Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
-
Isildur
- Phorum.gr user: Isildur
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Isildur » 05 Ιουν 2024, 14:00
Ληστοσυμμορίτης έγραψε: ↑05 Ιουν 2024, 13:51
Isildur έγραψε: ↑05 Ιουν 2024, 13:36
Ληστοσυμμορίτης έγραψε: ↑05 Ιουν 2024, 12:09
δεν είναι αναίτια, το κέρδος είναι η αιτία. Δε πιστευω πως θες να πεις πόσο θα κερδίζουν οι μεγαλοι μονοπωλιακοι όμιλοι
Το κέρδος είναι θεμιτό. Η αισχροκέρδεια (αν κι εφόσο μπορεί κανείς να την ορίσει αυτή συνολικά και για τα πάντα) είναι το θέμα.
Αναίτια εννοώ, στις περιπτώσεις αυξήσεων που δεν οφείλονται σε εξωγενείς παράγοντες (αυξήσεις Α υλών πχ) ή τις συνεχόμενες αυξήσεις, μετά από κάποιες αρχικές που όντως δικαιολογούνται από τέτοιους παράγοντες.
παλιά οι εμπόροι τιμολογούσαν με βάση το κόστος, πόσο αγοράζω χ4. Σήμερα όμως τις τιμές δεν τις καθορίζουν οι εμποράκοι αλλά τα μεγάλα μονοπόλια που ελέγχουν την παραγωγή α'υλων, διανομής και αποθήκευσης κτλπ. αλλά το ιμπεριαλιστικό στάδιο του καπιταλισμού είναι η λογική εξέλιξη των μικρών επιχειρήσεων και του ελευθερου συναγωνισμού.
Ποια είναι ακριβώς η σχέση σου με την αγορά, το εμπόριο κλπ είπαμε;

Lando ή Oscar; Ιδού η απορία...

-
Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
από Green Dragon » 05 Ιουν 2024, 14:47
vantono έγραψε: ↑05 Ιουν 2024, 09:50
Μια χαρά ειναι και τα efood κτλ, βολευουν για κάτι μακρινό, δεν μπορείς να τα εχεις όλα (και όλα τα καλά μαλιστα) δίπλα σου.
Κι εγω εχω πολυ κοντα μου ενα πολυ καλο και φτηνο (3,10€ η πιτα) σουβλατζίδικο, αλλά δεν μπορω να τρώω συνεχως σουβλάκι. Και πιτσαρία εχω κοντά μου, αλλά ειναι σάπια, αναγκαστικά αν θελω πιτσα καποια στιγμη (που δεν ειμαι και πολυ φαν) θα ψάξω κατι αλλο μεσω efood. Παρομοιως και μπέργκερ κτλ.
Πολλές πιτσαρίες δίνουν μέχρι και 1,5 ευρώ ανά πίτσα έκπτωση αν παραγγείλεις τηλεφωνικά. Κανένας δεν σου είπε να πας μπουσουλώντας να την παραλάβεις.
-
Green Dragon
από Green Dragon » 05 Ιουν 2024, 14:48
Isildur έγραψε: ↑05 Ιουν 2024, 14:00
Το κέρδος είναι θεμιτό. Η αισχροκέρδεια (αν κι εφόσο μπορεί κανείς να την ορίσει αυτή συνολικά και για τα πάντα) είναι το θέμα.
Αναίτια εννοώ, στις περιπτώσεις αυξήσεων που δεν οφείλονται σε εξωγενείς παράγοντες (αυξήσεις Α υλών πχ) ή τις συνεχόμενες αυξήσεις, μετά από κάποιες αρχικές που όντως δικαιολογούνται από τέτοιους παράγοντες.
παλιά οι εμπόροι τιμολογούσαν με βάση το κόστος, πόσο αγοράζω χ4. Σήμερα όμως τις τιμές δεν τις καθορίζουν οι εμποράκοι αλλά τα μεγάλα μονοπόλια που ελέγχουν την παραγωγή α'υλων, διανομής και αποθήκευσης κτλπ. αλλά το ιμπεριαλιστικό στάδιο του καπιταλισμού είναι η λογική εξέλιξη των μικρών επιχειρήσεων και του ελευθερου συναγωνισμού.

