηκε. Η Σχολή όμως αργότερα κάηκε από τον όχλο, ο οποίος επί πλέον φόνευσε όλους τους πυθαγόρειους, που βρήκε συγκεντρωμένους εκεί, πλην του Φιλόλαου και του Λύσιδος, που κατόρθωσαν να διαφύγουν.Μα, ο Επίκουρος μια χαρά ΠΙΣΤΟΣ ήταν παρά τις όποιες λανθασμένες κατηγορίες που τις έχετε αποδεχθεί μάλιστα! Γιατί να διωχθεί?(Ο Επίκουρος έφτιαξε σχολή που διήρκησε για 6 αιώνες με χιλιάδες ακολούθους και μαθητές, η οποία δίδασκε πως το υπερτατο δεν ασχολείται με τους ανθρωπους, δεν οργιζεται και δεν χαρίζεται σε αυτους γιατί αυτά ειναι γνωρίσματα αδύναμων όντων και όσοι λένε αντίθετα είναι απατεώνες, και ουδέποτε τον πείραξε κανείς ή τον καταδίκασε σε θάνατο.)
Από wiki
Παρά τις κατά καιρούς αστήρικτες κατηγορίες για αθεΐα, η ευσέβεια του φιλοσόφου υπήρξε παροιμιώδης. Ο Διογένης Λαέρτιος αναφέρει στο έργο του ΒΙΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ (10ο ΒΙΒΛΙΟ) για τον Επίκουρο ότι: ΤΗΣ ΜΕΝ ΓΑΡ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥΣ ΟΣΙΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΦΙΛΙΑΣ ΑΛΕΚΤΟΣ Η ΔΙΑΘΕΣΙΣ. Στην επιστολή προς Μενοικέα, ο ίδιος ο Επίκουρος αναφέρει σχετικά με τους θεούς: ΘΕΟΙ ΜΕΝ ΓΑΡ ΕΙΣΙΝ. ΕΝΑΡΓΗΣ ΓΑΡ ΑΥΤΩΝ ΕΣΤΙΝ Η ΓΝΩΣΙΣ, δηλαδή ότι "οι θεοί βέβαια υπάρχουν διότι η γνώση που έχουμε γι´αυτούς είναι εναργής (ξεκάθαρη, ολοφάνερη, διαχρονική και καθολική)."ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ξέρεις για τον Επίκουρο (λέμε τώρα καθώς ΟΥΤΕ γι'αυτόν ξέρεις) ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ!- που θα μου φερεις επιχειρημα το ότι οι χριστιανοι διεσωσαν την αρχαιοελληνικη γραμματεια τη στιγμη που απλα την λογοκριναν και την κοσκίνησαν κατά χριστιανικό οπαδικό συμφέρον.
Και από λογοκρισία άλλο τίποτα!
Δες τα έργα του Αριστοφάνη...Προφανώς και είναι ΞΕΝΟΣ (χωρίς αυτό να αποκλείει την ύπαρξη μεμονομένων περιπτώσεων) ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΟΥΣΑΜΕ ΚΑΝ ΑΥΤΟ.Το επιχείρημα πως ο ελληνισμός είναι ξενος προς την αθεια/αθρησκεια ειναι απλά η αποδειξη του βυζαντινο-οθωμανισμού σας.
Συζητούσαμε ότι Η ΑΘΕΙΑ ΔΙΩΚΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΠΟΙΝΗ ΠΟΥ ΕΠΕΦΕΡΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ!
Πιο διαβασμένος την άλλη φορά κόπανε αθεοταλιμπαν!!!
Φαίνεται ωστόσο πως αυτές οι διώξεις είχαν μάλλον πολιτικό χαρακτήρα, καθώς υπήρχαν ονομαστοί άθεοι, οι οποίοι δεν διώχθηκαν ποτέ, όπως ο Ίππων ο Ρηγίνος και ο φιλόσοφος του ύστερου 5ου αίώνα, Αριστόδημος, ο οποίος συνήθιζε να χλευάζει τους πιστούς.
