ERASMUS

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Re: ERASMUS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono » 05 Οκτ 2023, 11:21

Ερμής έγραψε:
05 Οκτ 2023, 10:59
Εμένα μολις το είχα σκεφτεί τότε (αν θυμάμαι σωστά ήταν στο Τάμπερε της Φινλανδίας) δε μου το απέκλεισε, αλλα μου είπε δε θα δω δραχμή για ένα εξάμηνο. Αν έχω τα χρήματα να ανταπεξέλθω, ας κάνω οτι θέλω. Βέβαια δεν ειχα τα χρήματα για έξι μήνες τότε οπότε προτίμησα να δουλέψω και να αλλάξω το αυτοκίνητο μου :003:
Εκβιαστικό ηταν κι αυτό, αλλα στην περιπτωση σου ισως και να λειτούργησε θετικά από σπόντα, και λιγο αργότερα να εγινες τόσο αυτόνομο και οικονομικά ανεξαρτητο άτομο που μόλις λιγα χρόνια μετά θα μπορουσες να πας και Ταμπερε και όπου αλλού ηθελες.
Αν ηταν μαέστρος της ψυχολογίας και στο εφερνε και με στυλ "δε βαριέσαι να τρέχεις εκει πάνω στους πάγους τωρα μωρε? Γινεται χαμος απο δουλεια εδω αυτη την περιοδο, τα 'χω χασει, κάτσε λίγο να με βοηθησεις και εμενα και σε λίγα χρόνια που θα είμαστε ακόμα πιο μεγάλοι και τρανοί και άνετοι, θα στο κάνω εγω δωρο το ταξιδι".

Δεν εχω ομως την ίδια άποψη για τον κλειδαρά απο την Τιθορέα ή τον ψυκτικό απο τους Γαργαλιάνους, που εκβίασαν παρομοίως το γιο τους. Κάποιες ευκαιρίες, για κάποια συγκεκριμένα άτομα, επιβάλλεται να τις πιασουν απο τα μαλλια με το που τους παρουσιαστούν, αλλιώς δεν υπάρχει επιστροφή.
Εσύ απ'οτι καταλαβαίνω, και ευτυχως για σένα, δεν ανηκεις σε αυτα τα συγκεκριμένα άτομα.

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 05 Οκτ 2023, 11:22

Ερμής έγραψε:
05 Οκτ 2023, 10:29
Δε ξερω που αλλου να το βάλω γιαυτο και το βάζω εγώ.
Το σκεφτόμουν χθες που μου έλεγε συνάδελφος πως ο γιός του θέλει να πάει σε κάτι τέτοιο(δε ξέρω αν το λένε ακομη έτσι) και να τους παρατήσει ενώ εδω πνίγονται στη δουλειά.
Προσφέρει κάτι αυτο το πράγμα ή απλά είναι έξι μήνες διακοπές;

Μαυτά και μαυτά θυμήθηκα μια δόση που ήθελα και εγώ να πάω αλλά δεν.

Τι παίζει με αυτή τη φάση;
Εξαρτάται σε ποιο πανεπιστήμιο. Για να του αναγνωρίσουν και τα μαθήματα που θα περάσει εκεί.
Κατά τα άλλα, ωφέλιμες διακοπές είναι. Και εμπειρίες.
Καλό τους κάνει να δουν και κανένα πανεπιστήμιο έξω για να συγκρίνουν.

Let them make the first mistake. We make the last move.

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 05 Οκτ 2023, 11:23

Η ένσταση μου και το περίεργο είναι στο εξάμηνο, πολυς ο χρόνος.
Δεν είναι περίεργο, το νόημα είναι ένα κανονικό εξάμηνο σε άλλη σχολή. Εάν ήταν δίμηνο, τότε θα ήταν μόνο διακοπές, μέχρι να πάρεις μυρωδιά τι τρέχει έχει φτάσει ο καιρός να τα μαζεύεις.