Εργοστάσιο έχει, το έχει πει.
Edit: Συγγνώμη, λάθος, ο Φραπεζίτης ήταν αυτός
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος
Green Dragon την 05 Ιουν 2024, 15:28, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
Green Dragon
από Green Dragon » 05 Ιουν 2024, 14:48
vantono έγραψε: ↑05 Ιουν 2024, 09:55
Green Dragon έγραψε: ↑05 Ιουν 2024, 09:21
Εν τω μεταξύ την πάτησαν και τα μαγαζιά με το efood, έβαλαν νταβατζή πάνω από το κεφάλι τους.
Πάντως υπάρχει και ένα κομμάτι που όντως βοηθήθηκαν τα μαγαζιά, τον να μην εχουν δικούς τους ντελιβεράδες. Μιλάμε για τέρμα αναξιόπιστη κατηγορία εργαχόμενων. Πονοκέφαλος κανονικός.
Ελπίζω οτι δεν ειμαστε τεχνολογικά και πάρα πολυ μακριά, απ'το να σου παραδίδεται η παραγγελία με ντρόουν, να την παραλαμβάνεις απο το μπαλκόνι σου. Ομοίως και με τους αυτοματους-ρομποτικούς ταμίες σε καταστήματα, απο σουπερ-μαρκετ μεχρι ρούχα.
Θα 'χομεν νεολουδίτες που θα κλαίγονται για τις θεσεις εργασίας κτλ, αλλά η αγορά θα προσαρμοστεί.
Το ξέρουμε ότι είσαι αντικοινωνικός και φυγόπονος, δεν χρειάζεται να μας το υπενθυμίζεις με κάθε ευκαιρία

-
Isildur
από Isildur » 05 Ιουν 2024, 14:50
Green Dragon έγραψε: ↑05 Ιουν 2024, 14:48

Εργοστάσιο έχει, το έχει πει.
Κι ο δράκος πού είναι;
Α, σόρυ...

-
Garcia
- Phorum.gr user: Garcia
από Garcia » 05 Ιουν 2024, 14:51
Στη θεσσαλονικη τοσο ειναι το τυλιχτο η οπως θελετε να το πειτε,4+ και ολοι θα επικαλεστουν πως δεν μπορουν να απορροφησουν την χ ψ αυξηση,οποτε αυτη πηγαινει στον καταναλωτη.Μπουκοταζ.
-
Isildur
από Isildur » 05 Ιουν 2024, 14:54
Garcia έγραψε: ↑05 Ιουν 2024, 14:51
Στη θεσσαλονικη τοσο ειναι το τυλιχτο η οπως θελετε να το πειτε,4+ και ολοι θα επικαλεστουν πως δεν μπορουν να απορροφησουν την χ ψ αυξηση,οποτε αυτη πηγαινει στον καταναλωτη.Μπουκοταζ.
Βάζε διαλυτικά όμως, γιατί έτσι όπως το 'γραψες είναι σαν να λες "μπουκώστε" και λειτουργεί αντίστροφα.

-
Green Dragon
από Green Dragon » 05 Ιουν 2024, 14:55
hellegennes έγραψε: ↑05 Ιουν 2024, 11:38
Green Dragon έγραψε: ↑05 Ιουν 2024, 06:53
Να ξέρετε ότι τα κόστη στα delivery έχουν ανέβει αρκετά και λόγω efood. Την 'ευκολία' της online παραγγελίας την πληρώνετε χρυσή.
Αρκετά μαγαζιά μάλιστα έχουν και διαφορετική τιμή αν παραγγείλεις τηλεφωνικά (σημαντικά χαμηλότερη).
Φυσικό είναι αυτό, αφού χρεώνουν για το delivery γύρω στο 20-30% επί της παραγγελίας.
Και χωρίς delivery 14% χρεώνουν, δεν είναι καθόλου λίγο, πρακτικά σε πηδάνε. Είχαν ξεκινήσει με 7%, οκ, μια χαρά αλλά ήταν το τυράκι. Μετά ήρθε η φάκα του 14%