Ο Επικουρισμός υπήρξε άλλο ένα προϊόν της κατάρρευσης των παραδοσιακών θρησκειών τον 4ο και 3ο αιώνα ΠΚΕ. Ο Επικουρισμός διαβεβαιώνει για την ύπαρξη των θεών, ωστόσο τους αποδίδει υλική φύση, ηρεμία και αταραξία, ενώ δεν ασχολούνται με τα ανθρώπινα θέματα.
Απόδειξη για όλα αυτά είναι πως εν τέλη ούτε ένας δεν θανατώθηκε από τα 6-7 παραδείγματα που αναφέρεις ... ένας μυθικός μόνο αυτοκτόνησε ...
ΑΠΟΔΕΙΞΗ είναι ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΘΕΙΑΣ ΜΕ ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΑΣΧΕΤΩΣ αν οι διώξεις ήταν πολιτικές και ΑΣΧΕΤΩΣ αν γλύτωσαν την θανατική ποινή παρά τρίχα (δυστυχώς όχι ο έντιμος Σωκράτης που ΤΗΡΗΣΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΝΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΒΑΣΕΙ ΑΥΤΟΥ) ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΣΑΝ την εξορία, το κλείσιμο των σχολών τους και τη δήμευση των περιουσιών τους.
Που μου θες και να επιχειρηματολογήσεις τρομάρα σου...



Ο ΝΟΜΟΣ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΗΝ ΑΘΕΙΑ και όχι τα πολιτικά πιστεύω! Αν κάποιοι στηρίχτηκαν σε ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΝΟΜΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΑΘΕΙΑΣ με ΠΟΙΝΗ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗ ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ για να κάνουν πολιτικές διώξεις μαγκιά τους και ΔΕΝ ΜΑΣ αφορά στην παρούσα συζήτηση.Σιγά μην κάτσω να ασχοληθώ με έναν φανατικό χριστιανο-γκασμά που κάθε πολιτική δίωξη θα την προπαγανδίσει ως θρησκευτική ώστε σε μια περίοδο 8-9 αιώνων κλασικής και ελληνιστικής περιόδου να βρει τόσα "κρούσματα" θρησκευτικών διώξεων όσα συνεβαιναν στη συνέχεια κάθε μια 10ετία με την έλευση του χριστιανισμού στο βυζάντιο, και που πάνω στον φανατισμό του αγνωστικιστές όπως ο Πρωταγόρας (που έλεγε πως δεν ξέρουμε αν υπάρχουν θεοί = ΑΓΝΩΣΤΙΚΙΣΜΟΣ) θα τους ταυτίσει με άθεους 2500 χρόνια μετά.
Επίσης κανείς δεν είπε πως ο Επίκουρος ήταν άθεος, ήταν ο πρώτος Αθρησκος στη γη = ναι υπάρχουν θεοί, ΟΧΙ δεν ασχολούνται μαζί μας βαλτε τις θρησκείες στον κώλο σας και 6 αιωνες όχι δεν πείραξε κανείς τους Επικούρειους, αλλά είχαν πήξει την Αθήνα και με αγάλματά του.
Λεπτομέρεια : το θέμα μας ΗΤΑΝ το αν ο ελληνισμός είναι ξένος προς την αθεϊα και τον αγνωστικισμό και ΟΧΙ η φανατική πορδή περί διώξεων που πετάχτηκες να πεις !
Η ΥΠΑΡΞΗ και ΜΟΝΟ ενός τέτοιου ΝΟΜΟΥ είναι ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ότι ο ελληνισμός είναι ΞΕΝΟΣ προς την αθεία εκτός από τις εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα!
ΚΑΙ μάλιστα, ΟΟΟΟΟΟΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ που γνωρίζεις και ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΤΙΣ ΕΜΑΘΕΣ ΑΠΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΚΑΛΟΓΕΡΩΝ κάτι που ως συνεπής αθεοταλιμπάν το έκανες γαργάρα!
Για τον σχετικό νόμο περί αθείας και τις σχετικές διώξεις φιλοσόφων το ΛΙΝΚ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΟΤΑΤΟ. Κρίμα να μη διαβάζεις αυτά που μας φέρνεις!