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 05 Οκτ 2023, 11:25

vantono έγραψε:
05 Οκτ 2023, 11:21
Ερμής έγραψε:
Εμένα μολις το είχα σκεφτεί τότε (αν θυμάμαι σωστά ήταν στο Τάμπερε της Φινλανδίας) δε μου το απέκλεισε, αλλα μου είπε δε θα δω δραχμή για ένα εξάμηνο. Αν έχω τα χρήματα να ανταπεξέλθω, ας κάνω οτι θέλω. Βέβαια δεν ειχα τα χρήματα για έξι μήνες τότε οπότε προτίμησα να δουλέψω και να αλλάξω το αυτοκίνητο μου :003:
Εκβιαστικό ηταν κι αυτό, αλλα στην περιπτωση σου ισως και να λειτούργησε θετικά από σπόντα, και λιγο αργότερα να εγινες τόσο αυτόνομο και οικονομικά ανεξαρτητο άτομο που μόλις λιγα χρόνια μετά θα μπορουσες να πας και Ταμπερε και όπου αλλού ηθελες.
Αν ηταν μαέστρος της ψυχολογίας και στο εφερνε και με στυλ "δε βαριέσαι να τρέχεις εκει πάνω στους πάγους τωρα μωρε? Γινεται χαμος απο δουλεια εδω αυτη την περιοδο, τα 'χω χασει, κάτσε λίγο να με βοηθησεις και εμενα και σε λίγα χρόνια που θα είμαστε ακόμα πιο μεγάλοι και τρανοί και άνετοι, θα στο κάνω εγω δωρο το ταξιδι".

Δεν εχω ομως την ίδια άποψη για τον κλειδαρά απο την Τιθορέα ή τον ψυκτικό απο τους Γαργαλιάνους, που εκβίασαν παρομοίως το γιο τους. Κάποιες ευκαιρίες, για κάποια συγκεκριμένα άτομα, επιβάλλεται να τις πιασουν απο τα μαλλια με το που τους παρουσιαστούν, αλλιώς δεν υπάρχει επιστροφή.
Εσύ απ'οτι καταλαβαίνω, και ευτυχως για σένα, δεν ανηκεις σε αυτα τα συγκεκριμένα άτομα.
Μωρε μετά έκανα ταξίδια που εδω μπορουν να φανταστούν οι ερασμοτέτοιοι αλλά τοτε το έβλεπα πως θα ζω την πενταήμερη για έξι μήνες, μπορει να το ειχε πάρει χαμπάρι αυτο ο λαχαναγορίτης και σου λέει κάτσε μην έχουμε ντράβαλα.
Τωρα όπως το βλέπω όντως το εξάμηνο παραήταν πολύ, αν ηταν ένα μηνάκι τοτε μια χαρά.
Δε το μετάνιωσα πάντως.
sharp έγραψε:
05 Οκτ 2023, 11:23
Η ένσταση μου και το περίεργο είναι στο εξάμηνο, πολυς ο χρόνος.
Δεν είναι περίεργο, το νόημα είναι ένα κανονικό εξάμηνο σε άλλη σχολή. Εάν ήταν δίμηνο, τότε θα ήταν μόνο διακοπές, μέχρι να πάρεις μυρωδιά τι τρέχει έχει φτάσει ο καιρός να τα μαζεύεις.
Συμφωνώ, αλλά πρώτον αν δουλεύεις δε μπορείς να παρατήσεις δουλειά για τόσο διάστημα
Αν δε δουλεύεις πως θα τη βγάλεις εκει έξι μήνες;
ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε:
05 Οκτ 2023, 11:02
Ερμής έγραψε:
δε μου το απέκλεισε, αλλα μου είπε δε θα δω δραχμή για ένα εξάμηνο. Αν έχω τα χρήματα να ανταπεξέλθω, ας κάνω οτι θέλω.
Δεν είχε δραχμή να δώσει ο πατέρας και το είπε αυτό;
Διότι εάν έχεις δραχμή και το λες αυτό στο παιδί σου, χέστα... :102:
δε μου το εξήγησες όμως.
Θα ήθελα να μάθω την άποψη σου γιατί φαίνεσαι συγκροτημένο άτομο
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ερμής την 05 Οκτ 2023, 11:35, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono » 05 Οκτ 2023, 11:32