Τουλάχιστον το κομμάτι του delivery όντως βοηθά τα μαγαζία, σε αντίθεση με το υπόλοιπο που είναι κερατιάτικα.
-
hellegennes
από hellegennes » 05 Ιουν 2024, 15:21
Green Dragon έγραψε: ↑05 Ιουν 2024, 14:55
hellegennes έγραψε: ↑05 Ιουν 2024, 11:38
Green Dragon έγραψε: ↑05 Ιουν 2024, 06:53
Να ξέρετε ότι τα κόστη στα delivery έχουν ανέβει αρκετά και λόγω efood. Την 'ευκολία' της online παραγγελίας την πληρώνετε χρυσή.
Αρκετά μαγαζιά μάλιστα έχουν και διαφορετική τιμή αν παραγγείλεις τηλεφωνικά (σημαντικά χαμηλότερη).
Φυσικό είναι αυτό, αφού χρεώνουν για το delivery γύρω στο 20-30% επί της παραγγελίας.
Και χωρίς delivery 14% χρεώνουν, δεν είναι καθόλου λίγο, πρακτικά σε πηδάνε. Είχαν ξεκινήσει με 7%, οκ, μια χαρά αλλά ήταν το τυράκι. Μετά ήρθε η φάκα του 14%

Τουλάχιστον το κομμάτι του delivery όντως βοηθά τα μαγαζία, σε αντίθεση με το υπόλοιπο που είναι κερατιάτικα.
14% για την χρήση της πλατφόρμας και μόνο είναι εξωφρενικό. Μου έχουν κάνει κι εμένα κρούσεις από το e-food αλλά αυτό είναι όλο μου το κέρδος, σε κάποια προϊόντα περισσότερο κι από το κέρδος μου. Φυσικά η απάντησή τους ήταν ότι οι τιμές μου στο e-food θα είναι διαφορετικές και ότι ο καταναλωτής το γνωρίζει αυτό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
-
Ληστοσυμμορίτης
από Ληστοσυμμορίτης » 05 Ιουν 2024, 15:24

έχω σπουδασει στην πιάτσα
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει
Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.
-
Isildur
από Isildur » 05 Ιουν 2024, 15:30
Ληστοσυμμορίτης έγραψε: ↑05 Ιουν 2024, 15:24

έχω σπουδασει στην πιάτσα

-
ΓΑΛΗ
από ΓΑΛΗ » 05 Ιουν 2024, 16:46
Οργισμένος έγραψε: ↑05 Ιουν 2024, 12:24
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑05 Ιουν 2024, 12:23
Οργισμένος έγραψε: ↑05 Ιουν 2024, 12:17
σκληρος καρΧιολης...
Θα ερθω 100000%
Αυτό θα 'θελα να το δω.

Me την ορεξη θα μεινεις.
Βασικά, εσύ θα μείνεις με την όρεξη. Κάθε φορά που προσπαθώ να σε κάνω εικόνα σε φάση διαφωτιστικής διάλεξης στο μαγαζί, όλως τυχαίως μου μπαίνει ένα σκουπιδάκι στο μάτι.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
-
- 49 Απαντήσεις
- 1150 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Kauldron
28 Απρ 2025, 13:17
-
-
- 55 Απαντήσεις
- 1451 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Kauldron
10 Μαρ 2024, 12:13
-
-
- 43 Απαντήσεις
- 803 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από nrg
21 Μαρ 2025, 15:15
-
-
- 1 Απαντήσεις
- 167 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Garcia
05 Νοέμ 2024, 13:39
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.