40τακατο της ζωής μ σπατάλησα έγραψε:
05 Οκτ 2023, 11:03
vantono έγραψε:
05 Οκτ 2023, 10:50
...
Γαλλιδούλες ρίξαμε;
Γενικά εύκολα εριχνες με το που έλεγες ότι είσαι Ελληνας. Αρκετή ελληνολαγνεία όξω γενικά, όμοια της ιταλολαγνείας εδώ στην Ελλάδα. Ειδικά στη Γαλλία εκεινη την περιοδο, οτιδήποτε με μικρότερη μυτη του Βενσάν Κασέλ και του Σαρκοζί παίζει να το θεωρούσαν σεξ σύμπολ.
Ειχα καψουρευτεί και μια μιγούλα θεάρα αλλά εκεινη ελεγε οτι με βλέπει ως φίλο. Ο περίγυρος ειχε βγάλει φήμες οτι ηταν μπάι αυτή, κι εγώ οταν το ακουσα την ηθελα ακομα περισσότερο.
Καπου κοντά στον τελευταιο μήνα την κατάφερα, τα βρήκαμε για λίγο καιρο, δεν μου φανηκε για μπάι, αλλά ποτέ δεν ξερεις. Επαφές για καποιο λόγο δεν κράτησα μετά, δυστυχώς.

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 05 Οκτ 2023, 11:34

Ειχα καψουρευτεί και μια μιγούλα θεάρα αλλά εκεινη ελεγε οτι με βλέπει ως φίλο.
Άντε πάλι

Τό 'χεις, τό 'χεις...

:smt005:

Άβαταρ μέλους
Japetus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Japetus » 05 Οκτ 2023, 11:42

ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε:
05 Οκτ 2023, 10:37
Αυτή τη στιγμή ο μεγάλος μου (τριτοετής στο Πολυτεχνείο) βρίσκεται με Erasmus στη Σουηδία.
Η εμπειρία αξίζει τον κόπο.
Αξίζει και ως μαθησιακή εμπειρία (για όσους επιλέγουν με προσοχή πού θα πάνε και με ποια συναφή διδασκόμενα μαθήματα) αλλά κυρίως ως εμπειρία ζωής.
Πάντως, από τις κινήσεις της προπληρωμένης κάρτας που του έχω, βλέπω ότι συνδυάζει το τερπνόν μετά του ωφελίμου :g030:
Προφανώς εννοείς IAESTE (εργασιακή εμπειρία) και όχι Εράσμους.. Στο πολυτεχνειο δεν θυμάμαι να είχαν το Erasmus που είναι απλά ανταλλαγή φοιτητών. Με την IAΕSTE -που πράγματι θέλει να έχεις καλούς βαθμούς για να σε δεχθούν- αντικαθιστάς την υποχρεωτική άσκηση σε κάποια βιομηχανία με αντίστοιχη στο εξωτερικό.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 05 Οκτ 2023, 11:45

Στην ουσία είναι εκπαιδευτικός τουρισμός, προσφέρει ό,τι ακριβώς ένα εξάμηνο στο κανονικό πανεπιστήμιο + 6 μήνες ζωής σε άλλη χώρα.

Το 99% απλά σκυλοπηδιέται, όπως άλλωστε κάνει και στο κανονικό πανεπιστήμιο.

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 05 Οκτ 2023, 11:47

Japetus έγραψε:
05 Οκτ 2023, 11:42
ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε:
Αυτή τη στιγμή ο μεγάλος μου (τριτοετής στο Πολυτεχνείο) βρίσκεται με Erasmus στη Σουηδία.
Αξίζει και ως μαθησιακή εμπειρία (για όσους επιλέγουν με προσοχή πού θα πάνε και με ποια συναφή διδασκόμενα μαθήματα) αλλά κυρίως ως εμπειρία ζωής.
Πάντως, από τις κινήσεις της προπληρωμένης κάρτας που του έχω, βλέπω ότι συνδυάζει το τερπνόν μετά του ωφελίμου :g030:
Προφανώς εννοείς IAESTE (εργασιακή εμπειρία) και όχι Εράσμους.. Στο πολυτεχνειο δεν θυμάμαι να είχαν το Erasmus που είναι απλά ανταλλαγή φοιτητών. Με την IAΕSTE -που πράγματι θέλει να έχεις καλούς βαθμούς για να σε δεχθούν- αντικαθιστάς την υποχρεωτική άσκηση σε κάποια βιομηχανία με αντίστοιχη στο εξωτερικό.
Ωπα ωπα, αυτο είναι άλλο πράγμα. Αυτο ναι και για εξάμηνο κια για περισσότερο. Ειδικά φοιτητές οι οποίοι ειναι άνεργοι θα έπρεπε να ψάχνουν βύσμα για να μπουν.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 05 Οκτ 2023, 11:51

Μου φαίνεται λίγο κωμικό να μιλάμε για χαμένα 6μηνα στη χώρα που πολλοί φοιτητές "ξοδεύουν" στο χαλαρό επιπλέον χρόνια για την ολοκλήρωση των σπουδών τους, ακόμη και αν δεν δουλεύουν. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello » 05 Οκτ 2023, 12:04

Japetus έγραψε:
05 Οκτ 2023, 11:42
ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε:
Υπάρχει ακόμη IAESTE; Υπήρχε την εποχή μου και δεν υπήρχε Erasmus.
1.
hellegennes έγραψε:
13 Οκτ 2022, 21:35
Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.

Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello » 05 Οκτ 2023, 12:05

foscilis έγραψε:
05 Οκτ 2023, 11:45
Στην ουσία είναι εκπαιδευτικός τουρισμός, προσφέρει ό,τι ακριβώς ένα εξάμηνο στο κανονικό πανεπιστήμιο + 6 μήνες ζωής σε άλλη χώρα.

Το 99% απλά σκυλοπηδιέται, όπως άλλωστε κάνει και στο κανονικό πανεπιστήμιο.
Είναι όντως 6 μήνες, ή ένα διδακτικό εξάμηνο, δηλαδή σκάρτοι 4 μήνες;
1.
hellegennes έγραψε:
13 Οκτ 2022, 21:35
Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 05 Οκτ 2023, 12:06

ΓΑΛΗ έγραψε:
05 Οκτ 2023, 11:51
Μου φαίνεται λίγο κωμικό να μιλάμε για χαμένα 6μηνα στη χώρα που πολλοί φοιτητές "ξοδεύουν" στο χαλαρό επιπλέον χρόνια για την ολοκλήρωση των σπουδών τους, ακόμη και αν δεν δουλεύουν. :lol:
Αν μιλάς για αιώνιους φοιτητές τότε αυτη η φάση τους ειναι ταμάμ, αν έχουν και κάποιον απο πίσω να αιμοδοτεί.
Πλεονασμός το ξέρω.

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 05 Οκτ 2023, 12:07

Ερμής έγραψε:
05 Οκτ 2023, 11:25
sharp έγραψε:

Συμφωνώ, αλλά πρώτον αν δουλεύεις δε μπορείς να παρατήσεις δουλειά για τόσο διάστημα
Δεν κατάλαβα, φοιτητής δεν είναι; Το ότι ο μπαμπάς του τον θέλει στη δουλειά δεν σημαίνει ότι δεν σπουδάζει.
Το αυτό για το χρήμα, ο πατέρας του θα το πληρώσει, αν θέλει.

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 05 Οκτ 2023, 12:11

sharp έγραψε:
05 Οκτ 2023, 12:07
Ερμής έγραψε:
05 Οκτ 2023, 11:25
sharp έγραψε:

Δεν κατάλαβα, φοιτητής δεν είναι; Το ότι ο μπαμπάς του τον θέλει στη δουλειά δεν σημαίνει ότι δεν σπουδάζει.
Το αυτό για το χρήμα, ο πατέρας του θα το πληρώσει, αν θέλει.
Υπάρχουν και φοιτητές που σπουδάζουν μαζί.
Επίσης δε δουλεύουν όλοι με μαστίγιο απο πάνω, ουτε και θέλουν να γινονται διακονιάρηδες για 5 ευρώ τη μέρα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών